Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 3. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 3. nov.

Ob zaključku razstave kiparja Oresta Dequela v Pokrajinskem muzeju v Kopru, izšla tudi publikacija, pri založbi Modrijan pa monografija kiparja Metoda Frlica, ki predstavlja njegovo več kot petintridesetletno ustvarjalno pot. Na Krakovskem nasipu v Ljubljani smo si ogledali razstavo Plečnik in Praga, več pa tudi o razstavi italijanske umetnice Silvie Mariotti v MGLC-ju, ki si jo lahko ogledate takoj, ko se sprostijo ukrepi za zajezitev širjenja okužb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Vaša jutranja torkova sopotnica Ana Tavčar bo v studiu najprej gostila dr. Damijano Žišt, ki bo izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. Igor Mihajlik iz Agencije za varnost prometa nam bo podal nasvete za varno vožnjo v jesenskem času. Z nami bo vodja strokovne skupine za covid-19 prof. dr. Bojana Beović, ki bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar pa bodo v znamenju okrasnih dreves v jesenskem času.

10:05
Počitniški program

Pepa in njena družina na vožnji z avtom zagledajo mavrico...

Župan Kaj praznuje rojstni dan, a mravlje mu odnesejo torto. Prijatelji se pomanjšajo in pobliže spoznajo pridne delavke, matico in vse mravljišče.

Mulčki v šoli: v učilnici Peppermint Patty mirno drnjoha, Sally pa je zelo samozavestna, tako pri predstavitvi referata pred razredom kakor tudi pri prepričevanju brata Charlieja Browna, da ji pomaga pri domači nalogi.

Vsak smrtno nevaren dinozaver je imel vsaj eno očitno značilnost, ki mu je koristila pri obrambi ali lovu. Nekateri pa so imeli skrite veščine. Eni so znali povzročati potrese. Drugi so imeli čeljusti s strupenimi zobmi. Tretji pa kremplje, zaradi katerih so zlahka plezali po deblih.

Tara še vedno sanja o poklicni baletni karieri. Njena najboljša prijateljica Kat, s katero sta skupaj obiskovali akademijo, je uspešna mlada igralka v New Yorku. Tara odleti k njej. Presrečni sta, da se spet vidita. Tara obišče tudi gospo Raine, svojo učiteljico z akademije.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

"Policijska ura". Izolacija otrok. Tabu smrti. Pomagamo Vidu. Prekmurski poet.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Šest rokodelskih mojstrov bo preživelo mesec dni v poznoviktorijanskem dvorcu v Walesu, kjer bodo vsak teden prenovili eno sobo. Pri tem si bodo lahko pomagali samo s starinskim orodjem, kakršno je bilo v uporabi v času umetnoobrtnega gibanja – to se je konec 19. stoletja razširilo v Veliki Britaniji. Vsak teden bodo tako poustvarili nekaj značilnih izdelkov iz tistega obdobja.

4. del:
Rokodelce v zadnjem tednu bivanja v viktorijanski komuni čaka delo v parih. Rod in Stephen se bosta ubadala z izdelavo ogledala, ki mu želita dodati okras v obliki intarzije. Bryony in Ilsa se bosta lotili umetelnega vetrokaza, pri čemer bosta morali obnoviti svoje znanje kovaštva, Niamh in Abi pa bosta izdala pravcato revijo o umetnoobrtnem gibanju. Da je naloga še zahtevnejša, jo morata natisniti kot litografijo. Vsi skupaj pa bodo kot zadnji skupni projekt postavili še pergolo pred vhodom v dvorec.

Sočutna, celostna, brezplačna oskrba umirajočih in njihovih svojcev, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim otrokom, mladostnikom in odraslim. To je poslanstvo Slovenskega društva hospic, ki praznuje 25 let delovanja. S sočutno oskrbo prostovoljci dodajajo življenje dnevom in podarjajo upanje do zadnjega diha.

Kedves gyerekek, kedves nézőink, ma a Pitypang című gyermekműsorral jelentkezünk.
Az adásból sok mindent megtudhattok a vadgesztenyéről és a szelídgesztenyéről, lesz gesztenyepiknik és gesztenyepürét is készítünk.
A Kukori és Kotkoda valamint a Frakk című rajzfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük.

Dragi otroci, drage gledalke in gledalci, danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka.
V oddaji boste lahko marsikaj izvedeli o divjem in sladkem kostanju, imeli bomo kostanjev piknik in pripravili bomo kostanjev pire.
Predvajali bomo tudi epizodi risank Kikiri in Kokoda ter Frak.

15:55
Otroški program: Op!

Prijatelji v Čarnem zalivu bi radi dobili taborniški našitek za opazovanje tjulnjev, zato prosijo Stanka, naj jih z ladjo zapelje do skale, kjer prebivajo tjulnji. Toda Stanka skrbi, ker se megla nad morjem vse bolj gosti. Prijatelji se naučijo, kako ravnati, ko so izgubljeni na morju.

Lenka, Luka in njuni prijatelji taborijo na vrtu za hišo. Ob tabornem ognju si pripovedujejo strašne zgodbe, zaradi česar potem ne morejo zaspati. Ko sredi noči zaslišijo čudne glasove, se na smrt prestrašijo. Na koncu se izkaže, da glasov ne spušča pošast, ampak da gre za nekaj drugega.

Bagira je izginil, nenavadno, panterju podobno bitje pa napada živali v človeški vasi. Vidijo le njegovo senco, zato se Hati vpraša, ali je to Črna senca, panter, ki naj bi jedel le ljudi.

Firbcologi so povabljeni na firbcološko konferenco v Jeruzalemu! Juhu, v Izrael gremo! Radostno pakiranje skali ugotovitev, da vabilu niso priložene letalske karte. Pia se javi, da gre opravljat izpit za letalo, drugi pa bodo medtem ugotovili, kako do denarja, če ji slučajno ne bi uspelo. Medtem se Zoja in Til učita bobnati, Veronika in Lovro izdelujeta unikatni nakit, Maks in Pika pa rišeta markacije.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Oči Pujs ima doma knjigo iz knjižnice, ki bi jo moral vrniti že zdavnaj. Družina se odpravi v knjižnico, kjer si sposodijo še več knjig.

Bobi in Tilen imata nove kotalke. Kalimero jima pokaže, kako se kotalka, ob tem pa novim kotalkam polomi kolesca. V mlinu nanje namesti DoVinčijeva kolesa, in Bobi in Tilen nenadoma postaneta izurjena kotalkarja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusila Ivana Meolic iz Ljubljane. Profesorica angleščine je svojo karierno strast našla v marketingu. Mama treh otrok je v prostem času aktivna športnica. Igra odbojko in tenis, udeležuje pa se tudi amaterskih teniških turnirjev. Vlogo super jokerja je zaupala možu Srečku, nekoč vrhunskemu športniku. Bo sanjski tandem uspel poseči po najvišji nagradi?

V torek, malo pred deveto uro zvečer, bomo na prvem programu TV Slovenija, ko bodo Američani še stali v vrstah pred volišči, povlekli črto pod Trumpova štiri leta, v katerih se je zgodilo zelo veliko. Štiri leta, ki jih je zaznamovalo drugačno predsednikovanje in ki jih mogoče razdeliti vsaj na dve obdobji: pred izbruhom pandemije in po njem! Prav Trumpovo podcenjevanje »kitajskega virusa« kot ga je poimenoval, bi bila lahko velika priložnost ostarelega demokratskega izzivalca Joeja Bidna.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Nocoj v Kulturi več o nagrajencih Društva slovenskega animiranega filma. Predstavljamo zvočno-vizualno instalacijo Nevena Korde - Spomini na sedanjost, pogovarjali smo se tudi s člani Beton Ltd. ob njihovi 10. obletnici ustvarjanja in pogledali na razstavo Nicka Cavea v Kopenhagnu.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V letu, ko zaznamujemo 30 let od zgodovinskih dogodkov v procesu nastajanja države, se spominjamo tudi gospodarskega osamosvajanja. Slovenija je izgubila jugoslovanski trg, uvedla lastno denarno enoto – tolar, sprejela tržno gospodarstvo ter začela privatizacijo. Dobili smo borzo vrednostnih papirjev. Kako se teh prelomnih časov spominjajo dr. Jože Mencinger, dr. France Arhar, dr. Draško Veselinovič in Igor Umek? V oddaji Slovenija – 30 let: Kako smo se gospodarsko osamosvajali z Vido Petrovčič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov