Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 24. okt.

Nocoj v kulturi o razstavi Pol stoletja Alana Forda, ki je na ogled v letošnji evropski prestolnici kulture, na Reki. V novem razstavnem prostoru Slovenske Kinoteke je na ogled razstava posvečena 100 letnici rojstva velikega italijanskega filmskega režiserja Federica Fellinija, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani pa kolekcijo stolov razstavlja oblikovalka Nika Zupanc. O novi knjigi Arheologija sedanjosti smo se pogovarjali z Urošem Zupanom, na vaji pa smo si ogledali performans Odiseja skozi mojo - tvojo umazanijo avstrijskega glasbenika Ruperta Hubera in umetnice Eve Petrič.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Kaj je raj? In kje ga najdemo? Gaja in Tina sta prepričani, da se njun raj nahaja v Čudogozdu. Tam se lahko igrata, čarata, plešeta, praznujeta. Je Čudogozd samo njun? Ne, saj ga obiskujeta tudi Eva in Jure. Ampak Gaja in Tina nočeta njune družbe. Prav tako Eva in Jure nista navdušena nad srečanjem z Gajo in Tino. Ker prepir vse pokvari, raj začne izginjati … Kako ga bodo otroci rešili?

Lojzek in Pika pripravljata piknik, predrzna miš pa jima pred nosom izmakne sir in ju še draži. No, če bi se rada igrala igrico mačke in miši, tudi prav, si misli Lojzek in nariše – mačka. Toda izkaže se, da ta rajši dremucka, kakor pa lovi miši.

V Čarnem zalivu nekaj dni močno dežuje, dokler ni vsepovsod polno blata. Umazan je tudi Brin, ki ga Nana zaradi tega spodi iz svoje gostilne. Ko ga Stanko in Lili očistita in uredita, pa spet ni prav …

Riko v deževnem pragozdu išče prijatelja Avo in Tea, toda še pred njima najde kačo Poldko. Ta mu prijazno pomaga pri iskanju. Še posebej težko je najti Tea.

Kalimero po nesreči polomi Pavlinčino darilo za dan očetov. Prepriča jo, naj mu za namesto darila doma pripravi muzikal. Petrček pa za Pavlinčin nastop najame kar sinjedolsko gledališče. Pavlinca nenadoma dobi strašansko tremo.

Kužke obišče ekipa iz Lisaste gmajne. Gepardi so zelo pretkani in radi goljufajo, zato se bodo morali kužki zbrati, da jih gostje ne bodo ukanili.

Mavgli se nauči slikati. Darzi je tako navdušen, da razglasi, da bo Mavgli kmalu postal kralj džungle. Užaljeni Šir kan napade Mavglija, a izkaže se, da je napadel le Mavglijev portret na skali.

Mili in Moli sta zelo nesrečni, ko ugotovita, da se bo moral njun prijatelj Adi odseliti. Adi z babico živi v prikolici bližnjega parka. A park bodo zaprli in drugega prostora za prikolico v mestu ni. Ko konja kmeta Horvata hudo zbolita, Adijeva babica priskoči na pomoč. Kmet Horvat ji v zameno ponudi rešitev za njune težave.

Ronja je zbolela in ostala sama doma. In to prvič! To zna biti kar strašno, a brez skrbi. Tu je Pepe in on ve, kako se spopasti s tesnobo ob tem. In to celo spremeni v zabavno izkušnjo! Pridruži se nam pri premagovanju strahov in zabavi, ko ostanemo sami doma!

Prvi mozolji, prvo loputanje z vrati in prve skrivnosti. Ja, puberteta je tu! In Pia je prepričana, da bi se morali o tem več pogovarjati, zato jim bo danes – hočeš, nočeš – razložila vse o obdobju odraščanja. Na terenu tudi Pika in Jure preverjata, zakaj je puberteta tako naporna, Lara in Jaka raziskujeta, kako lahko iz fotografij izbrišemo mozolje, Zoja in Matija pa ustvarjata svoj prvi parfum. Te zanima, kako je puberteto preživljala Pia?

Kmet in Bitzer se odpravita na semenj. Bacek Jon se jima na skrivaj pridruži, da bi uganjal norčije. Tam na dražbi opazi tri nenavadne in premetene lame. V hipu očaran nad njihovimi čudovitimi norčijami, Jon spretno prepriča nič hudega slutečega kmeta, da jih kupi.

Doma Jon, navdušen nad svojo ukano, prepriča čredo, da lame potrebujejo za popestritev življenja na kmetiji. Najprej je vse zelo zabavno, a kmalu se nove stanovalke malce preveč udomačijo v svojem novem domu.

Ko stvari uidejo izpod nadzora, mora Jon prevzeti pobudo, odstraniti vsiljivke in rešiti kmetijo ...

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, ki pobije vse veljake, pokliče Cesar Krpana na pomoč, saj je on njegovo zadnje upanje. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan s svojo zvitostjo in spretnostjo premaga Brdavsa in s tem odreši Dunaj. Kljub temu se zaplete pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila. Vendar se Krpan vseeno dogovori s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.

Po uspešnih predtekmovanjih novo sezono Malih sivih celic, ki letos slavi že 26 let, slovesno odpirata OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava in Brezovica pri Ljubljani. V novi rubriki Kaj manjka in prenovljenem labirintu se preizkusijo vijolični Jure, Gašper in Gregor ter rumeni Nataša, Žan in Krištof, ki jih navijači, zaradi razmer v državi, tokrat spremljajo le od daleč. Komu bolj ležijo kvačkanje, plemiška imena in zamujanje ure ter kdo poskrbi za preobrat po Prebranih celicah, pa v 1. oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Infodromu smo tokrat povedali, kako bodo krompirjeve počitnice zaradi koronaomejitev letos drugačne kot sicer. Razložili smo, kateri novi vladni ukrepi bodo začeli veljati že jutri. Spregovorili smo tudi o tem, da zaprtje šol v nekaterih delih sveta ne ogroža le izobraževanja otrok. Veliko jih je zaradi razmer prisiljenih staršem pomagati tudi pri služenju denarja za preživetje. Infodrom pa ni prinesel le aktualnih koronainformacij. Raziskali smo, kje Infodromovci in znani Slovenci poiščejo zamisli in navdih za izbiro oblačil, ter povabili k ogledu oddaje Počitniški krompir, kjer se bo ves prihodnji teden tudi plesalo.

Danes je za 30 dni razglašena epidemija. Kaj to pomeni za prebivalce in kakšni novi ukrepi se nam obetajo? Kje so glavna žarišča okužb in kako širjenje zajeziti? Na ta in številna druga vprašanja v zvezi z novim koronavirusom bomo odgovarjali v posebni oddaji Premagajmo covid 19, nocoj ob 21h v živo na 1. programu Televizije Slovenija. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Le malo romskih organizacij se lahko pohvali z večdesetletnim delovanjem. Te dni 30-letnico praznuje murskosoboško društvo Romani Union. Pozanimali smo se, kako se z izzivi vključevanja na trg dela spoprijemajo mladi Romi v Mariboru. Prekmurska zasedba Romano Glauso svoj album prvenec, ki bo kmalu tudi izšel, najavlja s prvo romsko polko. V naselju Gomilica so dvema sestrama z dobrodelno akcijo pri prenovi hiše na pomoč priskočili številni Romi ter prostovoljci iz Prekmurja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo pasmi psov – kodrasti bišon in mali levji pes. Svetujemo, kako lahko miselno zaposlimo mladega psa. Obiskali smo Ozarina dnevna centra, kjer jim že vrsto let, pri delu z osebami s težavami v duševnem zdravju, pomagajo tudi štirinožni terapevti. Družili smo se z živalmi na Posestvu Marsilea. Prebirali smo trinajst duhovitih zgodb, v katerih avtor Boris Kolar pripoveduje o tesnem prepletu človeka z naravo.
ozivalih@rtvslo.si

V prvi oddaji se bomo z gostjo dr. Kristino Nadrah z Infekcijske klinike pogovarjali o novostih pri zdravljenju koronavirusne bolezni 19 z novimi in tudi že znanimi zdravili. Študije kažejo, da so rezultati obetavni.

Eden izmed 21.700 otrok se rodi s trisomijo 13. To je genetska motnja, za katero je značilna okvara 13. kromosoma. 85 odstotkov teh otrok umre v prvem trimesečju življenja. Sofia je bila desetletnica s to redko genetsko boleznijo, ki se ni ozira na črne napovedi, ampak se je veselila vsakega dneva in družina z njo. Njena mati Petra Greiner, Slovenka leta 2017, s svojim videzom, odnosom in razmišljanjem spreminja pogled na drugačnost. V tokratni oddaji tudi pogovor s pedopsihiatrinjo Majo Drobnič Radobuljac in klinično psihologinjo Matejo Hudoklin o tem, s kakšnimi duševnimi, vedenjskimi in čustvenimi težavami se spoprijemajo otroci in mladostniki. Kadrovsko podhranjeni strokovnjaki namreč opažajo, da se v zadnjem času težave, ki so bile prej rezervirane za mladostniško ali odraslo obdobje, zdaj pojavljajo bistveno prej. Medtem pa za prvo redno obravnavo pri kliničnem psihologu z redno napotnico čakajo leto in pol, za pedopsihiatra eno leto. Medtem pa otrokom in mladostnikom, ki so še posebej ranljiva skupina in potrebni posebnega varstva in pomoči, duševne težave slabšajo kakovost življenja.

Šest rokodelskih mojstrov bo preživelo mesec dni v poznoviktorijanskem dvorcu v Walesu, kjer bodo vsak teden prenovili eno sobo. Pri tem si bodo lahko pomagali samo s starinskim orodjem, kakršno je bilo v uporabi v času umetnoobrtnega gibanja – to se je konec 19. stoletja razširilo v Veliki Britaniji. Vsak teden bodo tako poustvarili nekaj značilnih izdelkov iz tistega obdobja.

3. del:
Tretji teden bivanja v dvorcu se bodo mojstri lotili prenove jedilnice. Bryony in Niamh bosta morali oblikovati in sešiti zavese, s katerimi nobena od njiju nima prav nobenih izkušenj. Rod bo dobil priložnost za samostojno delo; izdelati bo moral stojali za polena v kaminu. Lončarja Stephena pa čaka naloga, ki mu je pisana na kožo: okrasni keramični krožniki. Vendar kljub pomoči oblikovalke Ilse ne bo šlo vse po njegovih načrtih. Kot da rokodelci ne bi imeli dovolj dela, se bodo morali ukvarjati še z amatersko gledališko predstavo.

V okviru evropskega čezmejnega projekta Kraji prve svetovne vojne v gričevnatem delu Furlanije so leta 2007 v Ragogni ustanovili muzej, ki je namenjen bolj poglobljenemu razumevanju in proučevanju dogodkov prve svetovne vojne na tem območju.
Vas Velo Grablje na otoku Hvar od leta 2006, ko so vaščani dobili elektriko in vodovod, doživlja preporod. Hiše se obnavljajo in predvsem mladi iz združenja Pjover za zaščito in revitalizacijo Velega Grablja so zelo dejavni. Posebno mesto v življenju kraja, pa tudi vsega otoka, ima sivka oziroma levanda, kot ji pravijo domačini.
V miren kraj Fertőszéplak ob avstrijski meji in nedaleč od Nežiderskega jezera, se je pred leti preselil umetniški par, ki je z ustanovitvijo galerije in organiziranjem ustvarjalnih delavnic uresničil svoje sanje.
Bavarec Rainer Keßler iz Thierhauptna je v svoji kleti pet let sestavljal 27 metrov dolgo igralno stezo Carrera, preden se mu je naposled le zdela primerna za dirke.

SIVKA – SUŠENJE IN DESTILACIJA
Z Darkom smo v Radežu obrezovali grme sivke. V lopi nad nasadom snopiče te aromatične rastline sušijo. Ugotovili so namreč, da je olje iz posušene sivke bolj obstojno, hkrati pa lahko destililacijo opravijo kadarkoli, tudi pozimi. Pri eni destilaciji v 70-litrskem kotlu se nateče do 2 dcl eteričnega olja.

PREZIMOVANJE RASTLIN
Na prezimovanje s prirezovanjem stebelc Sebastjan Lipar pripravi fuksijo v loncu in pokončno pelargonjijo v koritu. Rastline prenesemo v srednje svetel, ne prevlažen in ne pretopel prostor. Sebastjan pred zimo zaščiti tudi cvetoče grmovnice, gomoljnice pa pred slano izkoplje, posuje z apnom in spravi na hladno mesto, kjer ne zmrzuje.

MURVA V LONCU: Primož
Primož Brezovec predstavlja prezimno trdnejšo sorto murve. Mlado sadno drevo umesti v večji okrasni lonec pred vhodov v hišo. Poleg murve, ki je jeseni ne prirezujemo, pač pa spomladi, v zemljo potisne še nekaj čebulic tulipanov. Ti bodo spomladi z živo barvo poživili nasad.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tik nad Novim mestom stoji drzno zasnovana montažna lesena hiša za mlado družino. Lahkotno je usidrana v blago padajočo parcelo, njena igriva notranjost pa se sproščeno spogleduje s skrbno zasnovanim vrtom.
V prejšnji oddaji smo predstavili nepozabni rožni vrt naše strokovnjakinje za vrtnice Brede Čopi. Vrt obdaja domačijo v Ocizli na robu Krasa. Tokrat pa bomo vstopili v to obnovljeno kamnito hišo, namenjeno preživljanju prostega časa gospe Čopi in njene sestrične, ki je lastnica posesti in živi v Avstraliji. Hišo je opremila lastnica, ki tudi sicer dela kot opremljevalka interijerov.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Svoje cilje vkleši v kamen, načrte pa zapiši v pesek.
Razmišlja Milan Knep.

Mračni ne more leteti, saj misli, da si je poškodoval krilo. Zahteva, da njegovi pajdaši odslej ne letijo, temveč hodijo. Toda poglavar štora je lahko le tak, ki leti. Bosta Betka in Apolon Mračnemu znova vlila samozavest, da bo zaprhutal s krili?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V napetem kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel Daniel Vrbanič iz Kranja. Zase pravi da je doktor materialov, saj razvija kavčukove zmesi, iz katerih se delajo gumeni izdelki. Rad potuje z vlakom in nahrbtnikom. Je član dveh, včasih celo treh folklornih skupin, v katerih pleše in igra harmoniko. Tudi njegova super pomoč je kolegica iz folklore in ekipe iz Pub kvizov: Urška Sodnik.

V zadnji oddaji pred krompirjevimi počitnicami premierno predstavljamo novo spletno nadaljevanko z Milanom Krekom v glavni vlogi. Novi ukrepi so tudi tokrat osrednja tema, naš reporter Tomaž Nimaš pa je našel celo ljudi, ki so nad njimi navdušeni. Nas gost bo komik Klemen Bučan, ki bo Tilna učil novih veščin. Upamo, da Tilen preživi. Na Mali terasi pa skok v zlata sedemdeseta.

Stephen obišče Viktorja v azilnem domu in mu prizna, da ga krivi za Danielovo smrt. Zaradi poplav, ki so posledica neprekinjenega deževja, in nekaj podtaknjenih radioaktivnih bomb nepregledna množica ljudi ostane na cesti. Vivienne Rook sprejme zakon, po katerem mora vsakdo z dvema prostima sobama sprejeti brezdomce. Edith pomaga ljudem, ki so ostali brez vsega, in jih obenem sprašuje, ali kaj vedo o »izginulih«. Muriel prizna Celeste, da izgublja vid.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna prilika o sodobni družbi, južnokorejski film Parazit, je leta 2020 dobil štiri oskarje, in sicer za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.

Štirje člani Ki-taekove družine so si sicer zelo blizu, vendar nihče nima službe, njihova prihodnost pa ni obetavna. Sinu Ki-wooju se nasmehne sreča, ko ga prijatelj, ki obiskuje prestižno univerzo, predlaga za dobro plačano službo. Ki-woo, ki na ramenih nosi pričakovanja celotne družine, se odpravi k družini Park na razgovor. Glava družine je g. Park, lastnik mednarodnega računalniškega podjetja. Ki-woo pri Parkovih spozna prelepo in zapeljivo hčerko Da-hye. Kmalu po prvem srečanju se odnosi med družinama zapletejo, kar pripelje do niza nesrečnih pripetljajev.

Originalni naslov: GISAENGCHUNG
Leto produkcije: 2019
Država: Južna Koreja
Žanr: drama
Režija: Bong Joon Ho
Scenarij: Han Jin Won, Bong Joon Ho
Igrajo: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong, Choi Woo Shik

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov