Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 10. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 10. feb.

Danes praznujemo 150. obletnico rojstva književnika Franca Saleškega Finžgarja in ob tej priložnosti je pri Mladinski knjigi v zbirki Album izšla nova obsežna monografija. Na Dunaju so odprli razstavo umetnice Cvetke Hojnik z naslovom Črna in rdeča, slovenski umetniki pa v sklopu mednarodnega projekta Share gostujejo v Burkini Faso. Prek spleta nocoj v živo iz Cankarjevega doma tudi 6. festival jazzovske ustvarjalnosti Zvončki in trobentice.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Sreda bo modna! Občudujemo hčerko in vnukinjo Grace Kelly, pokukamo v svet mode in svetujemo vam – kako izbrati prava oblačila, da boste zažareli? Vse skrivnosti pozna Lorella Flego. V Tv ambulanti gostimo zdravnika otorinolaringologa, ki bo odgovarjal tudi na vaša vprašanja. Vse mamice, ki občutite poporodno stisko, pa boste veliko nasvetov dobile prav pri nas. Dobro jutro za dobro življenje!

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Jaka s priznanjem šokira in užali Ano, ki je že tako presenečena, ko ugotovi, kdo je Nikin oče. Pia je vedno bolj zaljubljena, čeprav ji to ni nič všeč. Penzl se navdušuje nad portretiranjem »zaljubljene« Nike. Vasja se po stari navadi nepričakovano pojavi pri Ani in se obnaša še bolj čudno kot sicer.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Radi smo jo gledali. Občudovali vrsto let. Potem je izginila. Ni se več mogla soočati z vedno hujšimi napadi na njeno osebnost in delo v času, ko je bila Jugoslavija v poslednjih vzdihljajih in še huje potem, ko je razpadla. Medijski linč je bil neizprosen. Zapustila je svojo državo in parimi kovčki odšla v ZDA, kjer živi že več kot 24 let.
Odzvala se je mojemu povabilu in mi zaupala njeno zgodbo. V oddaji Zgoraj brez tokrat ikona jugoslovanskega filma in gledališča igralka Mira Furlan.
Voditeljica Miša Molk.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danes obstaja po zaslugi znanosti možnost, da starši dobijo otroka svojih sanj. Klinike prodajajo idealno spermo, pripravljeno za takojšnjo uporabo. Na škatlici je fotografija darovalca, njegove mere, IQ in kraj, oziroma država rojstva. Zdaj vsadijo samo primerne zarodke. Stranke lahko izberejo spol in barvo oči svojega bodočega otroka, ki seveda ne bo imel genetskih bolezni. Kaj pomeni ta napredek? Sprva je bil mišljen kot rešitev zdravstvenih in socialnih problemov, zdaj pa je postal nov biznis, ki ni prav nič etičen.

Po izpovedi igralke Milene Radulović, da jo je profesor igre na beograjski akademiji še kot mladoletno spolno zlorabil, so se opogumile in o podobni izkušnji spregovorile številne igralke iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in tudi Slovenije. Izpovedi pričajo o pogostosti tovrstnih dejanj v izobraževalnem procesu in spominjajo na ameriško gibanje Jaz tudi. Opuščena industrijska območja pogosto postanejo degradirana. To je dolgo časa veljalo tudi za nekdanje skladišče soli ob Izolskih vratih v Kopru. Tamkajšnja stavba Libertas bo v prihodnjem letu doživela celovito prenovo in naj bi postala novo kulturno stičišče Kopra in celotne slovenske Istre. Kakšne možnosti torej odpira oživitev nekdanjega skladišča soli Libertas v Kopru? Na pobudo članov Regionalnega združenja neodvisnih proizvajalcev fonogramov je bila lani ustanovljena nagrada Runda. V kategoriji najboljša mala založba preteklega leta je bila izglasovana domača založba svetovljanskega nazora Moonlee Records. Katere so njene ključne dejavnosti? Svoje poglede in mnenja bodo podali člani skupin Repetitor, Borghesia, Žen ter soustanovitelj in gonilna sila založbe Miran Rusjan. Projekt Na drugi strani: Slovenska fotoreportaža predstavlja različne vrste reportažne fotografije in njihovo umestitev v tiskane in elektronske medije. Ponuja interdisciplinarni pogled na reportažno fotografijo skozi komunikologijo, umetnostno zgodovino in fotografsko teorijo. Razstavo smo si ogledali v Galeriji Jakopič.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- ülésezett a parlament Nemzetiségi Bizottsága;
- Dr. Zágorec-Csuka Juditot az Egyetemes Kultúra Lovagja címmel tüntették ki;
- az Összetartozás borából a Muravidékre is jutott;
- Iskolapad: új képzési programok a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában.

Vsebina oddaje:

- zasedanje Komisije za narodni skupnosti Državnega zbora;
- Dr. Judit Zágorec-Csuka odlikovana z nazivom Vitezinja splošne kulture;
- Vino enotnosti tudi v Prekmurju;
- rubrika Šolska klop: novi izobraževalni programi Dvojezične srednje šole Lendava.

V zadnji oddaji prvega kroga se pomerijo Lea, Sara in Timo iz OŠ Gornji Petrovci (rumeni) ter Om, Matija in Tilen iz OŠ Stična – POŠ Zagradec (vijolični). Množice celih števil in zaporedje rimskih jim delajo preglavice, brez težav pa se znajdejo v srednjem veku in pri preštevanju zvezd v zastavi EU. Komu je bliže nosečnost in komu osmoza ter za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v 16. oddaji Malih sivih celic.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oddaja je posvečena ljudem, ki smo jim v prvem valu epidemije novega koronavirusa ploskali z balkonov, sedaj, v drugem valu, pa smo nanje pozabili – medicinskim sestram in zdravnikom. Vsak dan se srečujejo z najhujšimi posledicami bolezni, ki je korenito vplivala na življenja nas vseh in mnoge za vedno spremenila. Mnogim lajšajo bolezen, a žal tudi mnogim stojijo ob strani, ko se jim prezgodaj izteče življenje. Bolezen ne izbira, čeprav je res, da je največ življenj zahtevala med starejšimi.
V oddaji nastopajo dr. Nina Grasselli Kmet, ki je že v prvem valu tudi sama prebolela covid 19 in dr. David Zupančič, z ljubljanske infekcijske klinike, ki je marca sprejel prvega bolnika s to boleznijo v Sloveniji, medicinska sestra Sonja Leskovar iz Nove Gorice, ki o svojih občutjih in razmišljanjih ob srečevanju s to boleznijo piše dnevnik in ga deli na družabnih omrežjih ter vsak dan teče do svoje 12 urne službe v bolnišnici dr. Franca Derganca ter kolektiv Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki deluje v pokrajini, ki je dolgo časa bila naša najbolj okužena regija.
Kako sprejemajo in se spopadajo s tako velikim število bolnikov in ali morda vidijo luč na koncu tunela?

Zakaj velja Simon Jenko za pesnika Sorškega polja? “Če je Prešeren pisal visoko poezijo za izbrance in nas skušal približati zahodni Evropi, je Jenko preprostejši, bolj ljudski pesnik," pravijo literarni zgodovinarji, katerih pogled nam bo osvetlil slovenist in zgodovinar ddr. Igor Grdina. Dolga stoletja je bila Jenkova pesem Naprej (zastava slave) neuradna slovenska himna, danes pa je himna Slovenske vojske, a danes Jenkov spomin ohranja tudi nagrada za najboljšega slovenskega pesnika. Z Jenkovo nagrajenko Veroniko Dintinjano se bomo pogovarjali o tem, kaj pomeni danes pisati poezijo.

Zmediju kruli v trebuščku, podobne težave pa ima tudi velikan Gregor. Tako se je namreč razveselil Zojine torte, da jo je pojedel s škatlo vred. Pogledati bo treba, kaj se dogaja v njegovem želodcu.

Kenguru ne prenese, da bi bil tjulenj na smučeh hitrejši od njega.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komedija. Inkeri, 75-letnica, je med prepirom po nesreči s ponvijo udarila svojega moža in ga ubila. Zato pobegne, poleg pa pritegne še svoji sestri, Raili in Sylvi. Potovanje po Finski se spreobrne v pravo pustolovščino, polno podjetnih dejanj, daljnih, a živih spominov in grešnega plesanja v klubih na podeželju. Končno se druščina znajde pred Inkerijino univerzo iz mladosti. Inkeri od nekod iztakne Eina, svojo gorečo ljubezen iz študentskih let, kar jo spomni na mladostne sanje mlade revolucionarke, ki se jim je morala odpovedati zaradi patriarhalnega zakona, v katerega je stopila kmalu zatem. Inkeri se še enkrat znajde pred odločitvijo, kaj storiti s preostankom življenja. Ali bo še naprej ostarela, prestrašena vdova, katere življenje je v glavnem mimo, ali pa bo preostanek življenja zgrabila za roge in ga živela po svoji volji.

LADIES OF STEEL / TERÄSLEIDIT/ FIN / 2020
Režija: Pamela Tola / Scenarij: Aleksi Bardy, Pamela Tola / Igrajo: Leena Uotila, Seela Sella, Saara Pakkasvirta, Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Samuli Niittymäki, Jani Volanen, Pamela Tola, Lauri Tilkanen, Linnea Skog, Lilian Pärni, Anna Paavilainen, Anna-Leena Härkönen, Ilona Chevakova, Rea Mauranen, Juhani Niemelä, Marja Salo, Mio Tola, Yasmine Yamajako, Jukka Virtanen, Markku Haussila, Eero Herranen, Eeva Muttonen

Bančni varnostnik Vlado je v preteklosti preprečil rop banke in bil pri tem ustreljen v nogo. Navkljub pohvali za svojo požrtvovalnost je danes Vlado invalidsko upokojen in živi v kletnem stanovanju, kjer mu delata družbo dve pritepeni mački. Redno mu zmanjkuje hrane, kurjave, nima denarja za plačilo položnic, pa vendar ohranja svojo človečnost.
Na sprehodih po mestu skozi stekleno steno z nostalgijo opazuje varnostnika na njegovem nekdanjem delovnem mestu. Nekega dne ga v časopisu pritegne članek o otvoritvi najmodernejšega slovenskega zapora. Ob tej novici se mu porodi ideja, kako bi si lahko zagotovil boljše življenje…

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Predstavili bomo Prešernov rokopis pesmi Sveti Senanus. Gre za prvi izvirni in avtentični Prešernov rokopis pesmi, ki ga hrani Narodna in univerzitetna knjižnica. V Galeriji Murska Sobota si bomo ogledali razstavo Zdenka Huzjana Geografija tišin in predstavili skulpture kiparja Frančiška Smerduja, ki so na ogled v Narodni galeriji.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gost tokratne oddaje Profil bo Rok Vevar, komparativist po izobrazbi, sicer pa ključen kronist in zgodovinar slovenskega baleta in sodobnega plesa. V studio smo ga povabili ob izidu knjige o slovenski plesalki Ksenji Hribar, soustanoviteljici Plesnega teatra Ljubljana z izkušnjo delovanja v razburljivem Londonu 60-ih let.

Oddaja je posvečena ljudem, ki smo jim v prvem valu epidemije novega koronavirusa ploskali z balkonov, sedaj, v drugem valu, pa smo nanje pozabili – medicinskim sestram in zdravnikom. Vsak dan se srečujejo z najhujšimi posledicami bolezni, ki je korenito vplivala na življenja nas vseh in mnoge za vedno spremenila. Mnogim lajšajo bolezen, a žal tudi mnogim stojijo ob strani, ko se jim prezgodaj izteče življenje. Bolezen ne izbira, čeprav je res, da je največ življenj zahtevala med starejšimi.
V oddaji nastopajo dr. Nina Grasselli Kmet, ki je že v prvem valu tudi sama prebolela covid 19 in dr. David Zupančič, z ljubljanske infekcijske klinike, ki je marca sprejel prvega bolnika s to boleznijo v Sloveniji, medicinska sestra Sonja Leskovar iz Nove Gorice, ki o svojih občutjih in razmišljanjih ob srečevanju s to boleznijo piše dnevnik in ga deli na družabnih omrežjih ter vsak dan teče do svoje 12 urne službe v bolnišnici dr. Franca Derganca ter kolektiv Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki deluje v pokrajini, ki je dolgo časa bila naša najbolj okužena regija.
Kako sprejemajo in se spopadajo s tako velikim število bolnikov in ali morda vidijo luč na koncu tunela?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov