Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 29. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Ned, 29. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mlada pesnica Polona Rodič je pri Celjski Mohorjevi družbi izdala pesniško zbirko z naslovom »Sestradana«. V njej pogumno in iskreno opisuje trnovo pot iz krempljev anoreksije.
Mag. Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v RS poudarja, da moramo v teh težkih časih misliti drug na drugega in skupaj premagati tako epidemijo kot tudi pandemijo osamljenosti.
Sodelavci Slovenske karitas pričakujejo, da se bodo stiske v času epidemije še poglobile, zato ljudi dobre volje vabijo, naj sodelujejo v akciji »Pomagajmo živeti in preživeti«.

Jemo, da preživimo. A ne vedno. Včasih nismo lačni, a jemo, ker hrano vidimo, ker nam je dolgčas ali ker smo v stresu. Kako deluje naš apetit in kaj sproža željo po hrani?
Raziskava na vinskih mušicah kaže, da željo po hrani določa tudi črevesna mikrobiota. Z izbiro prave hrane lahko pomagamo črevesnim bakterijam, da bodo sprožale apetit po več zdrave hrane. Če pa jemo sladko, bo naša potreba po sladkem čedalje večja. Kako pa nam je želja po sladkem pomagala preživeti v evoluciji?

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

07:50
Glasbena matineja

Najboljše slovenske tamburaške skupine in orkestri so zaigrali na odru dvorane Upravno-kulturnega središča Mokronog. V oddaji se predstavljata Kulturno društvo Vipavski tamburaši in Tamburjaši, ki so za svoj nastop prejeli zlato plaketo s pohvalo.

Komorni ansambel Slovenicum je pod umetniškim vodstvom dirigenta Uroša Lajovica v Šentjakobski cerkvi v Ljubljani izvedel tudi Suito št. 2 v h-molu Johanna Sebastiana Bacha. Režija Tomaž Švigelj, urednica Danica Dolinar.

Betka in Toni v kleti brskata po starih otroških oblekicah, ugotavljata, kaj bi prišlo prav za dojenčka in obujata spomine. Betka si zaželi modernega otroškega vozička. Njeno željo poleg Tonija sliši tudi Evgen, ki se skriva v kleti. Ker Toni in Evgen kar tekmujeta za Betkino naklonjenost, postaja mama Marjeta nanjo vse bolj ljubosumna. Da bi si priborila izgubljeno pozornost, si omisli bolečine v križu. Na videz jo oba moška tolažita, a v resnici se bolj posvečata Betki. Končno si Toni in Evgen, ne da bi vedela drug za drugega, sposodita denar od Mame Marjete. Z njim Betki oba kupita enak voziček, kakršnega si želi. Mama je do konca užaljena, saj je pričakovala darila zase. In čeprav je skromnega darila od Tonija deležna tudi sama, se od ljubosumja odloči popolnoma ohrometi. Mamo odpeljejo k zdravniku in vrne se na invalidskem vozičku. Ker zdravnik ni mogel ugotoviti, kaj ji je, jo spravijo še h kiropraktiku. Po njegovem posegu Marjeto zares začne boleti hrbet... Družinske zadeve dodatno zapleteta Blažka in njen fant Riki, ki želi prespati pri njej. Na koncu Riki od Blažke zbeži, saj ga Toni navede na misel, da sta dva otroška vozička pri hiši zato, ker si tudi Blažka želi dojenčka. Betki postane slabo in vsi se ustrašijo zanjo in dojenčka. Celo mama Marjeta razkrije svoje pretvarjanje. V želji, da bi Betki pomagala, namreč jadrno shodi iz invalidskega vozička. Izkaže se, da Betkine motnje niso nosečniške, temveč samo prebavne. Mamo pa od vsega hudega zares zgrabi v križu, a kaj, ko ji zdaj nihče več ne verjame…

Anže vstopi v puberteto. Njegov idol postane James Bond, simbol moškosti, poguma, moči... Hormoni se prebujajo in to ravno v času, ko se mora za teden dni zasilno v Anžetovo sobo vseliti Svetlana. Anže zaupa svojemu sošolcu Maxu, da ima novo bejbo. Vsi sošolci občudujejo Anžeta, ki si je našel starejšo, izkušeno punco. Svetlana je prijazna z Anžetom, kar pa si le ta narobe razlaga. Anže se zaljubi in živi v namišljeni pravljici, kjer kraljuje kot James Bond, Svetlana pa je njegova tajna ruska agentka. Stvar se zaplete, ko hočejo Svetlano odpeljati nazaj..., čemur se po robu odločno postavi mali 007 James Anže Bond.

Zaradi rizične nosečnosti Betka in Toni ukineta posteljne radosti. Ker pa se Toniju meša, poskusita vse od terapije z gojenjem cvetja, do tega, da se Betka našemi v neprivlačno zanemarjeno starko. Toniju ob tem zmeša glavo še Svetlana, ob čemer Betko napade ljubosumje...

V Kontiolahtiju na Finskem se je začela nova sezona svetovnega pokala v biatlonu, prilagojena trenutnim razmeram. Drugi tekmovalni dan sta na vrsti oba sprinta, ki bosta že pokazala pravo razmerje moči na začetku sezone, ko primerjalnih tekem praktično ni bilo.

Že tradicionalno se bo sezona svetovnega pokala v smučarskih tekih začela v Ruki na Finskem. V petek bo na sporedu tradicionalna slovenska disciplina sprint, v soboto bodo ženske nastopile na 10 kilometrov klasično, moški pa na 5 kilometrov daljši razdalji, tridnevni spored pa bo zaključen v nedeljo z obema zasledovalnima tekmama. Spremljajte Anamarijo Lampič in druge slovenske tekačice in tekače na Televiziji Slovenija.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Lastnika sta iskala večje stanovanje in našla parcelo na katero sta postavila pritlično hišo v velikosti stanovanja. Koristna površina hiše znaša le 114 kvadratnih metrov, ob njej pa je udoben vrt, s katerim je domiselno povezana notranjost.
Majhna stanovanja nam vselej budijo zanimanje, kako so si njihovi lastniki uredili dom na razmeroma majhnem prostoru. Stanovanje v Kopru v stari hiši si je mladi lastnik ob prenovi zamislil kot sodobno in prilagojeno življenju zaposlenega mladega moškega. Za zasnovo prenove so izbrali biro, ki ima že kar nekaj izkušenj s preurejanjem starih stanovanj in hiš.
Redkokdaj se zgodi, da nam hiša v starem mestnem jedru po eni strani ponuja tako mirno zavetje, da z vrta lahko poslušamo žuborenje bližnjega potoka, in po drugi strani teraso, s katere lahko občudujemo širok razgled na okoliške vrhove. No, v Kamniku smo jo našli – hišo, ki datira v začetek 19. stoletja in v kateri se prepletata zgodovina in moderno bivanje.

V Kontiolahtiju na Finskem se je začela nova sezona svetovnega pokala v biatlonu, prilagojena trenutnim razmeram. Drugi tekmovalni dan sta na vrsti oba sprinta, ki bosta že pokazala pravo razmerje moči na začetku sezone, ko primerjalnih tekem praktično ni bilo.

Atletski miting v Valencii so organizatorji poimenovali »dan svetovnega rekorda«. Na stadionu Turia je v ženskem teku na 5000 m Etiopijka Letensenbet Gidey, dvakratna mladinska prvakinja v krosu in svetovna podprvakinja v teku na 10.000 m, poizkušala izboljšati 12 let star svetovni rekord Tirunesh Dibabe. Ta je leta 2008 v Oslu tekla 14:11.15.

Na drugi postaji nove sezone v smučarskih skokih bomo spremljali še drugo posamično tekmo tega konca tedna. Slovenski skakalci na Finskem skušajo močno nadgraditi skoke iz Wisle. Skakalnica Rukatunturi je lahko že prava tudi za lovljenje lepih daljav in priprave na Planico. Najboljši se bodo znova približali 150 metrom. Vedno pa je treba imeti na tem prizorišču tudi srečo z vetrom.

Spomladi se je nogometni svet ustavil, mednarodnih športnih dogodkov ni bilo. Skoraj tri mesece pozneje je Uefa potrdila, da se bo v Lizboni na Portugalskem odigral zaključni turnir osmerice v ligi prvakov – za zaprtimi vrati.

Justin, Scott in snemalec Andre se znajdejo v srcu Tokia, megalomanske urbane džungle. Pričaka jih Scottova študentska prijateljica Tomoko in jim pokaže japonsko kulinariko, ki pa je Scottu precej bolj pisana na kožo kot Justinu. Ogledajo si tudi slovito ribjo tržnico in strupeno ribo napihovalko, ki velja za specialiteto, a je ob nepravilni pripravi lahko usodna. Scott bi rad Justina naučil nekaj japonskih besed, a fant ima precej več smisla za zabavo kot za jezike. Po prekrokani noči se namenijo na podeželje, v vas s svetišči, da se tam malo umirijo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

5. Evropa
Najbolj naseljena celina v nekaterih kotičkih skriva presenetljive živali. Nad Gibraltarjem kraljujejo edine evropske opice, na dunajskih pokopališčih pa se hrčki bojujejo za najboljše ozemlje. Okolica italijanskih gorskih vasi je prizorišče lovskih pohodov volkov, globoko v slovenskih jamah pa mladiči zmajev dočakajo celo sto let. Vse to življenje tli kljub temu, da je površje celine spremenjeno skoraj do nerazpoznavnosti.

SEVEN WORLDS, ONE PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija, ZDA / 2019 / Režija: Fredi Devas, Emma Napper, Chadden Hunter, Giles Badger

Simon Le Bon, pevec britanske pop rock skupine Duran Duran, nastale leta 1978 v Birminghamu, si je kot otrok želel, da bi bil občudovan. In v 80. letih prejšnjega stoletja se je članom zasedbe zgodilo prav to – obnoreli so navdušeno poslušalstvo in, kot priča supermodel Cindy Crawford, so bile vanje zagledane vse najstnice. Dokumentarni film predstavi štiri desetletja dolgo ustvarjanje, prepredeno s slavo, velikimi uspehi in strmimi padci, svetovnimi turnejami, snemanji eksotičnih videospotov, norimi zabavami in oboževalci. Basist John Taylor o dolgoživosti skupine razmišlja na svojem domu v Los Angelesu, pevec Simon Le Bon se sreča z zborovodjo iz mladih dni, bobnar Roger Taylor obišče kraj začetka – Birmingham, klaviaturist Nick Rhodes pa za kamere pobrska med znamenitimi opravami, ki so zaznamovale urejeni slog Duran Durana.

DURAN DURAN: THERE'S SOMETHING YOU SHOULD KNOW / Velika Britanija / 2018 / Režija: Zoe Dobson

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Zadnjo novembrsko nedeljo nam srca greje in opominja na to kako lepo je delati v dobro ljudi in družbe kot take, ga. Vlasta Nussdorfer. Bernarda bo poklepetala še z glasbenim duetom ter partnerjema Marjetko in Alešem Vovkom, bolj poznanima pod imenom Maraaya. Njun nov glasbeni izdelek je skladba Drevo. Na naš glasbeni oder prihaja tudi Dagi, basist, ki je izdal kantavtorsko ploščo, s partnerko Moniko Avsenik pa predstavljata pesem In srce spet poleti. Veselo komentatorsko omizje, poleg najzabavnejšega televizijskega voditelja Jožeta, sestavljata še Sašo Stare, in preko video povezave, Boštjan Gorenc – Pižama. Z vami bodo tudi ostale zabavne rubrike, Modrostniki ter od doma Maja in Lovro z novimi izzivi in spretnostmi.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Zvezdana se pogovarja z izr. prof. dr. Lucijo Mulej, sociologinjo in antropologinjo, sicer pa znano publicistko in kolumnistko. Zvezdanina gostja uri sposobnosti komuniciranja, razvija mnogoterost inteligenc in inteligentnosti in se ukvarja s prevodi pomenov. Dr. Lucija Mulej je predavala na slovenskih in tujih univerzah, svojčas delovala v okviru ZRC SAZU ter sodelovala z doktorjem Janezom Drnovškom v Gibanju za pravičnost in razvoj.

Ker še kar ne morete na pivo, je naša oddaja še vedno edini način, da izveste, Kaj dogaja? Tokrat ocenjujemo modne odločitve našega premierja, modni kritik pa je po novem tudi gospod Kacin. Preverjamo, zakaj sta se sprla Tonin in Mesec in kaj je poleti počel Karl Erjavec. Tomaž Nimaš je odkril zdravilo proti koroni, na Mali terasi si ga tokrat jemljemo »lagano«, da pa pri vsem skupaj ne izgorimo, bo pomagal preprečiti naš gost Aljoša Bagola.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov