Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 13. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 13. mar.

Nocoj v Kulturi tudi o razstavi z naslovom Tihožitja v galeriji Equrna, obiskali smo hišo v Rakovi jelši v Ljubljani, ki je nominirana za prestižno arhitekturno nagrado Mies van der rohe, naš dopisnik iz Italije Janko Petrovec pa predstavlja razstavo Manolo Valdesa v Rimu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Včasih je zanimivo obiskati dedkovo delavnico. Senri to zelo rad počne in danes bi rad v njej izdelal nekaj čisto posebnega: leseno ladjico, ki jo bo preizkusil na ribniku. Kaj mojster potrebuje za delo? Leseno desko? Imamo. Lesene palice? Poiščimo. Zagotovo potrebujemo še kaj, zato se prepustimo Senriju, ki točno ve, kako se stvarem streže!
Potem pa držimo pesti, da bo njegova ladjica uspešno izplula! Dajmo, Senri!

Lojzek, Pika in Zofi se igrajo Pepelko: Zofi je Pepelka, Lojzek je kraljevič, Pika pa dobra vila. Vse imajo, le prave kočije ne, zato Lojzek skoči po svoj risarski pribor in Zofi nariše Pepelkino kočijo.

Diva je na svoj rojstni dan zelo nesrečna, saj se nihče ne spomni, da bi ji čestital. Drevo predlaga, naj počaka in zaupa prijateljem. In res čez nekaj trenutkov prihitita Pišček in Pino z baloni, Oli in Švigec z darilom in Klobučnik s torto. Diva je presrečna, da so pripravili zabavo presenečenja. Za nameček pa še Klobučnik skoči iz torte in ji zaželi vse najboljše.

Ava, Riko in Teo odpotujejo visoko nad oblake, da bi se izognili deževnemu dnevu. O, sreča – oblaki so iz sladkorne pene! Toda kako se bodo vrnili na trdna tla?

Kalimero in prijatelji se igrajo v DoVinčijevi delavnici in prevrnejo knjižno polico. Na srečo imajo DoVinčijev pospravljalnik. A Petrček stroj preveč navije, tako da oddivja naravnost v skrivni predor, ki vodi k Kalimerovemu domu. Tam naredi pravo zmešnjavo!

Pikec se mora naučiti preigravanja, a je prepričan, da je preneroden za to in samo vijuga po igrišču. Ko že skoraj obupa, pa končno spozna, da mu bo prav z vijuganjem uspelo premagati strokovnjake za preigravanje, krte.

Ernest sreča svojega starega prijatelja Leona, s katerim sta v mladosti skupaj igrala. Leon vztraja, naj ga Ernest spet spremlja na turneji. Le kaj bo Celestinca brez Ernesta?

Riči čiči bum ... Karla in Gaki si bosta nadela klobuke, ogrela in razgibala svoje prste ter se preizkusila kot čarodeja. Kdo od njiju bo uspešnejši pri izvajanju trikov? G kot glejte nas!

Ali je gimnastika res samo za najbolj gibčne? Seveda ne. Vsak lahko izvaja gimnastične vaje, po svojih zmožnostih in na svoj način. Lovro in krtica Črtica bosta za gimnastični pripomoček izbrala kar šal in se skušala kosati z dečkom Sjorsom. Danes bo poskušal izvesti dvojni premet nazaj. Dajmo, Sjors!

Laura praznuje rojstni dan, toda njeno razpoloženje pokvari voščilnica sodelavcev, ki jo postarajo za eno leto. Vsa iz sebe steče pred ogledalo in odkrije gubice. Razmišlja, da bi šla na botoks, toda Hanne se domisli bolj zdrave rešitve. Bucku je hudo, ker nima rojstnega dneva, zato z Eliasom določita, koliko bo star, in Elias mu priredi praznovanje za vse rojstne dneve, ki jih je zamudil.

Buck predela stari štirikolesnik v bojno vozilo, a pri tem ni najbolj uspešen. Elias mu pojasni, da so nenavadni občutki, ki so ga prevzeli, domotožje. Skupaj se domislita rešitve, kako priklicati Jima. Hanne si pobarva lase na svetlo, da bi požela več pozornosti, na bazenu pa jo čaka neljubo presenečenje.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V smučarskem središču so glavni nesramni mormoni. Čas je, da jih kdo nauči kozjih molitvic.

V 21. oddaji za napetost poskrbijo Odon, Kai in Domen iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana (rumeni) ter Lara, Hana in Teo iz OŠ Vojnik (vijolični). Na rinfuzo ne kupujejo pogosto, hitrost prstov se izmenjuje, mednarodne nagrade pa privlačijo obe ekipi. Vijolični se bolj spoznajo na zdravstvene diete, rumeni na koliščarje. Tesno je vse do konca, ko sluh poskrbi za odločilni preobrat.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Danes mineva leto dni, odkar je vlada prvikrat razglasila epidemijo, praznujemo pa tudi gregorjevo, kar pomeni, da je pomlad pred vrati. V Infodromu smo poizvedeli, kako je koronaleto z ukrepi, ki jih je prineslo, vplivalo na vaše počutje, prosti čas, dejavnosti, šolsko delo in ocenjevanje. Številni otroci po svetu bodo posledice zaprtja šol, pomanjkanja in duševnih težav verjetno čutili še leta. Filip nam je opisal bolezen fenilketonurijo, zaradi katere se morata z bratcem držati diete. Izogibata se beljakovinam, zato na rojstnodnevne zabave pogosto prineseta kar svoje prigrizke. Pogledali smo tudi v svet nogometa. Poleg Ronalda in Messija trike z žogo obvladajo tudi dekleta v nogometni v šoli v Boliviji.

V prvi epizodi šeste sezone Osvežilne fronte bodo glavna tema bratje in sestre. O tem, kaj pomeni biti starejša sestra in mlajši brat, kdaj so bratje in sestre zavezniki in kdaj se med njimi pojavi rivalstvo ter tekmovanje za starševsko naklonjenost, pa tudi o svetovno znanih sestrah in bratih bodo razmišljali ustvarjalci tokratne Osvežilne fronte, ki bo na sporedu 13. marca 2021.

Voditeljica Tanja Starič je ob koncu pretresljivega leta 2020, ko je svet zaznamovala pandemija koronavirusne bolezni in ko Slovenija začenja praznovati 30. obletnico osamosvojitve, v studio povabila filozofinjo Alenko Zupančič, epidemiologa Maria Fafangla, podjetnika Marka Pleška in direktorico mestnega gledališča Ljubljanskega Barbaro Hieng Samombor. Gostje bodo razmišljali o dogajanju v družbi v letu, ko so se zgodile najrazličnejše spremembe in so se odnosi med ljudmi doma in v svetu oblikovali na novo. Kje je danes svet in kje je Slovenija? Kako bomo živeli jutri? Kaj nas o prihodnosti lahko nauči preteklost?

Ob minulem mednarodnem dnevu žena bomo predstavili zgodbi dveh Rominj; vsaka je posebna na svoj način. Med drugimi se bomo spraševali, kakšna je sodobna romska ženska. Pogovarjali se bomo tudi z direktorjem vladnega urada za narodnosti, ki bo spregovoril o razmerah in izzivih romske skupnosti v Sloveniji. Obiskali bomo še največje romsko naselje pri nas, Puščo, in tamkajšnje prostovoljno gasilsko društvo. V rubriki romskega jezika pa tokrat o vlogi romske ženske v skupnosti in družbi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dvoživke so med najbolj ogroženimi skupinami vretenčarjev, tako v Sloveniji kot tudi drugod v Evropi. Skozi projekt LIFE Amphicon spoznavamo, kako jim lahko pomagamo. Družili smo se s 12 let staro predstavnico pasme mops, po imenu Moksi. Svetujemo kako preprečiti in se spopadati z zobnimi težavami psov. Predstavljamo diskuse, rod rib, ki sodijo med najbolj cenjene ribe sladkovodnih akvarijev. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Kaj ima Škofja Loka s slovenskim impresionizmom in zakaj je upodobljena na mnogih slikah v stalni zbirki naše Narodne galerije, kako so na razvoj mesta vplivale redovnice uršulinke in kaj imajo z zgodovino mesta škofje iz Freisinga na Bavarskem? To je samo nekaj vprašanj, na katere bo skušala odgovoriti oddaja o enem naših najlepših in najbolje ohranjenih srednjeveških mest. Voditelj se bo v oddaji pogovarjal z uršulinkama Lavrencijo Kržišnik in Marijo Jasno Kogoj, zgodovinarjem Francetom Štuklom in slikarko Doro Plestenjak.

Ob mednarodnem prazniku žena in bližajočem se materinskem dnevu smo se spomnili vseh mater, še posebej pa mam invalidov, ki si zaslužijo velik poklon zaradi svoje plemenitosti in skrbi za otroka s posebnimi potrebami. Mame invalidnih otrok redko silijo v ospredje. Naše sogovornice pravijo, da se ne razlikujejo od drugih mater, čeprav so se morale marsičemu odreči. Spoznali boste Dragico Kraljič, prijetno in zgovorno mamo 30-letnega Janeka z Downovim sindromom. Življenje jo je preizkusilo že v otroštvu, ko je odraščala med alkoholiki in v revščini. O materinstvu je spregovorila tudi Andreja Vovk, mama 22-letne gluhoslepe Anje. Med nosečnostjo je pogostokrat sanjala o volčjem žrelu, zajčji ustnici in okvarah ustne votline. Imela je občutek, da bo nekaj narobe. In res, specialisti so po rojstvu postavili diagnozo – sindrom charge. Tudi Patrizia Zonta je ena izmed mater otroka s posebnimi potrebami, ki se ji je ob Sebastianovem rojstvu svet tako rekoč podrl, danes pa pravi, da je njen sin najlepše darilo, ki ji ga je dalo življenje.

Druga svetovna vojna je za sabo pustila tudi 6300 potopljenih vojaških ladij, ki že več kot sedem desetletij ždijo raztresene ob obalah po vsem svetu. Njihovi trupi, ki so jih čas, rja in sol močno načeli, še vedno zadržujejo kakih 15 milijonov ton nafte. Ta se je ponekod že razlila in uničila vse okoliško življenje, pri mnogih pa vztrajno odteka, kar napoveduje nove okoljske katastrofe. Norveška je do zdaj edina država, ki je poskrbela za prečrpavanje nafte in tako zaščitila svojo obalo in morje. Dokumentarna oddaja predstavi še primere na Poljskem, v ZDA in Tihem oceanu.

Koliko skrivnosti skriva podvodni svet našega morja. V njem najdemo na desetine bolj ali manj raziskanih ostankov plovil in reliktov iz različnih obdobij. Nekateri so zanimivi tudi arheologom. Biologi Morske biološke postaje iz Pirana so začeli gojiti korale in alge in na ta način skušajo ponovno naseliti nekatera opustošena območja. Gledalci in gledalke bodo spoznali spodmole Veli Badin ali ušesa Istre, kot jim tudi pravijo. Gre za enega najbolj slikovitih delov kraškega roba.

1. KO ZACVETIJO MIMOZE
Komaj burja odpihne zimo, nas s svojimi kot sonce rumenimi socvetji očarajo mimoze. Pravilno se imenujejo srebrne akacije, s katerimi imajo številne podobnosti. Kako zanje skrbeti, če jih sadite na vrt v obalnem pasu ali gojite kot posodovke, sprašujemo Daniela Bana.
2. Z DAVORJEM O VRTNIH OPRAVILIH V MARCU
Davor sredi marca na prosto že seje bob, semena je prej čez noč namočil v žajbljev in kamilični čaj. Prestavlja tudi izbor sort krompirja, ki na njegovem vrtu dobro uspevajo ali so odličnega okusa.
3. NASVETI ZA REZANO CVETJE
V teh dneh smo predvsem dekleta prejela v dar kakšno rezano cvetje. Kako ga pripravimo, da bo v vazi čim dlje lepo, svetuje Sebastjan Lipar.
V Dnevniku lastnih izkušenj predstavljamo cvetove, ki so videti, kot bi bili obdani z voskom, v nagradnem vprašanju pa z Mišo Pušenjak govorimo o kolobarju.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V tokratni oddaji bomo predstavili namreč nagrajence javnega natečaja Naj lesena gradnja 2020, ki ga organizirata Spirit Slovenija in Direktorat za lesarstvo.
Enodružinska hiša v Poljanah preseneča z vznemirljivimi volumni, navdihujočimi rešitvami ter drzno kljubuje neusmiljenem naklonu zemljišča. V dosedanjo gradnjo lesenih enodružinskih objektov vnaša novo svežino, se odlično vklaplja v prostor in si upravičeno zasluži nagrado Naj lesena gradnja 2020.
V drugem prispevku pokažemo še preostale nagrajene objekte javnega natečaja Naj lesena gradnja 2020.
Tretji ambient v natečaju Naj lesena gradnja ni sodeloval, naklonjenost lesu pa vseeno jasno kaže. Stanovanje v večkrat razkosani večstanovanjski hiši je imelo zapleten tloris, a tudi nekaj prednosti: predvsem čudovit razgled, ki se skozi podstrešno okno razteza na Bohinjsko jezero in Alpe.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Z milostjo ste namreč odrešeni po veri, vendar to ni iz vas, ampak je Božji dar.
(Efežanom 2,8)

Razmišlja Aleksander Erniša

Vladek odpusti Osata in Grinta. Stražarja sta nerodna in v službi ves čas spita. Apolon jima poskuša najti drugo delo, a vse zaman. Osat in Grint se nikjer ne izkažeta. In vendar sta v vrtu nepogrešljiva, saj vaščane rešita pred netopirjem. Takrat ju Vladek z odprtimi rokami sprejme nazaj v panj.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemične razmere in z njimi povezano šolanje na daljavo so pustili posledice. Kakšne, niti ne vemo dobro. Pomembne informacije, vsaj kar zadeva znanje, bosta dala matura in nacionalno preverjanje znanja. Matura bo prilagojena, tako pisni kot ustni izpiti bodo drugačni, z manj vsebinami, ki morda niso dovolj utrjene. Šestošolci in devetošolci pa bodo maja kljub nasprotovanju številnih ravnateljev zagrizli v nacionalno preverjanje znanja, ki so ga lani zaradi epidemije odpovedali. Še več: čez deset dni ga bodo poskusno prvič izvedli elektronsko.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat se bomo v kvizu Joker izobraževali in zabavali v družbi Leona Köveša iz Kupšincev. To je vas blizu Murske Sobote. Specialist družinske medicine je tudi strasten popotnik. V prostem času ga sprošča tek, občasno pa igra košarko in nogomet. Je tudi navdušen kuhar, zase pravi, da so njegove specialitete steaki, golaži in rižote. Vlogo super jokerja je zaupal svojemu očetu, tudi družinskemu zdravniku, Deanu Kövešu.

Nov teden in nova oddaja za tiste, ki jih zanima: Kaj dogaja? Zakaj se podaljšuje epidemija, kako je s tem povezan Jelko Kacin in na čem je Milan Krek. V Of d rekord bo Karl Erjavec spregovoril o svoji novi službi, Miran s šanka pa ima novice o planu cepljenja. PUP TV bo tokrat avtomobilistično obarvan, v goste pa prihaja Matevž Šalehar - Hamo, ki se bo Tilnu seveda pridružil tudi na Mali Terasi.

Liv in Enok pričakata pomoč danske policije. Liv s strahom spremlja izkop trupel, najdenih poleg lovske koče. Ville Berger, lastnik ugrabljene švedske ladje, na tasiilaškem helidromu pričaka svojce članov posadke. Elsa je medtem na zasedanju Arktičnega sveta, zato jo mediji ožigosajo kot brezčutno. Liam ugotovi, da se je danski zunanji minister zaradi občutljivih osebnih podatkov odločil, da predčasno konča srečanje Arktičnega sveta.

TUNN IS / Thin Ice / Islandija, Danska, Švedska, Francija / 2020
scenarij: Lena Endre, Jóhann Ævar Grímsson, Birkir Blær Ingólfsson, Jónas Margeir Ingólfsson, Søren Stærmose, Andri Óttarsson
režija: Guðjón Jónsson, Cecilie A. Mosli, Thale Persen
v glavnih vlogah: David Gudbrandsson, Lena Endre, Bianca Kronlöf, Angunnguaq Larsen, Nukâka, Johannes Kuhnke, Alexander Karim, Iben Dorner, Nicolas Bro, Juhan Ulfsak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Biografska drama pripoveduje resnično zgodbo o tragično umrli vojni poročevalki Marie Colvin. Neustrašen uporniški duh jo je gnal na različna vojna območja, od Čečenije do Šrilanke, kjer je leta 2001 v eksploziji granate izgubila oko.

Čeprav so travmatične izkušnje zahtevale visok davek, je Colvinova skupaj z vojnim fotografom Paulom Conroyem pogumno izpolnjevala svoje temeljno poslanstvo – pokazati svetu pravo ceno vojne. To je počela vse do leta 2012, ko je v Siriji umrla.

Film je bil nominiran za dva zlata globusa – za najboljšo glavno igralko v drami (Rosamund Pike) in za najboljšo izvirno filmsko skladbo (Annie Lennox za pesem Requiem for A Private War).

Celovečerni igrani prvenec Matthewa Heinemana, za oskarja nominiranega režiserja dokumentarca Cartel Land (2015).


Originalni naslov: A PRIVATE WAR
Leto produkcije: 2018
Država: Velika Britanija, ZDA
Žanr: biografska drama
Režija: Matthew Heineman
Scenarij: Arash Amel, Marie Brenner
Igrajo: Rosamund Pike, Alexandra Moen, Tom Hollander, Jamie Dornan

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemične razmere in z njimi povezano šolanje na daljavo so pustili posledice. Kakšne, niti ne vemo dobro. Pomembne informacije, vsaj kar zadeva znanje, bosta dala matura in nacionalno preverjanje znanja. Matura bo prilagojena, tako pisni kot ustni izpiti bodo drugačni, z manj vsebinami, ki morda niso dovolj utrjene. Šestošolci in devetošolci pa bodo maja kljub nasprotovanju številnih ravnateljev zagrizli v nacionalno preverjanje znanja, ki so ga lani zaradi epidemije odpovedali. Še več: čez deset dni ga bodo poskusno prvič izvedli elektronsko.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov