Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 4. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 4. nov.

Nocoj v Kulturi več o nagrajencih Društva slovenskega animiranega filma. Predstavljamo zvočno-vizualno instalacijo Nevena Korde - Spomini na sedanjost, pogovarjali smo se tudi s člani Beton Ltd. ob njihovi 10. obletnici ustvarjanja in pogledali na razstavo Nicka Cavea v Kopenhagnu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V sredo ob 6:00 uri zjutraj, ko se bodo ameriška volišča na vzhodni obali že zaprla, vas znova vabimo pred ekrane. V studiu bomo komentirali najnovejše rezultate štetja glasov predsedniških in delnih kongresnih volitev. Takrat bo morda že znan izid glasovanja v nekaterih izmed tako imenovanih nihajočih držav, ki enkrat izberejo republikanca drugič demokrata, in z njim tudi kdo bo novi ali novi stari ameriški predsednik: Donald Trump ali Joe Biden.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Jutrišnje jutro bo minilo v znamenju ameriških predsedniških volitev. Naše jutro se začenja po 8.00 uri in bo polno odličnih nasvetov. Odvetnica svetuje o zapuščinskem postopku, strokovnjakinja za gibalni razvoj dojenčkov pa bo znala pomiriti zaskrbljene starše, ki so v teh dneh z dojenčki doma. V modnih nasvetih bomo minute namenili ameriškim prvim damam in svetovali vsem vam, ki se na nas obračate za nasvete. Z veseljem – v oddaji Dobro jutro!

10:05
Počitniški program

Pepa in njena družina se na počitnice odpravijo z avtodomom. Pepa je presenečena, ko ugotovi, da se s pritiskom na gumb spremeni v majhno hišico.

V mestu Zakajzato razpoka posebni zankasti most in popravijo ga lahko le z zelo močnim lepilom. Zim predlaga, da gredo ponj kar k pajkom, ki tkejo močne in zelo lepljive mreže. Težava je le, da se hitro ujameš vanje.

Charlie Brown le stežka brani svojo veljavo. Njegov Snoopy je kar naprej lačen, in lačen si čisto drugačen. Charlie se ujame v vrvico lastnega zmaja in Snoopy mu ni prav nič v pomoč. Še manj pa si Charlie predstavlja, da bi lahko kdaj posta predsednik. Vse bo še v redu, Charlie Brown. Samo kdaj?

Kaj je bilo za dinozavre usodno? Poginjali so zaradi uničujočih sil narave. Zanje so bili pogubni ognjeniki, smrtno nevaren nevidni plin, silovite monsunske padavine in peščeni viharji, njihovo izumrtje pa je povzročilo nekaj, kar je padlo z neba.

Tara na obisku pri gospe Raine doživi presenečenje. Tam je namreč tudi njen nekdanji sošolec z akademije in dober prijatelj Ben. Tudi on ima zdravstvene težave, a si kljub temu želi nadaljevati baletno kariero. Drug drugemu sta v oporo, iz tega pa se rodi nova predstava.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V oddaji najprej o tem, kako se bo gospodarstvo, podjetja in zaposleni, spopadalo s posledicami zdravstvene krize?
Analitično o demonstracijah na Poljskem, kaj je v ozadju prepovedi splava in kakšna je vloga Evrospke unije?
Ob koncu pa še o vplivu strahu in tesnobe na naše zdravje in psiholoških posledicah karantene.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Minili sta dve tisočletji, a zapuščina Julija Cezarja je še zelo živa. Vladarski poimenovanji car in kajzer, medicinski poseg carski rez, julijanski koledar, mesec julij in znameniti »Prišel, videl, zmagal«, prestop Rubikona, ob zahrbtnem dejanju pa »Et tu …«. Voditeljica, profesorica Mary Beard predstavi življenje in zapuščino znamenitega generala, politika, diktatorja.

V oddaji Osmi dan o ponovni postavitvi kipa Radetzkemu in premisleku da postavitve spomenikov niso nedolžna dejanja, predstavili bomo prenovljeno stalno zbirko dvajsetega stoletja v Muzeju novejše zgodovine Ljubljana, gost v studiu bo nagrajeni pisatelj Goran Vojnović, ob razstavi stolov mednarodno priznane industrijske oblikovalke Nike Zupanc v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje se bomo pogovarjali o njeni viziji, trajnosti v oblikovanju in sodelovanju z različnimi podjetji v tujini, predstavili bomo slikarsko delo Mitje Konića in francoskega čembalista Jeana Rondeau-ja.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a szeméttelepeken még mindig tornyosul a rosszul szelektált hulladék;
- régi fotók gyűjtése és egy új történeti monográfia előkészítése Lendván;
- a Lyndvamuseum folyóirat legújabb kötetében Lendva vasúttörténete;
- Magvető: késik az őszi búza vetése.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- na odlagališčih odpadkov se kopičijo napačno ločevani odpadki;
- začetek zbiranja starih fotografij in priprava nove zgodovinske monografije v Lendavi;
- v novi številki publikacije Lyndvamuseum Zgodovina železnice v Lendavi;
- rubrika Sejalec: zamuja setev jesenske pšenice.

V drugi oddaji že 26. sezone za napetost poskrbijo Katarina, Zala in Aljaž iz OŠ Križe (vijolični) ter Kristina, Ema in Urban iz OŠ 8 talcev Logatec (rumeni). Malce zmede jim povzročajo oznake na prestavni ročici v avtu, dobro pa so podkovani v fonetičnih zapisih in zgibanju origamijev. In če rumeni blestijo v poznavanju talnih oblog, je za vijolične mačji kašelj prebijanje skozi labirint. Kdo se bolj spozna na hrbtno plavanje in uglaševanje glasbil, pa v Malih sivih celicah.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Recept, kako ohranjati vitalnost tudi v starejših letih, nam bodo v oddaji razkrivali trije zelo čili starejši posamezniki – Franjo Potočnik, Kazimira Lužnik in Milan Pavliha – ki pri svojih 86 letih še vedno kolesarijo, se povzpnejo na Triglav, udeležujejo maratonov, redno koncertirajo … Njihove izkušnje o tem, kako doseči tako vitalno starost in predvsem ohraniti zdravje, pa bo s koristnimi nasveti dopolnila še specialistka družinske medicine dr. Danica Rotar Pavlič.

Mira Mihelič, predsednica slovenskega centra PEN in ena najpomembnejših slovenskih intelektualk 20. stoletja, je avtorica romana z žensko tematiko April. Z Alenko Puhar smo se pogovorili o tem, kakšen odnos je imela do svoje mačehe, žene svojega očeta Franceta Miheliča. Roman se dogaja v dnevniški obliki, in sicer v tridesetih dneh aprila 1941, ko Nemci napadejo Jugoslavijo, zato v njem pomembno vlogo igra tudi vreme. O njegovi aprilski muhavosti smo povprašali vremenoslovca Braneta Gregorčiča. Pred hišo na Starem trgu, kamor je umeščena družinska hiša v romanu, smo se z Marjeto Novak Kajzer, ki je urejala avtobiografijo Mire Mihelič, pogovarjali o avtobiografskosti romana, o ženski tematiki in o tem, da gre pravzaprav za najbolj meščanski slovenski roman.

Lili prijateljici Emi pripoveduje vse najlepše o svojem očku, marsikaj pa je tudi plod njene bujne domišljije. Zaradi tega zaide v hude škripce, iz katerih jo rešita brat Hugo in njen superočka.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Izbrisana je zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstaja ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v devetdesetih letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije tedanjega družbenega sistema.

IZBRISANA / SLO, HRV, SRB / 2018
Scenarij in režija: Miha Mazzini / Igrajo: Judita Franković Brdar, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrović, Doroteja Nadrah, Silva Čušin, Jernej Kogovšek, Marko Mandič, Gregor Zorc, Jernej Šugman, Branko Završan …

Svet se je za Jasno spremenil, nenadoma je postal postal drugačen ali pa se je le njej šele zdaj razkril kot takšen. Te dileme niti ne namerava razrešiti, raje živi, to kar pač je. V takšnem stanju spozna Perota, mlajšega fanta, ki se ji zdi malce nenavaden, vendar pa ga sprejema, kakršen je: skupaj potujeta proti spoznanju, kako nepomembno je to, kar je bilo in kar ju še čaka.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kako je epidemija prizadela vizualno umetnost in kako muzeje in galerije? Kako ti skrbijo za digitalizacijo in kako za razvoj interaktivnih vsebin, ki jih lahko ponudijo obiskovalcem na daljavo ter kako oteženi so mednarodni projekti? Gostje oddaje bodo Andreja Hribernik, direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti, Zdenka Badovinac, v.d. direktorja Moderne galerije in Jan Malec, kustos Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Po skypu se bosta oglasila interdisciplinarni umetnik Marko Peljhan in galerist Gregor Podnar.
Voditeljica: Nina Jerman

Recept, kako ohranjati vitalnost tudi v starejših letih, nam bodo v oddaji razkrivali trije zelo čili starejši posamezniki – Franjo Potočnik, Kazimira Lužnik in Milan Pavliha – ki pri svojih 86 letih še vedno kolesarijo, se povzpnejo na Triglav, udeležujejo maratonov, redno koncertirajo … Njihove izkušnje o tem, kako doseči tako vitalno starost in predvsem ohraniti zdravje, pa bo s koristnimi nasveti dopolnila še specialistka družinske medicine dr. Danica Rotar Pavlič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov