Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 3. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Tor, 3. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V oddaji Umetni raj smo se na Festivalu slovenskega filma pogovarjali s filmskimi ustvarjalci ter direktorji SFC-ja, RTV-ja in AIPE o aktualni kulturno politični situaciji na področju filma, ki se je letos znašel v primežu korona krize in politične blokade filmske produkcije. Marcel Štefančič, jr. predstavlja svojo najnovejšo knjigo Če umrem, preden se zbudim o filmu noir, žanru črnih kriminalk, s katerimi so holivudski režiserji do začetka hladne vojne in makartizma nastavljali ogledalo dekadenci kapitalizma in nelagodju medvojne in povojne ameriške družbe v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Ker Betka nima časa, mora plačevati položnice Toni, ki nima denarja. Nič nenavadnega, da kmalu odklopijo elektriko. Toni se izgovarja, da sodelujejo v raziskavi o obnašanju družin v izrednih razmerah, pomaga pa mu Johnny, ki je po duši pravi inovator.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Vaša jutranja torkova sopotnica Ana Tavčar bo v studiu najprej gostila dr. Damijano Žišt, ki bo izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. Igor Mihajlik iz Agencije za varnost prometa nam bo podal nasvete za varno vožnjo v jesenskem času. Z nami bo vodja strokovne skupine za covid-19 prof. dr. Bojana Beović, ki bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar pa bodo v znamenju okrasnih dreves v jesenskem času.

V Slovenskem magazinu najprej predstavljamo akademsko slikarko Mileno Usenik. Njen življenjepis je zelo zanimiv. Bila je priznana atletinja, prvakinja v metanju krogle, dvakrat se je udeležila olimpijskih iger. Nato se je posvetila študiju slikarstva. Velja za pionirko pop arta v Sloveniji.
Vstopili smo v divjo Pokljuško sotesko, kjer so bujno rastlinje, mogočen gozd, naravni mostovi in jame ter strme stene pravo doživetje za obiskovalca. Neokrnjenost soteske pa je še dodaten velik čar te umetnine, ki jo je ustvarila narava.
Neokrnjena narava privlači tudi krajinsko arhitektko dr. Ano Kučan, ki s svojim Studiem AKKA ustvarja zelo raznolike projekte – od velikih športnih objektov pa do zasebnih vrtov, otroških igrišč in vrtcev.
Arhitektura nas je nato pripeljala v Kamnik. Bogato srednjeveško mesto velja za eno najlepših in najstarejših Sloveniji. Danes njegova vloga ni več tako pomembna, kot je bila v zgodovini, se pa mesto ponaša s številnimi kulturnozgodovinskimi znamenitostmi.
Nedaleč od Kamnika je med hribovjem ujet majhen miren kraj Gornji Grad. V njem je izjemen kulturnozgodovinski spomenik – mogočna župnijska cerkev, ki ima najvišjo kupolo in je po prostornini največja slovenska cerkev.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo pogledali, katere kriptovalute se pojavljajo v avtomobilski industriji in kaj prinašajo, testirali bomo Mazdo MX30 in Opel corso ter se sprehodili skozi mobilne novice tedna.

Jaka Judnič je bil v sedemdesetih glasnik nove generacije medijev in oglasnih sporočil, ki so vpeljala novo estetiko in življenjski slog.

To je bil čas nastopa generacije, ki je prinesla novo senzibilnost, za sabo pa hitro ekspanzijo novih medijev. Pohod glasbe, zabave, in hitrih – za tiste čase – sporočil, je določal estetiko in življenjski slog. Nova časovna enota za zaključen medijski izdelek je bilo pol minute. Toliko je smel trajati običajni televizijski oglaševalski spot. Ni ga določala vsebina, ampak cena za sekundo televizijskega časa. Deloma so ga optimizirali tudi raziskovalci potrošnikovega vedenja, a v vsakem primeru je ritem določal maksimalni učinek na minimalno časovno enoto. Prva rešitev je na prvi pogled enostavna, geg in kolaž. A prav tu se je pokazala razlika. Ni kolaž kolažu enak in geg ni zmeraj geg. Tu se začne zgodba o Jaki Judniču, avtorju najbolj znanih spotov slovenskega televizijskega zaslona. Dokumentarec, ki jo pripoveduje, ne govori samo o njem, ozre se širše po ekonomiji in sociologiji tistega časa, vključi vse, ki so utirali pot marketingu in profesionalizirali oglaševanje. Preleti ambicije in možnosti nacionalnega podjetništva in oriše razmere, v katerih je nacionalni projekt postal blagovna znamka. 00:02:33 RAJA je film o svetovnem trendu, ki je pljusknil pod vznožje Alp. Številka iz naslova je povprečna dolžina, v katero je moral Jaka Judnič uokviriti svoja sporočila.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Kviz Joker bo tokrat precej športno 'obarvan'. V studio prihaja učitelj športne vzgoje Miha Juvan z Broda pri Ljubljani. Nekdaj prvi obraz oddaje Šport in špas se navdušuje nad hribi, k tej ljubezni pa s posebnim projektom spodbuja tudi svoje učence. V prostem času uživa tudi v košarki in družabnih igrah. V tekmi za 20.000 evrov se mu bo pridružil prijatelj in sodelavec s šole: Rožle Bratec Mrvar.

Dokumentarni portret slovenskega pesnika, esejista in pisatelja Milana Dekleve.

Film sta leta 2011 avtorsko podpisala scenarist Dušan Šarotar in režiser Brane Bitenc. Na dinamičen in interaktiven način se skupaj z glavnim protagonistom dotikajo temeljnih ustvarjalnih in interesnih področij enega osrednjih literarnih likov aktualne slovenske literature, med katere sodijo tudi glasba, šport in dolgoletno vodenje Uredništva otroškega in mladinskega programa TV Slovenija.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Nagrajena dokumentarna serija v dveh delih pojasni zastrašujočo razsežnost onesnaženosti svetovnih morij s plastiko. Na oceanih plava pet otokov plastičnih odpadkov, ki jih oblikujejo morski tokovi. Največji med njimi je velik kot ozemlje treh Francij. Še bolj skrb vzbujajoča je mikroplastika, koščki, manjši od milimetra. Vsako minuto potrošniki na svetu kupijo milijon plastenk, milijon plastičnih kozarcev za enkratno uporabo in kar dva milijona plastičnih vrečk. In vsako leto v morju pristane osem milijonov ton plastičnih odpadkov, polovico jih tja odložijo reke. Na svetu recikliramo le okoli 11 odstotkov plastike, proizvodnja pa še kar narašča. Izračuni kažejo, da bo ob nespremenjenem ritmu letne proizvodnje ta do leta 2050 porasla za 500 odstotkov.

DROWNING IN PLASTICS / Velika Britanija / 2019 / Režija: Tom Watt-Smith

Prava ideja! prikazuje primere dobrih praks. V podjetju Better verjamejo, da boljši podatki pomenijo boljše zdravljenje. Izkušnje v zdravstveni informatiki so začeli nabirati pred 30 leti na Onkološkem inštitutu in Pediatrični kliniki v Ljubljani. Danes s 85 rednimi in 25 zunanjimi sodelavci ustvarijo 80 odstotkov prihodkov v tujini. Letos načrtujejo 10 milijonov evrov prihodkov; največjo rast pričakujejo na trgu Velike Britanije, kjer so v začetku leta odprli tudi prvo hčerinsko podjetje. Trenutno so prisotni v 15 državah, na njihovi platformi je shranjenih že več kot 22 milijonov zdravstvenih zapisov pacientov. Ugledne nemške, angleške in italijanske bolnišnice njihovo platformo med drugim uporabljajo tudi za spremljanje podatkov o Covidu-19, ki jih na koncu obdeluje Svetovna zdravstvena organizacija.

Barnaby in Sarah sta na svatbi sina Sarahine prijateljice s fakultete. Ko nevesta med sprejemom izgine in ne pride na napovedano fotografiranje, jo gre Sarah iskat v njen hotelski apartma. Najde jo – umorjeno. Fleur hitro ugotovi, da je krivec za njeno smrt korzet, ki ji ga je nekdo silovito zadrgnil okrog telesa. Poleg tega ima jezik zavezan s pentljo. Ker je bila nevesta radijska voditeljica s kontroverznimi stališči, morata Barnaby in Winter poleg svatov med osumljene prišteti tudi redne poslušalce njene oddaje …

Jutri je dan spomina na mrtve. S podjetnico in ustanoviteljico neprofitnega zavoda Pogreb ni tabu Elvino Babajić smo govorili o navadah pri pokopih pokojnikov različnih veroizpovedi, pa tudi o tem, da je spomin na mrtve pravzaprav poklon njihovemu življenju. Hrvaški pisatelj Nenad Rizvanović s svojimi zgodbami z naslovom Longplej oživlja 80. leta. Kmalu jih bomo lahko brali tudi v slovenščini. Pred razglasitvijo epidemije smo obiskali atelje slikarja in likovnega pedagoga Skenderja Bajrovića, ki se je s severa Črne gore pred 30 leti preselil v Ljubljano. Pri slikanju ga navdihujejo reke.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov