Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 11. feb.

Predstavili bomo Prešernov rokopis pesmi Sveti Senanus. Gre za prvi izvirni in avtentični Prešernov rokopis pesmi, ki ga hrani Narodna in univerzitetna knjižnica. V Galeriji Murska Sobota si bomo ogledali razstavo Zdenka Huzjana Geografija tišin in predstavili skulpture kiparja Frančiška Smerduja, ki so na ogled v Narodni galeriji.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja je posvečena ljudem, ki smo jim v prvem valu epidemije novega koronavirusa ploskali z balkonov, sedaj, v drugem valu, pa smo nanje pozabili – medicinskim sestram in zdravnikom. Vsak dan se srečujejo z najhujšimi posledicami bolezni, ki je korenito vplivala na življenja nas vseh in mnoge za vedno spremenila. Mnogim lajšajo bolezen, a žal tudi mnogim stojijo ob strani, ko se jim prezgodaj izteče življenje. Bolezen ne izbira, čeprav je res, da je največ življenj zahtevala med starejšimi.
V oddaji nastopajo dr. Nina Grasselli Kmet, ki je že v prvem valu tudi sama prebolela covid 19 in dr. David Zupančič, z ljubljanske infekcijske klinike, ki je marca sprejel prvega bolnika s to boleznijo v Sloveniji, medicinska sestra Sonja Leskovar iz Nove Gorice, ki o svojih občutjih in razmišljanjih ob srečevanju s to boleznijo piše dnevnik in ga deli na družabnih omrežjih ter vsak dan teče do svoje 12 urne službe v bolnišnici dr. Franca Derganca ter kolektiv Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki deluje v pokrajini, ki je dolgo časa bila naša najbolj okužena regija.
Kako sprejemajo in se spopadajo s tako velikim število bolnikov in ali morda vidijo luč na koncu tunela?

Propadli posli streznijo Gabra, posredno pa tudi Jako, ki mora sinu priznati stare grehe. Katjina revolucionarna ideja navduši Lucijo za sodelovanje, naredita strateški plan za lansiranje skupnega posla. Pia je končno čisto srečna, Ana pa je ob dejanjih dr. Vasje vedno bolj zmedena.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gospodarska kriza, ki bo ostala še po koncu epidemije covida 19, bo spremembe prinesla tudi na trg dela. Varnost zaposlitve bosta zamenjali prožnost dela in prekarnost. Ali bi veljalo prekarnost preprečiti z zakonom in varnost zaposlitve zaščititi kot človekovo pravico? O tem iščemo odgovore v oddaji Moje mnenje z voditeljico Vido Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kaj se zgodi, ko zdravila prenehajo delovati? Smo v vojni z resnično bistrimi bakterijami. Res je tudi, da smo vse bolj odporni na antibiotike. Morda so eno najpomembnejših zdravil, a res je tudi, da bodo kmalu prenehali delovati. Če zbolimo, moramo le vzeti antibiotik in kmalu bomo zdravi. Če izgubijo moč, pa se bomo vrnili 200 let v preteklost. V 19. stoletju je bila bolnišnica pogosto obsodba na smrt. Moderna medicina se je rodila s penicilinom, a zdaj se doba antibiotikov bliža koncu. V enem samem stoletju so mu bakterije vzele moč. To je dokumentarna oddaja o prihodnosti medicine. Apokalipsa antibiotikov je na obzorju. Mikrobiologi in zdravniki pojasnjujejo, kaj je šlo narobe in kakšne načrte imajo za prihodnost.

PEAK ANTIBIOTICS / Nova Zelandija / 2017 / Režija: Nic Finlayson

Slovenski kulturni praznik. V Porabju ga obelezujejo vec kot tri desetletja.
Visok jubilej tednika Porabje. Prva številka časopisa Slovencev na Madžarskem izšla pred tridesetimi leti.
Pot po Soboti. Obnovil se je del najdaljše poti na Gornjem Seniku.
Snežna idila iz Števanovcev.

A mai Súlypont című adásunkban a Bódis lelkészházaspárral beszélgetünk a Skóciában töltött szolgálati évükről.

V današnji oddaji Težišče se bomo pogovarjali z duhovnikoma, zakoncema Bódis o celoletnem službovanju na Škotskem.

15:50
Otroški program: Op!

Pazi, rima, Lars že kima! Kje je Anka? To je uganka. Zofi pravi ključ, vija vaja, kdo je fuč?
Zofka bo to soboto stresala rime, Anka in Lars jih bosta lovila ter jih vse v žakelj skrila. Morda bo v žaklju nastala pesmica, počakajmo, da se bo na Zofko usedel pesnik Milan Dekleva in nam pomagal s svojimi pesniškim navdihom.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vaše gube bodo čez noč zglajene! Temni madeži bodo izginili in koža bo spet svetla, navlažena in obogatena s kisikom! Pore bodo zožene! Oglasi so polni izdelkov, ki obljubljajo neverjetno. Obstajajo losjoni, serumi, maske, olja, kisline, vitamini in tudi izvorne celice, polžja sluz, oglje, kisik ter celo diamanti.
Po 30. letu vsako leto izgubimo odstotek kolagena, pomembne beljakovine, ki ohranja našo kožo mladostno. Ko kolagen izginja, se pojavijo gube.Za koliko lahko kreme upočasnijo staranje kože in zgladijo gube? V oddaji bomo s pomočjo znanosti in raziskav razkrili, katere so tiste sestavine in spojine, ki resnično učinkujejo in lahko spremenijo kožo.

Velikokrat slišimo, da naj bi klasična glasba, še posebno Mozartova, dobro vplivala na naše počutje. Številne raziskovalce je zato zanimalo, ali njegova glasba res pomirja, izboljša našo koncentracijo in celo pripomore k boljšemu reševanju določenih nalog. Tudi mi smo zato poslušalce in glasbenike povprašali, kako sami doživljajo njegovo glasbo, pri glasbenih strokovnjakih pa se pozanimali, kako konkretno se kažejo vplivi njegove glasbe in zakaj blagodejnih učinkov glasbe ne gre omejiti zgolj na poslušanje Mozarta.

Živa, Vid in Toni srečajo mladička Reksa, ki se igra, da je vladar sveta, in na svoji plaži prepove igro. Toda vladati je zelo samotno in veliko lepše je stopiti s prestola in se igrati.

V skednju pregori žarnica in Jonova druščina najde nov način za razsvetljevanje prostora.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kakšna so dejstva o 7 let in pol trajajočem primeru »zlate palice«; zaradi korupcije obtoženih zdravnikov? Za nekatere je zadeva že zastarala. Kljub napovedanemu izreku sodbe skupini ortopedov prihodnji teden pravnomočnega epiloga za nekatere, če ne celo za vse, ne bo, zastaralni roki so blizu. Analizirali smo postopek, pridobili pričanja, kako so preiskovalci pridobivali podatke. Kaj se je odvijalo že pred hišnimi preiskavami?
V Globusu o morebitni uvedbi cepilnih potnih listov. Bo v prihodnje za potovanje, obisk restavracije ali množične prireditve treba pokazati digitalno potrdilo o cepljenju proti covidu-19? Je pobuda diskriminatorna ali gre za edino pot do povrnitve svobode gibanja?
V Točki preloma: Bitcoin dosega rekordne vrednosti. Kako tvegane so naložbe v kriptovalute? Bodo po uvedbi ležarin začeli državljani umikati depozite iz bank? Zdaj jih je že 24 milijard evrov...

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Ogledali smo si prvo slovensko uprizoritev dela Učinek sodobne britanske dramatičarke Lucy Prebble v ljubljanski Drami in prisluhnili koncertu Emkeja v Kinu Šiška. Predstavili bomo ponatis Gantarjevih prevodov Ajshilovih tragedij Peržani in Vklenjeni Prometej in obiskali razstavo Bojana Gorenca v Moderni galeriji.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pred odprtjem velike razstave baročnega slikarja Fortunata Berganta smo obiskali restavratorje Narodne galerije, ki so za razstavo pregledali več deset slik. Z direktorico Narodne galerije Barbaro Jaki bomo ob začetku njenega novega mandata govorili o načrtovanih projektih in delu v zadnjem letu, ko so bili muzeji in galerije dolge tedne zaprti. Je mogoče s kakovostnim grafičnim oblikovanjem izboljšati način uporabe zdravil? Grafična oblikovalka Eva Bevec je zasnovala sistemsko rešitev za področje, pri katerem je dobra informacija življenjskega pomena. Kitarist in skladatelj Tobija Hudnik je 21-letni študent inštituta za jazz v Berlinu, poleg kompozicije ga zanimajo tudi sodobne umetniške prakse in filozofija. Na povabilo festivala sodobne klasične glasbe 7. Slowindova pomlad je lani pripravil performans Locating.Liminalities, na festivalu Cankarjevega doma Zvončki in trobentice pa zaokrožil ustvarjalno-raziskovalni proces v programu Mladi raziskovalci inštituta Abeceda, ki ga je začel na lanskem Jazz festivalu Ljubljana in nadaljeval na festivalu Jazz Cerkno; ta je s sodelovanjem PureZen Recordsa izdal tudi album z naslovom Equilibrium as insta_bility. Obudili bomo spomin na literarni opus pisatelja in režiserja Marka Sosiča, ki se je poslovil v 63. letu starosti. Rojen je bil v Trstu in prav Trst z okolico je našel prepričljivo literarno upodobitev v njegovem opusu.

Firence, zgodnje 16. stoletje. Čeprav je med sodobniki veljal za genija, je bil Michelangelo Buonarroti ob dokončanju poslikave Sikstinske kapele izčrpan in reven. Ko je umrl njegov zaščitnik papež Julij II. iz družine Della Rovere, ga je obsedlo iskanje najboljšega marmorja za dokončanje njegove grobnice. Ko se na mesto papeža povzpne Leon X., je Michelangelo v precepu, saj novoimenovani papež pripada rivalski družini Medici. Leon X. mu naloži izdelavo fasade Bazilike svetega Lovrenca. Da bi obdržal naklonjenost obeh družin, se umetnik znajde v vrtincu laži, sumničenj in halucinacij, kar ga pripelje do vprašanj o morali in do umetniških spodrsljajev.

IL PECCATO / Sin / Italija / 2019
scenarij: Andrej Končalovski, Jelena Kiseljova
režija: Andrej Končalovski
v glavnih vlogah: Alberto Testone, Jacob Diehl, Francesco Gaudiello

Vaše gube bodo čez noč zglajene! Temni madeži bodo izginili in koža bo spet svetla, navlažena in obogatena s kisikom! Pore bodo zožene! Oglasi so polni izdelkov, ki obljubljajo neverjetno. Obstajajo losjoni, serumi, maske, olja, kisline, vitamini in tudi izvorne celice, polžja sluz, oglje, kisik ter celo diamanti.
Po 30. letu vsako leto izgubimo odstotek kolagena, pomembne beljakovine, ki ohranja našo kožo mladostno. Ko kolagen izginja, se pojavijo gube.Za koliko lahko kreme upočasnijo staranje kože in zgladijo gube? V oddaji bomo s pomočjo znanosti in raziskav razkrili, katere so tiste sestavine in spojine, ki resnično učinkujejo in lahko spremenijo kožo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov