Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 13. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 13. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Capko ima moder dan ... To je dan, ko je vse, kar počne, obarvano modro, celo hrana, ki jo je, in modri klobuk, ki si ga je brez dovoljenja sposodil od Čarne.

Prijatelji se igrajo na jesenskem travniku. Lisička Rdečka zaradi vznemirjenosti vsako igro nehote pokvari. A drugi staknejo glave in si izmislijo igro, ki je kot nalašč zanjo.

Muk in Lucijan sta v Peruju. V puščavi Nazca bi si rada ogledala velike podobe, ki so jih že davno s kamni narisali Indijanci. Najlepše se vidijo iz zraka, mala popotnika pa sta zamudila vzlet letala.

Caroline se v gozdu počuti čedalje bolje, tam je njen pravi dom. Lars, Anna, Tess in Robert jo gredo iskat, vendar namesto nje najdejo le deklico Liso, ki ves čas omenja svoje počitnice na Kreti. Prijatelji prenočijo pri njeni družini, s katero je nekaj zelo narobe.

Slovenski pozdrav praznuje 130. rojstni dan! Ob slavnostni torti se bosta v finalu pomerili Družina Štiglic iz Tera nad Ljubnim in Sestre Lamprečnik iz Zadrečke doline. Nastopili bodo: lanskoletni zmagovalci rubrike Družina poje – Družina Pušaver iz Makol, Igor in Zlati zvoki, Čuki, Štirje kovači, Brigita Šuler ter vse družine iz sezone, ki bodo zapele Slakovo Lunco.

Na kraških travnikih je mogoče najti še več različnih rastlinskih vrst kot marsikje drugje pri nas. Bogastvo flore izkoriščajo tudi tisti, ki verjamejo v krepitev organizma in lajšanje težav s pomočjo rastlinskih pripravkov.
Med zeliščarji, ki se svojega dela resno lotevajo, je Magda Rogelja iz Vojščice, vasice, ki leži nedaleč od meje z Italijo. Magda je ena od izjemno delovnih kraških žena, saj dela kot negovalka v sežanskem domu upokojencev. Ob tem se je izobrazila tudi za maserko, doma pa goji in predeluje številna zdravilna zelišča.
Pripravili smo zanimiv portret Magde Rogelja, ki vzbuja vtis, kot da ji moči za delo nikoli ne zmanjka, tako kot tudi nasmeh nikoli ne izgine z njenih ustnic.

Scenarist in urednik Stane Sušnik, režiserka Petra Hauc, direktor fotografije Andrej Hefferle.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Najlepši kraj ljubljanski je posvečena zelenemu zakladu prestolnice - parku Tivoli.

Na 1. programu TV Slovenija bomo neposredno prenašali srečanje zunanjih ministrov Združenih držav Amerike in Slovenije, Michaela Pompea in Anžeta Logarja, v Vili Bled, na katerem bosta podpisala ameriško-slovenski memorandum o mobilni tehnologiji pete generacije. Ob dogodku in na novinarski konferenci, ki jo bomo prav tako neposredno prenašali na naši televiziji, bo navzoč tudi predsednik vlade Janez Janša. Ameriški zunanji minister Pompeo je Slovenijo obiskal v sklopu svoje turneje po štirih srednje- in vzhodnoevropskih državah, Češki, Sloveniji, Avstriji in Poljski.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

O največjih hollywoodskih zvezdnikih, njihovih igralskih karierah, zasebnem življenju in njihovem mestu v zgodovini filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri britanskem dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri britanski filmski reviji Empire.

1. del: GRETA GARBO
Greta Garbo, ena največjih filmskih igralk vseh časov, je bila švedskega rodu. Slovela je po tragičnih vlogah, tankočutnem značaju, melanholičnosti in skrivnostnosti, saj je v nasprotju z drugimi zvezdniki zasebno življenje skrbno skrivala pred očmi javnosti. Njena dolgoletna osama po koncu igralske poti pa je še pripomogla k slovesu igralke kot velike uganke filmske zgodovine.

Poletni slovenski tabor. Osnovnošolci so se slovenščine učili preko igre.- Porabska domačija. Turistična točka v Andovcih se je v marsičem obnovila.- Žido-Lenaršičev mlin na Goričkem. V Markovcih se vodno mlinsko kolo še danes vrti.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban a dobronaki Lajter Istvánról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Istvána Lajterja iz Dobrovnika.

15:45
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Maks je mišek, ki ga vsi dražijo, da je premajhen. Hana ga prepriča, da je ravno pravšnje velikosti.

Krtica Črtica je pripravljena. Režirala bo baletno predstavo Labodje jezero. Ali so pripravljeni tudi njeni labodki? Ne ravno, saj kolobarnika Blatoljub in Lužoslav niti ne vesta, kaj obleči. Ojoj, težave na obzorju. Nola, hitro priskoči na pomoč! Pomagaj, prosim, s svojim baletnim znanjem.

Novi župan mesta Govoreči Tom za meščane pripravi velkansko zabavo, kot običajno, pa vse ne gre po načrtih.

Caroline se v gozdu počuti čedalje bolje, tam je njen pravi dom. Lars, Anna, Tess in Robert jo gredo iskat, vendar namesto nje najdejo le deklico Liso, ki ves čas omenja svoje počitnice na Kreti. Prijatelji prenočijo pri njeni družini, s katero je nekaj zelo narobe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Glive so organizmi, ki jih najdemo tako v naših domovih kot v naravi, lahko povzročajo bolezni, hkrati pa se zaradi njihove sposobnosti razkroja ne utapljamo v odpadkih. Nekatere vrste imajo posebne sposobnosti preživeti v zelo neprijaznih okoljih, kjer vladajo ekstremne razmere. Našli so jih v puščavah, v solinah, v kraških jamah, na Arktiki in celo v oblakih. Ekstremna okolja, kjer uspevajo, pa najdemo tudi v hladilnikih in pomivalnih ter pralnih strojih in celo v avtomobilih. Mnoge med njimi je s sodelavci prva odkrila prof. dr. Nina Gunde Cimerman in zasnovala največjo zbirko ekstremofilnih gliv na svetu, ki obsega kar 12.000 sevov gliv.

Antropocentrizem – zastarelo videnje sveta, predsodek in razlog za uničevanje naravnega okolja ali ideja, ki je človeška vrsta preprosto ne more preseči? Še več vprašanj in tudi nekateri odgovori v seriji Na kratko.

Živa je prepričana, da je Tonija slišala govoriti v njenem jeziku, toda naj se še tako trudi, Toni čeblja le po svoje. Morda pa je tisto nekaj rekel kdo drug.

Kače in opica meditirajo. Potem pa se ena od kač zavozla. Ko ji druga pomaga, se zavozla še ona. Enako se zgodi še s tretjo, četrto, peto in šesto kačo. Jim bo opica lahko pomagala?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Napoči trenutek, ko se Rupertova sinova lahko spravita na Rogerja in zmagata. Doslej ga je namreč oče Rupert, kljub vsem nečednostim, močno podpiral, saj mu je prinašal veliko denarja. Zaradi javnih obtožb Carlsonove pa se pokaže priložnost, da Rogerja končno odrežejo z vrha Fox Newsa. Obtožnica raste, ženske prekinjajo svoj molk in spisek nadlegovanih žensk narašča, hkrati z Rogerjevo paranojo. A ni pomoči, Rogerjevi dnevi pri Foxu so šteti, žena Beth pa končno spregleda.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

7. del: Umetniki
Oddaja predstavlja štiri najpomembnejše umetnike, ki so zaznamovali preteklo stoletje: slikarja Pabla Picassa, začetnika kubizma in avtorja znamenite protivojne slike Guernica; angleško pisateljico Virginio Woolf, ki je tako kot junaki njenih romanov tudi sama trpela za duševno boleznijo, a se je kljub temu odločno borila proti različnim družbenim predsodkom; slovitega režiserja, mojstra groze Alfreda Hitchcocka; in Andyja Warhola, ki je zabrisal ločnico med umetnostjo in potrošništvom ter velja za preroškega predhodnika zvezdništva.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Cankarjev Rožnik je posvečena idiličnemu pribežališču našega največjega pisatelja.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:20
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Štiridelna dokumentarna serija podrobno oriše življenje Adolfa Hitlerja, firerja nemškega rajha, ki je svet prignal do roba propada in prinesel smrt več milijonom ljudi, pa tudi vsakodnevno življenje v Evropi v prvi polovici 20. stoletja. Skoraj polovica vseh posnetkov, precej jih je tudi barvnih, ni bila še nikoli objavljena. Serija sodi med najpopolnejše slikovne dokumente Hitlerjevega življenja, od njegovega rojstva leta 1889 do smrti leta 1945.

1. del, 1889-1929
Prvi del serije niza prelomne trenutke v Hitlerjevem življenju med letoma 1889 in 1929, od otroštva do trenutka, ko je postal vojak v 1. svetovni vojni.

Glive so organizmi, ki jih najdemo tako v naših domovih kot v naravi, lahko povzročajo bolezni, hkrati pa se zaradi njihove sposobnosti razkroja ne utapljamo v odpadkih. Nekatere vrste imajo posebne sposobnosti preživeti v zelo neprijaznih okoljih, kjer vladajo ekstremne razmere. Našli so jih v puščavah, v solinah, v kraških jamah, na Arktiki in celo v oblakih. Ekstremna okolja, kjer uspevajo, pa najdemo tudi v hladilnikih in pomivalnih ter pralnih strojih in celo v avtomobilih. Mnoge med njimi je s sodelavci prva odkrila prof. dr. Nina Gunde Cimerman in zasnovala največjo zbirko ekstremofilnih gliv na svetu, ki obsega kar 12.000 sevov gliv.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov