Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 4. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 4. dec.

Ta veseli dan kulture letos seveda ni tako vesel in pester kot prejšnja leta, dogajanje pa se je preselilo predvsem na splet. Ogledali smo si premiero glasbeno scenskih miniatur, ki so jih pripravili v SNG Opera in balet Ljubljana, predstavili bomo tudi Decembrski sejem ilustracije, ki ga pripravljajo v Vodnikovi domačiji. Slikarka Polona Petek pa je današnji dan preživela v galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor, obiskovalci pa so njeno ustvarjanje lahko opazovali skozi okno galerije.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Pred prihodom Miklavža vam v oddaji Dobro jutro pričaramo nekaj prazničnega vzdušja. Obiskali nas bodo parkeljni, strokovnjakinja za ljudsko izročilo Dušica Kunaver pa bo povedala nekaj o samem pomenu Miklavževega. V kuhinji bo zadišalo po praznikih, pekli bomo z Boštjanom Palčičem in njegovim sinom Nikom. Nuška Drašček pa je tokratna glasbena gostja v zadnji uri oddaje pri Andreju Hoferju. Naj bo lep dan tudi zaradi naše oddaje!

10:05
Otroški program: Op!

Lojzek poskuša žonglirati, pa mu ne gre prav dobro od tačk. Le kako naj se nauči te spretnosti? Lojzek nariše morskega leva. On ga bo naučil! Resda je nadarjen žongler, dober učitelj pa še zdaleč ne.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Mandi in Pipi srečata dostavljavca. Danes ima naporen in dan, za nameček pa je tudi raztresen. Iz vozila mu padajo paketi, pa tega sploh ne opazi. Mandi in Pipi se odpeljeta za njim in jih pobereta.

Sara in Raček iščeta recept, da bi spekla kaj sladkega. Ker je njuna kuharska knjiga nenavadna, je nenavaden tudi recept za narastek. Zanj namreč potrebujeta oblake. Raček gre ponje, Sara pa gre nabirat jagode. Tudi te so neobičajne, saj nenehno bežijo. Ko narastek spečeta, pa se zgodi nekaj še bolj nenavadnega.

V rumeni hišici je vse tiho in prijatelji mirno spijo. Vsi, razen Tilke. Le ona ne more zaspati. Njeni glasni vzdihi zbudijo prijatelje, ki se poskušajo domisliti, kako bi Tilko uspavali. Hektor ji prinese toplo mleko, Rija ji zapoje uspavanko, a nič ne pomaga. Capek pa dobi odlično zamisel in vsi se preobrazijo v poskočne ovčice.

Medved je v težavah. Ko je Medvedku pripravljal borovničevo pito, je popackal knjigo, ki si jo je sposodil od Capka. Kaj bo naredil, ko jo bo Capko hotel nazaj?

Hop v parku užali prijatelje, zato se Petrček zapodi za njim. Hop se na begu zaleti v smetnjak in na očesu stakne velikansko modrico. Zajec takoj začne izsiljevati Petrčka in Kalimera, da ju bo zatožil očku policistu in rekel, da sta ga pretepla. Kakšna laž! To je res krivično!

Snoopy je zvest le sam sebi in si ne pusti ukazovati, čeprav je pes. Vedno dobi, kar želi, še posebej, kadar gre za hrano.

V televizijski oddaji Govoreči Tom in Angelca tekmujeta proti Govorečemu Benu in njegovemu dekletu Ksenon, kateri od parov je boljši.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu o nemirni Belorusiji. Mesece po spornih volitvah Aleksander Lukašenko še vedno vztraja na čelu države, vztrajajo pa tudi protestniki. Kako trdna je v resnici oblast zadnjega evropskega diktatorja? Kaj zahteva on in kaj ponuja opozicija?

V Točki preloma: Kdo je novi lastnik Tuša in kakšne načrte ima? Zakaj raste vrednost kriptovalut in do kdaj še? In kako epidemija covida vpliva na finančne naložbe?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kdo so velike osebnosti 20. stoletja? Britanska dokumentarna serija predstavlja dosežke in življenjske poti izjemnih ljudi, ki so v preteklosti premikali meje mogočega in sooblikovali današnji svet. Spoznajmo, torej nekatere izmed najvplivnejših voditeljev, raziskovalcev, znanstvenikov, slavnih oseb iz sveta zabave, aktivistov, športnikov in umetnikov prejšnjega stoletja.

8. del:
Zadnji del nanizanke predstavlja kandidate, ki so se po izboru gledalcev v Veliki Britaniji uvrstili med finaliste za naziv najpomembnejše osebnosti preteklega stoletja. Izmed znanstvenikov, raziskovalcev, voditeljev, aktivistov, umetnikov, športnikov in osebnosti iz sveta zabave, ki smo jih spoznali v prejšnjih oddajah, so jih izbrali sedem, ki so s svojimi dosežki spremenili svet in vplivali tudi na prihodnost. Kdo od njih bo končni zmagovalec?

Zakona o osebni asistenci so se lani razveselili tako rekoč vsi, predvsem pa ljudje, ki zaradi invalidnosti najmanj 30 ur na teden potrebujejo pomoč pri vsakdanjem življenju. Poklic osebnega asistenta je poslanstvo, ki ga izvajalci opravljajo tudi v času epidemije. Ganljiva je osebna izpoved uporabnice o njihovi nepogrešljivi vlogi, saj svoje asistentke, odkar je zbolela za covidom-19, še bolj ceni. Medtem so na pristojnem ministrstvu zaznali pomanjkljivosti zakona, zato pripravljajo spremembe.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Magyar Állandó Értekezlet online ülése;
- Hosszúfaluban bezárták a kommunális hulladéklerakó telepet, de a hulladékgyűjtő központ továbbra is működik;
- megjelent az Első népzenei füzetem című kiadvány;
- felfüggesztették a csoportos edzéseket a lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklubnál.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:
- spletna seja Stalne madžarske konference;
- zaprli odlagališče komunalnih odpadkov v Dolgi vasi, zbirni center odpadkov deluje še naprej;
- publikacija Moj prvi zvezek ljudske glasbe;
- v Nogometnem klubu Nafta 1903 začasno ustavili skupinske treninge.

Keesova mama si želi čim prej iz bolnišnice, toda Keesu priprave na njen prihod ne gredo najbolje od rok. Skrivaj mu na pomoč priskočijo njegovi učenci s Tobiasom na čelu. Ko sme Keesova mama končno domov, učitelj spet lahko prevzame svojo vlogo nogometnega trenerja. Ravno pravi čas, kajti pred njegovo ekipo je finalna tekma šolskega nogometnega turnirja.

Ustvarjalci Osvežilne fronte letošnjo jesensko sezono nadaljujejo z ustvarjanjem na daljavo. V tokratni oddaji, so se lotili fetišev. Kaj sploh je fetiš, o kakšnih fetiših najpogosteje govorimo, kakšno moč jim pripisujemo, so vprašanja, na katera bodo iskali odgovore to soboto dopoldne na TV SLO 1.

Začel se je praznični decembrski čas, ki pa letos ne bo tako družaben, kot ste mogoče vajeni. Vlada je namreč podaljšala veljavnost ukrepov za zajezitev epidemije in v Infodromu smo pojasnili, kdaj se boste lahko vrnili v šolske klopi. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, zakaj na severu afriške države Etopije divjajo spopadi, številni prebivalci pa trpijo pomanjkanje. Zavod Mladi zmaji je predstavil svoj digitalni mladinski center, kamor se lahko zatečete tudi po pomoč, če ste v stiski. Otroška poročevalka Ema je ob včerajšnjem prazniku kulture zapela skupaj s slovenskim kantavtorjem Vladom Kreslinom, 10-letna Lili pa se je udeležila virtualnega svetovnega prvenstva v tajskem boksu.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

«Globlje v resnico, globlje v vero in globlje v predanost!« To je bilo vodilo letošnje ženske konference. Že devetnajstič zapovrstjo so jo pripravile članice krščanskih evangelijskih cerkva in skupnosti. Letos so se srečale preko spleta.
Brez požrtvovalnih prostovoljcev Karitas ne bi mogla opravljati svojega poslanstva. Tako je tudi v župniji Videm-Dobrepolje, kjer gospa Marta Šuštar že 28 let skrbi, da v stiski nihče ne ostane sam.
Zanimanje za predkrščansko izročilo naših prednikov doživlja pravi preporod. O izročilu staroverstva na Slovenskem smo se pogovarjali z dr. Gregorjem Lesjakom, sociologom religije, ki tudi sam raziskuje to področje.

Pepa in njena družina na vožnji z avtom zagledajo mavrico...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Kako se s krizo v turizmu spopadajo gostinci skupaj s kmetijsko nabavno verigo? V oddaji Na lepše smo obiskali Ano Roš, ki je skupaj z lokalnimi dobavitelji zagnala projekte, ki naj bi pomagali preživetju malih kmetov in najbolj ranljivih pridelovalcev. Eden takšnih primerov sta kanadsko-italijanski par Jeannete in Matteo, ki oživljata kmetijo v vasi Srednje nad Ročinjem.
Izpostavljamo nedavno prejeto nagrado novogoriškega podjetja Arctur, ki je v španski Sevilli prejelo prestižno priznanje na področju inovacij v turizmu. Slovenska iniciativa Turizem 4.0 je mednarodno komisijo prepričala z razvojem posebnega orodja Tourism Impact Model s katerim merijo realen učinek turizma. Priznanje nas uvršča v svetovni vrh pri uvajanju naprednega strateškega načrtovanja v turizmu.
Ekipe oddaje pa je za konec obiskala še Pohorje, ki so se novim razmeram v turizmu prilagodili s spremenjeno ponudbo. Partnerstvo za Pohorje pa korona čas izkorišča tudi za postavitev nove strategije turizma in vzpostavitev skupne blagovne znamke, ki bo povezala različne ponudnike in hkrati omogočala razpršitev turističnih tokov in desezonalizacijo.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Ni mogoče čakati zaman je nov avtorski projekt Leje Jurišić in Miklavža Komelja v Gledališču Glej, ki je bil nocoj premierno prikazan na spletu, gledalce v dvorani pa so nadomestili kamni. Kaj se zgodi, če pošljemo en paket na dva različna naslova? Več o tem v projektnem prostoru Aksiome- Kolektiv !Mediengruppe Bitnik iz Berlina je poslal 27 paketov, vsakega naslovljenega na dva različna prejemnika: na Aksiomo v Ljubljani in Drugo more na Reki, gre za razstavo v teku. V ljubljanski Mestni hiši je na ogled razstava 3+3=6, Tri umetnice, tri umetniške prakse, šest desetletij, ki jo je pripravil Zavod za sodobno umetnost SCCA-Ljubljana. Podelili pa so tudi nagrade Društva slovenskih oblikovalcev.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Klasika o ljubezenski aferi med francosko igralko in japonskim arhitektom izpod scenarističnega peresa pisateljice Marguerite Duras.

Medtem ko francoska igralka Elle snema protivojno filmsko dramo o posledicah bombardiranja Hirošime, se vanjo zaljubi japonski arhitekt Lui, ki je med vojno izgubil družino. Lui želi izvedeti čim več o skrivnostni Elle, ki razmerja ne želi nadaljevati. V času, ki ga Elle in Lui preživita skupaj, izganjata demone iz svojih preteklosti. Nekega večera mu Elle razkrije svojo življenjsko zgodbo, polno travmatičnih izgub in bolečine. Ljubila je 23-letnega nemškega vojaka, ki je padel v vojni. Okolica jo je linčala, starši so jo zaprli v klet in nato pregnali od doma.

Izvirni naslov: HIROSHIMA MON AMOUR / Francosko-japonski film, 1959 / Režija: Alain Resnais / Scenarij: Marguerite Duras / Igrajo: Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Stella Dassas

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov