Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 24. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 24. okt.

Ava, Riko in Teo odplujejo na odprto morje, pri tem pa na obali pozabijo malico. Lakota jih že močno grudi, ko se rešijo na otok, na katerem vendarle najdejo tudi nekaj hrane.

Mandi in Pipi na ledu lovita ribe, ko iz luknje pogleda kit. Ujel se je in ne more na svobodo. Mandi in Pipi brž pokličeta prijatelje in s skupnimi močmi rešijo morskega velikana.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Vsa družina je na smučišču. Po sankanju se zajček Belko poskusi še v smučanju. Sprva je nad snegom navdušen, potem pa ne več. Potolaži pa ga vroča čokolada.

Ezop je jezen na Bajske. A bolj grobo jim dopoveduje, manj ga ubogajo. Drugače je s Petjo. Z mirno besedo doseže vse. Ezop zato napiše igro o vetru in soncu. Vetrni bratje lahko pihajo kolikor hočejo, pa ne bodo spravili plašča s popotnikovega hrbta. Sonce pa z nežnimi, toplimi žarki doseže, da ga popotnik odloži sam.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Sobota zjutraj je. Zunaj sije sonce in dežuje hkrati. Sara se prebudi in zagleda čudovito kapljico mavričnih barv. Ko pride v sobo Raček, kapljica izgine. Potem gresta naša prijatelja zajtrkovat. Sara ožame limono. Tudi voda z limono je mavrična! In to še ni vse. Kaj kmalu spoznata gospoda Mavrico.

Gospodična Zajec Pepo in njeno družino odpelje na polet z reševalnim helikopterjem.

Zajček Rjavček dvema prijateljica obljubi, da se bo igral z njima. A hkrati na dveh krajih res ne more biti. Kaj bo naredil, da bo vseeno držal obe obljubi, in svojih prijateljic ne bo razočaral?

Simon je Lijin najboljši prijatelj. Tudi Ferdinand je Lijin najboljši prijatelj. Simon je ljubosumen. A ko Ferdinand izve, da ima Lija uši, se noče več igrati z njo. Simon se ne zmeni za Lijine uši, saj prijatelji v stiski držijo skupaj. Domisli se zabavne igrice in zdaj se vsi sošolci hočejo igrati z Lijo. V zahvalo dobi poljubček. Juhu!

Ko Konrad odkrije najboljšo palico na svetu, Kasija najprej dvomi, da je palica res tako posebna. Kmalu pa spremeni mnenje, ko odkrije kako uporabna je za tretje kostanjev. Kasija se domisli zvijačnega načrta, kako bi se poslužila palice.

Kalimero in prijatelji nastopajo v zadnjem prizoru predstave, ki jo je pripravil Luka Klobučar. Zaradi zapletov v delavnici zamudijo začetek predstave. V gledališču je zbran ves Sinji dol, vhodna vrata pa so zaklenjena. Prijatelji ugotovijo, da so jih zaklenili Podganci ...

Dekleti ne verjameta Tomažu, da v gozdu straši, dokler ne uzreta skrivnostnega storža. Skupaj se podajo na raziskovanje.

Jani želi s pretvarjanjem, da ga zebe, doseči, da bi ga prijatelji na saneh odvlekli domov. A preden se trojica dogovori, kako bodo to naredili, Janija začne resnično zelo zebsti.

Rožica bi rada brata presenetila s popoldansko malico v gozdu. Potrebuje pomoč Ludvikovega očeta Lucijana. Spremil jih bo k čebeljemu panju, ki ga je odkrila Rožica. A nepričakovano se pojavi Jagodka in ogrozi Rožičin načrt.

Miša in Medo ugotovita, da jima pušča streha, a se jima je ne ljubi popraviti, zato raje začneta peči slivovo pecivo. Medtem ko mešata testo, začne deževati in voda kaplja v hišo. Miše in Meda to ne zmoti in nadaljujeta pripravo peciva. Ravno ko začneta jesti sveže pečene žepke, se ulije kot iz škafa in zalije hišo. Medvedoma ne preostane drugega, kot da popravita streho. Po popravilu sta tako utrujena, da še jesti ne moreta, zato se odločita, da naslednjič z nujnimi opravili ne bosta odlašala.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Zafrk je prepričan, da si zasluži kip. In to največjega na svetu. Zato se odpravi na ledenik, da bi ga tam izklesal. Ko tja prispejo Reaktivčki, ugotovijo, da se ledenik kruši in poka. Kaj neki ga uničuje? Brž jim postane jasno, da je v bližini Zafrk.

Skrivnostni mladenič reši Tiba pred Medvedi. Predstavi se kot potepuh Kev, ki se klati po svetu in išče pustolovščine. Tib je navdušen nad njim in kmalu postaneta dobra prijatelja.

Olga izgubi stavo, zato mora en dan pomagati na vrtu. Spretno se izogiba delu, dokler je v roke ne vzame čebela Bromelija. Zdaj Olga na svoji koži izkusi življenje marljivih čebel in celo poskrbi za bolne in onemogle.

Tudi Mimi lahko vidi barve, predvsem pa si jih živo predstavlja. Soseda iz bloka pa pozna samo sivo barvo in preganja vse druge. V svetu pisanih barv, kamor se odpravi skupaj z Lizo in Mimi, spozna, da je na svetu veliko prijetneje in zabavneje, če te obkrožajo pisane barve.

Kameron in Gabrijel sprejmeta izziv, da bosta Ivanove ovce prignala na poletne pašnike. Sebastijan pa ima eno samo željo: rad bi dokazal, da je Bela najboljši ovčarski pes na svetu. A Bela noče ubogati nobenih ukazov. Sebastijan je osupel, ko nepričakovano začne povzročati zmedo med ovcami. V bližino ovc se prikradeta tatova. Bo Sebastijan končno razumel Belino čudno obnašanje?

Na obisk pride teta Nadja. Otroci jo prisrčno pozdravijo, le Neže ni od nikoder. Ker ne mara poljubov, se skrije na podstrešje. Vila Mila ji razloži, da vsi potrebujemo poljube in objeme, drugače postanemo žalostni. Vsak poljub, vsak objem je drugačen, a prav vsi so pomembni.

Bitzer, Jon in ovce so prepričani, da se v skednju skriva pošast. Kaj pa pravzaprav je tisto, česar se bojijo?

Peppermint Patty pošteno kravžlja živce učiteljici, Sally pa bratu Charlieju Brownu, ko mora ena rešiti matematični test, druga pa napisati matematično domačo nalogo.

Hasna je povabila sošolke na zabavo v pižamah. Rachida njeno vabilo odkloni in se izgovori, da bo konec tedna prespala pri babici. Resnica pa je drugačna. Rachido pogosto tlači mora in boji se, kaj bo, če ob njej ne bo mamice, da bi jo potolažila.

»Kadar je volja velika, so težave majhne.« Niccolo Machiavelli
razmišlja MITJA MARKOVIČ

Na misijonsko nedeljo spodbuja papež vernike: »Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala!« V lokalnih Cerkvah pa se začenja sinoda.

»Ne moreva, da ne bi govorila o tem, kar sva videla in slišala!« To je spodbuda papeža Frančiška vernikom na misijonsko nedeljo, »da bi gojili enake misli, kot so v Jezusu Kristusu, in z njim verovali, da je ta, ki je ob meni, tudi moj brat in sestra.« Kako so Jezusovi učenci danes navzoči na obrobjih tretjega sveta in naših mest? O tem se bomo v oddaji na 95. misijonski dan pogovarjali s slovenskimi misijonarji v Afriki, ki nas spodbujajo h konkretnim dejanjem.
17. oktobra se je v lokalnih cerkvah začela škofovska sinoda Za sinodalnost. Tudi v Mariborski nadškofiji so začetek počastili z mašo, ob tem pa načrtujejo tudi poti sinode po škofijah in župnijah.

Konec tedna je predsednik republike Borut Pahor v predsedniški palači podelil naziv inovativni mladi kmet 2021. Naziv je prejel Gregor Slavec iz Knežaka, ki izdeluje sladoled iz kozjega ekološkega mleka. Več kot 70 % slovenskih obdelovalnih površin spada med območja s težjimi obdelovalnimi razmerami. Na teh kmetijah si v novem programskem obdobju želijo učinkovitejšo finančno pomoč. V okviru EIP poteka projekt, pri katerem partnerji proučujejo vpliv pitanja na prirejo govedine vrhunske kakovosti. V Mariboru je septembra odprla vrata Hiša kmetij.

Glavna zvezda oddaje je sipa, po krivici zapostavljena morska kulinarična dobrota. Zelo priljubljena je le med domačini v Slovenski Istri; v ribarnici pa je redko na voljo. Sipe teknejo v omaki na belo, posebej dobre so pripravljene po domačem receptu Pirančana Sergia Vuka. Razkril nam ga je v Sečoveljskih solinah, zaščitenem območju, ki ga je človek v preteklosti preoblikoval, vendar ob upoštevanju narave in njenih zakonitosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
V oddaji tekmujeta Postojna proti Celju. V primorski ekipi so Tomo Tiringer, Cvetka Kernel in Matic Marentič, v štajerski pa Hajdi Korošec Jazbinšek, Tina Trstenjak in Aleš Kolar. Z glasbo skrbijo Diamanti, v živo pa pojejo Uroš in Tjaša, Fehtarji, ansambel Erazem, Il Divji, Klateži, Jana Šušteršič, Saša Debeljak, Karmen Klinc ter Saša Lešnjek. Voditelja oddaje sta Melani Mekicar in Blaž Švab.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo vasico Pedrovo, med Krasom in Vipavsko dolino, ki predstavlja idealen primer pametne turistične skupnosti.
Kolesarili smo po zeleni gurmanski poti Bike Slovenija, ki povezuje destinacije s trajnostnim certifikatom.
Predstavljamo prenovljeni Hotel Maestozo v Lipici in arheološko najdišče Divje babe, kot prvo tovrstno digitalizirano nepremično kulturno dediščino v Sloveniji.

Družinska komedija z bollywoodskim pridihom.

Tiki je energičen deček iz revne družine. Njegovi si zanj ne vzamejo veliko časa, zato večino dni preživi v domišljijskem svetu, z junaki in zgodbami priljubljenih bollywoodskih akcijskih filmov. Pri igri je sam in si želi družbe. Nekega dne se v sosednjo hišo priseli nervozen deček Babu s svojim očetom, ki sina vzgaja v duhu stroge discipline in velikih ambicij. Tiki Babuja spelje na kriva pota. Dečka tako celo prekrižata pot mafijskemu šefu Radži.

Izvirni naslov: KINGS OF MULBERRY STREET / Južnoafriški film, 2019 / Scenarij in režija: Judy Naidoo / Igrajo: Aaqil Hoosen, Shaan Nathoo, Amith Sing

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V tokratni oddaji zaključujemo teden dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na TV Sloveniija, zato na Bernardino zofo prihaja njihov podpornik mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Drugi del oddaje je posvečen letošnji Ježkovi nagrajenki Svetlani Makarovič. Ob tej priložnosti v studiu gostimo njenega imitatorja in prijatelja Tilna Artača ter igralko Anjo Novak, ki prepeva njene šansone. Jože za svojim komentatorskim omizjem tokrat gosti dva igralca, Uroša Smoleja in Laro Jankovič, ki se bo preizkusila tudi v spretnosti magije v rubriki Zvezde čarajo. Poleg Anje Novak na glasbenem odru nastopata še Eva Pavli in štajerski raper Emkej z njuno skupno pesmijo Juno.

Rožica je prava klepetulja. Dvojčkoma izda, da se bo njena najboljša prijateljica Bina srečala z Ludvikom. Brata se navdušita nad novico in se odločita, da ju bosta zasledovala. To se zdi Rožici prava polomija. Le kako naj popravi spodrsljaj?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Victor Karras, ustanovitelj in direktor podjetja, ki že desetletja izdeluje družabne igre, na praznovanju svojega rojstnega dne pred množico znancev in prijateljev pade po stopnicah, prevrne velikanski kip Anubisa ter se nabode na njegovo sulico. Čeprav se zdi, da je bila to nesreča, Fleur hitro ugotovi, da so ga zastrupili. Barnaby in Wilson morata ugotoviti, kdo izmed njegovih bližnjih se ga je hotel znebiti in zakaj.

MIDSOMER MURDERS (XXII.) / Velika Britanija / 2021
scenarij: Chris Murray, Jeff Povey, Nick Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert
režija: Matt carter, Roberto Bangura, Audrey Cooke, Christine Lalla, Toby Frow, Gill Wilkinson
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Ana Reberc preučuje, raziskuje in je preudarna, preden pove svoje mnenje; kot »erešovka«, novinarka radia Študent, ali kot mlada raziskovalka. Nagovarja različna družbena polja, je recenzentka znanstvenih in strokovnih publikacij ter kritično obravnava pristope k duševnemu zdravju. Meni namreč, da psihologija ne upošteva družbenih in kulturnozgodovinskih vidikov, ki pomembno vplivajo na dojemanje in doživljanje duševnega zdravja. In ko spregledamo celostni pogled na razmerja moči, izgine tudi morebitni upor proti družbenim razmeram.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Čilu je skupina Nemcev leta 1961 ustanovila versko skupnost, odmaknjeno od preostalega sveta, in jo poimenovala Kolonija časti. Člani so ovajali in trpinčili drug drugega. Moški so živeli povsem ločeno od žensk, tudi otroke so ločili od staršev in jih vzgajali v skupinah. V t. i. Villi Baviera so se dogajali sistematične zlorabe otrok, celo mučenja in umori političnih zapornikov – vodilni v skupnosti so namreč sodelovali z diktaturo Pinocheta. Po 36 letih je sekto zapustil njihov vodja, pa tudi številni pripadniki, a okoli 120 jih tam vztraja še danes. Nekateri so preteklost preprosto potlačili, drugi poudarjajo, da je treba oprostiti in pozabiti, tretji se s travmami poskušajo spoprijeti. Globoko ranjena skupnost danes živi celo kot turistična destinacija.

SONGS OF REPRESSION / Danska / 2020 / Režija: Estephan Wagner in Marianne Hougen-Moraga

Odo Ireni, za katero je besedilo napisal Dušan Velkaverh, glasbo pa Tomaž Habe, je navdihnila pretresljiva in tragična zgodba mladega dekleta. Pesem je nastala v 60. letih in postala ena najbolj prepoznavnih v slovenskem repertoarju. Takrat jo je izvedel Tomaž Pengov, tokrat pa jo bomo predvajali v izvedbi Katrinas in Matjaža Mraka ter ob spremljavi Policijskega orkestra.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov