Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 21. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 21. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:10
Otroški program: Op!

Pipi pade v razpoko in najde zamrznjenca. Z Mandijem ga odneseta domov in čez čas se pred njima pokaže pravi vitez. Sprva mu je sodobni svet tuj, nato pa se privadi nanj in poišče sorodnike.

Rija in Krokodil se gresta sankat. Na strmi vzpetini srečata Borisa, ki ju povabi na tekmovanje, a Rijo je strah. Za vse krivi Krokodila in ga spodi s sani. Ko bi se mu rada opravičila, je Krokodil že zamrznjen kip, ki leži v snegu. Nežno ga strese. Krokodil od sunka začne drseti! Zaleti se v Rijo in skupaj ju nese po hribčku navzdol kot na saneh! Prijatelja zmagata.

Po tekmi z Vidom Rozi ugotovi, da je izgubila svoj najljubši gumb. Išče ga, najde pa samo papirnat zavoj. Kmalu začnejo izginjati tudi priljubljene stvari Rozinih prijateljev in skrivnost je vse večja.

Pepa in njena družina se sprehajajo po gozdni poti. Pepa in Jure odkrijeta stopinje ptic in mravelj. Potem pa nenadoma ne vedo več, kje je njihov avto.

Koyaa prinese Krokarju kup blata, material za novo ptičjo hišico, in se umazanih rok odpravi v
kopalnico. Ob umivanju mu milo spolzi med prsti; Koyaa ga nespretno lovi in še predno se dobro
zave, že drsa na njem kot umetnostni drsalec. Ko nerodno pristane na tleh, malce razmišlja, potem
pa ga odlična ideja izstreli visoko v zrak in mu na obraz nariše nasmešek. Prepričan, da bo uspel
zadržati milo, se loti težave na svojstven način, kot to zna le on.

Celestinčin pingvinček Simon je izginil. Vse mesto išče plišasto igračko, da bi potolažilo Celestinco. Pogosto pa je tisto, kar iščemo, prav pred našim nosom.

Nebesna svetilka bo poletela v nebo in morda priletela do Lune. Samir sanja, da bi mu ta poskus uspel. Veliki vezir pa mu ga prepove, saj na bagdadski zemlji ni dovoljeno prižigati svetilk. Samirju na pomoč priskoči Duh. Navsezadnje poskus navduši celo samega sultana.

Mikeyju se sanja nekaj nenavadnega – nič čudnega, saj je zaspal! Tiffany Salwi ukrade geslo mobilnega telefona in na njem objavi posnetek gospe Sračkove, ki pleše z nogometnim trenerjem. Zaradi tega Salwa v šoli ne sme igrati žogometa. Mikey ne ve, ali bi bil rezerva na bližnjem turnirju.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Orlando, Angelica, Pietro in Nunzia se pripravljajo na skupno poroko. Nunzia si želi čim razkošnejšo svatbo, da bi se njeni sorodniki izkazali ter njej in Pietru podarili veliko denarja, s katerim bi si finančno opomogla. Francesca je vse bolj zagledana v Luco, a se poskuša brzdati, saj se boji novega razočaranja. Laura se spre z Emanuelejem in Umberto upa, da se bo vrnila k njemu. Bea se še vedno težko spopada z materino boleznijo, a ne more zbrati poguma, da bi obiskala šolsko psihologinjo. Nunzia pri Angelici doma priredi dekliščino in najame slačifante, vendar ji načrte prekriža Orlando.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danny mora zajeziti izbruh stekline v narodnem parku, v pomoč mu pošljejo veterinarko Alice, s katero pa se ne ujameta najbolje, ker ji Danny očita, da je na teren pripeljala hčerko Charlotte. Evan vse preseneti z vrnitvijo, saj mu je oče končno dovolil, da lahko živi v Afriki. Danny ne želi, da gre Alice na teren z njim, zato se ta loti odkrivanja izvora bolezni, kar jih pripelje do napajališča živali, potem pa do Mare, kjer cepijo vse živali. Evanu priredijo zabavo, kjer spozna Vanessino hčer Grace, ki pride s svojim psom, ta pa uide in napade Tulo. Hitro posumijo, da ima steklino, vendar se Alice ne strinja in ugotovi, da ima drugo bolezen. Danny se odloči, da bo prosil Alice, naj ostane.

Iz višine raziščemo eno najbolj spektakularnih okolij na svetu. Tu se začne dan, Nova Zelandija je prvi kraj na planetu, ki uzre luč dneva. Preletimo Zaliv otokov, skupino 44-ih otokov, kjer živijo delfini in pingvini. Tu so tudi največji panj na otoku, starodavna drevesa in redke ptice. Gozd Waipoua Kauri je znan, ker tu rastejo najstarejša drevesa na svetu. Na obali se vroče podvodne reke zlivajo s Tihim oceanom. Čudovita obala je le ena izmed zanimivosti v dokumentarnem filmu.

15:45
Otroški program: Op!

Baron Jelen prenavlja dvorec, zato se začasno priseli k Stanku, tam pa se obnaša zelo samovšečno in sebično. K sreči sprevidi, da to ni prav.

Nekdo hrusta zelenjavo tete Magde. Mili in Moli na vrtu odkrijeta živalske odtise in poskušata najti škodljivca. Bojita se, da je krivec hišni ljubljenček. Tudi gospod Čuk, član mestnega sveta, je škodljivcu za petami. Dekleti skrbi, da bo krivca kaj hudega doletelo.

Med igro Mavgli in volkulja Lali najdeta bleščečo ogrlico, ki jo je reka prinesla iz človeške vasi. Strinjata se, da si jo bosta delila, a ko jo ima Lali, jo ukradejo opice. Lali in Mavgli jo gresta iskat.

Govorečemu Žigiju v šoli zaplenijo Benov izum, zato se mora Tom znova soočiti s svojo nekdanjo strašljivo učiteljico.

Steve se je odločil, da bo sestavil svojega dinozavra. Takega, ki bo pri ocenjevanju dobil najvišjo oceno med vsemi. Čim večjega, čim boljšega lovca, s čim boljšimi obrambnimi sposobnostmi, in hkrati najbolj trdoživega. Takega, ki tudi kot mladič ne bo lahek plen.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Skupina gimnazijcev iz Krškega se, pod pokroviteljstvom svojega gorniškega mentorja Mateja Mlakarja, odloči za klasičen gorniški vzpon v visokogorju. Med vzponom na dvatisočaka, preizkušajo svoj avanturistični duh, prevzemajo odgovornost, premikajo lastne meje, si drznejo in zmorejo hkrati pa tudi spoznavajo smisel svojega cilja. Med ekipo in mentorjem se utrjuje iskreno prijateljstvo ter Naveza, ki poleg preživete izkušnje ter širjenja obzorij marsikomu prinaša tudi nove začetke.

Nekega pomladnega jutra se Zajček Rjavček zbudi in zavoha zrak, poln čudovitih vonjev. S Poljsko miško se odpravita na travnik in v gozd, da bi našla, kar tako čudovito diši.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Federigo ljubi, a ni ljubljen. Z dvorjenjem zapravi vse imetje in ko mu ostane le še sokol, pogosti z njim svojo drago. Ko ona to izve, ganjena spremeni svoja čustva ….
Igrajo: Stevo Žigon, Mila Kačič, Sandi Krošl, Marija Benko, Dare Ulaga in drugi.

Gospod Ciappelletto, ki je bil vse življenje velik grešnik, s krivo spovedjo prevara nekega svetega redovnika. In na podlagi te jezične spovedi veliki grešnik postane po svoji smrti sveti Ciappelletto …
Igrajo: Stevo Žigon, Mila Kačič, Jože Zupan, Silvij Kobal, Branko Miklavc in drugi.

Dokumentarni film Rešeni pred izumrtjem z zgodbami o živalskih vrstah, ki nam jih je v Evropi uspelo rešiti pred izumrtjem.

Narava v Evropi je v nevarnosti. Številne rastline in živali so na robu izumrtja.
Čeprav smo ljudje pogosto brezbrižni do drugih bitij, vendar lahko pokažemo tudi srečne zgodbe. Na Irskem že več kot deset let znova naseljujejo rjavega škarnika. Romuni so uspešno zavarovali grško kornjačo. V osrednjo Italijo se vračajo italijanski volkovi. V Sloveniji že imamo prve rezultate ponovno naseljenih risov. A to še zdaleč ni vse. O tem, kako lahko ljudje pomagamo živalim, v oddaji mednarodne produkcije Rešeni pred izumrtjem.

Rešeni pred izumrtjem je dokumentarni film mednarodne produkcije osmih evropskih nacionalnih televizij. Sodelovali smo scenaristi, režiserji in snemalci iz Irske, Škotske, Španije, Švice, Italije, Nizozemske, Romunije in Slovenije. Odločili smo se, da evropskim gledalcem pokažemo, kako je s trudom, odločnostjo in inovativnostjo krivuljo izginjanja naravnega okolja v Evropi mogoče navzgor obrniti.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Mariboru leta 1933 rojena hčerka s Primorske priseljenih staršev, obeh vnetih Sokolov, kot deklica med vojno doživi izgnanstvo družine v Bosno in Srbijo. Njena poznejša življenjska pot je tesno povezana z mariborskim gledališčem.

Majda Emeršič je bila rojena v Mariboru leta 1933. Tako mamina kot očetova družina sta pribežali v Maribor s Primorske, ko je po koncu prve svetovne vojne pripadla Italiji. Majdina mama Mira Pipan in oče Ivan Živic, ki je imel
v Mariboru gradbeno podjetje, sta bila med najbolj aktivnimi člani mariborskega in ruškega Sokola.
Okupacija leta 1941 je družini prinesla ponovno izseljeništvo, tokrat v Bosno in v Srbijo, kjer je Majda z mamo, nonotom in nono Pipan ter mnogimi drugimi slovenskimi izgnanci preživela štiri vojna leta. Oče Ivan Živic je med vojno umrl v nacističnem delovnem taborišču v Nemčiji.
Po vrnitvi v Maribor je Majda končala gimnazijo in študij na ljubljanski
Pedagoški akademiji. Ves čas je bila tudi igralka v gledališki skupini v Rušah. Učila je na osnovnih in srednjih šolah v Rušah, v Selnici in pozneje v Mariboru. Dijake mariborske Avtomehanske šole je tako močno navdušila za gledališče, da so postali vneti obiskovalci predstav.
Leta 1968 je direktor mariborske Drame, režiser Branko Gombač, Majdo Emeršič povabil v službo v Slovensko narodno gledališče v Mariboru. Obdobje v mariborskem teatru, ki je v šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja doživljalo enega svojih vrhuncev, takrat se je rodilo tudi Borštnikovo srečanje, je Majdo Emeršič za vse življenje povezalo z vrsto izjemnih igralk in igralcev ter drugih gledaliških ustvarjalcev in sodelavcev. Njeni spomini na predstave in igralce tistega časa, na Arnolda Tovornika, Angelco Jenčič Jankovo, Janeza Klasinca, Mileno Muhičevo, Rada Pavalca, Volodjo Peera, Marjana Bačka in mnoge druge so v oddaji Spomini pospremljeni z odlomki predstav, ki jih hrani televizijski arhiv in ki bodo po pol stoletja znova obudili velike gledališke dosežke tistih dni v času, ko SNG Maribor praznuje svojo stoletnico.
Po obdobju v gledališču je delovna pot Majdo Emeršič peljala v mariborske Sindikate, kjer je bila zadolžena za kulturo, potem pa v Mariborsko knjižnico, kjer je doživela upokojitev.
V svojih spominih se Majda Emeršič posveti tudi svojemu življenjskemu sopotniku, arhitektu Vladu Emeršiču, ki je v timu arhitektov Komunaprojekta pomembno in vidno soustvarjal arhitekturno podobo sodobnega Maribora.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov