Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 24. okt. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 24. okt.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Petletni mandat muftija Islamske skupnosti v RS je junija prevzel mag. Nevzet Porić. Do imenovanja je opravljal naloge generalnega sekretarja Mešihata Islamske skupnosti v RS. Petnajst let je bil tesen sodelavec muftija prof. dr. Nedžada Grabusa, zato skupnost dobro pozna. V pogovoru z novim muftijem smo se dotaknili načrtov, ki jih ima skupnost na verskem, kulturnem in izobraževalnem področju.

Poslanci bodo v petek obravnavali predlog novele Zakona o igrah na srečo, ki prinaša kar nekaj pomembnih sprememb: med drugim omogoča prihod novih prirediteljev iger na srečo na trg, odpravlja večino omejitev pri lastništvu igralnic ter ukinja licence za delo v igralnicah. Predlagane spremembe so naletele na buren odziv trenutnih koncesionarjev in igralničarjev, pa tudi invalidskih in športnih organizacij ter stroke. Kritiki so prepričani, da bi takšna ureditev povečala tveganje za goljufije in pranje denarja ter da bi se občutno zmanjšala količina sredstev, namenjena športu in humanitarnim organizacijam.

Na svetu je več kot 350.000 rastlinskih vrst, vsaj 30.000 je užitnih, približno 2.500 vrst rastlin je deloma udomačenih, 250 vrst pa je popolnoma udomačenih. Prve rastline smo iz divjih trav udomačili pred približno 12.000 leti. To pomeni, da je njihov celoten življenjski cikel postal odvisen od ljudi. Najprej smo jih uporabljali le za prehrano, danes jih uporabljamo v farmaciji, energetiki, prometu, gradbeništvu… Povečujejo se potrebe in spreminja se naše okolje. Je 250 vrst rastlin dovolj ali bomo morali udomačiti še več rastlin?

Prireditev Koroška poje 2021 je marca potekala drugače kot sicer. Zaradi epidemičnih ukrepov so izjemoma nastopili manjše zasedbe ter pevci in pevke, ki nastopajo kot solisti na mednarodnih odrih. Poustvarili so pesmi, ki so jih zaokrožale misli o spomladanskih in glasbenih lepotah. Solisti in dueti so na snemanju v Kulturnem domu v Pliberku poustvarili koroške ljudske pesmi ter pesmi Antona Nageleta, Josipa Ipavca in Franceta Cigana. Nastopili so Bernarda Fink, Manca Izmajlova, Mateja Zwitter, Katarina Hartmann, Gabriel Lipuš, Irina Lopinsky, Mario Podrečnik in Gregor Einspieler-Springer. Spremljali so jih Ana Tijssen, Tajana Pichler, Katarina Hartmann in Tonč Feinig na klavirju, Edgar Unterkirchner na saksofonu, Mihael Strniša na harmoniki, Benjamin Izmajlov na violini in klavirju ter Janez Gregorič na kitari. Režija Milena Olip.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
On- mednarodno priznani trener jadranja iz Slovenije, ona- Avstrijka, živeča med vršaci, v krajih, znanih po zimskih športih, in vendar prav tako močno vpeta v jadranje. Oba živita svetovljansko, razgibano življenje, zato sta se odločila, da za toplejši del leta sidro vržeta na naši Obali. Na sanjski lokaciji je tako zrastla njuna sanjska kopenska barka.
Čeprav med našimi obiski hiš in stanovanj po Sloveniji vidimo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega prostora iztisniti čim več, smo bili navdušeni nad »garsonjerco«, kot svoje stanovanje imenuje lastnica. Del starejše hiše v Ljubljani je uredila popolnoma po svojih zamislih in okusu.
Marsikdo se bo gotovo strinjal z mislijo, da je najlepši dodatek v domu – rastlina. Pri čemer je beseda »dodatek« močno v navednicah, saj gre vendar za živa bitja, ki nam skrb in ljubezen vračajo s tiho prisotnostjo, stanovitnostjo ter nemo lepoto. Sploh pa beseda dodatek ni več na mestu, ko gre za stanovanje mladega para. Pri njima je namreč v taki številčni premoči, da sta skorajda že lastnika sostanovalca rastlin.

Vsi vemo, kaj storiti z domačo nalogo. Naredimo jo, in to čim prej. Kakadudu pa raje prej počne tisoč drugih stvari. Še pospravlja raje! In otroke prepričuje, naj mu jo naredijo oni. Bodo otroci iz Kranja za to? Ali mu bodo raje pokazali, kako se o zgodovini učimo na zabaven način?

Srečna in smešna družina Erjavec se je tokrat znašla v vrtincu stresno komičnih dogodkov, ki bi jim zaradi nepričakovane dediščine skorajda vzeli hčerko Tinko.
Čudovita kraška pokrajina slovite Lipice, s plemenitimi lipicanci vred, je prizorišče dinamičnega, pestrega in na trenutke še kako smešnega mozaika najrazličnejših dogajanj, v katerih vrli Erjavčevi krmarijo, kakor vedo in znajo. Prav posebna, do zdaj pogrešana Pilonova slika, reši življenje mlademu Štefu, fantu, v katerega se Tinka zaljubi. Vseskozi rahlo napeta zgodba predstavi vso slikovitost sodelujočih, v posamezne prizore vpletenih likov. Družinska komedija, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, pa ne-nasmejanega tudi ne.

S projektom ŠPORT in ŠPAS omogočamo najmlajšim iz vrtcev, učencem osnovnih in srednjih šol, študentom, pedagogom, članom številnih športnih in ostalih društev ter zvez sodelovanje predvsem z društvi in domovi upokojencev, starši in starimi starši, družinami, rodbinami, prijatelji in znanci. V izrazito poudarjenem medgeneracijskem sodelovanju in pomenu družine predstavljamo in soorganiziramo aktivnosti na področju gibanja, solidarnosti, rekreacije in športa. Tako predstavljamo medgeneracijsko sodelovanje brez primere v slovenskem prostoru, tako po številu udeležencev, številu lokacij in času trajanja kot po vsebini in trajnostnem pomenu.

Za konec svetovnega prvenstva bodo v središču pozornosti specialisti za preskok, bradljo in drog ter najuspešnejše tekmovalke kvalifikacij na gredi in parterju. Obeta se vrhunska telovadba. Svetovni vrh je širok, razplet pa sila negotov.

Pohorje ni gosto posuto s slapovi ali šumi, a tu in tam je kakšne, ki je vreden ogleda. Od Padenikove domačije pelje pot po strmini do vode. Od sotočja Velike in Male Polskave nadaljujemo pot in Rotartovega ali Padenikova šuma, ki ga ne moremo zgrešiti. Gre za manjši, a zato nič manj pomemben, zlasti pa lep pohorski šum. Šest metrov visok slap, ki je vklenjen v trdno skalovje. Hidrološko in botanično zaščiteno območje vredno ogleda. Avtor: Dušan Tomažič, slika in režija Sandi Kolarič.

Trije prijatelji so se izkrcali v Rio de Janeiru, kjer so se dobili s prijateljico Gisele, ki jih je spremljala že po Jordaniji. Takoj po izkrcanju iz letala so krenili v hrib; obiskali so sloviti kip Odrešenika nad mestom, skočili z zmajem v tandemu, obiskali nogometno tekmo in si ogledali maketo favele. Scott je rekel, da je v treh dneh v Braziliji videl vse, kar je hotel. Nato so si ogledali Pantanal, močvirje, ki je 20-krat večje od floridskega Evergladesa, in se namenili v Amazonijo, kjer jih čaka kup novih doživetij.

Po zahtevnem gostovanju v Beogradu pri Crveni zvezdi v ligi ABA in začetku evropskega pokala, ko so Ljubljančani igrali na Kanarski otokih, v slovenski prestolnici gostuje črnogorski ponos, Budućnost. Na klopi modrih sedi nekdanji trener Olimpije Aleksandar Đikić, ki slovi kot izjemen taktik. Na domačem parketu, ob spodbudi gledalcev, pa bodo morali košarkarji Cedevite iz sebe iztisniti vse, če želijo stožensko dvorano ohraniti nedotaknjeno. Spremljajte neposredni prenos na Televiziji Slovenija, komentiral ga bo Miha Mišič.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

3. del: Vreme
V tretjem delu serije bomo videli, kako vreme odloča o razporeditvi padavin po svetu. Te določajo življenjski ritem živali, pri čemer se je razvilo neverjetno veliko različnih vrst in nastalo veliko življenjskih okolij.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

Tom poskuša odkriti, kaj Twomey ve o Goljatu in pokliče na pomoč zunanjo ekipo, ki ga zasliši. Niamh opazi Tomovo nenavadno obnašanje in sklene, da bo s pomočjo Birdyja zadevo podrobneje raziskala. Obrne se tudi na šefa Twomeyja, ki ji preskrbi pomembne podatke o Tomovi izginuli ženi. Tori odkkrije, da ji je Tom lagal.

BLOODLANDS / Velika Britanija / 2020
scenarij: Chris Brandon
režija: Pete Travis
v glavnih vlogah: James Nesbitt, Lorcan Cranitch, Lisa Dwan, Ian McElhinney, Charlene McKenna, Susan Lynch

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V tokratni oddaji zaključujemo teden dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na TV Sloveniija, zato na Bernardino zofo prihaja njihov podpornik mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Drugi del oddaje je posvečen letošnji Ježkovi nagrajenki Svetlani Makarovič. Ob tej priložnosti v studiu gostimo njenega imitatorja in prijatelja Tilna Artača ter igralko Anjo Novak, ki prepeva njene šansone. Jože za svojim komentatorskim omizjem tokrat gosti dva igralca, Uroša Smoleja in Laro Jankovič, ki se bo preizkusila tudi v spretnosti magije v rubriki Zvezde čarajo. Poleg Anje Novak na glasbenem odru nastopata še Eva Pavli in štajerski raper Emkej z njuno skupno pesmijo Juno.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanin gost je James Nestor, raziskovalni novinar, ki prihaja iz Združenih držav Amerike. Njegova zadnja knjiga z naslovom Dihaj je bila razglašena za najbolj izstopajoče knjižno delo na svojem področju po izboru New York Timesa. James Nestor je prepotoval svet, da bi spoznal načine pravilnega dihanja, prepričan je, da 90% ljudi diha nepravilno, zaradi česar so bolj podvrženi nekaterim kroničnim boleznim. V večernem pogovoru boste med drugim izvedeli, zakaj morate zapreti usta in dihati skozi nos.

Zunaj se ohlaja, zato naj vas v soboto zvečer pogreje oddaja Kaj dogaja? Kdo je snemal, komu se bo snelo in kaj dela smetarska mafija? Pevec Werner odpira novo letalsko družbo, magister Baltić pa bo tokrat zelo diplomatski. Na PUP TV prihaja stranka KESH, o denarju pa se bomo pogovarjali tudi s finančnico Ano Vezovišek. Na Mali terasi se bomo po dolgem času znova zavrteli ob zvokih domačih viž, saj bo nastopil narodno-zabavni trio Mladi Dolžniki.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov