Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 10. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 10. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Velikonočni prazniki so tu, v marisikaterem domu bo zadišalo po domači potici. Tudi v oddaji Dobro jutro vam pokažemo kakšen trik za peko potice, Mojca pa bo pripravljala praznično pletenico. S katerimi začimbami, rastlinami in plodovi lahko na naraven način naredite pirhe? Razkrijemo vam tudi to. Zaradi izrednih razmer bo marsikdo od starejših za praznike ostal sam, zato vam predstavimo nov projekt ČvekiFON, ki pomaga v teh dneh premostiti težke trenutke in osamljenost. Večino časa preživljamo doma, zakaj ga ne bi posvetili negi rastlin? Ker je javni potniški promet začasno ustavljen, so se vozniki avtobusov odločili za prostovoljstvo. Vsak dan otrokom in starostnikom dostavijo topel obrok. Bodite z nami tudi to petkovo jutro!

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Mandi in Pipi prenočujeta v gradu. Ko drugi gostje ugotovijo, da je v njem duh, takoj zbežijo, lastnik pa hoče vsiljivca pregnati. Toda grajski duh je zelo prijazen in v grad privabi nove goste.

Rija in Krokodil na babičinem vrtu uredita zelenjavni vrtiček. Posejeta in posadita korenje, kumare in grah. A prileti ptiček. Še nekaj potrebujeta. Ptičje strašilo! Je sploh lahko kdo strašnejše strašilo kot Krokodil?

Spet je na vrsti dirka s čolni in vsi so vznemirjeni. Hrastar vedno podeli pokal, Čarna izvede čarobni trik in Vid vedno zmaga. A ko sliši Capka govoriti o svojem novem, neverjetnem in skrivnostnem čolnu, ga začne skrbeti.

Celstinca želi Marjanki za rojstni dan narisati pravljico, a ji zmanjka barv. Ernest je lačen, a brez prebite pare. Potem pa srečata deklico, od katere se veliko naučita.

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Sultanov nečak Salim praznuje rojstni dan. Toda za čuda ni dobre volje. Vezir Bagdadčane prosi, naj mu podarijo nekaj, kar bo privabilo nasmeh na njegov obraz. Toda to ne uspe nobenemu, dokler se ne pojavijo Džamila, Aladin in Duh.

Učencem iz razreda učitelja Keesa se za kratek čas pridruži Lotte. Njena mama je obsedena s čistočo, urejenostjo in strahom pred alergijami, zato Lotte marsičesa ne sme početi, med drugim jesti sladkarij in vrtnariti. Učitelj Kees pa deklici, ki se zaradi tega boji vsega, pojasni, da se mora človek za zdravo življenje kdaj tudi umazati.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Angelicina bolezen v družino prinese velike spremembe, s katerimi se vsak spopada po svoje. Pigi noče obremenjevati staršev, zato se z glavobolom odpravi v šolo. Brat Umberto se medtem s prijatelji preizkusi v vlogi Tarzana, Bea se posveti kotalkanju, Laura pa se zbliža s sošolcem Emanuelejem. Valerija na večerjo povabi Ritinega nekdanjega fanta Luco in ne more razumeti, zakaj je Rita ob njem živčna. Angelicina mama, ki je bila sprva odločna in prepričana, da bo hči bolezen premagala, se zlomi. Orlando s plesnim učiteljem Armandom Angelici pripravlja presenečenje. Na mostu, ki ga prav tisti dan začnejo obnavljati, želi zaplesati tango in izvedeti, ali ga ima Angelica zares rada.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dannyja preseneti prijateljica Elaine, ki jo je spoznal na fakulteti. Pripelje mu levinjo, ki jo je rešila iz rezervata, v katerem leve gojijo za lov. Kmalu se izkaže, da je bilo med njima več kot le prijateljstvo, in Sarah to zbode. Elliot ugotovi, da imajo v rezervatu premalo gnujev, zato levom primanjkuje hrane. Caroline in Du Plessis se odpravita na dražbo, da bi kupila gnuje, Du Plessis pa ta čas izkoristi tudi za zmenek na slepo. Evan je tri dni doma, ker je njegova učiteljica zbolela. Sarah kmalu poskrbi, da se pouk nadaljuje, a njena rešitev Evanu niti malo ne diši.

Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.

10. del: Dom
Deseta oddaja govori o našem domu, čudnem kamnu sredi vesolja. Ali je res tako čuden oziroma poseben? Smo v vesolju sami? Bi lahko navezali stik z Nezemljani?

15:40
Otroški program: Op!

V zgodbi Dina Vučkovića iz Sinja se bomo seznanili s starim, srednjeveškim športom, oziroma običajem iz Dalmacije: to je sinjska alka. Običaj ima že dolgo tradicijo v Sinju, malem obmorskem mestu na jadranski obali. Poteka vsako leto in v tekmovanju se preizkusijo najboljši alkarji Hrvaške. Vzporedno poteka tudi otroška alka, kjer se borijo dečki in tako se že urijo za tekmovanje kasneje. Dino tekmuje že šestič, a še nikoli ni zmagal. Po pravilih ima zdaj zadnjo priložnost tekmovati. Morda pa mu tokrat uspe, saj ga podpira in mu pomaga vsa družina, posebej dragoceni so, seveda, očetovi nasveti ...Dajmo, Dino!

Čudovit dan je in Jon, Bitzer in Timi imajo piknik. Nenadoma pa pride nepričakovani gost in vse pokvari. V naglici si morajo poiskati skrivališče.

Hunter na izzivanje v šoli odgovori z brco in poškoduje Christo. Farah vidi, da se mora Hunter naučiti obvladovati jezo, zato jo pouči o umetnosti meditacije. Učitelj skliče sestanek staršev učencev, vpletenih v pretep. Izkaže se, da se starši obvladajo še manj kot njihovi otroci. Izbruhne vsesplošni pretep, ki ga prekineta nindži.

Zakaj se pri ljudeh sploh porodi želja po maščevanju, nam maščevanje res prinese občutek zadoščenja, nas k maščevanju vodita občutek pravičnosti na eni in silovita jeza na drugi strani? Ob kakšnih priložnostih najpogosteje pomislimo na maščevanje in zakaj včasih pravimo, da je maščevanje sladko? Več o maščevanju v tokratni Osvežilni fronti.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kostanjevica nad Novo Gorico je božja pot s samostanom, ki je vedno bila del mejnega prostora med Italijo in Slovenijo. To je zaznamovalo zgodovino tega kulturnega vrha, ki je doživljal boljše in slabše čase, tudi razdejanje v prvi svetovni vojni. Za Kostanjevico že dve stoletji skrbijo patri frančiškani, v grobnici so pokopani francoski kralji Burboni, po katerih je dobila ime sorta vrtnic. Na Kostanjevici pa je deloval tudi slavist in jezikoslovec p. Stanislav Škrabec.

Avtor in voditelj: Andrej Doblehar

Pepa in Jure rada skačeta po blatnih lužah tudi takrat, kadar dežuje. Ko pa Jure sname svojo dežno kapo, se prehladi. Po počitku in toplem mleku se Jure počuti veliko bolje.

Na zaspano poletno popoldne Koyaa leže na ležalnik. Počitek zmoti sončna pripeka, ki ob pamet spravi celo ležalnik. Obnašati se začne kot divji konj in zdi se, da Koyaa
nima moči, da bi ga umiril.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma. Tokrat smo na daljavo obiskali tudi nekaj domov za starejše in izpolnili nekaj glasbenih želja. V velikonočnem času nas bo pozdravil tudi župnik iz Srednje vasi v Bohinju Martin Golob. Darja Gajšek doma pripravlja velikonočna jedila, oddajo v studiu povezuje Blaž Švab.

Globoko v brkinskih gozdovih smo obiskali obnovljeno partizansko bolnico Zalesje, ki predstavlja spomenik človečnosti in humanosti. Dokumenti pričajo, da se je v nje vse od kapitulacije Italije leta 1943 pa do novembra leta 1944 zdravilo več kot 207 ljudi, pri čemer jih je umrlo samo pet.
Glede na to, da je bila žganjekuha vedno sestavni del preživetja kmetij, smo v Sabonjah obiskali kmetijo, kjer se še vedno po starem kuha avtohtoni Brkinski slivovec. Slednji je poleg kraškega brinjevca posebnost med žganji, saj nosi zaščito z geografsko označbo. Za konec pa smo še preverili, kakšne so potovalne navade, v digitalno tehnologijo rojene generacije Z kot naslednice milenijcev.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kultna kriminalka z Alainom Delonom, posneta po romanu Patricie Highsmith.

Zgodba filma govori o mladem, ambicioznem in nemoralnem povzpetniku Tomu Ripleyju. Bogati ameriški industrialec mu da nalogo, da njegovega sina Philippa pripelje domov. Tom, nekdanji Philippov znanec, izgubljeno dušo najde v Italiji, kjer Philippe z dekletom življenje uživa z veliko žlico in se nikakor ne namerava kmalu vrniti v Ameriko. Tom se pridruži dopustnikoma. A kmalu se stvari obrnejo v napačno smer. Potem ko Philippe Toma poniža, ta razvajenega mladeniča ubije in prevzame njegov bančni račun.

Izvirni naslov: PLEIN SOLEIL / Koprodukcijski film, 1960 / Režija: René Clément / Scenarij: Patricia Highsmith (roman), René Clément / Igrajo: Alain Delon, Maurice Ronet, Marie Laforêt

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov