Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 20. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Dobrodošli v najbolj čudni trgovini na svetu! Čudoprodajalka Sara vas takoj ob vstopu v trgovino pozdravi z nasmehom in sladkim presenečenjem. Kaj pa vam ponuja? Robčke, ki kihajo, kuhan zrak, dinozavrove korake, žogo s slonjim rilcem … In kako vse to plačati? S čisto posebno plačilno valuto …

V savani Lojzek in Pika srečata žirafo, ki jima pred nosom izmakne sadež, pri tem pa se usti, da je najhitrejša žival v savani. Lojzek ji seveda oporeka in brž nariše žival, ki je hitrejša od nje – geparda.

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Marcelino odide k doktorju Mateju, da bi razveselil kobilo Stop. Ko doktorju predlaga, da bi živel pri njem in se izučil za veterinarja, se spet zaslišijo čudni glasovi. Lupo in Lupa sta prišla po Marcelina. Odpeljeta ga k Vitu, ki dečka prosi, naj spreobrne neprijaznega merjasca Ivana, saj bi bil prav on lahko novi gozdni kralj. Marcelino joka, ker ga Vito zapušča, a poišče Ivana. Merjasec vedno izziva, zato se hoče tudi tokrat spopasti z Marcelinom, a ga fantek preseneti z nenavadnim vprašanjem. Ivan mu odgovori, da je tako zloben, ker ga nihče ne mara. Toda Marcelino ve, da bi bili prav vsi radi njegovi prijatelji, kar starega merjasca omehča.

Po naključju nekaj kapelj soka gumijevca pade v kokosovo lupino, s katero se igra Mavgli. Mavgli tako postane ponosen lastnik gumijaste žoge. Nikomur je noče posoditi, niti Bali in Lali ne.

Brišimo prah, skupaj s prijatelji, pridruži se nam tudi ti! Uuu, uau! Uuu, uiii, Kriškraš, prah je naš!
Kriškraški že imajo krpice v šapicah in so pripravljeni na čiščenje! Le Črtica svojo krpo pogreša … kam se ji je skrila? Pomagajte jo najti … in poiščite vse razlike v studiu in tudi med dvojčicama Katarino in Lyro.

Klical je Lovro. Pravi, da je neustrašen in da se ničesar ne boji. Le kače mu niso preveč všeč. Ste za to, da k Lovru pošljemo Pepeta? In da se skupaj lotita tega neprijetnega strahu ...

Zaradi novega sistema ocenjevanja pri tekmovanju v priljubljenosti na spletu, prijatelji nenadoma postanejo sovražniki.

Pijin taksi je prava uspešnica. Že vse jutro zvoni telefon in Firbcologi pridno zapisujejo naročila. A pojavi se težava. Medtem ko Nejc in Sara na terenu raziskujeta, kako je v pravem zaporu, se namreč Firbcologi s Pio nehote zaklenejo v stanovanje. In ne, nimajo nobenega ključa. Po telefonu razdelijo še zadnje terene, Zojo in Petra pošljejo na partijo šaha, Jaka in Umo pa raziskovat, kako naredimo sobo pobega. Morda bosta onadva našla kakšno rešitev?

V drugi oddaji za napetost poskrbijo Krištof, kapetanka Maja in Mark iz OŠ Naklo (rumeni) ter Maks, kapetan Matjaž in Filip iz ljubljanske OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja (vijolični). Napoleon Bonaparte, Nirvana, Solkanski most čez Sočo in hitre celice jim ne delajo nobenih težav, medtem, ko se obema izmuzne izid pihanja med dva lista. Kaj prinaša poljub žabe in za koga je odločilen tek na 100 m vzvratno pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V zadnjem Infodromu osme sezone sta se Mateji pridružila mlada voditelja Tim in Brina. Ker bodo letos poletne počitnice za vse tudi vsaj malo koronapočitnice, smo raziskali pravila koronaletovanj. To je še posebej pomembno, ker se je v nekaterih državah že začel drugi val epidemije novega koronavirusa, saj je število bolnikov ponovno naraslo. Zavrteli smo globus in preverili, kaj se dogaja. V Infogromu nas je zanimalo, kaj bodo mladi iz OŠ Mokronog počeli med počitnicami, otroška poročevalka Živa je srečala svojo najljubšo pisateljico Deso Muck, Lev pa opozarja, da je mačke treba sterilizirati. Vabimo vas, da do naslednje sezone spremljate posebne oddaje poletnega Infodroma.

Aminata in Jasir se bojita. Njuna brata se ukvarjata s čudnimi posli. Če bi ju zalotila policija, bi obe družini izgnali iz Nemčije. Aminata pa je prestala že hujše reči. Na begu iz domovine je njena mama padla v morje in za njo se je izgubila vsaka sled. Poleg tega deklico duši še laž. Njena družna ni iz Malija, temveč iz Senegala, tam pa ne divja vojna, da bi jo v Nemčijo sprejeli kot begunko.

Pirančanki Valerija in Jevgenija sta sestri dvojčici, ki imata tudi podobne hobije. Druži ju neizmerna domišljija, sta ljubiteljici mange in anime ter navdušeni nad cosplayem. Odločili sta se, da se prijavita na festival Makkon. Kako sta se spoprijeli z izzivom, sta preverjala voditelja in vlogerja Ana in Rok.

Matične celice so vrelec mladosti. Vsaka dva tedna nadomestijo odmrle kožne celice in ustvarijo nove rdeče in bele krvne celice. Znajo izdelati kopijo sebe, se torej obnoviti. Znajo pa se tudi spremeniti v druge vrste celic, in to kadarkoli. Zato smo pričakovali, da bomo z njimi pozdravili skoraj vse. Kaj nam je uspelo? Trenutno poteka na tisoče kliničnih raziskav, v katerih znanstveniki preverjajo učinkovitost matičnih celic iz različnih virov za različne bolezni, tudi za koronavirusno bolezen 19. Ob 10. obletnici oddaje Ugriznimo znanost se bomo še zadnjič ozrli in pogledali, kako so v tem času napredovale raziskave in uporaba matičnih celic.

Glasba ali ideologija? Teorije zarote. Samostojni podjetniki na robu preživetja. Zgodbe boja z virusom. Pomagamo družini Janc. (Ne)varna razkužila.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo Ranč Kaja in Grom, kjer se že 31 let trudijo razumeti živali in jim omogočiti srečno, dostojno življenje. Spremljali smo namestitev gnezdilnic za divje opraševalce. Obiskali smo psa Šnufija in družino, ki mu je ponudila ljubeč dom. Pomagamo iskati dom psički Bibi, katera lastnica zanjo zaradi bolezni ne more več skrbeti. Predstavljamo velike švicarskega planšarskega psa. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Naš gost je dolgoletni predsednik Hrvaškega kulturnega društva Maribor Marko Mandir. Zakaj so se je HKDM, Konzulat RH v Mariboru in Matica Hrvatska v Mariboru ogradili od koncerta Thompsona? Kako Hrvati v Sloveniji ohranjajo svojo kulturo in jezik? V Velenju smo obiskali prostovoljko Zavoda Krog Admiro Robin, ki je zgled za vse priseljence, saj se je kot naglušna oseba hitro vključila v slovensko družbo in zdaj pri tem pomaga še drugim priseljencem. Med ameriškim Bostonom in švicarskim Cernom smo ujeli Gorana Garevskega, znanstvenika in glasbenika makedonskega rodu, zasidranega v Sloveniji.

Alkohol v Sloveniji predstavlja velik javnozdravstveni in širši družbeni problem. Alkohol je zelo dostopen, hkrati pa so problematične tudi pivske navade Slovencev. Po podatkih NIJZ vsak deseti Slovenec, star 25 let ali več, čezmerno pije alkohol, vsak drugi te starosti se vsaj enkrat letno opije. Vsak dan pri nas zaradi razlogov, izključno in stoodstotno povezanih z alkoholom, v povprečju umreta dve osebi, še dodatnih 75 oseb pa umre zaradi prometnih nezgod, katerih povzročitelji so alkoholizirani. Vsak dan je pri nas zaradi bolezni in stanj, izključno povezanih z alkoholom, deset hospitalizacij.

V oddaji se pogovarjamo s strokovnjakinjo s področja zdravljenja odvisnosti od alkohola doc. dr. Majo Rus Makovec o dognanjih, ki jih prinaša sodobna nevroznanost v zdravljenje alkoholizma, o razvoju odvisnosti, o pomenu družine kot varovalnem momentu pri mladostnikih, ki so še posebej ranljivi za alkohol in seveda o zdravljenju. Svoji zgodbi pa sta nam zaupala dva bivša alkoholika, ki sta pogumno stopila na novo pot.

New Amsterdam obišče novinar, ki bi rad spoznal delovanje bolnišnice in o tem napisal članek, zato je ves čas za petami dr. Maxu. V bolnišnico pripeljejo mlada črnca, žrtvi policijskega streljanja. Dr. Bloomova prekrši protokol in ukrepa, ker ne more več čakati na srčnega kirurga, saj je mladeničevo življenje na nitki. Dr. Reynolds ji očita, da je s posegom poslabšala bolnikovo stanje. Dr. Kapoor se sestane z odtujenim sinom.

Cene se navaja na novo življenje, spoznava pa tudi, da pod površino navidezne sreče, v pekarni brbotajo globoka nesoglasja. Vendar to niso njegove skrbi, več ima opravka s težavami svoje hčere, ki živi z mamo. Pika je tipična najstnica, in, kadar pride na obisk, Ceneta seznani z vsemi svojimi problemi. Ta dan pa Ceneta čaka tudi prvi obisk pri Karmen, in čeprav ne ve kako bi se zadeve lotil, je kmalu jasno, da se bosta s Karmen dobro razumela. Cenetu dnevi hitro minevajo, zvečer, ko je doma sam, pa ugotavlja, da se je naveličal samskega življenja in se odloči, da bo temu tako ali drugače treba narediti konec.

1. ZASAJEVANJE PODKVASTIH GRED V GORNJI RADGONI
Čeprav so vrtovi večinoma že zasajeni, so podkvaste gredice sejmišča v Gornji Radgoni šele pred tednom dobile letošnje zelene prebivalce. Grede so najprej uredili, nato nanje po smiselnem zaporedju posadili fižol, plodovke in solate. Visoki fižol se bo vzpenjal po ogrodju in senčil vrtnine, ki ne marajo poletne pripeke.
2. PARADIŽNIK V LONCU
Še je čas, da na vrt posadimo paradižnik. Če vrta nimamo, Jerneja Jošar pravi, da uporabimo kar manjši ali večji glineni lonec. Le primerno sorto paradižnika moramo izbrati, ga posaditi v visoko kakovostno zemljo in pridelek je zagotovljen!
3. TRAVNIŠKA JUHA
Sebastjan Lipar je s sosedo Sonjo na travniku nabral številne zeli. Dodala sta jih v poletno travniško juho.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

»Tudi ti si angel«, »Sočutni telefon«

Janez Štros se je slikarstvom začel ukvarjati pred približno 18 leti, ko je začutil neustavljivo silo, da začne svoja čutenja prelivati na slikarska platna. Začeli so nastajati slikarski cikli poimenovani: »Tudi ti si angel«. Kasneje jih je povezal v monografije in oblikoval dobrodelni projekt, s katerim zbrana sredstva podarja ustanovam, ki skrbijo predvsem za otroke s posebnimi potrebami.
V Slovenskem društvu hospic si prizadevajo, da bi smrt sprejemali kot del življenja in da bi se v družbi oblikoval bolj naraven odnos do umiranja in žalovanja. V zadnjih mesecih so se posebej posvetili svetovanju preko sočutnega telefona.

Marija Terezija je vladala deželam Srednje Evrope med letoma 1740 in 1780.
Še po 300 letih se je tudi v Sloveniji spominjamo kot dobre vladarice, ki je z reformami omogočila napredek. Javni zdravstveni sistem, obvezno osnovno šolo in hišne številke, vse to imamo prav po zaslugi Marije Terezije in njenih reform.
Lesena oltarja mojstra Hansa Klockerja iz 15. stoletja sta lep primer, kako so lahko virtuozne in prefinjene kiparske umetnine sporočilne in blizu ljudem. Občudujemo ju lahko v cerkvah na Južnem Tirolskem.
Vicko Buktenica, samouk z otoka Šolta, je ljubezen do barv in čopičev je odkril šele po dopolnjenih 35 letih in za tem v 20 letih ustvaril več tisoč slik. Nadaljuje delo svojega strica, Eugena Buktenice Đenka, najpomembnejšega predstavnika naivne umetnosti v Dalmaciji.
V Steinu pri Nürnbergu generacije prostovoljcev že več kot 90 let skrbijo za terarij na prostem, ki je pravi mali raj za zelene rege, kače in kuščarje.

Tvoj sovražnik je najboljši zdravnik za tvoje hibe, zakaj bolje jih vidi kot pa prijatelj, ki jih iz vljudnosti, ali laskanje nikoli ne bo odkrito izrekel! " kamen spotike
in skala pohujšanja. Ker niso pokorni besedi, se spotikajo. (1Pt 2,8)
Razmišlja Hana Košan

Ker sta otroka na obisku pri dedku, se Catherine z možem Claudiem odpravi na romantični piknik. Zanj speče omleto z brokolijem, porom in slanino in polžke s pestom, za posladek pa lončke s smetano, nektarinami in črnih ribezom. Za pijačo pa pripravi nenavadno toplo zeliščno vino.

Erika, Kevin in Taja snemajo raperski video za poletni festival v parku. Toda med snemanjem jih ves čas moti glasno hreščanje. Otroci se odpravijo raziskovat, od kod prihajajo ti nadležni zvoki. Čaka jih presenečenje.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V novi, razburljivi epizodi kviza Joker bo svoje znanje preverila Polona Glavan, prevajalka in pisateljica, ki je za svoja dela prejela številne nagrade, njena dela pa so prevedena tudi v več tujih jezikov. Poleg knjig so njena strast potovanja in sodelovanje v aktivnostih pevskega zbora Kombinat. Ima pa tudi zanimiv hobi, iz rabljenih vrečk in krp kvačka cekarje in preproge. Kot sotekmovalec se ji bo pridružil svak Simon Koren.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Zadnja oddaja sezone Kaj dogaja je nekaj posebnega. Posvečena Mali terasi, ki je bila s svojimi skladbami zelo dober pregled prve polovice leta. Oba akterja Male terase pa sta si v tej posebni oddaji izbrala svojega gosta. Tilen je povabil priznanega tenorista Aca Bišćevića. Igor pa raperja, komika in spletno atrakcijo Vauksa. Za ceno ene boste dobili, dve mega, novi in zelo posebni Mali terasi. Ne zamudite.

.......

Zgodovinar Dan Snow, egiptologinja Raksha Dave in prekaljeni novinar John Sergeant v Egiptu raziskujejo življenje, rano smrt in zapuščino bržkone najbolj znanega faraona, Tutankamona, ki je umrl pri rosnih 19 letih, pa tudi življenje v starem Egiptu nasploh. Vzporedno spremljajo tudi zgodbo njegovega najditelja, arheologa Howarda Carterja, ki je leta 1922 pod puščavskim peskom v Dolini kraljev odkril Tutankamonovo grobnico in jo po treh tisočletjih pozabe znova odprl, da je svet lahko uzrl čuda v njeni notranjosti.

V zadnjem delu serije oddaj o Tutankamonu bo ekipa iz prve roke spoznavala postopke mumificiranja in staroegipčanske pogrebne navade ter raziskovala vzroke za površno izdelano in nenavadno majhno kraljevo grobnico. Na dan bodo prišle tudi podrobnosti o boju za oblast po Tutankamonovi smrti in razvpitem prekletstvu, ki naj bi pogubilo vse, ki bi si drznili stopiti v posvečene prostore s faraonovim sarkofagom.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Švedski režiser Ruben Östlund (Višja sila) tokrat v provokativni satiri raziskuje stanje zaupanja v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem in razkroj empatije. Dobitnik zlate palme v Cannesu 2017.

Christian je ločenec, predani oče dveh hčera in cenjen kustos muzeja sodobne umetnosti. Je tudi eden tistih, ki vozijo električne avtomobile in podpirajo dobrodelnost. Ukvarja se s pripravo umetniške instalacije Kvadrat, katere namen je spodbuditi obiskovalca k altruizmu in ga opomniti na odgovornost do sočloveka. Toda včasih je težko živeti v skladu z lastnimi ideali. Ko Christianu ukradejo mobilni telefon, njegov domišljavi odziv sproži plaz nepričakovanih dogodkov.

Originalni naslov: THE SQUARE
Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: satira
Režija: Ruben Östlund
Scenarij: Ruben Östlund
Igrajo: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Laessø

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov