Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 10. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 10. nov.

V oddaji Kultura bomo predstavili Zgodnja dela Florjana Lipuša, v kranjski Galeriji Prešernovih nagrajencev si bomo ogledali razstavo Prešernovih nagrajencev za fotografijo in predstavili probleme, ki so zaradi epidemije zadele slovenske knjigarne.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Ste že namestili zimske pnevmatike na avtomobilu? Vse o zimski opremi v tokratnih prometnih nasvetih pri nas. Vrtni nasveti bodo obarvani z zelenimi lončnicami, v osrednji rubriki jutra pa boste svoje vprašanje lahko zastavili državnemu sekretarju šolskega ministrstva - vse o šoli v času epidemije.

10:05
Otroški program: Op!

Pika bi se rada igrala s puhastimi oblaki na nebu, ampak jih ne more ujeti. Lojzek nariše ovco z mehko volno, ki je videti kot oblak. Ampak ošabna ovca se ne pusti božati, preveč se boji za svojo lepo volno…

Oči Pujs z zadnjimi močmi teče na dobrodelnem teku, kjer zbirajo denar za popravilo šolske strehe. Nenadoma pa ga začne preganjati osa.

Raček si srčno želi biti pingvin, zato ga Sara odpelje k pingvinom v živalski vrt. Raček tja odide preoblečen v pingvina in tudi hoditi zna kot pingvin. Sara se obleče v oskrbnico. Takoj po prihodu k pingvinom ji naročijo, naj jih nahrani. Toda Sara in Raček ugotovita, da je med pingvini težko zdržati.

Tilka in prijatelji pojejo najljubšo pesem, a Rija hoče, da vsi občudujejo le njo. Ker poskuša pritegniti pozornost, tako glasno poje, da ostane brez glasu. Kam se je izgubil? Tilka in prijatelji povsod iščejo Rijin glas, a ga nikjer ni. Ko mislijo, da je vse zaman in da Rijinega glasu ne bodo več našli, se Hektor nečesa domisli. Bi lonček medu res lahko pomagal, da najdejo Rijin glas?

V zameno za skiro Hop Valentinčku posodi svoj bumerang. Valentinček ga premočno zaluča in bumerang odleti v Mestno hišo, zato mu Hop noče vrniti skiroja. Petrček bumerang najde in ga hoče preizkusiti, pa ga ponesreči polomi. Bo Valentiček kdaj dobil nazaj svoj skiro?

Peppermint Patty pripoveduje razredu o poletnih doživetjih, sošolci pa se krohotajo. Marcie ima težave z bejzbolskimi čepicami za Peppermint Patty, Charlieja Browna ob živce spravlja Lucy, Linus pa je s Sally bolj potrpežljiv. Res so prijatelji in pol!

Ellisin bratranec se poda v staro tovarno iskat duhove. Ves čas sta v stiku po videopovezavi, potem pa se ta nenadoma prekine in Ellis ga nikakor ne more več priklicati. Na pomoč pokliče Robbeja in Kozma, ki se nato odpravita na reševalno akcijo v srhljivo in temačno stavbo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Kdo je izzval nasilje? Študenti na cesto? Vid ostaja doma. Sam svoj šef, a brez pravic? Žejni za Martinovo. Ljubezen v času korone.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna serija Ogrožena mesta predstavi tehnološke rešitve, ki varujejo tri znamenita mesta pred uničenjem – Benetke pred poplavami, Tokio pred potresi, New York pred orkani in naraslimi vodami.

Režija: Thomas Risch
2. del, Tokio:
Tokio je z 38 milijoni prebivalcev najbolj naseljeno urbano območje na Zemlji. Japonska prestolnica je drugačna od vseh drugih mest na svetu, vendar zgrajena na potresni prelomnici, ogrožajo pa jo tudi ognjeniki in poplave. Tokio je pravi laboratorij sodobne arhitekture in tehničnih inovacij. Te naj bi ga pripravile na silovit potres, ki utegne mesto stresti v prihodnjih 30 letih. Zgodovinarji, arhitekti in inženirji razkrivajo velikopotezne ukrepe, s katerimi želijo obvarovati to edinstveno mesto.

Prizadevamo si, da bi - tako kot rojstvo - tudi smrt postala naravni element živega in da bi s tem postal nekaj povsem naravnega tudi odnos do umiranja in žalovanja.
Tako poudarjajo v Slovenskem društvu hospic, kjer že 25 let podarjajo življenje dnevom.

Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma:

- lezárult a Dobronaki Ifjak Szervezetének első fotópályázata;
- a játékkonzolok története;
- Hot Club of Lendava;
- klipek: ByeAlex és a Slepp ft. Luca, Bohemian Betyars, Tschimy, Within Destruction ft. Jason Richardson, Magashegyi Underground.

Danes vam v mladinski oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine:

- zaključil se je prvi fotografski natečaj Društva mladih Dobrovnik;
- zgodovina igralnih konzol;
- Hot Club of Lendava;
- videospoti: ByeAlex in Slepp ft. Luca, Bohemian Betyars, Tschimy, Within Destruction ft. Jason Richardson, Magashegyi Underground.

15:50
Otroški program: Op!

Prijatelji v Čarnem zalivu se veselijo Naninega piškurjevega peciva, toda Nana jim pove, da bodo pecivo dobili šele po koncu treninga. Odločila se je namreč, da bodo odslej vsi bolj zdravo živeli. Toda Brin in baron Jelen sta neučakana in se odtihotapita s pecivom …

Lenka in njeni sošolci berejo pravljice in se nato pogovarjajo o njih. Gaju ni všeč, da je velikan zmeraj hudobec samo zato, ker je velik. Otroci s tem soglašajo, zato pravljici Jakec in fižolovo steblo in Obuti maček priredijo po svojem okusu. Tako nastaneta čisto drugačni pravljici.

Darzi bi rad bil pogumen in močen kot drugi veliki ptiči, a ti ne verjamejo, da mu bo uspelo. Mavgli, Balu in Bagira bi Darzija radi razvedrili, zato ga povabijo na potep.

Pia se je udarila v glavo! Resno! Ni druge razumne razlage za odločitev, da ne bo več vozila taksija in da se bo preselila v Južno Ameriko. Juno in Brina sta že v komisijski trgovini, kjer skušata prodati obleke, ki jih Pia menda ne bo več potrebovala, Hana in Matija raziskujeta, kako izdelamo ključ, Zoja in Til pa hranita krokodila. Medtem pa Firbcologi v studiu točijo krokodilje solze. Pia se namreč ne šali, res odhaja …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Zaradi Zajcev ima Valentinček le nekaj ur časa, da posname film za natečaj Novi upi. Kalimero in prijatelji v filmu igrajo gusarje, a bratranci Zajci namenoma pokvarijo vsak posnetek. Kalimero mora rešiti Valentinčkov film, pa čeprav to pomeni, da Zajci dobijo stranske vloge.

Timi se odloči, da bo ježkoma pomagal poiskati prenočišče, vendar pa ju čaka cel kup nevšečnosti, ne pa prijeten spanec.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tekmovalec, ki bo tokrat preizkusil svoje znanje in srečo v kvizu Joker, je Igor Zaletel iz Preddvora. V prostem času rad kolesari in hodi v hribe. Izredno rad pa se zakoplje tudi v raziskovanje pojmov in starih zgradb. Na svoji televizijski debi je v pomoč povabil svojega svaka Vilija Miheliča.

Brez učinkovitega državnega ustroja, javne infrastrukture, bančnega sistema, z zdesetkano vojsko in s slabo opremljenimi maloštevilnimi policisti je večina Somalije ob skoraj vsakodnevnih napadih uporniških skupin zunaj vladnega nadzora. Kljub navzočnosti vojakov misije Afriške unije v Somaliji (AMISOM) življenje v državi narekujejo oboroženi islamisti pod taktirko Al Kaide. Ne pomagajo niti milijarde pomoči mednarodne skupnosti, saj ta izginja v mreži lokalne politične korupcije in do naslovnikov pricurlja le kakih 20 odstotkov denarja.

SOMALIA: A COUNTRY IN FREE FALL / Francija / 2020 / Režija: Stéphane Girard

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Predstavili bomo projekt prenove Cukrarne in festival Animateka ter modul KONS, platformo za sodobno raziskovalno umetnost. Ogledali smo si tudi razstavo Kako bomo živeli v prihodnje? v Mali galeriji Banke Slovenije. Ob smrti dramskega in filmskega igralca Igorja Žužeka se bomo spomnili njegove umetniške poti.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Televizijsko snemanje pričevanja enega zadnjih Čedermacev v Beneški Sloveniji, izjemnega g. Qualizze ima svečan, a hkrati grenak priokus ob spoznanju krivice, ki jo je zgodovina ali natančneje italijanski nacionalistični pritisk povzročil prebivalcem Nadiških dolin. Izpoved dr. Qualizze smo posneli v »njegovi« cerkvi v sv. Lenartu, kjer sta se poročila njegova starša, kjer je bil krščen in kjer se je ob domačem duhovniku Angelu Cracinu (Kračinu) oblikoval v enega najpomembnejših apostolov ter zaščitnikov Beneških Slovencev. Leta 1965 je bil v videmski stolnici posvečen v duhovnika, v Rimu je doktoriral in opravljal službo profesorja dogmatike v Vidmu. Leta 1986 je ustanovil Višji inštitut verskih znanosti v Vidmu in ga dolga leta vodil. Postal je tudi časnikar pri časopisu Dom, ki je glasilo Beneških Slovencev. Dolga leta je bil videmski stolni župnik in po prepričanju poznavalcev bi postal tudi škof ali nadškof, npr. goriški, a si je nabral zamer zaradi doslednega boja za svoj narod. Dr. Qualizzi ni žal, saj pravi: »Delati za svoj narod je največje plačilo, ki ga lahko dobiš.« Skupaj s sobratom Božem Zuanello sta napisala izjemno zgodovinsko knjigo o preganjanju Beneških Slovencev z naslovom Mračna leta Benečije, Qualizza je napisal tudi spremno besedo, zaradi česar sta se morala več let zagovarjati na sodišču. Pred nami je življenjsko pričevanje, polno zanimivih spominov, ki segajo še v čas prihoda slovenskih partizanov v Beneško Slovenijo in povojnega raznarodovalnega pritiska.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov