Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 5. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 5. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

09:05
Otroški program: Op!

Muciki in prijateljem veter prinese nenavaden list, zato se z balonom na vroči zrak odpravijo iskat Gozd trobentastih dreves. Pot jim prekriža poskočni listni mož Skoko, ki jim preluknja balon.

Niko, Betka in Nupi se odpravljajo na plažo, a jim nevihtaprekriža načrte. Nato se odločijo, da bodo imeli svojo plažo kar pri Niku doma.

Pepa in njena družina imajo piknik. Ob odhodu domov Pepa pozabi svojega Meda. Zebra Zalka in poštar, gospod Zebra, Pepi dostavita posebno pošiljko ...

Nova igra govori o vinogradniku, ki je imel tri lene sinove. Preden umre jim pove, da je v vinogradu zakopan zaklad. Sinovi pridno prekopljejo cel vinograd, a o zakladu ni sledu. Jeseni, ko trta, ki je bila dobro okopana, bogato obrodi, sinovi uvidijo, da trdo delo rodi največji zaklad. Bajski bi radi zasadili novo grozdje, ker so ga pojedli pred predstavo. Ker tako dobro prekopljejo zemljo v okolici gledališča, začnejo služiti s prekopavanjem.

Jon najde fotoaparat, ki so ga izgubili sprehajalci. Začne fotografirati čredo, a tudi kuža Bitzer ga kmalu odkrije ...

Infinity pripluje do koralnega otoka Budi Budi. Če se bo morje dvignilo, bodo ta in podobni otoki izginili pod gladino. Otočani so zelo prijazni in posadki podarijo papagajčka v zameno za pralni prašek in ščipalke.

V zgodovini naše civilizacije se je že večkrat potrdilo, da predvsem izguba gozda iz kakršnega koli razloga, lahko pomeni smrt civilizacije. Gozd niso le pljuča našega planeta in najpomembnejši vir različne energije, gozd je življenjski prostor številnih živih bitij, ki v čarobnem procesu soodvisnosti v njem živijo. In v te soodvisnosti vstopa tudi človek – kot opazovalec, raziskovalec, znanstvenik, obiskovalec, rekreativec, nabiralec, lovec… Po obdobju zgolj »lesnega« črpanja gozda človek vse bolj spoznava kakšne druge dragocenosti še skriva gozd zanj v smislu zelene ekologije in energije, zelenih delovnih mest, zelene promocije gozda in njegovih številnih funkcij, zdravljenja z zdravilno energijo gozda, rekreacije, izobraževanja ….V dokumentarnem filmu različni ljudje – uporabniki gozda razmišljajo, kaj jim gozd daje, kako ga občutijo in kako ga z razvojem samooskrbnih tehnologij in pametne predelave njegovih outputov lahko razbremenimo, očuvamo in vanj vlagamo v smislu trajnosti, saj smo končno prepoznali njegov večplastni kapital. Kajti, gozdove so nam v čuvanje zapustili naši dedi, pradedi, od nas pa je zdaj odvisno, ali bomo gozd z vsemi njegovimi darovi v taki obliki uspeli predstaviti in zapustili tudi zanamcem.

Presenečenje na kubik! Kuharski šef Gregor Rozman bo znamenito in avtohtono kranjsko klobaso pripravil kot sladico! Če vas zanima, kako se kranjsko klobaso postavi na krožnik z gorčičnim sladoledom , medenim satjem in želejem karamelizirane hruške, potem z nami kuhajte na kubik!

V Van Goghovem muzeju v Amsterdamu so preuredili razstavo del slovitega nizozemskega umetnika Vincenta van Gogha. V ospredje so postavili umetnika samega ̶ njegove avtoportrete ter druge slovite slike. Van Gogh se je za slikarsko kariero odločil razmeroma pozno in slikanja kljub duševnim stiskam ter težavam ni nikoli opustil. V oddaji bomo, tudi skozi njegova pisma bratu Theu, spoznali njegovo življenjsko zgodbo ter si ogledali številne risbe in slikarske mojstrovine.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danny je v zaporu, obtožen umora. Du Plessis je trdno odločen dokazati, da je njegov prijatelj nedolžen. Ker se Ed vede zelo sumljivo, je Dup prepričan, da je morilec prav on. S Fatanijem poskušata dokazati njegovo krivdo. Medtem pa se v velikih težavah znajde tudi Rosie.

Minili sta dve tisočletji, a zapuščina Julija Cezarja je še zelo živa. Vladarski poimenovanji car in kajzer, medicinski poseg carski rez, julijanski koledar, mesec julij in znameniti »Prišel, videl, zmagal«, prestop Rubikona, ob zahrbtnem dejanju pa »Et tu …«. Voditeljica, profesorica Mary Beard predstavi življenje in zapuščino znamenitega generala, politika, diktatorja.

Voditelja in vlogerja Ana in Rok bosta v prvi oddaji nove sezone oddaje Čist zares sledila youtuberki Rebeki, za katero je youtuberstvo postalo način življenja. Čeprav se včasih ni rada izpostavljala, danes svoje zgodbe in razmišljanja rada deli s svetom, pohvali pa se lahko tudi zavidljivim številom sledilcev. S prijateljema se bo lotila zanimivega izziva. Pripravili bodo čim bolj uspešno predstavitev na instagramu.

Hyacinth se prelevi v pravo mornarko, ko se prostovoljno javi, da bo gostujočega govorca v damskem krožku pričakala na železniški postaji. Toda z Richardom komodorja na postaji ne najdeta, na avto pa jima nataknejo lisice. Ko Hyacinth končno sreča komodorja in se ponudi, da ga bo peljala na postajo, se stari morski volk vrže nanjo.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pričevalke – štiri sestre, mlade redovnice, delajo z revnimi na madžarskem podeželju. Dokumentarni film je njihova pripoved o ljubezni, žalosti, sreči in iskanju samega sebe.

V Infodromu smo preverili, kako ste učenci od četrtega do osmega razreda preživljali prve šolske dneve po koroni. Ob tednu slepih in slabovidnih nas je zanimalo, kako se ti mladi spoprijemajo z zapovedano razdaljo metra in pol, saj je zanje dotik zelo pomemben. V Infogromu smo se pogovarjali o varovanju narave, v rubriki Podrobno pod lupo pa razložili, zakaj že več dni v večini držav v ZDA ljudje protestirajo. Pred nastopom na festivalu Junij v Ljubljani smo obiskali Rock mulčke in pokukali v zakulisje snemanja zadnje letošnje oddaje Male sive celice.

Deževnik ima dve glavi, ki se ves čas prepirata. Ena bi šla levo, druga desno. Ena bi spala, druga brala knjigo. Ena bi se kopala, drugi pa to ni všeč. Na koncu se tako spreta, da se pretrgata. In potem lahko vsak od deževnikov počne, kar se mu zljubi.

Pepina in Juretova košara za igrače je polna. Mami pujsa naroči novo omaro. Omaro dostavi poštar, gospod Zebra. Težava pa je v tem, da je omaro treba sestaviti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert smo posneli v Rdeči dvorani v Velenju. Igrali in peli bodo: Nemir, Naveza, S.O.S. kvintet, ansambel Banovšek, Dolinarji, Petka, Murni, Robert Goter, Novi spomini in ansambel Stil.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Ekipa oddaje Na lepše je tokrat obiskala Bled, ki ga je pandemija letos še posebej prizadela. Blejski turizem je bil namreč v veliki večini odvisen od priliva tujih gostov. Letošnje poletje pa bodo poleg Slovencev, nagovarjali predvsem goste v radiju 500 kilometrov, ki lahko v Slovenijo pripotujejo z avtomobilom.

Predstavljamo tudi dober turistični produkt izven ustaljenih poti. Grad Rače je izhodiščna točka za zanimivo pohajkovanje po sledeh prvega slovenskega zgodovinskega romana o štajerskem plemiču Ivanu Erazmu Tattenbachu, ki ga je napisal Josip Jurčič.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V izjemnem političnem trilerju Oliverja Stona je ameriški fotoreporter priča krizi v medmorski državi Salvador leta 1980. Rick Boyle, pustolovski fotoreporter, je izčrpal svojo srečo v Ameriki. Brez prebite pare, z avtom in prijateljem Dr. Rockom, se odpravi v rajski Salvador, kjer živi njegovo dekle Maria. Mimogrede pa namerava poslikati dogajanje v vojaški diktaturi. A rajsko destinacijo mesari eden najhujših genocidov v zgodovini. Družba je potonila v globoko krizo, vladata kaos in dekadenca. Rick in njegov kolega se predajata hedonističnemu razvratu, ki ga omogočajo negotove družbene razmere. A ko Rick, ki sklene dvojno zavezništvo tako z gverilci kot s krvoželjno desničarsko vojsko, dokumentira posledice diktature, se mora spopasti z nepojmljivo množično grozo. Mario poskuša čim prej spraviti iz pekla.
Salvador je pretresljiv triler, ki brez olepševanja obravnava politično krizo in kritično oriše cinizem zahoda do dogajanja v manj razvitih »rajskih« državah. Gre za prvi večji film Oliverja Stona, enega izmed redkih kritičnih režiserjev v sodobnem Hollywoodu.

Izvirni naslov: SALVADOR / Britanski film, 1986 / Režija: Oliver Stone / Scenarij: Oliver Stone, Richard Boyle / Igrajo: James Woods, Jim Belushi, Michael Murphy

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov