Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 22. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 22. jul.

Nocoj smo se odpravili na koncert težkometalnih Skye Eye in Pelhan na ljubljansko Metelkovo. V Mariboru obratuje letni kino Minoriti, pogledali pa bomo tudi na presenetljivo konvencionalno razstavo sicer nabrušenega Damiena Hirsta v Parizu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V novem poletnem jutru vas bomo naučili izdelati makrame, občudovali boste edino slovensko avtohtono pasmo kraške ovčarje, izdali pa vam bomo tudi, kaj vse o vas razkrije medicinska hipnoza. V finale Karaoke bara prihaja Helena Blagne.

Angelica mora en teden ostati v bolnišnici, da si opomore, sicer ne bo mogla nadaljevati kemoterapije. Orlando razmišlja, kako bi novico povedal otrokom, da jih ne bi preveč prestrašil, otroci pa se dogovorijo, da njemu in Angelici ne bodo pokazali, kako jih skrbi. Bea se težko spopada s strahom, zato stori nekaj nepričakovanega. Luca poskuša zakrpati odnos s Francesco, a zaman. Giuseppe je prestrašen in žalosten zaradi hčere in to poskuša izkoristiti, da bi se Giovanna vrnila k njemu in ga tolažila. Angelica pa v bolnišnici spozna simpatično mladenko Caterino, ki Angelici pokaže, da je mogoče kljub bolezni ohraniti voljo do življenja.

Če smo se kot otroci naučili kupovati ljubezen svojih staršev s pridnostjo, bomo tudi kot odrasli pri vseh ljudeh poskušali narediti vse, kar je v naši moči, da bi jim ustregli. Vzroki za izgorelost se namreč razvijejo v prvih letih življenja.
V začetnih fazah se navzven ne prepozna kot motnja. Poznejši simptomi pa se prekrivajo s simptomi drugih duševnih motenj. Tudi zato strokovnjaki še danes nimajo jasne in natančne definicije izgorelosti. Strinjajo pa se, da gre za stanje telesne, čustvene in mentalne izčrpanosti, ki se pojavi kot posledica sovplivanja osebnostnih in okoljskih dejavnikov. Raziskave kažejo, da približno tretjina ljudi v sebi nosi močno izraženo vsaj eno od štirih osebnostnih lastnosti, ki vodijo v izgorelost. Za to so ti ljudje čustveno ranljivejši za stres. Težje postavljajo in varujejo svoje meje in sebe vrednotijo po dosežkih. T. i. kandidat za izgorelost je tisti, ki je preobčutljiv za kritiko. Enako ogrožen je tisti, ki ne zmore reči ne in je nezmožen sprejeti zavrnitev, ker ga je strah, da bo izgubil ljudi, če ne bo izpolnil njihovih pričakovanj. Izgorelost ogroža tudi tiste, ki prevzemajo nase vso odgovornost, celo za stvari, na katere objektivno nimajo nikakršnega vpliva. Taki ljudje se tudi pred medosebnimi odnosi, v katerih se ne znajdejo najbolje, umikajo v pretirano delo. V procesu izgorevanja posamezniki kljub bolezni pogosto vztrajajo na delovnem mestu. Svetovna zdravstvena organizacija že opozarja, da postaja izgorelost ena od glavnih poklicnih bolezni 21. stoletja. Izgorelost je mogoče uspešno zdraviti. A je za trajno odpravljanje težav potrebna več letna psihoterapija. Nevroznanstvene raziskave namreč potrjujejo, da možgani potrebujejo najmanj štiri leta, da zgradijo dovolj novih povezav, da lahko dosežemo trajne spremembe v strukturi osebnosti.

Ko inšpektor Nandi zaradi zanemarjene čevapdžinice izreče Boru sanitarno grajo, ima Mojca vsega dovolj in odide k mami. Boro užaljen vztraja, da je ne potrebuje, ker pa ni Slađe, ostaneta z Miletom sama. V lokalu gre hitro vse narobe, zato Mile za pomoč zaprosi Anjo. Kot zaprisežena vegetarjanka pa hoče Anja čevapđinico spremenit v vegetarijansko restavracijo. Boro izgublja posel, če ne bo počistil lokala, pa ga konec tedna čaka zaprtje...

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

14. del:
Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Spoznali bomo zgodovino laka in izdelovanja lakiranih predmetov na Japonskem ter obrtnike, ki se z dolgotrajnim postopkom, ki obsega izdelavo lesene osnove, lakiranje in krašenje, ukvarjajo danes. Obiskali bomo tudi keramika s posebnim pogledom na ohranjanje in ustvarjanje lončarskega izročila.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

Po prehodu v kapitalistični družbeni sistem so se sindikati znašli v popolnoma drugačni vlogi, kot so jo imeli v času socializma. Na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja so se soočali z množičnimi stečaji, odpuščanji zaposlenih, prihodom tujega kapitala, tajkunskimi zgodbami. Pogajanja o višini plač, zlasti minimalne, so povzročila številne proteste. Privatizacija podjetij, izčrpavanje delovne sile, tudi politizacija njihovega dela so krojili njihov vsakdan. Močan pečat je pustila tudi svetovna gospodarska kriza. Piko na i pa je dodala pandemija koronavirusa s popolnoma novimi delovnimi razmerami, ki so vodile v propad panog, odpuščanja ...

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaplešimo
Ubežnik Cal Ingraham se odloči, da se bo predal. Policistko Semanski očara z igranjem violine in zelo ji je hudo, ko ga mora predati osebju psihiatrične bolnišnice. Dr. Capra užali Marilynino mamo, ker ji na krožnik naloži še en kos tiramisuja. Holling mu pojasni, da je v Cicelyju olika tradicija, in mu svetuje, naj obišče tečaj kulturnih navad, ki ga vodi Marilyn. Na tečaj pride tudi Chris, ki bi se rad naučil plesati. Tam spozna najstnico, ki je navdušena nad književnostjo, vendar tega pred prijatelji noče priznati, ker se boji, da v družbi ne bo več priljubljena.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Duhovnik, raziskovalec in publicist Božo Zuanella, se je rodil leta 1941 v vasici Bijače pod Landarsko jamo. Leta 1951 je šel v semenišče in po trinajstih letih postal duhovnik. Danes je še zadnji beneško slovenski duhovnik, ki redno mašuje. Ljubezen do jezika sta mu dala mama in tata, ki sta ga učila slovenskega narečja in to v težkih časih, ko je bila slovenščina prepovedana. Kot samouk se je kasneje naučil tudi slovenskega knjižnega jezika. V Novi Matajur je pisal o lokalni zgodovini in etnologiji ter sourejal časopis Dom. Je velik ljubitelj gora in njegova filozofija je, iti zjutraj in priti nazaj zvečer. Danes skupaj z bratom Pasqualom živita in delata v vasi pod Matajur. Realizacija Video pro, produkcija RAI FJK- Slovenski program.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma a dobronaki Kovač Katarináról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Katarine Kovač iz Dobrovnika.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Simon gre z bratcem Gašperjem obiskat dedka in babico. Prvič bosta sama potovala z letalom. Na letališču ju starša zaupata prijazni stevardesi, ki ju bo spremljala med poletom. Na letalu ju čaka kup presenečenj: ogledata si pilotsko kabino, pred vzletom se pripneta s pasom, postrežejo jima s pladnjema okusne hrane, uživata v prelepem razgledu na s soncem obsijano pokrajino … celo turbulence ju zabavajo! Ob pristanku ju čaka prisrčno srečanje z dedkom in babico.

Na igralni urici je tekmovanje domačih ljubljenčkov in otroci so prinesli svoje živalce. Veterinarka Prašičkova je sodnica, a le težko se odloči, katera živalca je zmagovalka ...

Žan je opazil, da je v njegovem novem mestu veliko čudovitih dreves.
Medtem ko je sedel na vrtu, je opazil, da z dreves odpada listje. O, ne – če bo z dreves odpadlo vso listje, bodo ptički kmalu na mrazu. Žan na pomoč pokliče Borisa in skupaj v babičino skrinjico nabereta listje, da ga bosta prilepila nazaj na drevo. A namesto, da bi Žan in Boris listje prilepila na drevo, se listje prilepi nanju. Potem pa jima babi razloži, da drevesa pozimi vedno izgubijo liste. Žan stisne Mislija in se domisli, da bo iz babičine skrinjice naredil ptičjo hišico in jo napolnil z odpadlim listjem, da bo v njej ptičkom udobno in toplo.

Aron pelje otroke v gozd, da bodo sami prenočili v divjini. To je obred, ki ga morajo prestati. Nihče jim ne sme pomagati, niti Tamtam ne. A dinozaver prijatelja med pustolovščino ne misli pustiti samega.

Snoopy je včasih plesal od veselja, ko mu je Charlie Brown prinesel večerjo. Potem pa je postal razvajen. Ko gre družina za nekaj dni od doma, nanj pazita Linus in Lucy. S Snoopyjem jima gotovo ne bo dolgčas.

Caroline pobegne od doma in se zateče k Larsu in prijateljem. Pove jim nekaj več o tem, kaj zmorejo troli, oni pa obljubijo, da jo bodo pospremili v gozd. Medtem Torill doma sprejme župana, ki ji, navdušen nad njeno odločnostjo in energijo, ponudi mesto njegove stalne svetovalke.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V tokratni oddaji bomo rušili predsodke in stereotipe, da je ljubezen namenjena le mlajšim. Da je ljubezen življenjsko gorivo za vsakogar, ne glede na leta, v oddaji poudarja psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek. Z njo se strinjata tudi zakonca, ki svoj odnos negujeta ne glede na to, da je eden od njiju že v domu za starejše. Zakonca Grum, nesojen par iz mladosti, ki sta se po več kot 70 letih spet našla in pred letom dni tudi poročila ter zakonca Turnšek, ki sta se v jeseni svojega življenja našla celo prek spletnega portala, pa do nas prinašajo sporočilo, da je lahko ljubezen v zrelih letih še bolj polna, zrela, izpopolnjujoča, tudi romantična in da se je zanjo vredno boriti. Ne glede na leta oziroma še sploh v zrelejših letih.

Mnogi se zjutraj s strahom in odporom odpravijo v službo. Misel na delo, ki so ga nekoč morda imeli celo radi, jih zdaj navdaja z obupom in depresijo. Razlog je lahko mobing, dolgo, sistematično, čustveno in psihično nasilje na delovnem mestu. Hiter odziv in primerni ukrepi so pri mobingu nujni, sicer lahko ta pusti dolgoročne posledice. Zato pa ga je treba v prvi vrsti znati prepoznati. Kaj je mobing, kdo so žrtve, kdo storilci in kako ga preprečiti, v tokratni oddaji Na kratko.

Ko Konrad odkrije najboljšo palico na svetu, Kasija najprej dvomi, da je palica res tako posebna. Kmalu pa spremeni mnenje, ko odkrije kako uporabna je za tretje kostanjev. Kasija se domisli zvijačnega načrta, kako bi se poslužila palice.

Mali Timotej spušča zmaja. Vrvica se zatakne za komet. Timoteja in njegovega prijatelja lenivca odnese na veličastno potovanje v kraljestvo kometov.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Rachel govori s svojim nekdanjim šefom in ljubimcem o tem, kdo bi lahko posegel v preiskavo
in cenzuriral posnetek. Shaun se odpravi k Hannah, da bi kaj odkril, policija pa mu sledi. V stanovanju odkrije vsiljivca in mu sledi, a ga nekdo prestreže in odpelje.
Shauna zaslišuje Cia v skrivni varni hiši. Rachel na posnetkih spremlja, kako so ga pospremili v hišo, njena detektiva pa v živo tega ne vidita.

THE CAPTURE / Velika Britanija / 2019
scenarij: Ben Chanan
režija: Ben Chanan
v glavnih vlogah: Holliday Grainger, Callum Turner, Ben Miles, Laura Haddock, Barry Ward, Ralph Ineson

Zgodovinska mesta Atene, Aleksandrija, Tikal in Rim sodijo med najznamenitejša arheološka najdišča na svetu in stoletnim raziskavam navkljub še vedno niso razgalila vseh svojih skrivnosti. Ta središča znanja so pomenila gibalo razvoja antičnega sveta. V dokumentarni seriji njihovi ostanki oživijo s pomočjo trirazsežnih grafičnih rekonstrukcij, o načinu življenja takratnih meščanov in o pomenu starodavnih civilizacij, ki so tlakovale pot sodobnemu svetu, pa spregovorijo priznani strokovnjaki.

3. del: Rim
Rim, večno mesto. V tokratni oddaji bomo odkrivali podobo antičnega Rima in videli, kako je starim Rimljanom uspelo zgraditi toliko mogočnih poslopij, ki jih občudujemo še zdaj. Tudi Panteon, tempelj vseh bogov, ki stoji že 2000 let in se ponaša z velikansko kupolo. Pa Kolosej, ki je povezan z izjemnimi inženirskimi dosežki, stoji pa na ruševinah veličastne Neronove palače. Del nje je bil tudi stolp z vrtečo se obednico. Stari Rimljani so zgradili tudi prve večnadstropne stanovanjske bloke. Antični Rim ne neha osupljati.

MEGAPOLIS, THE ANCIENT WORLD REVEALED / Francija / 2020 / Režija: Fabrice Hourlier

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Max Macher, rojen v Ravnah na koroškem, se je zapisal v slovensko in svetovno zgodovino letalstva kot balonar. Dosegel je več rekordov in se izkazal kot pilot balona, ki je navdušil na stotine radovednežev v Mariboru. Navdušil je tudi grofa Zeppelina in svoje nadrejene v vojski, kjer je dobil več odlikovanj.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Bili smo na otvoritvah razstav Mi smo kultura in RIP ljudje v Ljubljani, obiskali kiparsko kolonijo v Kostanjevici na Krki, ter prebrali prve tri prenovljene knjige kultne otroško-mladinske knjižne zbirke Pet prijateljev angleške pisateljice Enid Blyton.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Leto 2019 je v znamenju 100. obletnice ustanovitve visoke šole za arhitekturo in oblikovanje Bauhaus, ki se je povsem oddaljila od takratnih norm in izoblikovala prepoznavni slog, ki je, združen s svobodomiselnimi nazori, prerasel v filozofsko in umetniško gibanje.
Bauhaus je ustanovil arhitekt Walter Gropius, ki si je zamislil drugačen pristop do študija. Visoka šola je bila neke vrste kampus, kjer sta bila združena pedagoški proces in praksa. Gropiusov inovativni pristop, ki je bil za mnoge preveč provokativen, je prevzel mlado študentko umetnosti Dörte Helm.
Leta 1925 so Bauhaus preselili v Dessau, 1932 v Berlin in le eno leto pozneje so nacisti šolo razpustili, številni bauhausovci, tudi Gropius, pa so se razselili po svetu.

1. del
Nadaljevanka pripoveduje o burnih letih po ustanovitvi najslavnejše umetniške akademije 20. stoletja. Walter Gropius je poleti leta 1919 odprl umetniško šolo Bauhaus v Weimarju, da bi utrl pot sodobni umetnosti. Temu so stari mojstri in konservativna elita nasprotovali. Med številnimi novimi študenti je bila tudi Dörte Helm, ki se je v duhu Bauhausa otresla meščanskih pravil in se je upirala vsakršnim omejitvam. Gropius jo je podpiral, vodja obveznega tečaja Johannes Itten pa je v njej videl meščansko dekle, ki ne zna drugega kot posnemati druge. Poleg Dörte so na akademiji študirali še Gunta Stölzl, Marcel Breuer in Johannes Auerbach.

DIE NEUE ZEIT / Bauhaus - New Era / Nemčija / 2019
režija: Lars Kraume
scenarij: Lars Kraume, Judith Angerbauer, Lena Kiessler
v glavnih vlogah: Anna Maria Mühe, August Diehl, Valerie Pachner, Ludwig Trepte, Birgit Minichmayr

V tokratni oddaji bomo rušili predsodke in stereotipe, da je ljubezen namenjena le mlajšim. Da je ljubezen življenjsko gorivo za vsakogar, ne glede na leta, v oddaji poudarja psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek. Z njo se strinjata tudi zakonca, ki svoj odnos negujeta ne glede na to, da je eden od njiju že v domu za starejše. Zakonca Grum, nesojen par iz mladosti, ki sta se po več kot 70 letih spet našla in pred letom dni tudi poročila ter zakonca Turnšek, ki sta se v jeseni svojega življenja našla celo prek spletnega portala, pa do nas prinašajo sporočilo, da je lahko ljubezen v zrelih letih še bolj polna, zrela, izpopolnjujoča, tudi romantična in da se je zanjo vredno boriti. Ne glede na leta oziroma še sploh v zrelejših letih.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov