Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 28. jun.

07:00
Živ žav

Pika je razpoložena za igro, ampak zunaj dežuje in vse živali so odšle proč. Kdo se bo zdaj igral z njo? Lojzek nariše polža. Vsi skupaj se začnejo igrati skrivalnice, ampak polž ju preseneti – išče ju tako dolgo, da zdolgočasena prijatelja zaspita.

Avi, Riku in Teu je tako všeč prijetno škrebljanje dežnih kapljic, da iz njih ustvarijo prijetno glasbo in k sodelovanju povabijo še druge gozdne živali. Kako ubrane melodije zazvenijo!

Na sejmu se Mandi zaljubi v plišasto igračko, rožnatega samoroga. Pipi se na vso moč trudi, da bi ga dobil na kateri od stojnic, a neuspešno. Naposled se kar sam preobleče v samoroga in razveseli Mandija.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

V parku je čudovit dan, zato se Malčki igrajo in berejo. Oli vsa prestrašena prosi prijatelje za pomoč, ker je na sprehodu je srečala strašno pošast. Tudi Malčki se prestrašijo, a ji sledijo, da bi videli, kaj se dogaja. Pošast je res velika, a pogumni Klobučnik se ji približa in jo udari. Še Pino in Pišček ji skočita na hrbet, da bi jo ukrotila. A pošasti jih uspe vse odbiti v bližnji grm. Enaka usoda doleti tudi Divo in Oli, zato se Malčki že skoraj vdajo. Švigec se pošasti počasi približa in ugotovi, da je to le novo napihljivo igralo. Vsi skupaj zdaj lahko veselo skačejo po njem.

Niko grdo kašlja, zato Nupi zahteva, da daje roko pred usta – da se kašlja ne bodo nalezli še drugi.

Lili in Gal na plaži najdeta povečevalno steklo. V Čarnem zalivu Nana pripravlja imenitno kosilo, vendar morajo Brin, Lili in Gal še malo počakati. Njihova igra s povečevalnim steklom pa ima nevarne posledice.

Rija in Krokodil gresta v kino gledat film z naslovom O petih vilah. Krokodil šušti s papirčki bombonov. Srka, riga in zeha! Pozor, Krokodil! Glej, vile so spekle torto. Krokodil? Ogromna senca se pojavi na platnu. Pošast? Zdaj drobna senca pride rešit Krokodila. Otroci vzklikajo. Zares si super, Krokodil!

Čuk v svojih kopalkah najde želvjega mladička, zato se prijatelji s podmornico odpravijo na morje, da bi poiskali njegovo mamo. Želvaka pa preplaši Tokec, električna meduza.

Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu vsi zelo trudijo, da bi bili čisti.
Boris se skriva pred Doris, saj se noče okopati. Žan mu pomaga, a bolj ko se fanta skrivata, bolj in bolj sta umazana in bolj in bolj potrebujeta kopel. A Boris je odločen – kopanje je dolgočasno! Žan stisne Mislija in se domisli, kaj bi lahko storil, da bi kopanje postalo bolj zabavno. Le kaj? Kad mora napolniti z mehurčki, seveda!

Leon je lev, ki se boji zobozdravnika. Hana mu pomaga premagati strah, da postane pogumen kot lev.

Gozd praznuje praznik sajenja drevja, zato Bubi, Bibi in Boni objemajo vsa drevesa v gozdu. Boni opazi, da je izgubila pentljo. Bubi sestrico tolaži, da se bodo vračali po isti potki in jo našli. Vse preiščejo, pentlje ne najdejo in Boni je neutolažljiva. Nad sabo zaslišijo prhutanje in zagledajo jato tukanov. Le mali tukan je občepel na veji. Sovice poletijo k njemu, da bi izvedele, zakaj. Nesrečni malček jim zaupa, da se boji višine in si ne upa vzleteti. Sovice se odločijo, da mu bodo pomagale premagati strah. Spustijo se do vznožja drevesa, začnejo z njim letati z najnižjih vej in se počasi dvigajo višje. Na višjih vejah srečajo opico marmozetko, ki jim pomaga opogumljati malega tukana. Končno vsem skupaj uspe poleteti z najvišje veje, kjer je tudi tukanov domek. Zdaj ko se ne boji več višav, poleti visoko in reši Bonijino pentljo iz kljuna tatinske ptičice. Doma sovice čaka presenečenje. Vse je okrašeno, saj slavijo praznik drevja. Z obiskom in slastnimi malinami jih presenetita tudi dedek in babica. Mami jim zapoje prelepo pesmico o praznovanju.

Trobka in Skok med igro uničita Puhovo trato. Puh ostane brez svojega prelepega doma, zato ga prijatelja povabita, naj se preseli k njima. A Puhova pretirana urejenost jima greni vsakdan. Če želita, da bo njuno življenje teklo po starem, morata čim prej urediti Puhov dom.

Pepa, Jure in mama pujsa pospravljajo. Steklenice, časopise in pločevinke odpeljejo gospodični Zajec v center za ločeno zbiranje odpadkov.

Kužki se za naslov prvaka pomerijo z ekipo mačk. Pa se bodo ob svojih večnih nasprotnikih spomnili Fredijevih besed? Če hočejo zmagati, morajo igrati v obliki romba.

Petrček svoje sošolce vabi na zabavo za rojstni dan, ko pa Bobija zaradi svoje nerodnosti spravi v težave, nihče noče več priti k njemu. Kalimero poskuša pobotati prijatelje in rešiti Petrčkovo zabavo.

Nekega poletnega jutra Zajček Rjavček odkrije, kako čudoviti in drugačni so domovi njegovih prijateljev. Bo imel svoj dom še tako rad, kot ga je imel prej?

Na vesoljski ladji Reaktivčki z veseljem opravljajo preizkus skrivanja. Še boljše volje pa so, ko jim Vodirog pove, da se gredo skrivat v deželo kamnitih stolpov. Tam se gre skrivalnice tudi Zafrk. Ker pa so mu kamniti stolpi malo mar, Reaktivčki vedo, da morajo ukrepati.

Reaktivčki se odpravljajo v narodni park v Afriki. Navdušeni so nad tem, da bodo videli veliko divjih živali. V tem parku je tudi Zafrk. Rad bi se fotografiral z levom. Misli namreč, da se levi vedejo kot mucki. Ker pa večina divjih živali ni krotkih in prijaznih, ga čaka presenečenje.

Zim, Zam in Zum morajo zgraditi most na bližnji otok. Pri delu jim pomaga veliki robot Stane. Pa bo most res tako trden, kot obetajo Zamini izračuni?

Rok je naveličan, da se mu vsi posmehujejo, ker rad peče pecivo in nosi roza jopič, zato svoje najljubše stvari vrže v smeti. Postal bo SuperRok in igral nogomet. Vila Mila mu pomaga razumeti, da stvari ne delimo na tiste "za punce" in tiste »za fante", stvari so enake za vse.

Govorečega Toma in prijatelje v bistroju ujame nevihta. Žigi jih prepriča, da jih bo napadla pošast, zato so vedno bolj prestrašeni.

Keesova učenka Jackie je ponosna na starejšega brata Ryana, ki ustvarja čudovite grafite. Ko nekega dne z njimi okrasi šolska vrata, ga zaloti ravnateljica Dreusova in pokliče policijo. Zgrožena nad vandalizmom se odloči, da je treba učence poučiti, kaj je prava umetnost.

Zaradi turističnih bonov – odrasli so upravičeni do 200 evrov, mladoletni pa do 50 evrov – so zadovoljni skorajda vsi, zagotovo pa ne gostinci, ki jih je ta ukrep prezrl. Predlog o univerzalnem temeljnem dohodku zveni mikavno: država vsakemu državljanu vsak mesec zagotavlja dohodek ne glede na njegov položaj. Brez obveznosti, brez dela, brez vprašanj. V času pandemije so pozivi k njegovi uveljavitvi znova postali glasnejši. 62.a člen ustave je strokovna komisija razširila z znakovnima jezikoma italijanske in madžarske skupnosti in tudi z jezikom gluhoslepih. Zadnjih deset let narašča število ljudi, ki kažejo odstopanja v govorno-jezikovni komunikaciji. Ti do logopedske obravnave čakajo več kot šest mesecev. S podaljševanjem življenjske dobe se povečuje delež ljudi s starostno izgubo sluha. Veča se tudi verjetnost, da zbolimo za demenco. Žal pa demenco lahko spodbuja tudi izguba sluha. Šumenje, piskanje, zvonjenje ali drugi nadležni zvoki v ušesih, ki jih imenujemo tinitus, spremljajo 20 odstotkov populacije. Brezposelni invalidi, ki se usposabljajo za delo, niso upravičeni do dostojnega plačila. Tako lahko nekateri do dve leti delajo skoraj brezplačno.

Krški škof, Slovenec, Anton Mahnič je bil zelo dejaven na teološko-pastoralnem področju, zaznamoval pa je tudi družbenopolitično dogajanje na prelomu v 20. stoletje.

Krški škof, Slovenec Anton Mahnič je bil vsestranska osebnost. Zelo dejaven je bil na teološko-pastoralnem področju, zaznamoval pa je tudi družbenopolitično dogajanje na prelomu v 20. stoletje. Izhajal je iz globoke osebne vere. Začetnika katoliškega gibanja nam bo predstavil gost, sedanji krški škof msgr. Ivica Petanjak.
Začele so se počitnice in zanimivih programov za otroke in mlade ne manjka.

Svet za območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost je posvetovalno telo ministrstva za kmetijstvo. Člani, ki prihajajo iz strokovnih ustanov in stanovskih organizacij, so se tokrat sestali na terenu.
Evropska komisija želi z evropskim zelenim dogovorom doseči, da bi Evropa do leta 2050 postala prva podnebno nevtralna celina. Preverili smo, kako se bo novih izzivov lotila Slovenija. V Savinjski dolini posodabljajo enega največjih namakalnih sistemov pri nas. Med uporabniki je največ hmeljarjev. Obiskali smo tudi ekološko kmetijo Topolovec iz Veržeja, kjer so predstavili rezultate preizkušanja različnih načinov odstranjevanja plevela na njivi ekološke soje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Štirje kovači so najstarejši slovenski narodno-zabavni ansambel. Neprekinjeno igrajo 65 let. Gonilna sila Franc Šegovc z ženo Hermino je pripravil jubilejni koncert ob visokem jubileju. Posneli smo ga v Športni dvorani v Slovenj Gradcu, nastopili pa so slavljenci z zimzelenimi uspešnicami Kam le čas beži, Na pavre, Rženova Tinka in drugimi, pomagali so jim Koroški simfonični orkester, Družina Breznik ter Modrijani. Osrednja voditelja sta Darja Gajšek in Blaž Švab, sovoditelji pa Smilja Baranja, Vinko Šimek, Boris Kopitar, Jože Galič in Andrej Hofer.

Komična drama o nadarjenem kuharju, ki poskuša v Parizu uresničiti kulinarične sanje.

Elias je odraščal v maroški vasici Tazeka, kjer ga je babica poučevala o nacionalni kuhinji. Leta pozneje se deček razvije v domiselnega kuharskega mojstra, čigar domišljijo in razvoj žal omejuje konservativno okolje. Elias se zazre v drugačno prihodnost, ko bistro, v katerem dela kot kuharski pomočnik, obišče slavni pariški chef in ga nato povabi v Pariz. Istočasno se zaljubi v Parižanko, ki na koncu poletja izgine. Elias ima dva dobra razloga, da zapusti rojstni kraj in tvega s selitvijo v evropsko prestolnico. A tvegana poteza prinaša težko bitko z neusmiljenim življenjem migranta v velemestu. Elias kot priseljenec brez ustreznih dokumentov težko najde zaposlitev, zato mora za drobiž delati na črno in se skrivati pred policijo. Poleg tega ga dekle zapusti. Ko prejme novico o hudi bolezni svoje babice, je prepričan, da se bo moral vrniti v rojstni kraj. Nato pa ga prijatelj Sulejman spodbudi k postavitvi gostilnice z ulično hrano. Zdi se, da se mu je naposled nasmehnila sreča, le ne natanko takšna, kakršno je pričakoval.

Izvirni naslov: TAZZEKA / Francosko-maroški film, 2018 / Režija in scenarij: Jean-Philippe Gaud / Igrajo: Madi Belem, Ouidad Elma, Olivier Sitruk

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Košnikovi gostilni so dobili odlično priložnost pevski zbori, ansambli, folklorne skupine, ljudski godci in tisti, ki so negovali ljudske običaje, šege in navade. Gledalci so spoznavali noše, verovanja, plese, ustno izročilo, kulinariko, stavbarsko, gospodarsko in prometno dediščino.
Košnikova doleti visoka čast, vodi visoko sodnijo na vinski trgatvi v Košnikovi gostilni. V kraju bi radi zgradili balinišče z denarjem, ki ga bodo zbrali na trgatvi. Vsi, ki bodo trgali grozdje, bodo namreč kaznovani. Nastopili bodo: Ansambel Avsenik, Ljubljanski oktet, Zoran Lupinc, Dare Valič, Janez Eržen in drugi.

Avtor in urednik: Mito Trefalt
Režiserka: Metka Leskovšek

Muk in Lucijan sta na Borneu. S prijateljem Luisom in njegovim očetom se podata v gozd iskat velikega argovega fazana. Kako sta presenečena, ko ne najdeta samo enega. V gnezdu jih čakajo mama in trije mladički, Muk, Lucijan in Luis.

Na obisk pride kmetova nečakinja. Bitzer in Jon kmalu ugotovita, da ni tako ljubka in srčkana, kot je videti.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Alison poišče Dorothy, s katero se je Alec poročil, medtem ko je bil vojak v Indiji. Z igralko naj bi ga seznanil Alecov nadrejeni v tajni službi Karim in zveza z njo naj bi bila le krinka. Dorothy je bila prepričana, da je bila Gladys Alecova ovdovela sestra. Vendar to še ni bil konec laži. Graščina Blakefield, ki naj bi bila Alecov družinski dom in v kateri naj bi Alison po vojni zaživela s sinovoma, ni bila nikoli v lasti njegove družine. Karim Alison pove, da je bil Alec sijajen agent, ki je rešil na stotine življenj, in naj ga pusti počivati v miru, vendar Alison vrta naprej.

Delovanje Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani je bilo spomladi vnovič resno ogroženo, saj je zaradi epidemije covida-19 in izgubljenega spomladanskega dela sezone ostal brez velikega dela letošnjega zaslužka. A hkrati je kriza le opozorila na siceršnje stanje neustreznega financiranja in mačehovskega odnosa države do naše najstarejše kulturne in znanstvene ustanove, ki nepretrgano deluje že od leta 1810 in se uvršča med desetino najbolj zanimivih zgodovinsko pomembnih botaničnih vrtov na svetu. O negotovem finančnem položaju, o vlogi Botaničnega vrta in življenju v njem se bo z vodjo vrta, botanikom, dr. Jožetom Bavconom pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jure Daić, eden najboljših svetovnih potapljačev na dih, se odloči postaviti nov rekord.

V eni najbolj brutalnih potapljaških disciplin se bo oblečen samo v kopalke v nepredvidljivem in mrzlem Jadranskem morju potopil 111 metrov globoko; nekaj dni pred rojstvom svojega drugega otroka.
Vsaka pot do cilja je težka, a Juretova se zdi nora. Kamorkoli se obrne in česarkoli se loti, ga življenje preizkuša. Postavlja mu nove in vselej težje izzive. Rekord postane njegovo življenje.
Nerazložljiva želja po postavitvi rekorda ga žene dlje, v življenjsko nevarnost, ob tem pa se vedno bolj odmika od vsega kar ga obkroža.
Ko že je prepričan, da je pomislil na vse, se pustolovščina šele začne.

S sopranistko Simono Raffanelli Krajnc smo televizijsko upodobili arijo Tatjane iz opere Evgenij Onjegin petra iljiča Čajkovskega.
Arijo smo tonsko posneli s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Liorja Shambadala. Urednica Danica Dolinar, režiser Simon Obleščak.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov