Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 25. jul.

Ava, Riko in Teo se odpravijo v gozd nabirat gobe, pri tem pa jih ujame noč. Prestrašeni prisluškujejo odmevom v temnem gozdu, dokler res ne srečajo volka, ki pa bi se v resnici rad le z njimi igral.

Mandi in Pipi bi imela rada glasbeno skupino. Na avdicijo povabita vse prijatelje v mestu in hitro izbereta primerne. Z njima pa bi rad igral še nekdo. Se bo našel prostor tudi za nerodnega glasbenika?

Niko ostane brez glasu, zato Nupi govori namesto njega, vendar pa kar malo preveč uživa v klepetanju.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko skuša čarati in začarati dedka. Abrakadabra, in namesto dedka se prikaže ptiček. Belko ga skuša spremeniti nazaj v dedka, ki je v resnici odšel po limonado. Ko odkrije, da ne zna čarati, mu dedek v tolažbo pokaže čarovniški trik, in Belko čara kot pravi čarovnik.

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta Ben in Tom sedla v avtomobile in se podala na dirko.

Vročega poletnega dne se vsi zabavajo, le Ezop dela. To se mu zdi nepravično, zato napiše igro o marljivih mravljah in murnu. Muren je pel in plesal, medtem, ko so mravlje celo poletje delale. Ko pa je prišla zima, muren ni imel ne hiške ne ozimnice. Zato je prosil mravlje za pomoč. Naj mu mravlje pomagajo? Samo Ezop ve odgovor!

Nejko je žalosten, ker mu njegove najljubše hlače niso več prav. Mavricij ne razume, v čem je težava, saj ima Nejko še kup drugih hlač. A nobene mu niso tako pri srcu! Nejko se odloči, da jih bo raje podaril prijateljem, kot da bi jih zavrgel. Njegovi prijatelji jih poskušajo predelati v nenavadne stvari. Ko se sprejo, čigave bodo, jih po nesreči razvlečejo. Hlače so Nejku zdaj spet prav!

Pepa, mami, očka, Jure in njegov prijatelj slonček Stanko gredo v muzej na razstavo o Luni.

Veveriček Sivček Zajčku Rjavčku podari senčnik iz lista. Kasneje si premisli in senčnik zahteva nazaj. Zajček Rjavček je razočaran. Bosta prijatelja našla pravo pot, da bosta oba zadovoljna?

Bubi, Bibi in Boni se igrajo z žogo, ki se skotali v gozd. Boni steče za njo, da bi jo ujela, in sreča pasavca. Ker se dolgo ne vrne, gresta Bubi in Bibi iskat sestrico. Papiga modri makao jima pove, da jo je videla v bližini pasavčevega brloga. Tam o njej ni niti sledu. Sovici se odpravljata domov, da bi povedali očku in mami, kaj se je zgodilo, a ju zanese v brlog ježevcev. Bibi opazi Boni med mladički ježevci, ker bi se rada z njimi igrala. V domačem gnezdu sovice pripovedujejo o novih dognanjih in živalih, ki živijo pod zemljo. Mami seveda opazi, da je Boni polna iglic in umazanije, ter ji prijazno pojasni, da prijateljstvo ne pomeni, da moraš biti podoben prijatelju. Očkov najboljši prijatelj je lenivec, pa si nista prav nič podobna.

Mavgli se nauči slikati. Darzi je tako navdušen, da razglasi, da bo Mavgli kmalu postal kralj džungle. Užaljeni Šir kan napade Mavglija, a izkaže se, da je napadel le Mavglijev portret na skali.

Simon bi rad postavil rekord v preigravanju z nogometno žogo. A kako, saj se mu Gašper venomer mota pod nogami. K sreči ga mamica odpelje na rojstnodnevno zabavo in Simon si lahko oddahne. Uspe mu postaviti rekord, vendar ga nihče ne občuduje! Očka je prezaposlen, mamica ima pomemben telefonski pogovor, Gašperja pa še ni od nikoder. Ko se končno vrne, je Simon navdušen, da se ga bratec včasih drži kot klop.

Konrad je Velika noga in prihaja iz velikega mesta. Ko pride v Goščavo sreča majhno trmasto sladkosnedo poletušo vrečarico Kasijo in njenega prijatelja polža Friderika. Njihovo prvo srečanje ni prav prijateljsko. Neprijeten dogodek v strašljivi Blatni močvari pa jih prepriča, da se drug drugemu ne zdijo več tako napačni. Ko si urejajo svoja nova bivališča, spoznajo, da so sosedje. Začne se njihovo nenavadno prijateljstvo.

Hop v parku užali prijatelje, zato se Petrček zapodi za njim. Hop se na begu zaleti v smetnjak in na očesu stakne velikansko modrico. Zajec takoj začne izsiljevati Petrčka in Kalimera, da ju bo zatožil očku policistu in rekel, da sta ga pretepla. Kakšna laž! To je res krivično!

Razred si želi narediti dober vtis na šolsko inšpektorico, gospo Revskač. Ali jo bodo pošasti po noči pošastovitih spodrsljajev le pripravile do smeha?

Živa, Vid in Toni najdejo blatno lužo in v njej školjko. Radi bi se igrali z njo, a jo prestrašijo. Ko se ji hočejo opravičiti, najdejo še več školjk in zabava se takrat šele začne.

Vegi speče torto in prosi Nejka, da do zabave popazi nanjo. Torta je videti tako slastna, da se ji Nejko ne more upreti. Z Mavricijem se trudita, da bi se zamotila in ne bi razmišljala o slastni torti. Le kako se ji bosta uprla?

Tib izrezlja piščalko za vabljenje ptic, ki nehote hipnotizira Tamtama. V roke jo dobi Lud, z njo pa tudi nadzor nad dinozavrom. Tib se bo moral zelo potruditi, da bo Tamtam spet svoboden.

Kraljica Marjetka sliši, kako Lili obuja spomine. Najlepše se je imela, ko je nekoč prenočila v šotoru. Tudi Marjetka si zaželi, da bi vsaj enkrat okusila takšno svobodo, toda Vladka je strah. Kraljica vendar ne sme spati pod milim nebom. Željo Marjetki naposled izpolni domiselni in pustolovski Apolon.

Kmetijo nepričakovano obišče pobegli kaznjenec iz bližnjega zapora, ki se skrije v skedenj. Ko nekaj časa preživi z Jonom in druščino pa se mu zapor sploh ne zdi več tako slab.

Govoreča Angelca nikoli ni gledala Tomove najljubše serije filmov. Ker prihaja novo nadaljevanje, skuša nadoknaditi, kar je zamudila.

Sabljezobi pripravlja ladjo za nov roparski pohod. Tokrat bodo imeli na krovu tudi kuharico, Nerodovo in Prismodovo mamo. Vendar Sabljezobega kmalu mine potrpljenje in odloči se, da ne bo več poslušal nenehnega nerganja. Raje bo še naprej jedel čudne zvarke, ki jih posadki pripravlja kuhar Kost.

Jon Skaza najde zemljevid zaklada. Za iskanje določijo Pikca in Vranko, ker znata brati. Kmalu najdeta skrinjo z zakladom, ki pa je navadna kuharska knjiga. Nerodova in Prismodova mama jo je skrila pred radovednim ladijskim kuharjem. To je priložnost za Pikca. Postal bo kuharski pomočnik in kuharju bral recepte.

»Živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti.«
Ef 4,1-2
Razmišlja Elvi Rwankuba

Salezijanec Jože Andolšek že tri desetletja pomaga zapuščenim otrokom v Etiopiji.

Papež Frančišek je s pismom Z očetovim srcem decembra zaradi stisk pandemije razglasil leto svetega Jožefa. Ob prazniku svetega Jožefa delavca, ki goduje prvega maja, bo oddaja posvečena slovenskemu misijonu v Etiopiji. Stiske v eni najrevnejših držav na severovzhodu Afrike so velike in nasilje narašča. Med 109 milijoni prebivalcev so najbolj prizadeti otroci in mladi.
»Če pomagam le enemu otroku, sem izpolnil smisel svojega življenja!« pravi »oče etiopskih sirot«, salezijanski duhovnik iz avstrijske Koroške Jože Andolšek. Njihovo življenje nam bo približal z dvema kratkima filmoma, Brezčasje senc in Slovenski misijon.
Poleg Jožeta Andolška pa bo gostja v studiu laiška misijonarka v Etiopiji Polona Dominik, ki prek Misijonskega središča Slovenije skrbi za projekt botrstva.

Vremenske razmere so še v začetku julija nakazovale, da bodo poljedelci z žetvijo lahko pričeli tri tedne prej, kot so sprva načrtovali. Po spravilu ječmenov in zgodnjih sort pšenic so jim začele nagajati padavine, ki so spravilo žit precej zaustavile. Sredi julija smo se odpravili po SV Sloveniji in preverjali kakšno je stanje na terenu. Kočevski med je prvi evropski med z zaščiteno označbo porekla. Kljub težavam, ki so doletele letošnjo pomlad čebelarje po vsej Sloveniji, si v Kočevju obetajo dobro letino.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Jossi in Kari, oče in sin, sta zelo zgodaj, ko še nista dosegla 40. rojstnega dne, prepustila kmetijo mladim generacijam. Danes na kmetiji ustvarjajo trije Karijevi sinovi, ki so stari od 18 do 20 let. Zgodba družine Knuuttila, ki se zaveda kako pomembne so ideje, ki jih prinašajo mlade generacije, so redkost tako na Finskem kot v vseh evropskih državah.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletno sproščeni se predstavljajo glasbeniki različnih generacij ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Ker je ob njej nepogrešljiva, nam bo Darja v spremstvu glavnega gosta oddaje, zaigrala na harmoniko na izbrano tematiko posamezne oddaje. V sodelovanju z glasbenimi gosti oddaje bomo izbirali Naj spot oddaje Poletni pozdrav.
V tokratnem Poletnem pozdravu bomo slavnostno praznovali 30-letnico samostojnosti naše države. Ob tem dogodku smo še posebej veseli priredbe pesmi Lojzeta Slaka Srečno, mlada Slovenija, ki jo je napisal pred 30 leti. Tokrat jo bomo slišali v izvedbi ansambla Glas. Naš osrednji gost je legendarni pevec Andrej Bergant, ki je svoje poslanstvo uresničil v zasedbi Fantov s Praprotna, ki so dolga desetletja nastopali z Lojzetom Slakom. Z nami bodo še Igor in Zlati zvoki z uspešnicama Zlatolaska in Halo, Evropa, ansambel Nemir s skladbama Škrjanček in Slovenska pesem, mladi glasbeniki iz Ansambla Glas pa nam predstavljajo še svojo Kdor srcu sledi.
V tretji oddaji bomo dobili prve štiri četrtfinaliste za Naj spot Poletnega pozdrava. Veseli Dolenjci, Mladi Pomurci, Ansambel Juhej in Šaljivci nadaljujejo pot proti polfinalu.

Posebna izdaja priljubljene popotniške serije. Mojca Mavec je spremljala gostovanje Simfoničnega orkestra RTv Slovenija na turneji po Latinski Ameriki. Ko se 67 članov spremeni v sopotnike, se zgodbe ponujajo kar same. To niso samo izvrstni glasbeniki, ampak tudi radovedni popotniki.
V tretji oddaji bomo obiskali največje mesto Latinske Amerike, Sao Paolo. Orkester bo gostoval v eni najprestižnejših dvoran, Sala Sao Paolo, ki je še danes del znamenite železniške postaje. A do koncerta je dolga pot. Mojca pripravlja prav posebno presenečenje tolkalistoma orkestra. Obiskala bo tudi eno največjih favel v mestu, Heliopolis, kjer prav s klasično glasbo pomagajo otrokom iz družin na robu brazilske družbe.

Angleška komična drama s sijajnim Brianom Coxom v vlogi zagrenjenega upokojenega gledališkega igralca.

Upokojena legenda odrskih desk sir Michael Gifford je na smrt bolan, vendar je takšen ljudomrznež, da je kljub hudi bolezni z doma pregnal že veliko negovalcev. Nekega dne njegova zaskrbljena hči zaposli novinko, ki se je želi sir Michael po hitrem postopku znebiti. Toda Dorottya, mlada igralka madžarskega porekla, se mu postopoma prikupi s svojo nabritostjo in močnim karakterjem. Potem ko mu razkrije, da želi igrati Shakespeara, sir Michael nastopi kot njen mentor in se po dolgem času tudi sam ponovno zagreje za nastopanje v gledališču. Drug drugemu postaneta sogovornika in zaveznika.

Izvirni naslov: THE CARER / Madžarsko-britanski film, 2017 / Režija: János Edelényi / Scenarij: Gilbert Adair, János Edelényi / Igrajo: Brian Cox, Coco König, Anna Chancellor

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Joker je počaščen, da bo v novi oddaji gostil Tino Mahkota iz Ljubljane, hčer Marjane Deržaj in Anteja Mahkote. Tina je literarna prevajalka in profesorica angleškega jezika ter primerjalne književnosti, lahko se pohvali z bibliografijo, ki obsega več kot 180 prevodov. Med njimi najdemo tudi številne gledališke uprizoritve. Prosti čas posveča svoji psički in seveda hčerki, ki jo je na kviz tudi prijavila. Na poti do 20.000 evrov ji bo pomagal prijatelj, doktor farmacije, Matjaž Ravnikar.

Gino je popotnik in gurman, ki se bo tokrat odpravil na italijansko obalo Jadranskega morja in nam ob lepotah narave in kulture, ki se je razvila s civilizacijo, razkril nekaj receptov za odlične in hitro pripravljene jedi iz tamkajšnjih krajev. Najprej se bo odpravil v Benetke, kjer bo po kanalih zaplul z gondoljerjem, pokusil tradicionalne beneške prigrizke in se ustavil na otoku Burano, kjer v ribiški vasici barvitih hiš že stoletja izdelujejo čipke. Gino se bo skozi labirint beneških uličic že zarana odpravil na beneško tržnico in med kulisami bogate kulturne dediščine pripravil okusne rezance z rakovicami, olivami, češnjevimi paradižniki in penino.

Gospa Vitorog pelje razred na pohod po vrtu, a Bučko doma pozabi svojo opremo. V omari za izgubljene predmete iznajdljivo najde nenavadne pripomočke za raziskovanje narave.

Frfra in Cufek sestavita dirkalnik in ga želita preizkusiti. Bi iz praznih plastenk in zabojev lahko sestavila dirkalno progo?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Douglas se spominja šolskega kviza na srečanju otrok in njihovih staršev. Žena Connie, s katero sta bila vedno v isti ekipi, se je odločila igrati z drugimi. Douglas v Benetkah išče sina. Spozna ločenko Frejo, ki potuje po Evropi, da bi uživala v muzejih in hrani. Skupaj si gresta ogledat beneške znamenitosti. Freja mu pove, da je zobozdravnica in da ima dve hčeri. Medtem ko sedita na kavi, Douglasa pokliče Connie z novico o Kat.

US / Velika Britanija / 2020
scenarij: David Nicholls
režija: Geoffrey Sax
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Saskia Reeves, Sofie Gråbøl, Tom Taylor, Iain De Caestecker, Thaddea Graham

V intervjuju, ki ga je opravil dr. Jože Možina, bomo pobliže spoznali enega najprodornejših slovenskih pesnikov, ki je hkrati pronicljiv opazovalec sveta, v katerem živimo.
Dr. Senegačnik je profesor stare grščine in latinščine na ljubljanski univerzi in odličen poznavalec antike, iz katere črpa večne modrosti. V prvem delu pogovora se bosta z voditeljem med drugim dotaknila primerjave med antičnim in današnjim časom, saj je čedalje bolj razvidno, da se sistem primarnih evropskih vrednot krha, kar ogroža način življenja, kot ga poznamo. Govor bo tudi o »konsenzualni laži«, s katero je dr. Pučnik označil nekdanji režim, o kulturnem marksizmu, pa tudi o napetosti v sedanji slovenski družbi, ki jo v marsikaterem pogledu spodbujajo mediji. Senegačnik je tudi pisec več esejističnih knjig, za pesniško zbirko Pogovori z nikomer pa je dobil nagrado Prešernovega sklada. Ob koncu se nam bo predstavil kot pesnik in prebral dve še neobjavljeni pesmi, primerni za poletni čas.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Razširjena informativna oddaja bo ponudila še zadnji dnevni pregled dogajanja na olimpijskih igrah, napovedali pa bomo tudi dogodke prihajajočega dne, kajti tekmovalni program se bo v Tokiu začel le nekaj ur po oddaji.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Plezajo na navpične, gladke stene, nekateri celo brez varovalne vrvi. Plezajo po ledu ali skalah, ki se pnejo nad morjem. Nekateri se v dolino spustijo na smučeh ali deski, drugi se z vrha poženejo s padalom ali v posebni letalni obleki. Zakaj? Samoizpolnitev, premagovanje ovir. Na najvišje vrhove se nekateri odpravijo kljub slepoti ali kaki drugi telesni pomanjkljivosti. Dokumentarni film prepleta pričevanja izvrstnih alpinistov in njihova razmišljanja o tanki meji med pogumom in morebitno usodno predrznostjo.

FINE LINES / Hongkong, Združeni arabski emirati / 2019 / Režija: Dina Khreino

Uživali boste v glasbi Petra Iljiča Čajkovskega, posvečeni poletju, v izvedbi klarinetista Mateta Bekavca in Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale. Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, uspešno pa se posveča tudi dirigiranju.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov