Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. sep. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 18. sep.

Obiskali smo začetek Treska #12, ki je obračun glasbe in založništva, ter začetek Šiške Open, ki pa je dan urbanega dogajanja in glasbe. Iz Trsta se oglaša dopisnica, ki je preverila dogajanje na bienalnem festivalu Slovencev v Italiji, Slofestu, v prestolnici pa smo obiskali še razstavo umetniškega nakita na gradu in razstavo latvijske animatorke in ilustratorke Anete Melece v Galerijo Vodnikove domačije. Po vsej državi se začenja tudi festival Odprte hiše Slovenije, v SEM-u pa razstava Saj grem samo mimo: Mozaik razglednic in prijateljstev Aleša Debeljaka.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ste pripravljeni na začetek pouka? Učitelj Miha si je že nadel očala, Čudogozd pa se je spremenil v učilnico. Učenka Ana je odlična v računanju. Kateri je njen najljubši predmet? Malica, se ve! Tudi telovadbe se ne brani. Kdo pa so njeni sošolci? Ena, dve, tri, V Čudogozd se nam mudi!

Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu mnogo različnih stvari pokvari.
Žan in Boris se igrata z Borisovim robotom, a ker so baterije v robotu prazne, robot preneha delati. Fanta kmalu spoznata, da se je vsem kaj pokvarilo. Očijev tovornjak ima počeno gumo, mami so se pokvarile električne škarje, babi pa CD-predvajalnik. Ob koncu dneva se vsi vrnejo domov in se želijo sprostiti pred televizorjem, ob gledanju svojih najljubših oddaj, ampak … O, ne! Tudi televizor je pokvarjen! Žan stisne Mislija in se domisli, da bosta z Borisom zaigrala njihove najljubše televizijske oddaje.

Kalimero odkrije nov filter za DoVinčijev zmešalnik barv, s katerim postane neviden. S Pavlinco se ponorčujeta iz Valentinčka in Petrčka. Petrček pa se tako prestraši, da prevrne novi županov kip, ki se razleti na kose. Petrček bo kaznovan, Kalimero pa ga ne more zagovarjati, ker je … neviden.

Pepa in prijatelji v peskovniku gradijo zapuščeni otok. Naredijo gozd, jezero, hiše in trgovine. Zelo dobro jim gre od rok, dokler se ne prikažeta dva dinozavra.

Na tečaju za mlade kolesarje gospoda Mozga se pošasti učijo o varni vožnji. Njamba zaskrbi, da si s svojim starim zarjavelim skirojem ne bo prislužil značke za zelo varno vožnjo.

Vegi prosi Nejka, da poskrbi za njegov vrt. Nejko se ne znajde najbolje, a mu Mavricij zagotovi, da je dober vrtnar, ter mu priskoči na pomoč. Korenje je kmalu videti precej poklapano in se potuhne v zemljo. Nejko prestrašen pokliče prijatelje, da bi našli rešitev, preden se Vegi vrne.

Le zakaj se nam včasih zvrti? Zmedi se s prijatelji zapelje z vlakcem smrti, odgovor na vprašanje pa dobile šele, ko jim veliki robot Stane pomaga popraviti tirnice.

Lena bo kmalu praznovala deveti rojstni dan. Priredila bo zabavo za sošolce in poskusila odkriti, kdo od njih bi bil lahko Trilejev najboljši prijatelj. Toda na dan zabave Lena zboli za noricami in na praznovanje pride le njen sosed Trile. Zdi se, da ne bo tako lahko najti najboljšega prijatelja zanj.

Tudi Lena in Trile praznujeta šentjanževo. Lena noče postati Trilejeva nevesta, raje bi naredila čarovnico, ki jo bodo zažgali na grmadi. Za čarovnico se ji zdi najprimernejši lisjaček, igrača Trilejeve sestrice. Trile je v zadregi. Če bo popustil Leni, bo morda zelo užalostil sestrico.

Uf, kako umazana naloga! Klemen se je bo lotil s polnim zanosom, nato pa bo skočil v vodo … No, ne čisto zares. Obiskal bo brkate some. Mu jih bo uspelo videti čisto od blizu? In s kom se bo medtem družila Nika? Pustite se voditi repu.

Zaradi novega sistema ocenjevanja pri tekmovanju v priljubljenosti na spletu, prijatelji nenadoma postanejo sovražniki.

V zadnji oddaji prvega kroga se pomerijo Lea, Sara in Timo iz OŠ Gornji Petrovci (rumeni) ter Om, Matija in Tilen iz OŠ Stična – POŠ Zagradec (vijolični). Množice celih števil in zaporedje rimskih jim delajo preglavice, brez težav pa se znajdejo v srednjem veku in pri preštevanju zvezd v zastavi EU. Komu je bliže nosečnost in komu osmoza ter za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v 16. oddaji Malih sivih celic.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Linus ugotovi, da je bil Snoopy na sojenju. Še več - da je branil zajca, ki je kmetu izmaknil korenje. Čeprav je primer izgubil, je na koncu lepo potolažil svojo stranko. Snoopy je res prava zvezda, saj nastopi tudi v filmu in zmaga na motokrosu.

V zadnjem Poletnem Infodromu pred novo sezono se še enkrat spomnimo mladih kolegov, ki so se v prejšnji sezoni izkazali kot novinarji. Otroški poročevalec Elija se je februarja odpravil v Trbovlje. V DDTlabu v Katapultu se je srečal s humanoidno, torej človeku podobno robotko Evo. Ema je intervjuvala Polkaholike, Peter skakalko na smučeh Niko Križnar, Tisa plesalko Niko Kljun. Prav posebno službo pa imajo psi pomočniki, ki so posebej izšolani za pomoč gibalno oviranim osebam. Psa Nila, ki pomaga Domnu, je izšolal David Pogačnik. Z njim se je srečal naš otroški poročevalec Nace.

Aminata in Jasir se bojita. Njuna brata se ukvarjata s čudnimi posli. Če bi ju zalotila policija, bi obe družini izgnali iz Nemčije. Aminata pa je prestala že hujše reči. Na begu iz domovine je njena mama padla v morje in za njo se je izgubila vsaka sled. Poleg tega deklico duši še laž. Njena družna ni iz Malija, temveč iz Senegala, tam pa ne divja vojna, da bi jo v Nemčijo sprejeli kot begunko.

Moritz je posnel pričevanje mladoletnika, ki je v Evropo pribežal brez spremstva. Zgodba ga močno prizadene. Pri svoji mami, ki dela z begunci, hoče za Aminato urediti azilni status. Rüyet pred očetom brani svojega brata Borana in dobi zaušnico. Zbeži zdoma in se namerava zateči v hišico ob reki, tam pa je že razredni pretepač Janik, ki podtakne požar. Tudi Aminata mora narediti odločilni korak. V domu prizna, da je doma iz Senegala.

V Tarči o treh črkah: P, C in T. O odloku in pravnih podlagah, nejasnostih, nedorečenostih, pa tudi o poslovnih priložnostih, predvsem za podjetja, ki ponujajo teste.

Tokrat smo obiskali zaključno prireditev pilotnega programa Junakinje, ki je vključeval predvsem Rominje iz Prekmurja. Odpravili smo se tudi v Lendavo, kjer so ob odprtju 26. tednov vseživljenjskega učenja podelili pet priznanj zgledno učečim se, med drugim Lauri Kovač iz Dolge vasi. Na Pušči pa so na slavnostnem srečanju podpisali pismo o ustanovitvi informacijske točke v največji romski krajevni skupnosti pri nas. V rubriki romskega jezika pa tokrat o romščini, ki jo govorijo v Franciji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo projekt ZOOSofija, ki ponuja inovativni pristop k reševanju problematike invazivnih vrst živali v okolju. Obiskali smo Vikinga, policijskega konja, ki so ga upokojili in zdaj čaka na zaslužen počitek v novem domu. V tokratnem veterinarskem nasvetu opozarjamo na paralizo grla pi psih. Z avtorjem knjige, Igorjem Plohlom, prebiramo zgodbo o levu Rogiju, o malo manj običajnem levu, ki po resni poškodbi hrbtenice pristane na invalidskem vozičku.Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Ohranjati kamp na najvišji ravni, stalno dodajati novo ponudbo, je glavno vodilo Jureta Kolenca, ki je leta 2000 v Varpolju pri Mozirju kupil zapuščen kamp in ga v dobrih dveh desetletjih razvil v enega najboljših slovenskih kampov. Družinski Kamp Menina je danes odprt vse leto, saj ponuja tudi možnost najema lesenih mobilnih eko hišk in luksuznih glampinških hišk z zasebno savno in masažno kadjo; na 8 hektarih zemljišča je prostora za 250 družin. Gostje, ki prihajajo iz 17 držav, cenijo predvsem bogato dodatno ponudbo, od sprostitvenega centra do bogatega izbora športnih dejavnosti. Kar petino prihodkov, letos jih načrtujejo milijon evrov, ustvarijo s teambuildingi. Kamp Menina je leta 2018 kot prvi v Sloveniji prejel certifikat Zeleni ključ za odličnost in trajnostno delovanje v turizmu.

Temna senca nad novim šolskim letom je padla na ljubljanske gluhe dijake, ki so v integraciji. Ostali so namreč brez tolmača pri pouku, čeprav je bil junija slovenski znakovni jezik vpisan v slovensko ustavo. Medtem ko so bila vsa pričakovanja usmerjena v to, da bo peščica gluhih dijakov zdaj končno le imela tolmača ves čas pouka, so zdaj ostali popolnoma brez njega. Kje se je zapletlo in kakšne rešitve se obetajo, da se diskriminacija preneha, izveste v oddaji Prisluhnimo tišini, v soboto, 18. 9., ob predvidoma 14:30 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Kakšna je bila narava Marije Antoanete, znamenite francoske kraljice? Je vzklik sestradanim množicam "Pa naj jedo potico!" res njen? Kaj je v resnici zanetilo francosko revolucijo, ki še danes velja za prelomni dogodek svetovne zgodovine?

Zgodovinarka, kuratorka in televizijska avtorica Lucy Worsley se sprehodi po kraljevi preteklosti in gledalcem živo predstavi verodostojen potek dogodkov, mite in laži, ki so se spletli skozi čas, pa loči od resnice.

ROYAL HISTORY'S MYTHS AND SECRETS: MARIE ANTOINETTE - THE DOOMED QUEEN / Velika Britanija / 2020 / Režija: Andrew Thompson

Cene se je privadil na novo službo in tudi stranke so se navadile nanj. Vsi ga imajo radi, in odkar je pogorela edina konkurenca, ki jo je imel, je Cene povsem brez skrbi. Ko izve, da ima Irena rojstni dan in bo zvečer v pekarni zabava, pa ne ve, kaj naj stori, saj ga ni nihče povabil. Gospod Marjan in gospa Vera pa se sprašujeta, kaj storiti z zajci, ki jih imata vedno več; Cene se ponudi, da bo poiskal rešitev. Cene si večkrat čas krajša tako, da poleg prodaje kruha, ki ga vsak dan razvaža naokrog, tu in tam opravi še kakšno drugo kupčijo. Ko ga Irena vendarle povabi na svojo zabavo, pa Cene mimogrede odpove zmenek s Karmen in se s kitaro v roki odpravi na zabavo, ki se zavleče globoko v noč.

O ZLATI ROZGI
Sebastjan nas seznanja z rumenocvetočo zlato rozgo, ki pri nas velja za invazivno. Njene cvetove, ki jih lahko še naberemo in posušimo, so zdravilci pripoznali kot koristne pri uroloških težavah. Sebastjan je med rozgo vstavil vrtnice in sestavil čudovit šopek.
SUŠENJE FIG IN MARMELADA
Predniki so zakladnica izkušenj. Ob morju živeči prebivalci so sveže fige namakali v morski vodi, da so bile posušene sočnejše. Temu receptu tokrat na Krku sledi tudi Martina Plohl Krevh, ki je med dopustom vkuhala tudi sočen figov džem.
DNEVNIK: DOZOREVANJE PARADIŽNIKA
Paradižniki so začeli 'stavkati'. Nezrele plodove poberemo z gredic. Pregledamo jih, da so brez plesni ali poškodb od toče. Skušamo jih 'prisiliti', da dozorijo v hladnejši in temni shrambi. Tako so jih že naše babice ohranile dolgo v zimo.
ZELIŠČNI KOLAČ
Tokrat smo na Kozjanskem pekli marmorni zeliščni kolač. Gospa Barbara zelišča nabere na svojem terapevtskem vrtu. Uporabi sveža ali pa sesekljana in shranjena v sladkorju. V kolač zareže z vznemirjenjem, saj jo vedno znova preseneti vzorec.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Nemalo Slovencev ima počitniško hišo ob našem koščku morja. Nekateri so zgradili nove hiše, drugi so obnovili stare objekte. Prav obnove starih hiš so posebno zanimive, saj se lastniki soočajo z omejitvami, tako prostorskimi kot gradbenimi. Predstavili bomo temeljito prenovo hiše blizu Ankarana, ki izstopa po premišljeni izrabi prostora, hkrati pa se z zunanjostjo lepo poda v strnjeno naselje Kolomban.
Mlada arhitektka je dobila izjemno priložnost, da se šola pri prenovi svojega prvega stanovanja. Omejena denarna sredstva so zahtevala veliko iznajdljivosti in ustvarjalnosti. Zdaj, ko ima več izkušenj in ne nazadnje tudi več sredstev, bi prenova potekala malo drugače. Vendar kaj bistvenega v interjerju ne bi spremenila, saj se ona, njen fant Matic in njun pes Vasko v svojem domu odlično počutijo.
Vrtovi s patino ljubezni imajo svojevrstno energijo. Enega takšnih smo obiskali v Šentvidu, kjer je lastnica na majhnem prostoru z rastlinami in kamni obudila bogate spomine na srečno otroštvo iz gozdov Notranjske.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
V prvi oddaji nove sezone komentiramo novo televizijsko serijo, ki opisuje afero s konca devetdesetih let, ko je imel predsednik Clinton spolno razmerje s svojo pripravnico. Kdo vse bi se moral opravičiti Monici Lewinsky? Sprašujemo se, ali so slovenske ženske med vsemi Evropejkami najbolj izčrpane, in se čudimo zvezdnikom, ki v pregrešno dragih oblačilih na rdeči preprogi pozivajo, da je treba obdavčiti bogate.

»Če kdo hoče biti prvi, naj bo izmed vseh zadnji in vsem služabnik.« Mr 9,35
razmišlja JANEZ VODIČAR

Apolona obišče nekdanji tovariš Mario. Želi si, da bi spet potovala in nastopala skupaj. Ko ga Apolon zavrne, ukrade kraljevski nektar in ga podtakne čričku. Ta mu še pravi čas prekriža načrte, medtem pa dragoceni nektar ukradejo sršeni, in skesani Mario mora napeti vse moči, da ga dobi nazaj.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po dveh desetletjih načrtovanja in najrazličnejših zapletov se začenja gradnja 2. železniškega tira med Divačo in Koprom, največjega infrastrukturnega projekta pri nas. Izvajalec Kolektor CPG je s turškima partnerjema že zagrizel v predore. O poteku gradbenih del z direktorjem družbe 2TDK Pavlom Hevko, prvim možem Kolektorja CPG Kristjanom Mugerlijem in predstavnikom turških podjetij Bahadirjem Oralom. Kako bo 2. tir spodbudil gospodarstvo in zakaj ne gradimo dvojnega tira? Se bo projekt podražil, bodo pri njem sodelovali tudi Madžari? Avtorica: Elen Batista Štader.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V prvi oddaji nove sezone se bo v kvizu Joker preizkusil gledališki igralec, komedijant in šaljivec Konrad Kondi Pižorn iz Litije. Sodelovanje v Jokerju bo vzel povsem resno, a iz svoje kože ne more, poskrbel bo, da bo prva oddaja zares kratkočasna. Zase pravi da rad dolgo spi, pojé vse, kar mu skuha njegova žena in skupaj z njo neskončno rad sprehaja psa Berka. Vlogo super jokerja je zaupal prijatelju, harmonikarju Viliju Bonči.

V tretje gre Rado, v šesto pa Tilen, na male zaslone namreč prihaja 6. sezona satiričnega šova Kaj dogaja? S Tilnom Artačem v glavni vlogi. Tako kot doslej bomo tudi to soboto kritično pretresli dogodke preteklega tedna, v PUP TV-ju pa bo o stanju v državi spregovoril sam minister Hojs. Miran s šanka je tokrat preslišal nekaj o krivuljah, šli pa bomo tudi na teren, kjer nastaja novi črni trg nadomestnega zdravljenja. Naša gostja v studiu bo olimpijka Tina Trstenjak, na Malo teraso prihaja gorenjska rap atrakcija Granitna kocka, govori pa se, da naj bi se v oddaji oglasil celo Adi Smolar.

Valina hči Grace zabrede v morje ob družinski posesti in je v komi. Val se boji, da bodo policisti pomislili, da je Grace umorila Denisa, in si njen poskus samomora razlagali kot priznanje krivde.


SMOTHER / Irska / 2021
scenarij: Kate O’Riordan
režija: Dathai Keane
v glavnih vlogah: Dervla Kirwan, Stuart Graham, Seána Kerslake, Gemma-Leah Devereux, Niamh Walsh, Lochlann O’Mearáin, Thomas Levin

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Eden bolj provokativnih znanstvenofantastičnih filmov zadnjih let o umetni inteligenci. Ta se vedno bolj odmika od znanstvene fantastike in postaja stvarnost. Odličen prvenec je bil leta 2016 nagrajen z oskarjem za specialne efekte.

Caleb, 24-letni računalniški programer, zmaga na službenem tekmovanju in osvoji glavno nagrado, ki mu prinese enotedensko druženje z genialnim direktorjem podjetja. Ko prispe do koče na samotnem kraju v gorah, ugotovi, da je direktorjev dom raziskovalna ustanova, v kateri poteka največji znanstveni dogodek v zgodovini. Tudi sam bo sodeloval v njem – komuniciral bo s prvo resnično umetno inteligenco na svetu, v podobi lepe robotke. Povsem prevzet nad dogajanjem ne sluti, da se bo osupljiv eksperiment sprevrgel v nevarno psihološko bitko.

Originalni naslov: EX MACHINA
Leto produkcije: 2015
Država: Velika Britanija
Žanr: znanstvenofantastični film
Režija: Alex Garland
Scenarij: Alex Garland
Igrajo: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po dveh desetletjih načrtovanja in najrazličnejših zapletov se začenja gradnja 2. železniškega tira med Divačo in Koprom, največjega infrastrukturnega projekta pri nas. Izvajalec Kolektor CPG je s turškima partnerjema že zagrizel v predore. O poteku gradbenih del z direktorjem družbe 2TDK Pavlom Hevko, prvim možem Kolektorja CPG Kristjanom Mugerlijem in predstavnikom turških podjetij Bahadirjem Oralom. Kako bo 2. tir spodbudil gospodarstvo in zakaj ne gradimo dvojnega tira? Se bo projekt podražil, bodo pri njem sodelovali tudi Madžari? Avtorica: Elen Batista Štader.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov