Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 16. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
V četrtkovem Poletnem jutru bomo najprej preverili, kaj se trenutno dogaja s ponudbo študentskih del. Agencija za varnost prometa pripravlja nasvete za kolesarje, dermatologinja pa nasvete, kako pozdraviti herpes. ZZZS bo predstavil širši obseg pravic do nekaterih medicinskih pripomočkov. V Domači lekarni se bomo spraševali, katere gobe imajo protivirusne učinke, v oddaji pa bodo zadišale dalije. Naša terenska ekipa pa se bo potepala na Bledu in v Bohinju.

09:00
Otroški program: Op!

Na deževni dan se Milan in Julči kratkočasita tako, da s knjigo v domišljiji potujeta po vsem svetu, prav do daljne Avstralije.

Tilka potrebuje nekoga, ki bo popazil na njeno jajce, medtem ko bo šla iskat vodno lečo. Capko odlično opravlja nalogo, in ko se račke izvalijo, mislijo, da je on njihova mama.

Zajček Rjavček in Poljska miška iščeta modre zaklade. Najdeta borovnice, zvončnice, jajčne lupine in ... Medtem pa Zajec Rjavec odkrije največji modri zaklad na svetu. Le kaj bi to lahko bilo?

Muk in Lucijan sta pripotovala na indijski praznik barv holi. Zelo si ga želita videti, čeprav sploh ne vesta, kakšen naj bi bil. Utrujena se najprej spreta, nato pa sredi veselega direndaja pobotata.

Ravnateljičina otroka Caroline in Herman morata ostati doma, saj je na dan prišla njuna trolovska narava. Caroline hoče uveljaviti svojo voljo in prosi Larsa, da bi ji pomagal pri matematični nalogi. Anna je ljubosumna nanjo in zato nevidna opazuje, kako se učita. Pa hoče Caroline res zgolj razjeziti mamo ali je samo zelo osamljena?

Obiskal nas bo Miklavž (igra ga Gorazd Špegel), ki bo preveril, kako pridne so bile žirantke Tamara Duh, Tjaša Hrovat Steklasa in Moravška Mara. Pogovoril se bo tudi z voditeljico Darjo Gajšek. Bo katera dobila šibo? Ali medenjake ter suho sadje? Igrali bodo Jure Zajc s sestro Anjo, Dolenjskih 5, Gadi, pela bosta tudi Alya in Marjan Zgonc, z nami bo še ansambel Petan. Spet bo luštno z Darjo in Blažem.

Nič novega ni, da na zelenjavnih vrtovih ob hišah vidimo starejše ljudi. Mladih razumnikov je na vrtovih malo. Med takšne izjeme spadata Danica Petrovič in Simon Kardum, par, ki ju marsikdo pozna iz sredstev javnega obveščanja in sveta kulture. Že dolgo živita v odmaknjeni vasi na Notranjskem, v Loški dolini, kjer razmere za vrtnarjenje niso najbolj ugodne. A to ne vpliva na njuno navdušenje, s katerim se vsako pomlad znova lotita sejanja in sajenja na svojih gredicah in njivi. Sta nadvse zanimiva sogovornika, hkrati pa zagovornika zdrave prehrane.

Scenarist: Stane Sušnik
Režiserka: Petra Hauc

Natašo položi križ. Neznosne bolečine in naši spretni fantje jo položijo na kavč v njeni sobi. Ker je Štefan zadržan na pogrebu svoje tete, je vodenje hotela v rokah naših treh menedžerjev. Danica pa hiti po pomoč za rešitev Natašinih težav. Kljub visoki teoretični podlagi, vodstvo hotela kar nekajkrat klecne pod težo odgovornosti, še posebej, ker Nataša vsa negibna tudi še vedno šefuje. Skrivnostni mladenič pa na koncu reši vse težave.
V tej epizodi nastopajo poleg stalne zasedbe še: Milena Grm, Sandi Pavlin, Jurij Rovan in Žiga Čamernik.

V hotelu se pojavita dve seksi mladenki, ki sprašujeta po Martinu, kar sproži v prisotnih zelo različne reakcije: od navdušenja, začudenja pa do moralističnega zgražanja. Martinu pa obisk mladenk povzroči samo neskončno zadrego. To pa je šele začetek njegovih težav....
V epizodnih vlogah nastopajo: Alenka Cilenšek, Vanja Plut in Nina Rakovec.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vesoljski odpadki postajajo nočna mora astronavtov. Raziskovalci vesolja morajo zdaj pozorno spremljati gibanje pravih oblakov iz odpadkov in temu prilagoditi orbite delujočih satelitov, tudi mednarodne vesoljske postaje, da bi se ognili usodnim trkom. Inženirji po vsem svetu zato iščejo alternativne rešitve za očiščenje vesolja – od magnetnih mrež do vesoljskih ladij, ki bi zbirale smeti.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban című adásunkban Tóvári Toplak Istvánról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Istvána Toplaka Tóvárija.

15:45
Otroški program: Op!

Noj Lenka se kar naprej izgublja. Hana jo nauči, kaj je desno in kaj je levo.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Imate morda metlo? Krasno. Potem jo zajahajte in hitro hop v Studio Kriškraš. Tam bo vladal pravi pometni promet. Medtem pa nam bo strogi policist Julijan razložil, kakšne znake potrebujemo in kako urejati zmedo z vozili. Njegova piščalka že piska. Pa previdno in varno na cesti!

Govoreči Ben je razočaran, ko se njegov robotski sin Bumerang odreče znanosti, ker bi se rad začel ukvarjati z umetnostjo.

Ravnateljičina otroka Caroline in Herman morata ostati doma, saj je na dan prišla njuna trolovska narava. Caroline hoče uveljaviti svojo voljo in prosi Larsa, da bi ji pomagal pri matematični nalogi. Anna je ljubosumna nanjo in zato nevidna opazuje, kako se učita. Pa hoče Caroline res zgolj razjeziti mamo ali je samo zelo osamljena?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Velik humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič nas skozi svojo življenjsko zgodbo uči, da so meje dosegljivega le v naših glavah in da s tem, ko odpremo srce tudi za druge, zares šele polno zaživimo. Ultratriatlonec Matej je v disciplini Ironman pred leti v svetovnem merilu nanizal številne zmage. Zadnja leta pa je svojo športno pot združil s človekoljubnostjo, saj organizira številne odmevne humanitarne akcije za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. S svojo srčnostjo, železno voljo in optimizmom je prepričal že veliko ljudi, ki se mu je pridružilo na njegovi humanitarni poti.. Najbolj odmeven je njegov večdnevni projekt Srce Sloveniji, s katerim so že drugo leto zbirali sredstva za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Osrednji del te akcije je bil Matejev ekstremni podvig, ki smo ga spremljali tudi z našo kamero.. V petih dneh je le z nekaj vmesnimi urami počitka preplaval celotno slovensko obalo, prekolesaril 900 km okoli Slovenije in pretekel prek 200 km.

Živimo v času, preplavljenim s podobami, zgodbami, podatki, članki in samo nekaj klikov nas loči od (pre)številnih informacij. Pa so res vse informacije, ki jih najdemo, verodostojne in vredne našega zaupanja? Kako obdržati kritično distanco do vsega videnega in slišanega in zakaj je kritično mišljenje danes še posebno pomembno? Več v oddaji Na kratko!

Živa, Vid in Toni bi šli radi na vijugast kraj, a pot jim zapre veliki dinozaver Jan. Uči jih svojega plesa in jih ne pusti naprej, ker je prevelik, da bi se lahko podal med vijuge.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Bližajo se predsedniške volitve in Rogerja obseda morebitna zmaga Obame, saj ga ima za sovražnika Američanov. Fox News sproži kampanjo za blatenje njegovega imena. Roger vrže oko na novinarko Gretchen Carlson. Za njegovo ljubico Laurie Luhn, ki jo je leta snemal med spolnim zadovoljevanjem v hotelski sobi, pa dolgoletno izkoriščanje postaja nevzdržno, zato si poišče zamenjavo in ga namerava zapustiti. Toda Rogerja Ailesa nihče ne zapusti … Ženi Beth kupi lokalno glasilo, ki postane konservativno trobilo, od Ruperta Murdocha pa pridobi popoln uredniški nadzor nad mrežo Fox News. V domačem ohajskem mestu Warren ima govor, v katerem prvič omeni, da je treba »Ameriko znova narediti veliko«.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej, nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

3. del: Znanstveniki
Tretji del dokumentarne nanizanke predstavlja štiri pomembne znanstvenike, ki so se s svojimi dognanji zapisali v zgodovino. Marie Curie in Albert Einstein sta si vsak v svojem času in na svojem področju drznila razmišljati po svoje in tako ovrgla nekoč veljavne teorije. Britanski matematik in kriptoanalitik Alan Turing je razvozlal delovanje nemškega šifrirnega stroja Enigma, a je bil obenem preganjan zaradi svoje istospolne usmerjenosti. Za kitajsko znanstvenico Tu Jovjov pa je svet izvedel šele 40 let po njenem prelomnem odkritju zdravila proti malariji.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Caden uspešno konča rehabilitacijo in se preseli k mami. Scott je edini, ki sprevidi, da ima še vedno težave, s katerimi se med okrevanjem ni spopadel. Scott tudi pomaga Kathryn, da sprejme odločitev glede službe, ki ji jo je ponudil Max. Laurenino mamo na ulici napadejo »huligani«, ki so v resnici dobro organizirani pristaši Angele Howard. Umirajoča Maggie se preseli v hospic, vendar še vedno upa, da ji bo pred smrtjo uspelo opraviti intervjuje s Cadnom in njegovo priznanje spraviti v javnost …

Velik humanitarec in ekstremni športnik Matej Markovič nas skozi svojo življenjsko zgodbo uči, da so meje dosegljivega le v naših glavah in da s tem, ko odpremo srce tudi za druge, zares šele polno zaživimo. Ultratriatlonec Matej je v disciplini Ironman pred leti v svetovnem merilu nanizal številne zmage. Zadnja leta pa je svojo športno pot združil s človekoljubnostjo, saj organizira številne odmevne humanitarne akcije za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. S svojo srčnostjo, železno voljo in optimizmom je prepričal že veliko ljudi, ki se mu je pridružilo na njegovi humanitarni poti.. Najbolj odmeven je njegov večdnevni projekt Srce Sloveniji, s katerim so že drugo leto zbirali sredstva za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Osrednji del te akcije je bil Matejev ekstremni podvig, ki smo ga spremljali tudi z našo kamero.. V petih dneh je le z nekaj vmesnimi urami počitka preplaval celotno slovensko obalo, prekolesaril 900 km okoli Slovenije in pretekel prek 200 km.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov