Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 17. jan. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 17. jan.

07:00
Živ žav

Milan in Julči gresta z mamo na tržnico. Tam si z zanimanjem ogledujeta predstavo dveh zabavnih klovnov. Čeprav obljubita mami, da jo bosta počakala na istem mestu, pa jo začneta preplašeno iskati. K sreči se vse dobro konča.

Ava bi rada postala pevka, toda poje tako nemogoče, da s tem prikliče nevihto. Zaradi tega stakne prehlad, a izkaže se, da je njeno kihanje mnogo bolj ubrano kot petje.

Mandi in Pipi na vrtu najdeta jajce, iz katerega se izvali ptiček. Prijatelja ga hranita, zabavata in z njim gledata televizijo. Malemu ptičku je to tako všeč, da sploh noče več ven k drugim pticam. Le kako ga bosta Mandi in Pipi zvabila iz hiše?

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Kdo moti Jurija in Pavla, da ne moreta zaspati? Poskusila bosta najti tistega, ki glasno smrči!

Rak ima klešče, s katerimi zelo radi ščipa. Najprej se spravi na mroža. Toda ta je za raka prevelik izziv. Mrož ščipanje komajda čuti. Ko odkrije rakca, ga prosi, naj ga ščiplje po hrbtu. In to še ni vse. Kaj kmalu se prikažejo še drugi mroži.

Niko spozna, da je potovanje po cesti, čeznjo ali celo zraven nje lahko zelo nevarno.

Prijatelji na nebu gledajo zvezdne utrinke. Ker jih Mucika zgreši, se druščina z raketo odpelje v vesolje, da bi videli še druge. Poročnik Čisti pa vztraja, da morajo raketo oprati v njegovi pralnici.

Žirafa Greta noče z nikomer deliti svoje prijateljice Fride.

Čarli in Maj bosta vsak s svojim glasbilom nastopila na šolski predstavi. Tudi Lola bi se jima rada pridružila. Toda zelo dolgo in vztrajno je treba vaditi, preden obvladaš kako glasbilo … Čarli zato Loli pokaže, kakšna glasbila lahko naredi iz vsakdanjih predmetov. In izkaže se, da pridejo zelo prav, ko Maj tik pred predstavo zboli.

Trobka in Skok odkrijeta sadež, ki ga lahko uporabita kot barvo za telo. Zabavata se s tem, da si narišeta vzorce zebre, žirafe in leoparda. Ko Trobka Skoka pobarva v čebelo, ugotovita, da se lahko vtihotapi v čebelji roj. Skok postane priljubljen med čebelami. Kaj pa se bo zgodilo s Trobko?

Kar naenkrat ugasnejo luči in hišo zajame tema. Zmanjkalo je elektrike. Pepa je presenečena, ko ugotovi, da televizija ne dela, če ni elektrike.

Luna in Zemlja povabita malega Timoteja in njegovega prijatelja žerjava gledat, kako je nastala Luna. Pred davnimi časi je skozi naše Osončje letelo nešteto asteroidov. In marsikateri od njih se je zaletel v Zemljo.

V drevo, na katerem sedi Mavgli, med nevihto udari strela, in Mavgli pade v deročo reko. Nese ga proti slapu. V reki so tudi krokodil, Šir kan in Tabaki. Balu in Bagira hočeta Mavglija rešiti, ta pa vztraja, da naj najprej pomagata Tabakiju.

Očka Kalimeru pokaže umetnost origamija in Kalimero naredi iz papirja čudovito vesoljsko ladjo. Hiti jo pokazati prijateljem. Na poti sreča Lili, ki nese težke škatle. Kalimero svoj origami za hip pusti pri koritu z rožami, da bi ji pomagal. Tam pa ga zagleda Hop.

Krilček bi rad zrasel. Bučko se spomni, kako mu bo pokazal, da velikost ni pomembna, da je vsaka pošast izjemna na svoj superpošastni način.

Živa, Vid in Toni najdejo jajce. Živa je prepričana, da kaže v smeri nečesa zelo lepega, toda pravi čudež se v resnici skriva v jajcu.

Nejko je razočaran. Nihče se ni spomnil, da ima rojstni dan. Še huje, vsi prijatelji ga odslovijo z lažnimi izgovori. Kuja se in tarna, da nima prijateljev in da se bo odselil daleč stran. »Nimaš prijateljev?« Njegovo vedenje razjezi Mavricija, ki užaljen odvihra. Nejko se presenečen vrne v brlog, kjer ga pričakajo prijatelji! Pripravili so mu zabavo presenečenja!

Kmet svoji novi prijateljici skuha romantično večerjo. Na žalost pa slabo kuha in pes Bitzer je slab natakar. Lahko Jon in njegova čreda popravijo vtis?

Kličem vse pleziozavre
Dana in njena prijateljica Riley se vkrcata na podmornico in potopita v svet plazilcev iz pradavnine. Kmalu dobita skrivnosten obisk, malega pleziozavra, ki se je ločil od mame. Jima jo bo uspelo priklicati, preden jima načrte prekriža deinosuh?

Kralj plesišča
Gospod Hendrickson opazuje ptice in Dana ga prepričuje, da imata podobnega konjička. Ona rada opazuje dinozavre, ki imajo s pticami marsikaj skupnega. Morda tudi to, da so se samci dinozavrov pred samicami postavljali s plesom?

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Studijski posnetek kratke simfonične skladbe Mojmirja Sepeta v izvedbi Simfoničnega orkestra in članov Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla. Solistično temo na klavirju izvaja pianist in član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija Klemen Golner.

Kdor ima iskreno in odprto srce, naravno občuti zaupanje vase in se zna ceniti. Ta človek nima razloga, da bi do drugih čutil strah. (Dalaj Lama)

Razmišlja Mitja Andrejek

Papeški svet za pospeševanje edinosti kristjanov je o ekumenskem sodelovanju izdal nov dokument.

Pred 60-imi leti je papež Janez XXIII. ustanovil Papeški svet za pospeševanje edinosti kristjanov. Decembra lani je izšel dokument o ekumenskem delovanju Katoliške cerkve z naslovom Škof in edinost kristjanov. K čemu dokument spodbuja škofe Katoliške cerkve in v čem je izziv za škofe Evangeličanske cerkve? Od 18. do 25. januarja bo teden molitve za edinost kristjanov z vodilom »Ostanite v moji ljubezni – obrodili boste obilo sadu«. Kako škofa obeh cerkva pri nas ocenjujeta korake na poti k edinosti?
Leta 1584 je Adam Bohorič napisal prvo slovensko slovnico Zimske urice proste. V njej je poudaril pomen slovenskega jezika in rodu. Akademika Emiljana Cevca, ki se je rodil pred sto leti, pa so srednjeveške freske tako prevzele, da je leta 1966 izdelal svoje jaslice. Danes jih hrani Muzej krščanstva v Stični. Pater Janez Šamperl pa je ob 40. letnici duhovništva izdal tretjo knjigo o angelih, v spomin prijateljem, ki so ga v teh letih spremljali na poti.

Po lanskem letu, ki je na kmetijskem področju pustilo težak pečat, se stanje v večini kmetijskih panog slabša. V Pomurju imajo največ težav živinorejci in pridelovalci zelenjave.Kako naprej, smo povprašali tudi v stanovskih organizacijah, ki dnevno prejemajo pobude za protestne shode. S štajerskimi vinarji ugotavljamo, kako je zdravstvena kriza pretresla vinski sektor. Obiskali smo tudi Polenšakove pri Sv.Ani, ki jim je v začetku decembra požar uničil hlev, z med sosedsko pomočjo pa so ga obnovili v treh tednih.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Na Kozjanskem, Manca Obersnu, mlada prevzemnica kmetije razvija zgodbo o orehih, kozjanskih jabolkah in sivki.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V letu 2020 je potekal 51. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

V francoski alpski vasici La Grave imajo vaščani zadnjih dvajset let dobro zdravstveno oskrbo. Eno ordinacijo si delijo tri zdravnice, ki službene obveznosti zelo dobro usklajujejo z zasebnim življenjem. Elisabeth je strastna alpinistka in smučarka, Aline se ukvarja še z botaniko in nabira zdravilna zelišča, Catherine pa je v vas prinesla novo zdravilsko metodo: akupunkturo. Zaradi treh zdravnic je življenje v tej gorski vasici prijetno za vse starostne skupine prebivalcev.

Komedija o Francozu, ki po dolgem času obišče rodno kitajsko četrt.

Mladi fotograf François že deset let ni obiskal svoje družine, ki živi v kitajski četrti, kjer je odraščal tudi sam. Poročen je s Sophio in živi življenje običajnega Parižana. Toda ko njegova partnerica zanosi, ga spodbudi, naj novico pove svojemu odtujenemu očetu in poskuša obnoviti stike z družino. Françoisu na popotovanju po kitajski četrti moralno podporo daje najboljši prijatelj Bruno, ki se zaljubi v Liso, Françoisovo prijateljico iz otroštva. Izgubljenega sina toplo sprejmejo vsi razen očeta, s katerim ima François zapletene odnose.

Izvirni naslov: MADE IN CHINA / Francija, 2018 / Režija in scenarij: Julien Abraham / Igrajo: Frédéric Chau, Medi Sadoun, Julie De Bona, Steve Tran, Bing Yin, Mylène Jampanoï, Clémentine Célarié

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Levison raziskuje Savdsko Arabijo, spoznava domačine in se seznanja s tamkajšnjo kulturo. Nato vstopi v veliko bolj sproščeno Jordanijo.

Danes bo očka naučil sina starodavne umetnosti zbiranja medu. Zgradil je lesenega jelena, v katerega se bosta skrila in se neopažena pretihotapila do čebeljega panja. Toda Tedi opazi, da je jelen premajhen, da bi se skrila vanj. Še huje – očka se prestraši ježa, zato pade na jelena in ga polomi. Očka se loti naslednje lekcije: plezanja po drevesih, na katerih se skriva med. Očka se kmalu zaplete v vrvi, s katerimi si je pomagal pri plezanju. Kljub temu pograbi med in medveda zbežita. To je naslednja lekcija za Tedija: umetnost pobega. Pobegneta z zmajem, ki ga je naredil očka, toda zmaj kmalu razpade. Očka je nejevoljen, ker medvedi niso dobro opremljeni za krajo medu. Toda Tedi ga razvedri, ko mu pove, da imata vseeno tisto, kar je najbolj pomembno: drug drugega.

Kmet je silno slabe volje, zato se znese nad eno izmed ovc. Timi sklene, da mu bo pokazal, kako je, če si ovca. Ko ga je treba spremeniti nazaj v kmeta, pa se stvari zapletejo ...

Pošasti sestavljajo ladjice na balonski pogon. Ker veliko čofotajo, mora Pikica nenadoma na stranišče. Ker se boji vprašati za dovoljenje, se ji zgodi nesreča. Na srečo ji gospa Vitorog pokaže, kako pomembno je prositi za pomoč odrasle.

Mali Timotej in njegova prijateljica žaba se igrata ristanc. Potem pa žaba vrže kamenček predaleč. Tako daleč, da kamenček pristane na asteroidnem pasu. Kaj pa zdaj?

Snoopy je kar naprej lačen in je pripravljen poskusiti vse zvijače tega sveta, da bi prišel do hrane. Le Sally je taka mojstrica, da mu jo uspe priskutiti.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ključ odklene skrbno varovano skrivnost nesrečnega zdravnika.
Odkrita Pandorina skrinjica pa med sosedi sproži učinek domin in na plano ena za drugo pridejo skrivnosti ostalih stanovalcev. Izkaže se, da sta blišč in uglajenost zgolj fasada, za katero se skrivajo temne plasti človeške narave. Na videz nepovezano izginotje enega izmed sosedov pripelje inšpektorja Vrenka do morilca.

Gost oddaje Intervju bo novinar Boštjan Videmšek, dolgoletni poročevalec s svetovnih kriznih žarišč za časopis Delo in tudi za številne svetovne časopise. V zadnjih letih vse več raziskovalne pozornosti namenja pisanju o podnebni krizi, ki je po njegovih besedah velika, celostna, vseobsegajoča vojna človeštva proti človeštvu. V svoji knjigi Plan B, ki je decembra postala slovenska knjiga leta, išče odgovor na vprašanje, ali je stopnjevanje podnebne krize še mogoče ustaviti. Knjiga vzbuja upanje, ki ga človeštvo še kako potrebuje. Z Boštjanom Videmškom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Arhitekt in oblikovalec Saša Mächtig je ikona slovenskega industrijskega oblikovanja, svetovno znan predvsem po znamenitem »rdečem kiosku«.

Saša Machtig je “rdeči kiosk” K67 ustvaril leta 1967 v duhu šestdesetih let in prvega poleta na Luno. Vizionarski univerzalni montažni sistem in modularno sestavljivi Kiosk K67 je zaznamoval urbana okolja in življenjski slog v našem prostoru in drugod po svetu. V novem stoletju je ponovno oživel na dveh pomembnih dogodkih v New Yorku, na razstavi ”H konkretni utopiji: Arhitektura v Jugoslaviji 1948 -1980" v letu 2018, in kot informativni center na dogodku NYCxDESIGN na Times Squaru leto kasneje. Navdušil je številne strokovnjake in obiskovalce.
Filmski portret sledi Saši Mächtigu na delu vznemirljive in navdihujoče kolesarski poti Alpe Adria od Salzburga do Gradeža in preko Krasa. Ta skupni in soodvisni prostor kulture in zgodovine je tudi prostor ustvarjalnih inženirskih duhov prednikov. To in pa študij pri profesorju Ravnikarju ter znameniti jugoslovanski rdeči potni list, ki mu je dal občutek svobodnega odločanja in radovednost, so ga oblikovali že v mladosti za velike podvige. Z organizacijo prestižnega svetovnega kongresa industrijskega oblikovanja ICSID “Na križišču/Svet sprememb” v Ljubljani leta 1991 je želel Slovenijo postaviti na zemljevid sveta. Njegov moto je, da je z domišljijo in voljo vse mogoče. Novi projekt K21, interaktivni samooskrbni večnamenski kiosk za enaindvajseto stoletje, z naprednimi tehnološkimi rešitvami udejanja zamisel da je oblikovanje “snov za spremembe” (matter of change) in že riše sliko prihodnost in hkrati brezčasnosti v Mächtigovih delih.
Scenaristka in režiserka filma je Jasna Hribernik.

Brata Jiří in Otto Bubeníček, svetovno znana baletna umetnika, sta z Baletom SNG Ljubljana po eni najlepših ljubezenskih zgodb ruskega pisatelja Borisa Pasternaka postavila balet Doktor Živago.
Za TV smo med drugim posneli čudoviti duet Lare in Viktorja Komarovskega v interpretaciji baletnih solistov Tjaše Kmetec in Petra Đorčevskega. Urednica je Danica Dolinar, režiser Vojko Vidmar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov