Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 29. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 29. jun.

Nocoj v Kulturi o festivalu ulične umetnosti Ljubljana Street Art Festival, bili smo tudi v italijanskem Vidmu na festivalu azijskega filma Far East in v Kopru na otvoritvi Majskega salona - razstave zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Angelica spozna, da je noseča. Noče še povedati Orlandu, ker se boji, da ne bo tako vesel kot ona. Tony vztrajno osvaja bivšo zaročenko Nunzio, ki sicer vztraja pri tem, da ima novega fanta in življenje, vendar jo zaradi pritiska začnejo razjedati dvomi. Francesca si končno prizna, da je zaljubljena v Vittoria. Kljub temu ga ni povabila na predstavitev svoje kritične knjige o moških. Claudia vztrajno poskuša govoriti z Orlandom, ta pa se ji izogiba in se celo odloči, da se bo prej preselil v vilo, samo da bi ušel njenemu osvajanju.

Boro dobi na vrat davkarijo. Dacar Janko Glista vzame pod drobnogled poslovanje lokala s čevapčiči. Nepravilnosti se kar vrstijo, zato Boro nujno potrebuje davčnega svetovalca. Pomoč mu ponudi Slavc, ki izda, da je bil včasih sam dacar. Borota skoraj reši iz zagate, potem pa se izkaže, da lokal posluje še brez najemne pogodbe. Glista v kolobocijo zvleče še županjo, Slavcu pa ne preostane drugega, kot da ga izzove na dvoboj...

Prvega julija Slovenija prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije. Kakšni bodo cilji naše države? Koliko vpliva bo imela pri usmerjanju evropskih politik? Kako močna bo senca notranjepolitičnih napetosti na evropskem političnem prizorišču? Poglobljene terenske reportaže in pogovori z gosti bodo orisali izzive, ki so pred našo državo. Voditelj: Adrijan Bakič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pismo
Oče Maggie pošlje pismo, ki si ga je napisala pri petnajstih letih, ko je imela še visokoleteče cilje. Tako začne petnajstletna Maggie preganjati sedanjo Maggie, ki se začne spraševati, ali bi lahko v življenju naredila kaj več. V mesto pride nov brivec, Angelo, ki se ga vsi razveselijo. Medtem ko striže Joela, na njegovi glavi opazi nenavadno tvorbo, kar Joelu povzroči nemalo skrbi. Že na začetku pa izrazi odpor do Chrisa, zato se mu ta poskuša na vse načine prikupiti.


NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Hribovska vas Goljek na Dolenjskem je že pet let domovanje prvega in edinega gozdnega budističnega samostana v Sloveniji. Avtor Igor Jurekovič in snemalca Milan Crnkovič in Vid Osredkar so pripravili zanimiv oris življenja v samostanu Samanadipa.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a bermuda nadrág története;
- Pia Novak énekversenyeken elért legújabb sikerei;
- a Bánffy Nights és a Sound of Lendava koncertsorozat;
- klipek: freekind., Napfonat, Žena, Tündérvese, Kapitány Máté & Lil Frakk & Ress.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: zgodovina bermuda hlač;
- najnovejši uspehi Pie Novak na pevskih tekmovanjih;
- koncertni večeri Bánffy Nights in Sound of Lendava;
- videospoti: freekind., Napfonat, Žena, Tündérvese, Kapitány Máté & Lil Frakk & Ress.

15:45
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žan je opazil, da so bile stvari v njegovem mestu drugačne na dotik.
Medtem ko sta se trudila, da bi očiju pomagala pospraviti listje na vrtu, sta Žan in Boris naletela na bodikavo kroglico, ki se premika. Boris Žanu pojasni, da je to jež. Ježek Ježi ni preveč zadovoljen, ko ga Žan in Boris skušata nahraniti s sladoledom in se želita igrati z njim. Babi jima pojasni, da Ježi išče prostor za zimsko spanje. Žan stisne Mislija in se domisli, kje bi Ježi lahko prespal zimo.

Danes je noč zvezdnih utrinkov, ki ti lahko izpolnijo skrivne želje. A Nejko se ne spomni ničesar, kar bi si lahko zaželel. Prijatelji mu poskušajo pomagati, a mu ne bi radi izdali svojih želja, ker se potem ne bodo uresničile!

Otroci dirkajo z avti na pedala. Ekipe je določil žreb, in skupaj se znajdeta Kalimero in Hop. Hop bi rad goljufal, da bi premagal Dano, ki se je tudi odločila, da bo goljufala. To je res krivično! Kalimero kmalu ugotovi, da mora tudi sam kršiti pravila, če hoče goljufa ustaviti.

Pia se je udarila v glavo! Resno! Ni druge razumne razlage za odločitev, da ne bo več vozila taksija in da se bo preselila v Južno Ameriko. Juno in Brina sta že v komisijski trgovini, kjer skušata prodati obleke, ki jih Pia menda ne bo več potrebovala, Hana in Matija raziskujeta, kako izdelamo ključ, Zoja in Til pa hranita krokodila. Medtem pa Firbcologi v studiu točijo krokodilje solze. Pia se namreč ne šali, res odhaja …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sara França je uspešna modna oblikovalka, žrtev mačističnega bivšega fanta, ki se bori za žensko opolnomočenje, enakost spolov in priznanje njene družine.
Režija: Bruno Correia

Moon Belhaj Moon je tatoo umetnik navdihnjen ob temi. Kot nekdo, ki se je počutil odtujenega v svoji okolici in kulturi, je našla podobno misleče na spletu. Svet glasbe, svobodna spolnost in temna estetika, so stvari, ki jih deli s somišljeniki, kar pa se spopada z prepričanji njene družine.
Režiser: Rishi Chamman

Andrej Bezjak: Glasbenik, tradicionalno katoliško vzgojen, raziskuje nekatere dileme družbe, razpete med individualno usmiljenostjo in splošnim nasiljem. Odgovore na svoja vprašanja najde v duhovni tradiciji Hare Krišna gibanja in pri pisanju glasbe s transcendentalnim sporočilom. Je tu prostor za metal glasbo, ki jo igra s svojimi prijatelji?
Režija: Barbara Jakše

Pepa in Jure spoznata kengurujko Klaro in njenega bratca Jožka. Pepa pokaže Klari, kako se skače po blatnih lužah. Kdo bo skočil najvišje?

Aron v jami odkrije nenavadno sliko. Na njej je deček, ki ga čarobni urok spremeni v dinozavra. Tib skuša odkriti vse o neznanem ritualu. Pa si sploh želi, da se Tamtam spremeni v otroka?

Pes Bitzer zboli in kmet se odloči, da lahko do okrevanja stanuje v hiši. Tako zlobni mačkon izgubi svoj prostor pri kaminu in skuša na različne načine pregnati prehlajenega psa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na predvečer divalija, praznika luči, v bolnišnico pripeljejo gluhega fanta, žrtev prometne nesreče, ki noče izdati nobenih podatkov o sebi. Na praznični dan se Lydia odloči, da bodo na ulično rajanje poslali terensko ekipo, da bi omilila naval na bolnišnico. Džoti je sita zdravljenja in na lastno pest zapusti bolnišnico. Greg se spre z dobaviteljem pirotehnike, in ko že vse kaže, da bo moral odpovedati svoj tradicionalni ognjemet na obali, mu na pomoč priskoči AJ.


THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Še preden smo Slovenci dvignili novo zastavo in svetu povedali, da imamo svojo državo, so proti mejnim prehodom na Primorskem zapeljali tanki Jugoslovanske ljudske armade.
27. junija 1991 smo že bili v vojni. Proti armadi, ki je veljala za eno najmočnejših v evropskem prostoru. 10-dnevna obrambna vojna je danes za mnoge, ki so jo občutili na svoji koži, le še trpek spomin, večina si jo je zapomnila po tekanju v zaklonišča in Kacinovih tiskovnih konferencah iz Cankarjevega doma.
O času negotovosti bo tekla beseda v omizju 29. junija ob 21h. Voditeljica: Rosvita Pesek.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Danes petinosemdesetletnemu Albinu Piberniku je bilo enajst let, ko je z mamo in očetom leta 1942 doživel eno najtežjih epopej narodnoosvobodilnega partizanskega boja, Igmanski marš, preboj Prve proletarske brigade iz sovražnega obroča in njen pohod prek planine Igman v osvobojeno Fočo, kjer je bil Tito z Vrhovnim štabom. Bila je ostra zima z visokim snegom, od najhujšega mraza je pokalo drevje, ozebline borcev in njihove posledice so bile strašne. Albinova mama je v bolnici v Foči umrla. Očeta je izgubil še istega leta, padel je kmalu po vrnitvi v Slovenijo. Albinova starša sta bila predvojna komunista, mama se je s Titom poznala še iz Moskve. Ko so družino Nemci izselili v Srbijo, sta se takoj pridružila partizanom. Oče je bil komandant slovenskega bataljona v Prvi proletarski brigadi in pozneje komandir zaščitnega voda Glavnega štaba, zato so Albinovi pretresljivi otroški spomini kar najtesneje povezani s Titom, ki je po mamini smrti nekaj časa sam skrbel za malega Albina. Po vojni je Albin Pibernik dokončal letalsko vojaško akademijo in bi najprej vojaški pilot, potem pa desetletja eden naših najvidnejših pilotov civilnega letalstva. Pripoved Albina Pibernika se v oddaji Spomini prepleta z odlomki igranega filma Igmanski marš (1983), v katerem sta njegovo mamo in očeta odigrala Milena Zupančič in Radko Polič, njega samega pa mali sarajevski igralec Edin Parla.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov