Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 9. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 9. mar.

V nocojšnji Kulturi vam bomo med drugim predstavili album Janija Kovačiča Ženske štorije, ogledali smo si premiero predstave Črna koža, bele maske v Anton Podbevšek teatru (režija Maša Kagao Knez in Ivana Djilas) ob razstavi 100 + v Umetnostni galeriji Maribor smo preverili kako so se ženske v likovni umetnosti znašle nekoč in kako danes.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o varnostnem pasu. V oddaji boste izvedeli tudi zanimive statistične podatke ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk. Svetovalne minute bo pripravilo Slovensko zavarovalno združenje. Povabili vas bomo k ogledu zanimivih prispevkov na TV Slovenija, ki so del projekta Zelena generacija. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar bodo v znamenju krompirja, z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Tokratni Opus bo na programu na dan žena, zato se bomo spomnili Zlate Gašperšič Ognjanovič, nekdanje solistke ljubljanske Opere, ki praznuje lep življenjski jubilej, 90-letnico.
Še vedno je izjemno vitalna in se natančno spominja prav vseh vlog in zlate dobe ljubljanske Opere, o njej in povezanosti z glasbo bodo razmišljali tudi v Kropi , od koder izhaja in kjer ji bodo v poklon pripravili koncert z razstavo. V oddaji boste videli odlomke iz bogatega arhiva TV Slovenija. Ognjanovičevi je bil zelo blizu tudi Schubertov samospev, o njem in o baročni operi pa bo spregovoril tenorist Aco Biščević, edini slovenski interpret samospeva, ki se sam spremlja na klavirju, sicer pa mednarodno dejaven zlasti v Bachovih pasijonih.
Avtorica oddaje: Darja Korez Korenčan

Gaber se vrača domov, Katja, Brane in Piksi razčiščujejo svoje probleme, Mirza pa vztrajno išče novo zaposlitev, Penzl pa spoznava vse bridkosti redne zaposlitve.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Spopad z mediji. Nevarna sovražnost. Stoletje ženskega boja. Neenaki pred zakonom. Ledena kopel.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

4. del: Vse za ljubezen
Joel se odpravlja na težko pričakovan dopust v New York. V mesto pripotuje nadomestni zdravnik, ki ga meščani v hipu vzljubijo, Joelu pa to ni pogodu. Maggie prestrašijo nenavadne sanje, v katerih Joel umre v letalski nesreči na poti domov, in ni prepričana, ali naj mu zaupa svoje strahove. Maurice se sestane s poročeno oboževalko astronavtov, s katero si vsako leto privoščita nekaj skupnih romantičnih dni.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1991
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Pandemično leto je povzročilo mnogotere zdravstvene stiske, med njimi duševne, a te so prepogosto zamolčane. Ljudje si skušajo v stiski v zadnjih desetletjih pomagati tudi z vadbo čuječnosti ali čuječe pozornosti, ki je že dalj časa uveljavljena tudi v slovenskem prostoru.
Venezuela, nekdaj najbogatejša država v Južni Ameriki, je že od leta 2014 v primežu politične in humanitarne krize. Med ljudi v Venezueli je pred dvema letoma iz misijona v Peruju prišla misijonarka, uršulinka, s. Andreja Godnič, ki je bila tudi sama presenečena zaradi razmer in hudih stisk.

A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Nógrádi kastélyok és a Húsvét nyomában című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma Nógrádski dvorci in Po sledeh velike noči.

15:55
Otroški program: Op!

Milan je na obisku pri babici na deželi in skupaj gresta nakrmit piščančke. Ko se babica oddalji, da bi nakrmila še goske, se piščančki raztepejo in enega od njih ni od nikoder. Milan pretakne vse kotičke, dokler ga ne najde.

Klobučniku se zdi, da je najboljši v dričanju po toboganu, zato se začne vrivati v vrsto. Zdi se mu tudi, da je najpogumnejši, zato se s Piščkom, kljub Gabrovim svarilom, odpravi iz parka v gozd. Ko bi se morala vrniti, Klobučnik postane zaskrbljen, saj ne najde poti nazaj. Še dobro, da je Pišček na poti puščal cvetne liste, da lahko prijatelja najdeta pot nazaj.

Ernest postane čuvaj v muzeju, da lahko Celestinca v njem slika. Nenadoma pa izgine dragocena slika in Ernest postane glavni osumljenec!

Katrien Bucku naroči, naj pomije posodo in posesa, toda ta brez natančnih navodil nalogo opravi po svoje in ne ravno uspešno. Hanne se na razrednih volitvah poteguje za mesto predsednice, njena protikandidatka je Mona. Izid volitev preseneti vse.

Eli se počuti kot peto kolo, ko gleda film s Hanne, Mono, Dylanom in Buckom. Ves nesrečen se zateče v svojo sobo in pošlje stran celo Bucka. Ta sedi pred Elijevimi vrati kot kup nesreče in tam ga najde Laura. Pojasni mu, kaj je nesrečna ljubezen in kaj zaljubljenost, kar Buck spet razume čisto po svoje. Hanne se ne more upreti temu, da bi preskusila Laurino novo šminko, toda izkaže se, da je nanjo alergična.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pričakovanja, da bo epidemija ustavila večletno rast cen nepremičnin, se niso izpolnila. Zgodilo se je ravno nasprotno – cene tako novogradenj, kot rabljenih stanovanj so dosegle rekordne vrednosti. Lani je bil m2 stanovanjskih površin najdražji v Ljubljani, najnižji pa v Mariboru. A se je prav tam cena m2 najbolj zvišala in sicer kar za deset odstotkov. Zlasti v Ljubljani so v gradnji luksuzna stanovanja, ki presegajo celo ceno 11 tisoč evrov na m2.

Kalimero najde kip Spretnega Roka. Z njim hoče presenetiti Valentinčka, a Pavlinca in Petrček Roku odlomita kljun. Neseta ga v popravilo, a ko ga vlačita po mestu, Spretni Rok začne razpadati. Medtem Kalimero in Valentinček iščeta izginuli kip.

Na ovčjem polju pristane zablodeli balonar. Jona in prijatelje balon na topli zrak zelo zanima in nehote poletijo proti nebu.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V bolnišnico pripeljejo nezavestnega neznanca, ki ga je morje naplavilo v bližini Gregovega bara. Ker pri sebi ni imel dokumentov, hoče Ram poklicati policijo, toda Lydia, ki v šefa policije nima nobenega zaupanja, se temu odločno upre. Neznanec se medtem zbudi in izkaže se, da je izgubil spomin. Medtem se Ruby uči voziti moped, da se bo lahko z Gabrielom peljala v vaško šolo, kjer morata opraviti sistematski pregled učencev.

THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Pakistan, utrdba radikalnega islama, se skuša spremeniti, posodobiti, a ostaja država nasprotij. Pakistan na vzhodu meji z Indijo, na zahodu z Iranom in Afganistanom, na severu pa s Kitajsko in tako zaseda strateški položaj. Na Himalaji, na nadmorski višini 6000 metrov, pakistanski in indijski vojaki že več desetletij zasedajo območje ledenika Siačen ob mejni črti. Ledenik je ključen za oskrbo z vodo v obeh državah in velja za najvišje ležeče bojišče na svetu. Pakistan sicer že dolgo izrabljajo Američani za uresničevanje svojih interesov, najprej proti sovjetskemu bloku, potem v afganistanski vojni. Toda radikalizirani islamski kleriki ostajajo izredno priljubljeni, dva milijona pakistanskih kristjanov pa živi v nenehnem strahu pred preganjanjem in obtožbami bogokletstva.

JOURNEY THROUGH A FORBIDDEN PAKISTAN / Francija / 2020 / Režija: Paul Comiti

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Vrečke nore grofne je kratka osvetlitev življenja in dela pesnice Lili Novy.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V nocojšnji Kulturi bomo predstavili najnovejši roman Janija Virka Jaka in Vane, album Share the Wealth Nelsa Clinea pa razstavo in performans Točka. Brez povratka. Sanje Neškovič Peršin v Društvu umetnikov in še film Asistentka avstralske režiserke Kitty Green.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Profesor dr. Ernest Petrič je ena redkih nespornih avtoritet v Sloveniji, ko gre za ključna pravna vprašanja, človekove pravice in oceno družbenega ozračja.

Izjemno bogata kariera dr. Petriča se odslikava v iskreni pripovedi, ki bo pritegnila in presenetila, saj bo med drugim spregovoril o svoji mladosti v Tržiču in sledovih vojne, ki so zaznamovali tudi njegovo družino. Oče je šel v partizane, vendar je po vojni zaradi kritiziranja Rusov končal na prisilnem delu na Kočevskem. Po sporu z informbirojem se je marsikaj spremenilo. Ernest je kot briljanten učenec, dijak in študent videl priložnost v političnem delovanju in je pristopil k Zvezi komunistov, mama pa je ob tem negodovala, češ »sedaj bomo imeli komunista v hiši«. Ohranil je neodvisno držo in bil povabljen v Kavčičevo vlado. V prvem delu oddaje bo podrobno pojasnil vzpon in padec Staneta Kavčiča, cestno afero in akcijo 25 poslancev, v kateri je tvorno sodeloval. Po padcu Kavčiča je postal v političnih krogih nezaželen. Dragocene izkušnje pa si je pridobival z delom v Kolumbiji, Iraku in Etiopiji.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov