Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 20. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 20. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Capko je prepričan, da je videl vesoljsko ladjo. Rozi trdi, da je sanjal, potem pa oba zagledata barvaste svetlobne pramene. Sta res odkrila neznani leteči predmet ali pa Vid spet nekaj naklepa?

Veveriček Sivček pusti svoj želod pod drevesom in se gre igrat. Lisička Rdečka ga najde in odnese. Ko ugotovi, čigav je, se mora odločiti, ali ga bo obdržala, ali vrnila.

Muk in Lucijan sta v Hongkongu. V parku opazujeta učenje borilnih veščin, kmalu pa spoznata še drugačnega umetnika. Ptiček Nim zna sijajno peti, rad pa jo tudi mahne na potep.

Desetletni Anton živi v Nemčiji. Noče biti izjema in se želi priključiti Hitlerjevi mladini. Oče noče, da bi se sin družil z nacisti, vendar Anton najde pot. Misli, da lahko tovarišem zaupa, po napadu na Jude septembra leta 1939 pa spozna, kaj je resnični cilj Hitlerjevih nacistov in kako bridko se je motil.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Bernarda, Jože in Pino to nedeljo gostijo športnega novinarja Saša Jerkovića, oglasil se nam bo tudi njegov kolega Anže Bašelj. Bernardo bo seveda zanimalo kako novinarska športnika vadita doma in če se napredek že pozna. Novo pesem Človek brez imena, kakor tudi izgled, nam bo predstavil Jan Plestenjak, za zabavo in smeh se javljata Perica Jerkovič in Maja Pinterič, iz domače dnevne sobe pa s pesmijo Ditka.

Tematika ženskih spolnih motenj je zagotovo zelo aktualna, saj podatki raziskave kažejo, da ima neorganske spolne motnje kar 36,5 % Slovenk. V oddaji bomo raziskali, ali se o spolnosti pogovarjamo, kakšen je odnos do te teme in ali ženske sploh poiščejo pomoč. Hkrati bomo skušali podati tudi širši sociološki pogled na spolnost in spremembe, ki jih je prinesla seksualna revolucija. Raziskali bomo, kam se ženske obrnejo po pomoč in kako pri specialistu psihiatrije poteka terapija para, ki ima motnje spolnosti. Sodelovali bodo priznani strokovnjaki s področja psihiatrije, sociologije, medicine, ginekologije. Oddajo bo z odkritimi odgovori in pogledi na spolnost popestrila tudi skupina petih žensk.
Scenaristka Katja Stamboldžioski, režiser Primož Meško, urednica Katja Stamboldžioski.

Jože in Meta se bosta poročila na vrtu hiše Valič Gromovih. Družinski člani mrzlično opravljajo zadnje priprave. Meta izgubi samozavest, ko ji v zadnji trenutek soseda sporoči, da ne bo njena poročna priča. Viktor se zbliža z Rogljevo. Jože prenaša kovček in ga zaboli v križu. Meti taji bolečino. Soseda mu pomaga z masažo, Meta ju zaloti skupaj in zganja cirkus.

Valerija potuje na mednarodni kongres in nenačrtovano z letalom pripotuje v Slovenijo. Gorazd in Blaž hočeta to tajita pred Leonom, ker ga hočeta presenetiti. Polona pripravlja večerjo za Valerijo, vendar v hiši zmanjka elektrike. Na pomoč priskočita Jože in Meta s plinskim gorilnikom. Zaradi mrka odpade Danin randi. Zarja verjame, da je mrk poledica prihoda nezemljanov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

8. del:
Zadnji del nanizanke predstavlja kandidate, ki so se po izboru gledalcev v Veliki Britaniji uvrstili med finaliste za naziv najpomembnejše osebnosti preteklega stoletja. Izmed znanstvenikov, raziskovalcev, voditeljev, aktivistov, umetnikov, športnikov in osebnosti iz sveta zabave, ki smo jih spoznali v prejšnjih oddajah, so jih izbrali sedem, ki so s svojimi dosežki spremenili svet in vplivali tudi na prihodnost. Kdo od njih bo končni zmagovalec?

Tema oddaje je etika živali, o kateri se vklopovci pogovarjajo z gostom Tomažem Grušovnikom, predsednikom Slovenskega filozofskega društva in izrednim profesorjem na Univerze na Primorskem. V prispevkih boste spoznali opensko zavetišče za živali ASTAD (izjavi: Massimiliano Ferluga, Roberta Reggiani) in veterinarsko ambulanto v Izoli (izjavi: Lara Kralj, Mateja Mezgec). Uredništvo oddaje podpisujejo voditeljica Barbara Ferluga, režiser Jan Leopoli in Živa Pahor. Sodelujejo dijaki: Anja, Elisa, Gaja, Ilaria, Kim, Leo, Lucille, Matej, Petra, Vera, Karin.

Kedves Nézőink, a mai Vendégem című adásunkban az alsólakosi Lőrinc Magdusról, a szlovéniai magyar közösség egyik megbecsült tagjáról, a Lendva-vidék egyik leghíresebb egykori kocsmájának gazdasszonyáról készített portrénkat láthatják.

Drage gledalke in gledalci, danes si lahko v oddaji Moj gost ogledate portret Magdus Lőrinc iz Dolnjega Lakoša, ene od spoštovanih članic madžarske skupnosti, ki živi v Sloveniji, in lastnice ene od najbolj znanih nekdanjih gostiln na območju Lendave.

15:45
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Orlu Erniju vsi govorijo, naj neha bobnati. A Hana mu pomaga razviti njegovo glasbeno nadarjenost.

Druščina Kriškraškov se ogreva za gimnastiko. Črtica in Črtek bosta celo naredila špago, ampak ta bo čisto posebna in prav nič gimnastična. Ojoj, se tu spet kuhajo težave? Kaj pa, če bi raje izdelali gimnastični trak? Držimo pesti, da bo prijateljem uspelo. Potrebovali bodo veliko pomoči akrobatske mojstrice Stele.

Desetletni Anton živi v Nemčiji. Noče biti izjema in se želi priključiti Hitlerjevi mladini. Oče noče, da bi se sin družil z nacisti, vendar Anton najde pot. Misli, da lahko tovarišem zaupa, po napadu na Jude septembra leta 1939 pa spozna, kaj je resnični cilj Hitlerjevih nacistov in kako bridko se je motil.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tomi Trilar je velik poznavalec ptic in ljubezen do njih ohranja tudi pri svojem delu. Kot obročkovalec se je z njimi srečal že kot srednješolec. Pred tridesetimi leti je bil tudi eden od ustanovnih članov Društva za opazovanje ptic Slovenije.
Ko še danes obročka ptice na Ljubljanskem Barju, jih natančno pregleda in odstrani tudi morebitne zunanje zajedavce, kot so na primer klopi. Ti ga zanimajo tudi raziskovalno, zato jih išče in dodaja v muzejsko zbirko.
Zaradi večjega števila jelenjadi in srnjadi je danes klopov več kot nekoč in tudi okuženih je vse več. Slovenija sodi med države, kjer je verjetnost okužb, ki jih prenašajo klopi, izjemno visoka.
Posebno raziskovalno področje Tomija Trilarja pa so živalski zvoki, ki jih snema tako po Sloveniji, kjer je posnel več kot 150 vrst ptic in drugih živali, kot po svetu – kjer pa predvsem posluša in odkriva nove vrste škržadov.

V življenju pogosto nosimo maske in doma, v družbi s prijatelji, v romantičnih razmerjih in tudi v službi zakrivamo svoj pravi obraz. Nekatera delovna mesta to celo zahtevajo, pri čemer je jasno opredeljeno, kaj se od zaposlenih pričakuje glede čustvovanja in izražanja čustev, bodisi med samimi zaposlenimi bodisi v odnosu do zunanjih strank. Običajno ga zasledimo pri skrbstvenih poklicih, pri storitvenih poklicih, ki narekujejo to, da zaposleni pri ljudeh, s katerimi delajo uravnavajo svoja čustvena stanja in s tem tudi čustva strank, klientov ali pacientov. To pa je za zaposlenega lahko izredno naporno ter lahko vodi v čustveno izpraznjenost, stres in tudi v izgorelost. O emocionalnem delu v oddaji Na kratko z medicinsko sestro, TV voditeljico in različnimi strokovnjaki.

Živa najde pero, Vid pa želod. Ko še Toni najde kost, pa se začno težave. Ni je namreč našel prvi in zato ni njegova.

Na trati se pasejo ovce in poskočno jagnje. To počne marsikaj, zaradi česar je odrasle ovce pošteno strah. Skače v vodo, zaleti se v medveda in skače po njem! Odrasle ovce so na trnih! Nato jagnje spleza na pečino.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odlični dokumentarec razkriva precej uspešne poskuse padle dinastije Marcos, da bi vstala iz pepela in spet zavladala Filipinom. Imelda, nekdanja prva dama, že kar groteskno napenja moči, da bi sinu Bong Bongu utrla pot najprej do položaja podpredsednika, ki seveda vodi k mestu predsednika države. V ta namen denarno podpira samega Duterteja, predsednika in krvnika Filipinov.

THE KINGMAKER / Danska, ZDA / 2019 / Režija: Lauren Greenfield

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Fairooz Nazifa ni vedela, kam pelje njeno življenje, dokler ni odkrila svojih darov. Po več sporih z domačimi se je odločila, da se bo preselila v Dako in zaživela sama. Izvira iz konservativne islamske družine, kar pa ji ni preprečilo, da bi sledila svojim sanjam. Zdaj je pevka, zvezdnica, ki si želi kot nomadska umetnica nastopati po vsem svetu.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Štiridelna dokumentarna serija podrobno oriše življenje Adolfa Hitlerja, firerja nemškega rajha, ki je svet prignal do roba propada in prinesel smrt več milijonom ljudi, pa tudi vsakodnevno življenje v Evropi v prvi polovici 20. stoletja. Skoraj polovica vseh posnetkov, precej jih je tudi barvnih, ni bila še nikoli objavljena. Serija sodi med najpopolnejše slikovne dokumente Hitlerjevega življenja, od njegovega rojstva leta 1889 do smrti leta 1945.

2. del, 1929–1938
Drugi del serije niza prelomne trenutke v Hitlerjevem življenju med letoma 1929 in 1938, ko Hitler kot razočaran vojni veteran najde svoje poslanstvo v politiki in v sebi odkrije govornika.

Tomi Trilar je velik poznavalec ptic in ljubezen do njih ohranja tudi pri svojem delu. Kot obročkovalec se je z njimi srečal že kot srednješolec. Pred tridesetimi leti je bil tudi eden od ustanovnih članov Društva za opazovanje ptic Slovenije.
Ko še danes obročka ptice na Ljubljanskem Barju, jih natančno pregleda in odstrani tudi morebitne zunanje zajedavce, kot so na primer klopi. Ti ga zanimajo tudi raziskovalno, zato jih išče in dodaja v muzejsko zbirko.
Zaradi večjega števila jelenjadi in srnjadi je danes klopov več kot nekoč in tudi okuženih je vse več. Slovenija sodi med države, kjer je verjetnost okužb, ki jih prenašajo klopi, izjemno visoka.
Posebno raziskovalno področje Tomija Trilarja pa so živalski zvoki, ki jih snema tako po Sloveniji, kjer je posnel več kot 150 vrst ptic in drugih živali, kot po svetu – kjer pa predvsem posluša in odkriva nove vrste škržadov.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov