Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 20. jan. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 20. jan.

Poslušali smo spletni koncert zasedbe Dan D iz cikla Cankarjevi torki, predstavili vam bomo zbornik Zgodba o KLG (kranjski klub ljubiteljev glasbe), ki je bil ustanovljen leta 1975 in je s svojo aktivnostjo kar nekaj časa močno vplival na spoznavanje in popularizacijo raznovrstne glasbe - od klasične do avantgardne - na območju Slovenije in širše, obiskali pa smo tudi slikarsko razstavo Ane Sluga v galeriji Kresija.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev.Sreda je tudi modna: kako nositi hlače in kako barvite plašče, vse to izveste v Lorellinih nasvetih. Kar nekaj težkih družinskih situacij se je odprlo v času epidemije, zato odvetnica svetuje na področju družinskega prava. Staršem, ki morebiti obupujete nad šolanjem na daljavo, pa nekaj nasvetov poda družinski terapevt. Bodite z nami!

V zadnjih stotih letih se je družba zelo spremenila. Spremembe vrednot, boj za enakopravnost žensk, legalizacija ločitve je samo nekaj vzrokov, da je se je spremenila tudi družina. Danes je čisto normalno, da se partnerja ne poročita, da se razideta in si ustvarita novo družino, v katero lahko pripeljeta otroke iz prejšnjih razmerij in imata tudi skupne otroke. A sestavljena, reorganizirana oziroma združena družina, se kljub temu, da jo družba sprejema, vseeno sooča z neenako obravnavo kot klasična, na krvnih vezeh utemeljena družina.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Zaposleni v Jakovi tovarni želijo organizirati praznovanje ob obletnici ustanovitve. Dr. Boštjan je zaskrbljen zaradi Jakovega zdravstvenega stanja. Gaber sprejme tajničino vabilo na pijačo. Jaša se vedno dlje zadržuje v kopalnici. Nika se ne more sprijazniti s Penzlovim navdušenjem nad slikanjem aktov.

Kamera je že pred desetimi leti sledila temu največjemu evropskemu glodavcu, ki je iz Hrvaške poselil Slovenijo. Mislili smo, da vemo, katere vodotoke bo ponovno naselil. Mislimo smo, da poznamo njegovo vedenje. Mislili smo tudi, da razumemo njegov vpliv na ekosisteme. Minilo je še deset let in ugotovili smo, da pravzaprav marsičesa nismo vedeli in razumeli. In še danes, dvajset let po ponovni naselitvi, odkrivamo nove in presenetljive podatke o bobrovem življenju.

Izobraževalni program
Režiserka: Aleksandra Vokač
Direktor fotografije: Bernard Perme
Scenaristka: Ana Dular Radovan

Nocoj o napetem notranjepolitičnem tednu, ki je pred nami, kako se bo odvila usoda konstruktivne nezaupnice in kaj to pomeni za prihodnost vladnih in opozicijskih strank.
V prispevku o potrebi po regulaciji svobode govora na spletu.
V oddaji še o tem, zakaj z zaprtimi dejavnosti ne izgubljajo samo podjetniki in zakaj izguba ne bo samo ekonomska.
Ob koncu pa z gostjo dr. Anico Mikuš Kos v studiu še o tem, kako bo pandemija vplivala na spremembe posameznikov in celotne družbe.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V ZDA pod pragom revščine živi kakih 43 milijonov ljudi, milijon in pol otrok je brez doma. Dokumentarna oddaja prikaže, kako so ljudje s službami prisiljeni bivati v avtomobilu, saj si ne morejo privoščiti plačila najemnine, kako dolge ure stojijo v improvizirani poljski bolnišnici in čakajo na pregled pri zdravniku – prostovoljcu, pa tudi, kako je v sodobnih Združenih državah Amerike živeti v raztrganem šotoru na cesti.

V oddaji Osmi dan bomo obiskali razstavo baročnega slikarja Andreja Herrleina v Mestnem muzeju, ki nam je med drugim zapustil dragocene vedute predpotresne Ljubljane in portrete mnogih tedanjih ljubljanskih meščanov in plemičev. Ob tem bomo raziskali kulturni utrip tedanje prestolnice deleže Kranjske. Bruce Springsteen je že od nekdaj eden najspretnejših pripovedovalcev zgodb v popularni glasbi. V že tako bogat glasbeni umetniški opus je v zadnjih dveh letih dodal še tri filme ali filmska pisma v obliki monodrame Springsteen on Broadway o nastanku albuma a Letter to You in ameriških podobah, ki so se povezale na albumu Western Stars. Hkrati z njim je nastal tudi koncertni film, ki je njegov celovečerni režijski prvenec. Po drugi svetovni vojni se je kot vodilna gospodarska panoga v Sloveniji uveljavila tekstilna industrija, zlati časi so trajali vse do 80. let prejšnjega stoletja. Med podjetji je izstopala tudi radovljiška Almira, bila je sinonim za kakovost in sodobne kroje. Kako je njena zgodba vplivala na razvoj modnega oblikovanja pri nas? V oddaji pa tudi o razstavi grafik na papirju fenomena Invader, ki je na področju ulične umetnosti postal svetovna umetniška zvezda. Gost v studiu bo Jani Novak, ki bo pred sobotnim predvajanjem filma Laibach: Divided States of America na TV Slovenija med drugim komentiral, zakaj je film še danes tako aktualen.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Lendván is elkezdődött a koronavírus elleni oltás;
- megtekinthető a Lendvai község új Területrendezési terve;
- a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ 2021-es tervei;
- a 2021. évi Naptár;
- a Lindua folyóirat új száma;
- Egészségünkre!: a D-vitamin.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- tudi v Lendavi začeli cepljenje proti koronavirusu;
- razgrnjen nov Prostorski načrt Občine Lendava;
- načrti Knjižnice in kulturnega centra za leto 2021;
- letopis Naptár za leto 2021;
- nova številka revije Lindua;
- rubrika Na zdravje!: vitamin D.

16:05
Otroški program: Op!

Charlie Brown je pobit, a mu terapevtka Lucy prav nič ne pomaga, potem pa se še sama kuja. Sally se skoraj posreči, da bi šla v kino z Linusom, Peppermint Patty pa ponoči ne more spati.

V trinajsti oddaji se pomerijo Denis, Mark in Rok iz OŠ Lucija (rumeni) ter Domen, Marcel in Jaka iz OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica (vijolični). Medtem ko so hitrejše vijolične celice, Brihtolin porumeni. Vsi se dobro znajdejo v prometu, v labirintu pa malo manj. Rumenim se posveti pri eksperimentu, vijoličnim pri Fibonaccijevem zaporedju. Za koga je odločilno zadnje vprašanje, v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Pacek je že zjutraj ves blaten. Charlie Brown ga poskuša prepričati, da bi bil čistejši. Sploh zato, ker gre v kino in na praznovanje Lucyjinega rojstnega dne. Toda Pacek meni, da je umazanija bolj praktična od čistoče. Tako ga ne nadlegujejo ne punce ne komarji.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Fotografije mladih, lepih teles in nasmejanih obrazov, slogani o tem, da je treba življenje zajemati z veliko žlico, reklamni oglasi, da je treba uživati in biti srečen … A kaj sreča sploh je, kaj užitek in kaj življenjsko zadovoljstvo? V želji po iskanju sreče odrivamo na stran vse, kar je negativno in neprijetno, hlastamo za novim in lepim, iščemo in kupujemo, medtem pa pozabljamo, da je sreča izmuzljiva, vedno korak pred nami in nikoli zares trajno ulovljiva.

Četudi nas učijo, da je treba literarno delo ločevati od njegovega avtorja, pri nekaterih pisateljih to preprosto ni mogoče. Tak je tudi Vitomil Zupan, ki se ga držijo legende o škandalozni seksualnosti in kompulzivnem odnosu do žensk. Z Ifigenijo Simonović smo se pogovarjali o tem, kakšen je bil odnos med Zupanovim življenjem in delom, zanimalo pa nas je tudi, kakšen bi bil odnos do Zupana danes in kako na interpretacijo njegovega dela vpliva gibanje Jaztudi in vzpon politične korektnosti. Po Zupanovem romanu je bil posnet tudi film Nasvidenje v naslednji vojni, v katerem glavnega junaka Berka igra Metod Pevec. Z njim smo se pogovorili o spominih na snemanje in o tem, kako je bilo igrati tako kontroverznega junaka.

V hiši je pošast, strašni pajek, ki se ga Mandi in Pipi na moč bojita. Noč raje prebijeta zunaj, zjutraj pa se odpravita k mojstru kungfuja. Nauči ju nekaj zvijač, prijatelja pa jih uporabita drugače, kot sta pričakovala.

Zim, Zam in Zum prijatelje povabijo na izlet v oazo. Toda zakaj ni bujna, kot vedno dotlej? Le kam je poniknila voda, ki jo napaja, in zakaj jo sploh potrebujemo?

Ko kmet obtiči v stranišču, mu mora Bitzer hitro prinesti nujne potrebščine. Ker se mu to ne posreči, mu na pomoč priskočijo Jon in prijatelji.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Meir se je z ženo pravkar vrnil iz Afrike, kamor se je podal na safari. Doma je vse po starem, a vendar ni vse, kakor bi moralo biti. Oseminšestdesetletni Meir ugotovi, da ga družina in družba vse manj potrebujeta in da si mora kot upokojenec znova izboriti prostor pod soncem. Spet mora pridobiti vitalnost in najti življenjski smisel.

AFRICA / IZRAEL / 2019
Režija: Oren Gerner / Scenarij: Oren Gerner / Igrajo: Meir Gerner, Maya Gerner, Oren Gerner in drugi

Marko je star 40 let in še vedno živi s svojo mamo. Njegovo življenje je ustaljeno med službo in domom. Sodelavka Ajda se mu poizkuša približati, a neuspešno. Marko se vedno vrača k mami, brez katere ne zna. In ko se že zdi, da se od mame ne bo nikoli ločil, mama vzame stvari v svoje roke. Bo Marko končno odrastel? Film govori o tistih pripadnikih današnje generacije, ki se nikakor ne morejo osamosvojiti, zaživeti na svoje.
Režija: Mina Bergant

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o eseju Cesar je nag! Ali naj o tem še molčimo? avtorja Andreja Detele in knjigi za otroke Zvezdančice, ki je izsla ob 70 letnici pisateljice in psihologinje Zvezdane Majhen.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izbruh koronavirusne bolezni 19 se je dotaknil vseh področij našega življenja.
Na začetku smo še mislili, da gre le za ''obdobje'', po koncu katerega se bomo vrnili v utečene tirnice, zdaj že vemo, da ne bo tako. Izkazalo se je, da smo ljudje zelo povezani, če to hočemo ali ne, in da smo zelo ranljivi, če to priznamo ali ne. Zdravstvene razmere močno vplivajo na družinsko dinamiko in na delovanje družbe. Spremenili so se načini izobraževanja in dela, pa tudi pastoralno delo in obhajanje bogoslužja. Kaj se je izkazalo za dobro, kaj pogrešamo in ali je sploh (že) kaj prostora za duhovno osebnostno rast? O tem se bo, z zanimivimi gosti, pogovarjala Karmen Bončar v tokratni oddaji Sveto in svet.

Fotografije mladih, lepih teles in nasmejanih obrazov, slogani o tem, da je treba življenje zajemati z veliko žlico, reklamni oglasi, da je treba uživati in biti srečen … A kaj sreča sploh je, kaj užitek in kaj življenjsko zadovoljstvo? V želji po iskanju sreče odrivamo na stran vse, kar je negativno in neprijetno, hlastamo za novim in lepim, iščemo in kupujemo, medtem pa pozabljamo, da je sreča izmuzljiva, vedno korak pred nami in nikoli zares trajno ulovljiva.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov