Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 4. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 4. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Kedves gyerekek, kedves nézőink, ma a Pitypang című gyermekműsorral jelentkezünk.
Az adásból sok mindent megtudhattok a vadgesztenyéről és a szelídgesztenyéről, lesz gesztenyepiknik és gesztenyepürét is készítünk.
A Kukori és Kotkoda valamint a Frakk című rajzfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük.

Dragi otroci, drage gledalke in gledalci, danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka.
V oddaji boste lahko marsikaj izvedeli o divjem in sladkem kostanju, imeli bomo kostanjev piknik in pripravili bomo kostanjev pire.
Predvajali bomo tudi epizodi risank Kikiri in Kokoda ter Frak.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti pa se bojimo.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti se bojimo. Filozof Emmanuel Lewinas je v Parizu, na svojem zadnjem predavanju na Sorboni, govoril prav o smrti. Zanj je bila smrt nesprejemljiva in boj za življenje nujen. Med nami živijo svetniki, soočajo se s smrtjo, a stremijo k večnemu življenju.
Vsako leto se 27. oktobra spominjamo prve molitve za mir v Assisiju. Frančiškovi bratje različnih vej si že dobro leto prizadevajo skupaj pričevati o edinosti.
Vsako leto se na dan reformacije, 31. oktobra, spomnimo želje Martina Luthra po cerkveni prenovi. A dogodki leta 1517 so pripeljali do velikega razkola med kristjani. Danes si kristjani želijo edinosti in povezanosti v prizadevanjih za varovanje življenja.
Katoličani nadaljujejo z molitvijo rožnega venca. V stiski se obračajo k Božji Materi Mariji. A kdor poje »Do Marije«, dvakrat moli, pravi slovenski pregovor.

Sočutna, celostna, brezplačna oskrba umirajočih in njihovih svojcev, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim otrokom, mladostnikom in odraslim. To je poslanstvo Slovenskega društva hospic, ki praznuje 25 let delovanja. S sočutno oskrbo prostovoljci dodajajo življenje dnevom in podarjajo upanje do zadnjega diha.

Finančne probleme v družini Toni rešuje tako, da se začasno zaposli pri prodajalcu sadja in zelenjave. To pa je tudi odlična priložnost za sadno-zelenjavno dieto, s katero bo družini prihranjen marsikateri zdravstveni problem pa tudi euro...

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Jutrišnje jutro bo minilo v znamenju ameriških predsedniških volitev. Naše jutro se začenja po 8.00 uri in bo polno odličnih nasvetov. Odvetnica svetuje o zapuščinskem postopku, strokovnjakinja za gibalni razvoj dojenčkov pa bo znala pomiriti zaskrbljene starše, ki so v teh dneh z dojenčki doma. V modnih nasvetih bomo minute namenili ameriškim prvim damam in svetovali vsem vam, ki se na nas obračate za nasvete. Z veseljem – v oddaji Dobro jutro!

Posnetek srečanja izbranih prvovrstnih tamburaških skupin Slovenije v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici. Na vsakoletnem srečanju, ki je tekmovalnega značaja, nastope skupin spremlja in ocenjuje strokovna žirija. Leta 2014 so jo sestavljali Damir Zajec, Anton Grahek in Siniša Leopold. Med kompozicijami, ki so jih skupine predstavile, je treba omeniti dela slovenskih avtorjev, ki so prispevali svoj delež k programu: Neža Žgur, Helena Vidic, Črt Sojar Voglar, Vladimir Horvat in Tomaž Habe. V drugi oddaji boste lahko spremljali nastopa tamburaške skupine Metliške folklorne skupine Ivan Navratil pod vodstvom Staneta Križa in Kulturnega društva Vipavski tamburaši pod vodstvom Neže Žgur.

Orkester Mandolina Ljubljana je edina zasedba pri nas, ki si je za glasbeno ustvarjanje izbrala mandolino. Začetki orkestra segajo v leto 1974, ko je glasbeni zanesenjak Slavko Kokalj zbral okoli sebe skupino ljubiteljev tega brenkala. Večina članov se je igranja naučila v orkestru in pozneje še na mandolinskih seminarjih, predvsem v tujini. Zasedba se lahko pohvali s številnimi domačimi in tujimi nagradami. Po odhodu Dušana Nedovića (orkester je vodil od leta 1993 do 2003) ga zdaj vodi glasbeni pedagog, dirigent in klarinetist Andrej Zupan. Spremljali boste glasbo Astorja Piazzole (Ave Maria), Roberta Martela (Sky Colored Lake) in Uga Bottacchiarija (Preludio sinfonico). Gost dirigent bo: Keith Harris.

Pod vodstvom dirigentke Anke Jazbec se je Otroški pevski zbor RTV Slovenija predstavil ob inštrumentalni spremljavi članov Simfoničnega orkestra. Skupaj so pripravili program ljudskih pesmi iz različnih pokrajin Slovenije in jih popestrili z uprizarjanjem otroških iger, plesov, izštevank in pregovorov.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Družinska hiša je bila zgrajena v 80-ih letih, danes pa v njej živijo 3 generacije. Lastnica, ki goji posebno afiniteto do lepih interierjev in predmetov, se je prenove doma in urejanja doma lotila kar sama. Gospa Tina je velika ljubiteljica dobrega dizajna, črno belih kombinacij in lepo urejenega interierja.
Ne obiskujemo samo luksuznih hiš, ampak z enakim navdušenjem iščemo tudi majhna stanovanja, kjer ravno omejenost prostora izziva k najbolj domiselnim rešitvam. V bloku v Medvodah smo našli mini stanovanje z maksi izkoristkom. Pokažemo kako je potekala prenova 18 kvadratnih metrov velikega stanovanja.
Rajmond Debevec je eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov, ki bi moral, če ne bi bile odpovedane, na olimpijskih igrah nastopiti devetič, kar je doslej uspelo le trem športnikom na svetu. Zakonca Debevec sta nas prijazno povabila v svoj dom in razkrila njegovo imenitno, vendar v času druge svetovne vojne, tudi tragično zgodovino.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Studio Vikend paketa na prvo novembrsko nedeljo obišče srčnica in spremljevalka duš, ga. Manca Košir. Ker je mesec november čas za movember, čas, ki je namenjen zdravju moških in opozarjanju na raka prostate, mod, duševno zdravje, nas bo pozdravil najhitrejši slovenski smučarski krosist in lastnik krasnih brkov, Filip Flisar. Glasbeno nas bodo z novo pesmijo Tiho potiho pozdravili Manca Špik z mladimi Gadi, in Gašper Rifelj s pesmijo Angel. Maja in Lovro sta delovna od doma in sta si prilagojene okoliščine dela in življenja z epidemijo vzela kot izziv za učenje novih spretnosti.

Pred sto leti je več žensk rodilo deset in več otrok kot pa enega samega, medtem ko se število edink in edincev danes vztrajno povečuje.

In to ne samo na Kitajskem, kjer je vrsto let veljala politika enega otroka, temveč tudi na Zahodu, kjer bo vsak četrti otrok odrasel brez bratov in sester. Evropa se stara, živimo v času poudarjenega individualizma in narcisizma, zato je avtorja Žigo Valetiča, ki ima tudi sam izkušnjo edinstva, zanimalo, do kakšne mere so edinci vplivali na podobo današnjega sveta, kje so razlogi, da jih je vedno več in ali dejansko držijo vsi stereotipi o njih. Film nam pokaže šest portretov naključno izbranih posameznic in posameznikov, od otroka do starostnika, o njih pa spregovorijo tudi njihovi starši, prijatelji in ostali sorodniki.
Skozi lahkotne družinske orise vidimo, kaj je za edince značilno v različnih življenjskih obdobjih, v partnerstvu, delu in prijateljstvu, kakšna so njihova notranja protislovja, kako gledajo na svet in na medčloveške odnose. Film postreže z nekaj statistike, vendar ne ponuja hitrih zaključkov, temveč odpira polje razmisleka in interpretacijo prepušča gledalkam in gledalcem. Portretiranci prihajajo iz vse Slovenije, večinoma so to ljudje iz »sosednje ulice«, med katerimi se znajdeta tudi mariborska pevka Bilbi ter ljubljanski igralec Demeter Bitenc. Zlasti Bitenc in pa avtorjev ded, ki sta že presegla devetdeset let, nam fenomen edincev osvetlita tudi zgodovinsko, skozi preobrazbe minulega stoletja.
Filmska premiera pa je postavljena prav v čas obeleževanje mednarodnega tedna družin.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Francoskega plesalca, koreografa in libretista Mariusa Petipaja (roj. l. 1818) svet še danes pozna po znamenitih klasičnih baletih Labodje jezero, Trnuljčica, Hrestač, Bajadera in Don Kihot. Od sredine romantičnega 19. stoletja je umetniško deloval v baletu Kirov v Rusiji in postal baletni mojster na carskem dvoru. Dokumentarni film predstavlja Petipaja kot človeka, njegovo umetnost, njegov čas in njegovo dediščino.
Scenarij in režija: Denis Sneguirev.

Po neuradnih podatkih je v času epidemije v Sloveniji odkritih za tretjino manj rakavih obolenj kot pred pojavom bolezni covid 19. Kaj to pomeni za prihodnost? Kaj povzroča raka, kako pomembni so preventivni programi odkrivanja in kaj nam o zdravljenju te bolezni in njej sami sporočajo bolniki? O vsem tem se bo v tokratni oddaji Moje mnenje z zdravniki in obolelimi pogovarjala Vida Petrovčič.

Roger za urednika v svojem lokalnem glasilu izbere 25-letnega novinarja Joeja Lindsleyja, ki ima zelo konservativna stališča. Ailes sklene, da bo Ameriko prenovil iz svojega oporišča v Garrisonu. Oba Ailesova, Beth in Roger, obračata Joeja in ga uporabljata za boj proti sovražnikom. Obamova administracija Fox News obtoži pristranskosti in Ailes krene v vojno. Na svoji televiziji Obamo obtoži rasizma in podkupovanja. Laurie Luhn doživi živčni zlom, ki je posledica spolnega nadlegovanja. To doživi tudi novinarka Gretchen Carlson, nekdanja mis Amerike. Joe je osupel, ko ugotovi, kako potvarjajo dejstva, a Roger ga poduči, da zgodovino pišejo zmagovalci.

Vzorno vedenje je dokumentarni film, ki raziskuje razumevanje zglednega obnašanja obsojenih morilcev in njihovih osebnih prizadevanjih za vrnitev v družbo. Zaporniki se spreminjajo, ampak ali družba to opazi ? Ali je mogoče sprejeti morilca nazaj v družbo in mu oprostiti / odpustiti?

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov