Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 16. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 16. okt.

Ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije bomo spregovorili o njegovem pomenu. Objavili bomo reportažo s Festivala slovenskega filma in razkrili nagrajence Društva slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev. Predstavili bomo tudi knjigo dramaturginje Diane Koloini Slabo poznate naših src tančine in si ogledali razstavi v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sara v Čudogozd ni prišla sama. Z njo je Julija, njen dojenček. Kdo se bo pa igral z Jako? Naj si še Jaka poišče svojega dojenčka. Gozd mu ponudi kaktus. Na, lepa reč. Medvedek je veliko boljša izbira. Kdo se bo skril in kdo bo iskal? Kdo bo lovil in kdo bo ujet? Dojenčka sta se utrudila, zato je nastopil čas za uspavanko.

Pomočnik Vid ima nov zalivani sistem. Reks se igra z njim in igrišče spremeni v blato. Prav takrat pa na tekmo pride najbolj urejena ekipa v ligi, ovce iz Breeezovice.

Jure se zabava z ogledovanjem v ogledalu. Pepa in Jure skušata najti še več bleščečih stvari, v katerih se lahko vidita.

Skozi dolino se vrtinči rušilni tornado. Tamtam ga prvi začuti, zato zgrabi Tiba in z njim steče v zavetje. Medtem se v taboru klan skrije na varno v Aronovo votlino.

Mlada čebelica Iris bi rada postala zvezdnica. Apolon pristane, da jo bo naučil vsega, kar mora vedeti. Toda Iris je razočarana. Uspešni umetniki nimajo le daru, temveč tudi trdo delajo in pilijo svoje nastope, ona pa je neučakana.

Zmedi zna zganjati hrup. Pa bi znal zaigrati tudi glasbo? Zim, Zam in Zum ga odpeljejo v glasbeno deželo in ga z nekaj vaje pripravijo, da zabobna na koncertu.

Kakšna je madžarska vižla in kako izgleda »kukr en španjel« … Res je, to so pasme psov, ki jih bober Bor včasih malce po svoje izgovori, deček Ludvik pa o njih tudi veliko ve. Spoznajmo Ludvika in njegove živalske prijatelje. Kviz o njem bo vse prej kot predvidljiv, saj se veverica Šviga in Bor ne bosta mogla uskladiti o tem, ali so kakci primerna tema za živalski kviz ali ne. Kaj pa pravite vi?

Nejko Smejko stoji ob poštnem nabiralniku in nestrpno pričakuje ... Koga? Ali kaj? Pošto. Prinese jo Tisa, 5 majhnih poštnih paketov. Preda oziroma poda jih Nejku. V enem se smeje Zofkina uganka. Kateri predmet je skrila? In kateri poklic bomo predstavili? G kot glejte nas.

Lučko v stanovanju presenetijo neznanci. Le kdo so in kaj hočejo? Firbcologi se z neznanci spoprimejo za laskavi naziv pravi Firbcologi. In kdo bo zmagovalec? Adam in Maruša na terenu poizvedujeta, kaj počnejo nekdanji Firbcologi in kakšne spomine imajo na svoj firbcološki staž, Manca in Nikolina pojeta z Nino Pušlar, Lučka in Lev Krištof pa raziskujeta projekt Botrstvo.

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

Prvi dan pouka so vsi učenci nemirni. Katy skrbi, ali bo zdržala ves dan, ne da bi šla na stranišče. Potem dobi spremljevalko. Prej se nista najbolje razumeli. To je namreč deklica, ki jo je Katy potisnila v bazen. Najhuje pa je to, da je do Katy strašansko prijazna. Kako se bosta razumeli?

Infodromovo druženje na tokratni petek je bilo tako pestro, kot so pestre vaše interesne dejavnosti. Preverili smo, zakaj je dobro, da vas poleg šole in računalnika zanima še kaj drugega. Morda ste v zadnjem času slišali starše, da so se podražili hrana, nafta, kurilno olje in še kaj. Strokovnjaki pravijo, da je to med drugim povezano z inflacijo. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, kaj to pomeni. Devetošolci iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika so pripravili časovno kapsulo, ob mednarodnem dnevu bele palice pa smo se v Infogromu pogovarjali s Timom, ki je slep od rojstva, in njegovimi sošolci. Otroški poročevalec Filip pa se je pogovarjal z raperjem Josom, skupaj z Muratom pa beatboxal po povezavi.

Flo in Basim imata dokaz, da je Pieter tat, in odpravita se na policijo, da bi ga prijavila, toda Pieter ju prelisiči. Flo Pieter prav obsede, tako da mora Basim poseči po skrajnih ukrepih. Soufian se hoče pogovoriti s Pietrom in gre k njemu domov, kjer pa odkrije, da je Pietrova mama policistka.

Nove epizode Osvežilne fronte bodo spet vsebinsko pestre in začinjene s humorjem. Za osvežitev bodo ob scenaristki Urški Mlakar skrbeli še režiserki Ema Muc in Tina Novak ter igralci Ajda Smrekar, Ajda Toman, Gaja Filač, Juš Milčinski, Peter Frankl, Jan Kok, Jernej Kogovšek, Vid Sodnik in Rok Bohinc, ki se v vsaki oddaji prelevi tudi v voditeljsko vlogo.
Razmerja, paranormalno, koncentracija, imunski sistem, polnoletnost in prazniki so teme, ki so jih ustvarjalci Osvežilne fronte to jesen izbrali za mlade. Svojo osvežilno ustvarjalnost bodo še naprej širili tudi na družbenih omrežjih (FB, Instagram, Snapchat), spremljati pa jih je mogoče tudi na youtube kanalu Osvežilne fronte.

Začenja se nova, še bolj sveža sezona Osvežilne fronte. Tema bodo tokrat različna razmerja. Kdo je lahko najboljši prijatelj, prijateljica? Kaj vse si lahko zaupajo najboljši prijatelji? Kaj se zgodi, če prijateljstvo preraste v ljubezen? Kako se znajti v zapletenih sorodstvenih razmerjih? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat iskali odgovore.

Skupaj s Slovenijo letos praznuje 30. obletnico tudi akcija »Moja dežela lepa in gostoljubna«, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije. Gre za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Kateri kraji so se letos uvrstili med najlepše in najbolj gostoljubne? Med potepom po Sloveniji bo odgovore iskala voditeljica Mojca Mavec.

Večji del oddaje bo tokrat namenjen največjemu romskem naselju pri nas – Pušči, ki oktobra zaznamuje 110-letnico. Ustvarjalci oddaje so se sprehodili skozi naselje, v katerem so med drugimi vrtec, gasilski dom, večnamenske dvorane, nogometno igrišče, in se s sogovorniki ozrli v preteklost naselja in predstavili mejnike, ki so ga oblikovali. Prihodnost pa Pušči prinaša več turističnih priložnosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

S Tjašo Kersnik Pirman spoznavamo terapijo za konje. Kako se ženska moč povezuje s konjsko, smo preverili pri pobudnici in stotnici konjenice Kresničke na Koroškem. Jesen je čas prehladnih obolenj pri ljudeh, pa tudi živalih opozarjamo na kužni kašelj pri psih. Prostovoljci Društva Reks in Mila opozarjajo na vse prepogosto zgodbo zapuščenih mačjih mladičev. Tri mlade muce pa tudi iščejo varen, ljubeč dom. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Zagonsko podjetje Evegreen iz Velenja razvija bio-razgradljive, naravi prijazne izdelke na osnovi organskih odpadkov, ki jih proizvedejo za različna podjetja. Na začetku podjetniške poti so jim napovedovali, da iz te ideje ne bo kruha; danes sodelujejo z več kot 400 evropskimi industrijskimi partnerji, inštituti in raziskovalci. Njihov prvi izdelek je bil biorazgradljiv cvetlični lonček, sledili so biorazgradljiv frizbi, pa eko nagrobna sveča, njihov zadnji izziv so biorazgradljivi oprimki za športne plezalne stene in embalaža za kreme. V podjetju, ki je že od vsega začetka član največjega evropskega zelenega pospeševalniškega programa Climate KIC, želijo v kratkem okrepiti 4 člansko ekipo in se s trajnostnimi izdelki še bolj uveljaviti na domačem trgu in v tujini. V oddaji pa še dva primera dobrih praks krožnega gospodarstva: Brodka in Love2Bake.

70 milijonov gluhih po vsem svetu vsako tretjo soboto v septembru praznuje mednarodni dan gluhih. V Sloveniji je letošnjo slavnostno prireditev organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, saj je mednarodni praznik sovpadal z jubilejnimi 90 leti delovanja društva na Slovenskem. Slovesni dogodek je zasenčilo dejstvo, da so gluhi dijaki v rednih šolah ostali brez tolmača. Kakšen je recept za dolgo in uspešno skupno življenje, pa nam bosta povedala gluha zakonca Ivanjšič, ki sta nedavno praznovala biserno poroko. Glejte nas v soboto, 16. oktobra, ob predvidoma 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

1. del: Ognjeniki
V prvem delu serije bomo izvedeli, da brez ognjenikov življenje na Zemlji sploh ne bi moglo nastati. Čeprav so ognjeniški izbruhi uničujoči, magma, ki priteče iz staljene sredice planeta, ustvarja novo kopno, ognjeniški pepel, bogat z minerali, pa rodovitno prst.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

Po dolgem času Ceneta obišče Pika, ki na obisk ne pride sama. Cene je nemalo presenečen, ko spozna njenega fanta, vendar presenečenje ni neprijetno. Da za dežjem prej ali slej posije sonce, se prepriča župnik, saj ima Cene zanj odlično novico. Cene mu za kuharico predlaga Ibrotovo ženo Kadifo, in zdi se, da je župnikovih težav konec. S povsem novim problemom pa se srečujeta Pavle in Polde, ki imata opravka s komunalnimi zadevami. V pekarni pride do hudega prepira med Jakom in Ireno, v katerega se vmeša tudi Irenin oče. Že tako skrhani odnosi se dokončno zalomijo in samo vprašanje časa je, kdaj bo zares počilo.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tedenski sinopsis, daljša verzija:
V Bodoncih na severovzhodu Slovenije smo med valovitimi polji in travniki obiskali staro domačijo. Ko so jo kupili, njeni novi lastniki niso dobili le ključa v roke, temveč tudi dragoceno vsebino, ki so jo skrbno vpeli v novo zgodbo.
Podstrešnih prostorih v stari meščanski hiši so praviloma tisti prostori, kamor človeška noga dolgo ni stopila in ki laiku na prvi pogled ne obetajo veliko. Ko pa jih zazna izkušeno oko strokovnjaka, ki med drugim v mansardo pripelje dovolj naravne svetlobe in ko se lastnik ne ustraši kakšne stopnice več, potem … je stvar zrela za v Ambiente!
Lastnica stanovanja v novogradnji je v pravem trenutku zaznala, da od svojega novega doma želi nekaj več. Da želi strokovno pomoč pri izboru in umestitvi notranje opreme. Obrnila se je na mlade arhitekte v enem od ljubljanskih birojev. Ti so dobro prepoznali njenega polnega duha, eleganco in prefinjenost in spretno sledili njenim željam ter potrebam. Tako se je rodilo naslednje stanovanje za brezčasno damo.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
V tokratni oddaji se dotaknemo dražje zime in napovedane podražitve energentov. Družbena omrežja so med drugim preplavili odzivi ljudi na fotografijo mame, ki je v središču Ljubljane v plenici in brez čevljev sprehajala majhnega otroka. O vzgojnih modelih z gostjo Evo Kreslin iz Javnega zavoda Mala ulica. Pa o ugibanjih in špekulacijah, ki jih je z uporabo palice v javnosti sprožila britanska kraljica. No, z dvora pa tudi o primerih pogretih romanc in tem, ali je lahko ljubezen v drugo večna?

»Za uspeh moraš imeti srečo, da se ti ponudi dobra priložnost, in pamet, da jo znaš izkoristiti.« Afganska modrost
razmišlja ANAMARIJA STIBILJ ŠAJN

Kuhar Štef bi rad pripravil sveža in zdrava jajčka za zajtrk,
a jih ne more, ker so na Majčini kmetiji izginile vse kokoške. In zato tudi jajc ni.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Kljub sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so ulice številnih evropskih mest v zadnjih mesecih preplavili protestniki. Čeprav so največkrat skupni imenovalec protestov prav zajezitveni ukrepi oziroma nasprotovanje pogoju PCT, pa se ljudje na ulicah zbirajo tudi iz številnih drugih razlogov. Zakaj je ravno v največji zdravstveni krizi sodobnega časa na ulicah čedalje več ljudi? Kaj želijo sporočiti oblastem? In ali lahko ljudje s protesti sploh kaj dosežejo? Avtor: Marko Valadžija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V uri sproščene zabave se bo z Jokerjem soočil novopečeni očka Blaž Jantol iz Zaloga. Magister poslovnih ved pravi, da vedno poskrbi za popestritve v kolektivu. In tudi v Jokerju ne bo nič drugače. V prostem času s prijatelji, tudi Z Maticem Resnikom, ki mu je zaupal vlogo super jokerja, kuhajo žganje in delajo celo svoj viski.

Težko sledite dogodkom med tednom? Brez skrbi, naša ekipa bo poskrbela, da boste vedno vedeli, Kaj dogaja. Kdo je šprical protestnike, kdo je šprical sestanke in s kom je bil na špricarju tokrat Miran s šanka. Razodeli vam bomo skrivnost Janševega prekletstva in nove zadolžitve Jelka Kacina. Sebastian Kurz bo nagovoril slovenske volivce, vaše težave pa bo tokrat reševal sam dr. Grims. V goste prihaja prevajalec, komik in reper Pižama, na Mali Terasi pa o interpelaciji prepevajo Levi Fosili.

Cepiti se ali ne cepiti se proti covidu-19? S tem vprašanjem se je spoprijel tudi režiser Mitja Okorn, potem ko so ga povabili k pripravi dokumentarnega filma o prebolevnikih covida-19. V filmu smo lahko spremljali njegove pogovore s tistimi, ki so to bolezen (komaj) preboleli in imajo tudi po več mesecih še vedno hude zdravstvene težave. V tokratnem dokumentarnem filmu pa gledalci lahko vidijo, kako se je Okorn lotil snemanja filma Covid-19, ki ga je razumel kot nekakšno raziskavo o tem, ali naj se cepi tudi sam: »Jaz sem ciljna publika, ki jo moramo prepričati, da se cepi. Jaz nisem bil nikoli proti cepljenju, pa tudi nikoli nisem bil za cepljenje.« Pokukajte v zakulisje snemanja in si oglejte, ali je Mitja Okorn le zavihal rokav in se cepil. To je njegova zgodba.

Posnetek nadzorne kamere pokaže, da je bil Calum na večer Denisove smrti zunaj. Mrliški oglednik med obdukcijo ugotovi, da je Denisa pred smrtjo nekdo udaril. Je Calum zdaj glavni osumljenec?


SMOTHER / Irska / 2021
scenarij: Kate O’Riordan
režija: Dathai Keane
v glavnih vlogah: Dervla Kirwan, Stuart Graham, Seána Kerslake, Gemma-Leah Devereux, Niamh Walsh, Lochlann O’Mearáin, Thomas Levin

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna črnohumorna miniatura o rojevanju spirale nasilja, ki bi se lahko zgodila tudi pri nas, je na festivalih v Benetkah in Torontu doživela odlične kritike.

Baldwin in Inga živita v vrstni hišici precej tipično življenje srednjega sloja. Še največ težav jima povzroča sin, ki ga je žena zaradi domnevne nezvestobe vrgla na cesto. Njuno življenje se zaplete, ko se privlačna soseda, nova žena sicer prijaznega Konrada, začne pritoževati nad senco, ki jo na njun vrt meče prelepo košato drevo. Toda to je tam že od nekdaj … Baldwin bi mogoče še popustil, zavistna Inga pa nikakor ne. Banalen sosedski prepir obe družini potegne v umazano in nasilno igro.

Originalni naslov: UNDIR TRENU
Leto produkcije: 2017
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Hafsteinn Gunnar Sigurdhsson
Scenarij: Huldar Breidhfjoerdh, Hafsteinn Gunnar Sigurdhsson
Igrajo: Steinthor Hroar Steinthorsson, Edda Bjoergvinsdottir, Sigurdhur Sigurjonsson

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Kljub sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa so ulice številnih evropskih mest v zadnjih mesecih preplavili protestniki. Čeprav so največkrat skupni imenovalec protestov prav zajezitveni ukrepi oziroma nasprotovanje pogoju PCT, pa se ljudje na ulicah zbirajo tudi iz številnih drugih razlogov. Zakaj je ravno v največji zdravstveni krizi sodobnega časa na ulicah čedalje več ljudi? Kaj želijo sporočiti oblastem? In ali lahko ljudje s protesti sploh kaj dosežejo? Avtor: Marko Valadžija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov