Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 2. avg.

07:00
Živ žav

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Mandi in Pipi na ledu lovita ribe, ko iz luknje pogleda kit. Ujel se je in ne more na svobodo. Mandi in Pipi brž pokličeta prijatelje in s skupnimi močmi rešijo morskega velikana.

Danes je v parku zelo tiho. Diva, Klobučnik in Švigec so zaposleni s slikanjem in Klobučnik se začne dolgočasiti. Švigec jim predlaga, da se igrajo slikarsko igro. Zastavil jim bo nekaj ugank, drugi pa bodo morali ugibati, katero žival ima v mislih, ter jo narisati. Imam sloke noge in dolg, vitek vrat, da vidim v daljavo, je pravi zaklad. En moj korak je tvojih deset, vrat moj je dolg, da vidim ves svet. Malčkom gre ugibanje in risanje dobro od rok. Bi tudi vi uganili, katero žival ima Švigec v mislih? Klobučnik spoznal, da je slikanje v družbi zelo zabavno.

Gospa Koka je izčrpana, zato se Betka in Niko ponudita, da bosta pazila spečega jajčka. Zelo potiho se igrata, nato pa Joži ponesreči zbudi malčka in mora najti način, da ga bo spet uspaval.

Stanku se mudi na skrivnostni izlet, zato je nestrpen, ko mora čakati na prijatelje. Nazadnje se na pohod odpravi kar sam, prijatelji pa izgubljeni tavajo po gozdu in ga iščejo. Toda Stanko kmalu ugotovi, da je brez prijateljev prav žalostno.

Poletna vročina. Rija in Krokodil se gresta kopat v bazen. Za kopalce v bazenu obstajajo pravila. Prepovedano je jesti, se potapljati in, ojoj, živali ne smejo v bazen. Rija gre sama plavat. A Rijina napihljiva račka poči. Pa tako rada bi plavala s prijatelji. Plavalna blazina Krokodil ji priskoči na pomoč.

Čukovo gnezdo je uničeno in Mucika z letalom odpelje prijatelje na Kokosov otok po kokosove liste za novega. Ob pristanku letalo izgubi kolo in kralj Kukamuki jim pomaga poiskati novo.

Olivija je hobotnica, ki ni dobra športnica. Pod Haninim vodstvom pa se razvije v čudovito baletko.

Lola je prepričana, da vse zna in zmore že čisto sama: sama lahko zleze na stol, si nalije soka in vzame škatlo igrač z visoke police. Tudi na igrišču se hoče igrati čisto sama. Toda previsna gugalnica se ne dviga in ne spušča, če sama sedi na enem koncu. Čarli in Maj jo vendarle prepričata, da jima dovoli sesti na drugo stran. Tedaj se Loli odprejo čudovita nova obzorja. In ne le to – Čarlija in Maja tudi reši pred zlobnimi gusarji.

V džungli imajo vse živali zanimiv dar. Kameleon zna spreminjati barvo, jež se zvije v bodikavo kepo, Trobka glasno trobi in Skok zna uganjati norčije. Kaj pa žabec Kvak? Trobka odkrije Kvakov skrivni dar. Ponoči, ko cvrčijo črički, Kvak odlično poplesuje na njihovo glasbo, če ga le nihče ne opazuje.

Pepa in Jure se igrata na vrtu dedija pujsa. Pepa najde polžka, dedi pujs pa jima pokaže čebele. Pepa, Jure in njuni prijatelji se igrajo, da so predrzni polži in marljive čebelice.

Pavlinca dirigira godbi na pihala, v kateri igrajo Kalimero in prijatelji. Podganci ji ukradejo dirigentsko palico. Pavlinca užaljeno odide, misleč, da so to storili njeni prijatelji. Ti z DoVinčijevim izumom poiščejo palico, se otresejo krivde in spet sestavijo godbo.

Živa, Vid in Toni srečajo Marto. Povabijo jo medse, a ona je raje sama. Pravi, da sam najlažje misliš globoke misli in rešuješ težave.

Na obali pristane razburjena ptička, ki Zmedija, Zojo in Feliksa popelje na ognjeniški otok. Olgi brbota v trebuhu in iz nje se valijo plini. Le kaj je še pod površjem?

Vsi se norčujejo iz Neže, ker še vedno sesa palec, Neža pa ve, da vse naredi bolje, kadar ga sesa. Vila Mila bi ji rada pomagala, da bi se tega odvadila, obenem pa vse opravila dobro. Za pomoč Neža poprosi tudi svojega brata in sestro, Mila pa jo vzpodbuja, da vztraja, dokler se ji ne posreči.

Ernestu preseda, da njegova soseda neprestano vohuni za njim. Da bi jo ozdravil slabe navade, se odloči, da jo bo potegnil za nos. V glavnih vlogah zablestita Celestinca in Boltež.

Zdi se, da nekdo krade maline na skupnostnem vrtu. Erika se odpravi iskat tatu. Malin namreč ne sme zmanjkati. S Tajo jih potrebujeta, da bosta lahko osvojili nagradni priponki za vrtnarjenje in peko. Bosta zalotili kradljivca?

Govoreči Ben se skuša naučiti voziti avto, da bi napravil vtis na svoje dekle Ksenon, ki prihaja na obisk.

Aukje si želi nekoč postati astronavtka, vendar ji oče da vedeti, da so možnosti za to mikroskopske. Enakega mnenja je tudi ga. Dreus, ki želi postaviti Aukje na realna tla, učitelj Kees pa pravi, da so dovoljene tudi sanje, in nadobudno znanstvenico spodbuja pri njenih visokoletečih željah.

Na prvo avgustovsko nedeljo boste lahko spremljali nedeljsko mašo iz Bohinjske Bistrice. Župnijska cerkev je posvečena sv. Nikolaju. Maševal bo župnik Janez Burja.

Obiskali smo tržaški muzej Antarktike, ki je posvečen raziskovanju tako imenovane bele celine. Raziskali smo mesto Hoi An v osrednjem Vietnamu, ki je uvrščeno na spisek UNESCO-ve kulturne dediščine. Znano je po lampijonih in po številnih drugih zanimivostih. Spomnili se bomo tudi zgodbe o bazi hidroplanov, ki so jo pred skoraj 100 leti postavili v Portorožu in obiskali skrajni jugozahod Sredozemlja, kjer se pri Gibraltarju Evropa najbolj približa Afriki. Končali pa bomo pod ekvatorjem, kjer smo na Zanzibarju odkrivali podvodni svet. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.

Medicina napreduje s tako velikanskimi koraki, da zdrav človek sploh ne obstaja več.
(Aldous Huxley)
Razmišlja Ana Kolman.

Kakšna je prihodnost katoliških misij? Pri ohranjanju slovenstva in katolištva pomaga izseljencem in zdomcem Rafaelova družba z duhovniki.

Rafaelova družba izseljencem in zdomcem že stoletje pomaga pri ohranjanju slovenstva in katolištva. Pri skrbi za versko, narodno, kulturno, prosvetno in socialno področje so duhovniki nenadomestljivi. S kakšnimi nalogami se srečujejo in kakšna je prihodnost katoliških misij? O tem v oddaji v nedeljo.
O izzivih celostne dolgotrajne oskrbe so se pogovarjali na mednarodni konferenci v Celju.
Na Mirenskem gradu pa so na 50. katehetskem simpoziju razmišljali o empatiji do mladih, ki se od Cerkve oddaljujejo. Primož Križaj pa nas bo s pesmijo Le hodi povabil k iskanje svobode, ki nam jo prinaša postni čas.

V oddaji spregovorimo o pomenu strniščnih setev, ki pripomorejo k bogatenju tal, predstavljamo novo predsednico Zveze podeželske mladine, osrednja tema tokratne oddaje pa je posvečena ekološkemu kmetijstvu v osrednji Sloveniji, kjer je ekološko kmetijstvo nad slovenskim povprečjem.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert iz naših krajev, javna radijska oddaja z najdaljšo tradicijo v poletje prinaša svoj izbor narodnozabavne glasbe. Tako smo gostili ali pa so nas gostili: Alpski kvintet, Ansambel Saše Avsenika, Štanjel s Slovenskim oktetom in Ptuj z Vražjimi muzikanti.

Začetek vražjih sega v leto 2016. Sestavlja jih pet mladih glasbenikov in pevka. Ker na svoji kratki, a uspehov polni karieri še niso uspeli posneti veliko pesmi, lahko v njihovi izvedbi poslušamo znane narodno zabavne skladbe ob vedenju, da je njihovo vodilo z vso resnostjo in glasbeno kakovostjo »narediti vražje dober žur«. Tokrat na Ptuju, sicer prizorišču Ptujskega festivala narodno zabavne glasbe.

Iz festivala Slovenska polka in valček 2019 smo za vas izbrali poskočne polke.

Iz festivala Slovenska polka in valček 2019 smo za vas izbrali nežne valčke.

Komična drama o ženski, ki se vpraša: se življenje začne pri 50. letih?

Aurore je ločenka, ki vstopa v menopavzo, pravkar je izgubila službo in hkrati izvedela, da bo postala babica. Opaža, da jo hoče okolica postopoma izriniti na rob družbenega dogajanja, vendar se Aurore ne da. Ko po naključju sreča svojo veliko srednješolsko ljubezen, se ponovno zaljubi in njeno življenje dobi nov polet.

Izvirni naslov: AURORE / Francoski film, 2017 / Režija: Blandine Lenoir / Scenarij: Blandine Lenoir, Jean-Luc Gaget / Igrajo: Agnès Jaoui, Thibault de Montalembert, Pascale Arbillot, Sarah Suco, Lou Roy-Lecollinet, Nicolas Chupin

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Na pot skozi 12 vprašanj se bo pogumno podala Marija Sodin iz Nove Cerkve pri Celju. Sveža upokojenka, ki je celo življenje delala v prosveti, ima že izdelan plan, kaj početi v pokoju. Njena strast so potovanja, rada hodi v hribe, poleti pa kolesari. Je tudi odlična plesalka. Z možem, ki ga je spoznala prav v plesni šoli, se rada zavrtita v ritmih dobre glasbe. Za uspeh v Jokerju, ji bo v pomoč zet Vasja.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Catherine se odpravi v Catanio, drugo največje mesto na Siciliji. Prijatelj Aldo ji razkaže ribjo tržnico. Nato se odpravita na Etno, kjer spozna zanimivo jed. Na pobočju ognjenika raste vinska trta, ki daje grozdje za nagrajeni roze. Catherine nameša koktajl bellini in pojasni zmoto o njegovem nastanku. Ko se vrneta v mesto, obiščeta operno hišo, v kateri je pela Maria Callas. Aldo obuja spomine.

Muk in Lucijan sta v Tokiu. Pred prenočiščem srečata nenavadno našemljenega dečka Kinakija. Ta prijateljema pove, da gre na Kabuki, toda kaj je to? Muk in Lucijan se odpravita za njim in spoznata posebno gledališče.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V midsomerski vasici Solomon Gorge na isti dan potekata kar dve veliki prireditvi, zahteven kros s preprekami, ki se ga udeležita tudi narednik Winter in Sarah, in ribiško tekmovanje, lov na orjaškega krapa Ahaba, ki je po mnenju mnogih samo legenda. Toda kros morajo kmalu po startu prekiniti, saj je nekdo sabotiral eno od preprek. Barnabyja prosijo, naj odkrije krivca, na pomoč pa mu priskoči tudi njegov nekdanji kolega, upokojeni inšpektor Blythe …

Pogovor z mag. Jankom Boštjančičem, direktorjem Parka vojaške zgodovine v Pivki, je najprej neverjetna zgodba o pogumni ideji in njeni uspešni uresničitvi, kar je sploh na področju kulture in dediščine dokaj unikatno. Boštjančič, gost tokratnega intervjuja, ki ga vodi dr. Jože Možina, je duša in gonilna sila sedaj največjega muzejskega kompleksa v Sloveniji. Uspeh pa je vse prej kot stvar naključja – gre za plod trdega dela, vztrajnosti in bogate vsebine, ki pritegne množice obiskovalcev. Park vojaške zgodovine je tako lani postal tudi najbolj obiskan muzej pri nas, kar je dodaten razlog, da spregovorimo, kako je prišlo do tega uspeha. Mag. Boštjančič je po izobrazbi gozdarski inžinir, kar je nekaj let z veseljem počel – a zanimanje za zgodovino je na koncu prevladalo.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni avtoportret Maje Weiss prikazuje pet desetletij njenega življenja skozi filme, ki jih je ustvarila kot režiserka in scenaristka.

Svoj prvi film je posnela leta 1984 na AGRFT, prvo kamero pa si je kupila leta 1987 za prvi honorar, ki ga je zaslužila kot tajnica režije. My Way 50 – Med iskanim in najdenim svetom ponuja pogled na režiserkino lastno delo, je njen kritični odziv na dogodke polpretekle zgodovine od Titove smrti leta 1980 do današnjih dni, ko je svet ujet v terorizem, begunske krize in brezposelnost.

Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko En Shaa izvajajo bleščečo Ravelovo skladbo La Valse.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov