Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 29. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 29. nov.

07:00
Živ žav

Na deževni dan se Milan in Julči kratkočasita tako, da s knjigo v domišljiji potujeta po vsem svetu, prav do daljne Avstralije.

Mandi prvič stopi na rolko. Ne gre mu najbolje, a to ga ne ustavi. Tako je navdušen, da si želi na tekmovanje v akrobatskem rolkanju, Pipi pa se zelo boji zanj.

Jurij dobi za rojstni dan robota. Robot je dober prijatelj, dokler se ne pokvari.

Mala trnkarica gre spat. Mama ji prinese igračko, s katero bo laže zaspala. Trnkarica ugasne luč. Nenadoma se začnejo okoli nje pojavljati strašne pošasti. Strah jo je. Toda ko prižge luč, vidi, da je ves njen strah brez osnove.

Marko se jezi, ker ga nihče ne posluša. Zdravnica mu pomaga najti način, da ga bodo vsi slišali.

Žaži ugotovi, da včasih goro poimenujejo po tistem, ki jo je osvojil, zato se druščina z balonom na vroči zrak odpravi iskat goro brez imena. Na poti srečajo Gildo in Karla Pečinarja.

Dihur Silva se ne more vključiti v družbo na novi šoli.

Lola se boji pajkov. Zdijo se ji veliki in kosmati, pajčevine pa lepljive in umazane. Čarli jo prepriča, da so pajki v resnici prav miroljubni in izjemno spretni, pajčevine, ki jih pletejo, pa zelo čvrste in prožne. Lola se nazadnje tako navduši nad pajkcem, ki ga poimenuje Srečko, da je strašansko v skrbeh, ker je ostal zunaj na mrazu. Kaj pa zdaj?

Puh prvič v življenju pokusi med. Kako je slasten! Postane vesel in zadovoljen in poskuša deliti veselje z drugimi živalmi v džungli. A prijatelji niso navajeni, da Puh, ki je običajno tako godrnjav, prekipeva od veselja. Vznemiri jih in v džungli povzroči v pravo zmešnjavo.

Pepa in njena družina se sprehajajo po gozdni poti. Pepa in Jure odkrijeta stopinje ptic in mravelj. Potem pa nenadoma ne vedo več, kje je njihov avto.

Valentinček draži Pavlinco, da je strahopetka. Spričkata se in ne govorita več drug z drugim. Kalimero in Petrček ju skušata pobotati in priredita tekmovanje v pogumu. Valentinček in Pavlinca se spopadeta s strašljivimi izzivi in spoznata, da se jima strahu ni treba sramovati!

Krilčku se zdi pošastovito, da se mu maje zob, dokler ne izve, da ga bo kmalu obiskala zobna vila. Ker mu ni prav nič všeč, da mu ga bo vila odnesla, poskusi vse, da bi se mu zobek nehal majati.

Živa, Vid in Toni najdejo sotesko, kjer odmeva. Kričanje v soteski je lahko zabavna igra, dokler se zaradi odmeva ne izgubiš.

Zoja med spomladanskim čiščenjem izgubi komunikator. So ga odnesli v zbiralnico odpadkov? Zoja, Feliks in Zmedi gredo pogledat in spoznajo, kaj se zgodi s stvarmi, ko jih zavržemo.

Boltež se udari v glavo in se ničesar več ne spomni. Naprej misli, da je miš, potem raca... Si izgubil glavo, Boltež?

Gospod DiGiovanni ugotovi, da bo treba v picerijo poklicati vodovodnega inštalaterja. Tudi Jana iz kozmetičnega salona ima podobne težave. Aleks strokovno ugotovi, da je zanje kriv odtokodil – krokodil iz odtoka. Erika pa dvomi, da je to res, in se odpravi raziskovat.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Timi po nesreči poje paradižnik, ki so ga poškropili s »čudežnim« gnojilom in nenadoma zraste. Jon mora pred drugimi skriti velikanskega backa, dokler ne ugotovi, kako ga bo povrnil v običajno velikost.

Keesova mama si želi čim prej iz bolnišnice, toda Keesu priprave na njen prihod ne gredo najbolje od rok. Skrivaj mu na pomoč priskočijo njegovi učenci s Tobiasom na čelu. Ko sme Keesova mama končno domov, učitelj spet lahko prevzame svojo vlogo nogometnega trenerja. Ravno pravi čas, kajti pred njegovo ekipo je finalna tekma šolskega nogometnega turnirja.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Catherine v Rimu obišče moževe sorodnike in opazuje pripravo ribjega brodeta, v katerem kuharica uporabi samo najboljše sestavine, med drugim domače olivno olje, vino in vložene pekoče paprike. V eni najboljših rimskih vinotek Catherine poučijo o razliki med različnimi metodami fermentacije vina in ji ponudijo kavni, lešnikov in limonov liker. Sama se doma loti priprave govejih zrezkov v gobovi omaki s chiantijem, nato pa še okusne čokoladne torte, za katero je dobila navdih med obiskom pri znamenitih rimskih izdelovalcih čokoladnih poslastic.

Jahve prihaja naproti tistemu, ki z veseljem ravna pravično, tistim, ki se ga spominja na svojih potih.

Razmišlja Andrej Saje

V preteklem tednu so se v Bogojini poslovili od upokojenega mariborskega pomožnega škofa, teologa, pesnika, prevajalca msgr. dr. Jožefa Smeja.
Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je organizirala e-seminar o zaščiti otrok, mladoletnih in ranljivih odraslih v Katoliški cerkvi v Sloveniji z naslovom Ozdravljenje in prenova. Predaval je vodilni cerkveni strokovnjak na področju zaščite otrok in mladoletnih ter predsednik Centra za zaščito otrok (CCP) na Papeški univerzi Gregoriana, jezuit p. Hans Zollner.
Pogledali smo, kaj je Exodus90, program namenjen moškim za krepitev duhovnega življenja in se pogovarjali z novim dekanom Teološke fakultete.

Oddajo začenjamo z zanimivim projektom, v katerega sta se vključili tudi dve primorski kmetiji. S pomočjo stroke naj bi kmetje, ki pridelujejo hrano na območjih z omejenim gnojenjem in zatiranjem plevelov pridelali čim več ekološke hrane.
O naravi prijaznem kmetovanju govori tudi reportaža iz Babičev pri Kopru, kjer prideluje hrano tim. regenerativni kmetovalec. Ker se bliža praznični čas, smo spregovorili o mesninah in obiskali rejca na Vipavskem in pršutarno na Krasu. Govorili bomo o zamejskih oljkarjih in čebelarjih ter svetovali, kaj in kako se sadi v tem času.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Nadaljevanje norveške parodije pravljice o bajeslovnem kraljestvu, ki ne obstaja.

Espen, neroden, a samozavestnejši kot nekoč, se z bratoma Perom in Pålom udeleži slavja na vrtu kraljeve palače, kamor ga je povabila kraljična Kristin. Spomnimo: kmečki sin Espen je v prvem delu brhko in pogumno kraljično rešil pred hudobnim trolom in se zaljubil vanjo. Toda sredi slavja kralj in kraljica, ki upata, da se njuna hči ni zaljubila v kmeta, spijeta strup in utoneta v globok, začaran spanec. Reši ju lahko le voda življenja, ki izvira v Zlatem gradu v kraljestvu, v katero nihče več ne verjame. Espen se pogumno javi, da bo kralju in kraljici prinesel ta protistrup, ki morda ne obstaja, iz kraja, ki verjetno ne obstaja. Na tej poti se mu pridruži princesa Kristin, ki se pustolovščinam ne more upreti.

Izvirni naslov: ASKELADDEN - I SORIA MORIA SLOTT / Norveški film, 2019 / Režija in scenarij: Mikkel Brænne Sandemose, Aleksander Kirkwood Brown / Igrajo: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Zadnjo novembrsko nedeljo nam srca greje in opominja na to kako lepo je delati v dobro ljudi in družbe kot take, ga. Vlasta Nussdorfer. Bernarda bo poklepetala še z glasbenim duetom ter partnerjema Marjetko in Alešem Vovkom, bolj poznanima pod imenom Maraaya. Njun nov glasbeni izdelek je skladba Drevo. Na naš glasbeni oder prihaja tudi Dagi, basist, ki je izdal kantavtorsko ploščo, s partnerko Moniko Avsenik pa predstavljata pesem In srce spet poleti. Veselo komentatorsko omizje, poleg najzabavnejšega televizijskega voditelja Jožeta, sestavljata še Sašo Stare, in preko video povezave, Boštjan Gorenc – Pižama. Z vami bodo tudi ostale zabavne rubrike, Modrostniki ter od doma Maja in Lovro z novimi izzivi in spretnostmi.

Mipa si poškoduje roko. Po obisku pri medicinski sestri ugotovi, da rada pomaga pošastim, zato postane "razredna sestra". Med igro reši številne preproste primere. Bo znala pomagati tudi, ko bosta Njambo in Bučko res v težavah?

Mali Timotej in njegov prijatelj mravljinčar sta prvaka v pihanju mehurčkov iz milnice. Velikanski mehurček ju odnese do orjaške zvezde, ki bo eksplodirala! Bum!

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Marta z otroki srečno prispe v New York. V prvih dneh ji je v oporo predsednik Roosevelt, ki do nje razvije romantična čustva. Marta po napadu na London ostane v Beli hiši in si pozneje poišče dom v zvezni državi Washington. Olaf v Angliji obupan spremlja, kako se Norvežani podrejajo Angležem. Močno si želi, da bi Norvežanom uspelo vzpostaviti vojaško oporišče v Kanadi, zato Marto spodbuja, naj neguje odnose s predsednikom, saj si obeta koristi od njegove podpore.

Tokrat bo gost oddaje Intervju Miran Zupanič, filmski in televizijski režiser, dobitnik številnih domačih in tujih priznanj, redni profesor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, nekdanji predsednik Nacionalnega sveta za kulturo, krajše obdobje tudi predsednik Programskega sveta RTV, ter dober poznavalec in premišljevalec kulture, umetnosti in kulturne politike. Miran Zupanič je avtor številnih dokumentarnih in igranih filmov, med njimi Otroci s Petrička, Kocbek - pesnik v pogrezu, Operacija Cartier, Zmaga ali kako je Maks Bigec zasukal kolo zgodovine ter Poj mi pesem – dokumentarni film o Vladu Kreslinu. Z Miranom Zupaničem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Navdihujoča dokumentarna pripoved priča o učinkovitosti glasbene terapije pri obolelih za Alzheimerjevo boleznijo. Dan Cohen, soustanovitelj ameriške neprofitne organizacije Glasba in spomin, obišče stanovalce v domovih za ostarele in bolnišnicah, na ušesa jim namesti slušalke in zgodi se čudež – tudi po več letih otopelosti, popolne pogreznjenosti v nek oddaljeni svet, ljudje spet oživijo, na ustnicah se jim izriše nasmeh, v očeh se zablešči iskra veselja.
Režija: Michael Rossato-Bennett

Glasbena dogodivščina, ki je nadvse čudovita, junaška, duhovita, vesela in ganljiva ... tako bi lahko opisali glasbo petih stavkov Koncerta za violončelo in pihalni orkester Friedricha Gulde. Tokrat vam predstavljamo televizijsko upodobitev tretjega stavka, kadence, ki smo jo naslovili Čelo v zrcalu senc in plesa.
Vsebinska zamisel in umetniški vodja Mate Bekavac, solist violončelist Jaka Stadler, urednica Danica Dolinar, režiser Marjan Kučej.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov