Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 17. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 17. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Petkovo Poletno jutro bo z vami preživel David Urankar, ki bo najprej z županom Hrastnika Markom Funklom preveril, kakšna je najnovejša situacija v občini ob povečanem številu okuženih z novim koronavirusom. V prvi uri bomo svetovali, kako pravilno in učinkovito uporabljati pralni stroj. Druga ura bo povsem v znamenju štrukljev. Štruklje z različnimi nadevi bo pripravljala Mojca Koman, dr. Janez Bogataj pa nam bo pripovedoval o njihovi zgodovini in zanimivostih. Terenska ekipa z Ljubico Mlinar in Marijo Merljak pa bo na obisku v občini Križevci.

09:00
Otroški program: Op!

Na deževni dan se Milan in Julči kratkočasita tako, da s knjigo v domišljiji potujeta po vsem svetu, prav do daljne Avstralije.

Vid fotografira prijatelje v neprijetnih okoliščinah. Ko ugotovi, da jih je užalil, se jim opraviči, Rozi pa se spomni, kako lahko fotoaparat s pridom uporabi.

Nekega poletnega jutra Zajček Rjavček odkrije, kako čudoviti in drugačni so domovi njegovih prijateljev. Bo imel svoj dom še tako rad, kot ga je imel prej?

Muk in Lucijan sva v Braziliji. Na sporedu je napeta nogometna tekma. Ko končno najdeta televizor, ptice premaknejo anteno. Zdaj bosta morala poiskati nogometno navdušenko Bajo, da jo bo naravnala.

Je v Bekkebakknu še kaj živih neživih? Lars po stopnicah potisne Michaela, da bi ga razkrinkal, a sprva se zdi, da se je zmotil. Ko se hoče dečku opravičiti, ugotovi, da je Michael res zombi, vendar njegovi starši nočejo sprejeti svoje narave in se pretvarjajo, da so živi.

Slovenska podoknica stopa v polfinale, ostali so samo še štirje sestavi, dva se bosta poslovila. Tekmujejo Novi spomini, Il Divji, ansambel Petan in Valovi. Fantje bodo peli Slakove pesmi prav posebnemu dekletu – na balkonu bo izjemoma 87-letna gospa Moravška Mara. V oddaji bodo prepevali še ansambel Prava stvar ter Poskočni muzikanti z Nušo Derenda v uspešnici Beli oblaki, bele snežinke.

V seriji oddaj Na vrtičku smo obiskali tudi zelenjavna vrtova Miriam Novak in Sabine Pavlin. Sta sosedi, živita v Sadinji vasi pri Žužemberku. Obe imata izrazit čut za lepoto, zato obliki in vsebini svojih vrtov posvečata veliko skrbi. Obe sta vrtova zasnovali tako, da se na njiju razrašča splet zelenjadnic, zelišč in okrasnih cvetlic. Obe gojita rastline na biološki način, torej brez vsakršnih kemičnih zaščitnih sredstev in mineralnih gnojil. Medtem ko Miriam vrtnari že poldrugo desetletje, se je Sabina svojega prvega vrta lotila šele pred dvema letoma. Obe želita svojima družinama zagotoviti kar se da zdravo in svežo hrano. Med našimi obiski njunih vrtov se je spletla pestra, barvita tapiserija njunih gredic.

Scenarist: Stane Sušnik
Režiserka: Petra Hauc

V recepciji se znajde košara z dojenčkom. Priloženo je navodilo za uporabo oziroma oskrbo, mamica se lepo zahvaljuje, pa-pa! Jasno je vsem (razen Štefanu), da je srečni očka Štefan in fantje se odločijo, da bodo prevzeli varovanje otročka za en dan. Ker to res ne more biti problem: otroka nahraniš, previješ, potem pa itak cel dan spi....

Epizodno vlogo gosta Juriča igra Pavle Rakovec.

Poldeta zadene računalnik. Kar pomeni, da vsi nenadoma spletajo načrte okrog nove pridobitve. Kako težko je v hotelski sobi inštalirati tako zverino - na to pa nihče ne pomisli. Kaj šele na to, koliko investicij je treba preden vse steče....Visoko leteči načrti se spletajo okrog kompletnega poročnega servisa, ki ga bo nudil hotel Rubin... Na koncu Polde preseneti vse in izpelje svoj načrt.
V številnih epizodnih vlogah: Gašper Jarni, Mitja V. Bavdaž, Mitja Blažič, Viki Kern in Tomislav Tomšič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Polarni raziskovalec Alban ima sanje: rad bi šel na Mars in se potopil v njegova morja. Da bi razumel, kako blizu je uresničitev njegovih sanj, je obiskal laboratorije v južni Franciji, Španiji in Nemčiji. Znanstveniki so izdelali lahko vesoljsko obleko. Po zaslugi takih oblek si bodo bodoči vesoljci lahko na Zemlji nabrali izkušnje za polete v vesolje. Znanstveniki poskušajo standardizirati vesoljske obleke, inženirji v Andaluziji pa poskušajo izdelati vesoljski modul. Dokumentarna oddaja razkriva izzive osvajanja vesolja in poleta na Mars.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

15:35
Otroški program: Op!

Učenci s prodajo jabolk zbirajo denar za afganistanske otroke. Sep, ki jih vsako leto proda največ, tokrat sadeže pozabi na igrišču. Ko poskusi povedati, kaj se mu je zgodilo, sošolci in ravnateljica njegovo zadrego razumejo po svoje. Prepričani so, da so Sepu zbrani denar ukradli starejši fantje in mu sploh ne pustijo do besede.

Govorečemu Žigiju v šoli zaplenijo Benov izum, zato se mora Tom znova soočiti s svojo nekdanjo strašljivo učiteljico.

Je v Bekkebakknu še kaj živih neživih? Lars po stopnicah potisne Michaela, da bi ga razkrinkal, a sprva se zdi, da se je zmotil. Ko se hoče dečku opravičiti, ugotovi, da je Michael res zombi, vendar njegovi starši nočejo sprejeti svoje narave in se pretvarjajo, da so živi.

Aminatin brat pobegne in prijatelji ga hočejo ustaviti. Žal se kmalu še sami znajdejo v rokah policije. Aminata mora zdaj oditi iz Nemčije, tega pa se po svoje tudi veseli, saj so našli njeno mamo, ki je preživela vihar na morju. Jasirjeva družina končno izve, da bo smela ostati v Nemčiji. Pobotajo pa se tudi Rüyetini, ki njenega brata Borana sprejmejo takšnega, kot je. Pa Moritz? Tudi njegovo sporočilo je doma padlo na plodna tla.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

146 asirskih kristjanov iz severnega Iraka je prišlo na Slovaško v upanju na boljše življenje. Po dveh letih se jih je v družbo vključilo 65, drugi so se vrnili v Irak. Ti, ki so ostali, iskreno pripovedujejo o težavah, s katerimi so se spopadali med prilagajanjem na življenje na Slovaškem.

V poletnem Infodromu smo se posvetili drug drugemu. To pomeni, da nam je Tomaž Vito povedal, kako lahko pomagamo drugim, Simon je razblinjal stereotipe in predsodke, devetošolci iz OŠ Ivana Cankarja pa so razmišljali o nasilju med vrstniki. Otroci iz OŠ Miška Kranjca so stanovalcem Doma starejših občanov Šiška z družabnimi igrami popestrili dan. Da smo izvedeli, kako migracije in poročanje o njih doživljajo mladi, ki živijo ob meji, pa smo se pogovarjali z učenci OŠ Stari trg ob Kolpi.

Prijatelji pripravljajo zabavo v maskah in vsak se bo našemil v nekaj posebnega. Toda Robi ne ve, v kaj se bo našemil Mišo! Le kako ga bo našel na zabavi?

Pepa in Jure gresta k zobozdravniku. Zobozdravnik, doktor Slon, ugotovi, da so Pepini in Juretovi zobki čisti in zdravi. Zobki gospoda Dinozavra pa niso taki!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert iz naših krajev, javna radijska oddaja z najdaljšo tradicijo v poletje prinaša svoj izbor narodnozabavne glasbe. Tako smo gostili ali pa so nas gostili: Alpski kvintet, Ansambel Saše Avsenika, Štanjel s Slovenskim oktetom in Ptuj z Vražjimi muzikanti.

Ansambel bratov Avsenik, ki ga je Slavko Avsenik z bratom Vilkom ustanovil 1953, še danes velja za najuspešnejšo slovensko glasbeno zasedbo. Sašo Avsenik s svojim ansamblom pa uspešno nadaljuje družinsko tradicijo svojega dedka.
Tokrat se je Ansamblu Saša Avsenika pridružila komorna zasedba godal Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Žal pa skupno muziciranje ni potekalo na Bledu, kot je bilo sprva zamišljeno. Vseeno pa je koncert prava poslastica za ljubitelje tovrstne glasbe.
Ansambel, ki sodi med klasike narodnozabavne glasbe, je izvedel izbor skladb iz bogate dediščine Slavka in Vilka Avsenika.

Dr. Goodwin potrebuje pomočnika. Skupina otrok, ki se zdravijo pri dr. Fromu, začne kazati nenavadne simptome. Dr. Bloomova zaradi zdravljenja od odvisnosti ne sme jemati protibolečinskih tablet, zato jo noga, ki si jo je poškodovala med nesrečo, nevzdržno boli. Dr. Reynolds pogreša zaročenko, ki je odšla poslovno na zahodno obalo ZDA, in mora sam organizirati poroko. Dr. Goodwin prosi upravni odbor, naj organizira obiske sester na domu za ljudi, ki živijo sami. Na urgenco pripeljejo moškega, ki se je zastrupil s kobaltom.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Hrvaška igrano-dokumentarna nadaljevanka v šestih delih, scenarista in režiserja Božidarja Domagoja Burića, nas popelje v zgodovino Dubrovniške republike, enega največjih fenomenov hrvaške in svetovne zgodovine. Dubrovnik, izjemno priljubljeno turistično mesto za veličastnim obzidjem in slikovita kulisa za televizijsko in filmsko produkcijo ter pristaniško mesto z manj poznano, a izjemno zanimivo in bogato preteklostjo. Sredi 14. stoletja se je mestu uspelo osvoboditi izpod beneške oblasti in postalo je neodvisna mestna država. Dolga in bogata tradicija trgovanja, pomorstva, diplomacije, znanosti in umetnosti je pripomogla, da je Dubrovnik kot samostojna država obstajal do začetka 19. stoletja.

1. del: Majhna med velikimi
V 7. stoletju, dolgo po propadu Zahodnega rimskega cesarstva, se je del prebivalstva starega antičnega mesta Epidaurum naselil na mestu današnjega Dubrovnika. Mesto je bilo kljub skoraj 500-letni bizantinski vrhovni oblasti vedno katoliško. Pod oblastjo večne tekmice Benetk je bil le 150 let. Dubrovčani,mojstri političnega ravnovesja, so leto 1358 v Višegradu dosegli neodvisnost, čeprav pod okriljem ogrsko-hrvaškega kralja.

REPUBLIKA
scenarij in režija: Božidar Domagoj Burić
v glavnih vlogah: Mihael Rudjer Rapajić, Tan Anton Lumezi, Dario Maćesić, Pavo Ivanković, Vedran Benić, Miro Mioć

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov