Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. nov. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 28. nov.

Ava, Riko in Teo občudujejo oblake najrazličnejših oblik in jih skušajo uloviti v zanke, ki jih napravijo iz ovijalk. Teo na enem zadremlje, in skoraj bi ga odneslo, če ga ne bi rešil Riko.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Mandi si nevede nadene obleko superjunaka in poleti. Kmalu zasliši klice na pomoč in se zave, da bosta morala s Pipijem krepko poprijeti za delo. Zvečer sta oba vesela, da obleko prevzame njen pravi lastnik.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko s prijatelji igra košarko. Pri tem ni preveč uspešen in pomotoma da koš svojemu moštvu. Na srečo ga spodbuja trener Lado, in Belko končno da koš nasprotnemu moštvu.

Igralci Ezopovega gledališča se stepejo za klobuk. Petja ga zato vzame in ne dobi ga nihče. Ezop napiše igro o levu in medvedu, ki se prepirata, čigav je jelen. Medtem pride lisica in si prisvoji kosilo. Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Gospa s šalom ima doma marsikaj zanimivega. Med drugim tudi star džuboks, na katerem vrti plošče. Sara opazi, da njene noge ob glasbi kar same zaplešejo. Gospa s šalom splete Sari in Račku trobento in boben iz volne. Navdušeno igrata, dokler Raček ne popacka glasbil z blatom. Kako bosta to rešila?

Čoln dedija Pujsa je poškodovan, zato ga dedek Pes odpelje v čolnarno dedija Zajca na popravilo.

Zajček Rjavček opazuje malega lososa, ki se trudi, da bi splaval po slapu navzgor. Odloči, da bo razmišljal kot riba, in se trudil, dokler ne bo dosegel slastne nagrade, zadnjega jesenskega jabolka.

Simon se pred prijatelji baha s polžem. Ferdinand pa bi jim na svojem dvorišču rad pokazal veverico. Simon je besen, saj hoče biti glavni, in izjavi, da ima na dvorišču zmaja! Povabi jih, naj ga zvečer pridejo pogledat. Medtem potrebuje čas, da bo v zmaja preoblekel Gašperja. Prijatelji hitro odkrijejo potegavščino, a doživijo pravo pustolovščino, ko se na dvorišču prikaže očka, ki se je seveda našemil v zmaja.

Konrad v knjigi o gozdu prebere, da Velike noge v naravi hibernirajo. Kasija je razburjena, ko spozna, da misli Konrad tri mesece spati. Naredi vse, kar lahko, da bi ga odvrnila od zimskega spanca.

V muzeju razstavljeni klobuk naj bi nekoč pripadal slavnemu čarovniku. Naredil naj bi te nevidnega, zato se Pepe zanima zanj, a muzej pazi policist. Pred muzejem prijatelji spuščajo Letečega Kalimera. Pepe ga opazi in ugotovi, da ga potrebuje, da bo z njim ukradel klobuk.

Pingvin Toni je izginil in le čarovnija lahko prijateljem pomaga, da se vrne.

Filmska ekipa, ki sledi legendarni pošasti Batavavi, na svoji snemalni poti doživi nepričakovan obrat.

Ker otroci mislijo, da se želi Margareta odseliti, se odločijo, da bodo bolj pridni. Skrbi jih, da so jo odgnali njihovi neprestani prepiri.

Medo in Miša si zaželita prigrizka. Naredita si sendviče in Medo ugotovi, da ti bolj teknejo na izletu. Medveda se tako podata na pot. Ko končno dosežeta cilj, se prigrizka ne moreta lotiti. Najprej ju preganja dež, potem mravlje, na koncu pa jima race ukradejo sendviče. Vsa utrujena jim sledita na vrh hriba, kjer ju prevzame lep razgled. Race jima prepustijo sendviče, ki so res bolj okusni kot doma.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Zafrk pelje robotke v Italijo. Prelevi se v cesarja in sklene, da bo v rimskem Koloseju priredil igre robotkov. Toda najprej hoče to znamenitost popraviti. Ji dodati streho in tla ter jo dozidati. Reaktivčki vedo, da je Zafrka treba ustaviti.

Aron in Tom otrokom povesta legendo o čarobnem amuletu, ki udomači divje zveri. Lud in njegova druščina se odločijo, da ga bodo dobili v roke, in se z njegovo pomočjo znebili Tamtama.

Mikec in Podkrinkec pokata od smeha, ko poslušata razglašenega nočnega pevca. Tudi Vladka zanima, kdo je nočni trubadur, skrivnost pa razvozla šele Apolon. Okorni pevec je Štefan, ki vadi pesem za Olgin rojstni dan. Apolona poprosi, naj mu pomaga izpiliti nastop.

Liza ves čas zamuja. Ko z Mimi spoznata urarja, se zavesta, da lahko tudi v kratkem času doživiš veliko lepega. Skupaj z urarjem se podata v ohišje pokvarjene ure, kjer pa jim ponagaja gospa Rja. Samo kanček olja je dovolj, da Rjo preženejo stran.

Sebastijan obljubi Adeli, da bosta skupaj pripravila šolsko predstavitev. A jo pusti na cedilu, čeprav ga Adela vselej rešuje iz kaše. Adela je razočarana. Razširijo se govorice, da se bo odselila. Sebastijan je čisto poklapan. Pred odhodom bi se ji rad odkupil in odloči se za tvegan vzpon na Skrivno goro, da bi ji tam našel nepozabno darilo. Preseneti pa ga snežni vihar …

Maksa kar naprej boli trebušček, a noče k zdravniku. Za svoje bolečine krivi hrano. Vili Mili pa se zdi, da je kriv tovornjak, ki ga je Maks posodil Manci, pa ga je polomila. S pomočjo čarobnega zrcala naposled ugotovita, da Maksa boli trebušček, ker je jezen.

Zaradi luknje v strehi skednja se mora čreda čez noč preseliti v svinjak. Sebični pujsi pa ga nočejo deliti z ovcami.

Charlie Brown bi rad, da bi ga imel kdo rad, a terapevtka Lucy mu pri tem ni ravno v pomoč. Peppermint Patty pa bi rada, da bi ji Charlie Brown rekel, da jo ima rad. Očitno ne bo šlo.

Sammy se s starši preseli v novo hišo, vendar grozno pogreša svoj prejšnji dom. Selitev ga čaka tudi v šoli, kajti ravnateljica si je zamislila, da bo preselila razrede v druge učilnice. Zdoma mora, vsaj za kratek čas, tudi učitelj Kees, ker je mama zažgala torto. Pred neznosnim smradom se začasno umakneta v hotel.

»Vest je naš najboljši in najzanesljivejši kažipot.« Lev Nikolajevič Tolstoj
razmišlja RADE DESPOTOVIĆ

»Mladi so naša sedanjost,« pravi papež Frančišek. Spodbujajo nas tudi k pripravi za praznike, da bi v adventu prižgali luči v temnih pandemičnih trenutkih. Pater Milan Bizant vabi na duhovne vaje v vsakdanjem življenju z vodilom »Da vam dam prihodnost in upanje!«.
Na spletni mladinski konferenci pa je Natasha Tax, programska direktorica organizacije FOCUS (Fellowship of Catholic University Students), predstavila misijonskega učenca in pojasnila, kako mladi evangelizirajo mlade.
Na mednarodni konferenci Vzgoja za ljubezen do domovine in države pa so razmišljali, kako odgovorno ohraniti slovensko identiteto.

V Laškem je potekal tradicionalni dvodnevni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja. Povezali so ga s predstavitvijo Evropskega inovativnega partnerstva in prenosom znanja, pridobljenega v projektih EIP, na kmetije. Kmetije, ki ležijo v vaseh na širokem pasu rodovitne nižine ob Savi, prestolnico tudi v današnjem času oskrbujejo s kakovostnimi pridelki, predvsem z zelenjavo. Obiskali smo dr. Staneta Klemenčiča, ki je letos odšel v pokoj. Njegova osebna in poklicna pot je bila prepletena s podeželjem, kjer ves čas živi in deluje kot kmetijski strokovnjak.

V solinah je pri delu sodelovala vsa družina. Solinarske hišice so bile njihov dom vse do jeseni. Oče solinar je opravljal najtežja dela, pri tem mu je pomagala žena, ki je hkrati skrbela za gospodinjstvo in prinašala pitno vodo, ki je v solinah ni bilo. Tudi otroci so postorili, kar je bilo v njihovi moči, pri tem so uporabljali solinarske pripomočke otroške velikosti. Še vedno pa so se večino časa igrali. Domov so prinašali morske polžke in rakovice, ki so jih našli v kanalih in so nato končali na krožnikih v okusnih jedeh. Danes je lovljenje rakovic in nabiranje polžkov v solinah strogo prepovedano, lahko pa jih kupimo v ribarnicah. Polžke lahko pripravimo v morski solati, rakovice pa v odlični omaki s testeninami ali polento.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
V oddaji tekmujeta občini Idrija in Kostel. Za prvo ekipo Rok Turk, Valerija Božič in Žiga Lakner, za Kostel pa Marjan Lisac, Maja Mišmaš in Matija Marinč. Igrajo in pojejo Diamanti ter Poskočni, Nemir, Novi spomini, Darja Gajšek, Kvartet Pušeljc, S.O.S. kvintet, Matjaž Jelen, Sergej Škofljanec, Žiga Deršek, ansambel Vikend ter Mambo Kings.

Čustvena fantazijska drama se vrti okrog izginotja najstnika s posebnimi močmi.

Simon je sirota in njegove največje sanje so, da bi našel novo družino. Toda Simon ni kot drugi otroci. Ima skrivno moč: sposoben je privzeti videz oseb, ki se jih je dotaknil. Svojo moč včasih izkoristi za pobeg iz sirotišnice. Nekega dne dečka posvojijo. Simon se naveže na novo sestro Madeleine in brata Thomasa, s katerima končno okusi svobodno in pustolovsko otroštvo, o kakršnem je sanjal. Simonovo nenadno izginotje sredi ene izmed njihovih pustolovščin pa postavi na glavo življenje v njegovem novem domu.

Izvirni naslov: LA DERNIÈRE VIE DE SIMON / Francoski film, 2019 / Režija: Léo Karmann / Scenarij: Léo Karmann, Sabrina B. Karine, Marie-Sophie Chambon / Igrajo: Benjamin Voisin, Camille Claris, Martin Karmann

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na Bernardino zofo prihaja kreativni direktor in pisatelj Aljoša Bagola, ki je pred kratkim izdal novo knjigo Srečo, prosim. Spoznali bomo tudi njegovega brata, glasbenika Dominika Bagolo, ki pod umetniškim imenom Balladero prestavlja pesem Zlati časi. Bernarda na svoji zofi gosti tudi dve od petih igralk v predstavi Ženska: Vesno Pernarčič in Mojco Funkl.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata oče in sin: pevec Miki Vlahovič ter njegov sin, vloger in raper Mark Vlahovič, znan tudi pod imenom Vlaxx. Miki v oddaji predstavlja tudi svojo novo pesem z naslovom Ostala si, ki jo je posvetil ženi ob obletnici poroke. V rubriki Zvezde čarajo pa bo prikazal čarodejske spretnosti, ki mu jih je predal Magic Aleksander.

Piko in Rožica se nočeta udeležiti dejavnosti, ki jih načrtujeta njuni družini. Piko sanja o tem, da bi bil samostojnejši, Rožica pa si želi malo miru in pozornosti. Odločita se, da bosta zamenjala vlogi.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jamesa pokliče gospa Pamphry, ki se boji za zdravje svojega ljubega psička Tricky Wooja. Takoj je jasno, da je kuža predebel. James ga vzame domov, da bo poskrbel za njegovo strogo dieto in vsakodnevne sprehode. To nalogo prevzame Tristan, ki hoče bratu dokazati, da je sposoben, da bi mu ta plačal študij. Gospa Pamphry je za Trickyja pripravila košaro dobrot, s katerimi pa se sladkata Tristan in Siegfried. Gospa Hall je nesrečna, ker se ji sin noče oglasiti. V ordinacijo pripeljejo na videz nasilnega nemškega ovčarja, zato se Tristan in Siegfried izogibata pregledu.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

Nocojšnjo gostjo zaznamujeta umetnost in igra. Pa tudi žoga v roki, ki leti na koš, deska na snegu ali čopič, ki poslikava majico. Pa zrak potrebuje in veliko narave. Zlasti v zadnjem letu in pol kar golta zrak in besede, da lahko doma mirno zadiha.
Mia Skrbinac je prodorna in ustvarjalna gledališka in filmska igralka. Igrala je v kratkih filmih, televizijskih serijah, v Lutkovnem gledališču, Mestnem gledališču Ljubljana in v Slovenskem narodnem gledališču Drama. Zadnji film, v katerem je igrala, je film Sestre, ki je letos prejel vesno za najboljši kratki igrani film. Je na začetku profesionalne poti, a njeno ime je širši javnosti že znano. Postala je namreč medijski obraz in glas žrtev spolnega nadlegovanja. Ampak v tej zgodbi si velja bolj kot njeno ime zapomniti nedopustno dejanje, ki žrtev stisne v kot, iz katerega se ne more izvleči pomirjeno in brez posledic.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Svet, v katerem živimo danes, so sooblikovali dogodki izpred dobrih 40 let – propad komunizma, razcvet tržne ekonomije in rastoča moč spolitizirane religije. Odločilnega leta 1979 so se namreč zvrstili islamska revolucija v Iranu pod vodstvom ajatole Homeinija, obisk papeža Janeza Pavla II. na Poljskem, odpiranje Deng Šjaopingove Kitajske v svet, korak k neoliberalizmu Margaret Thatcher v Veliki Britaniji in vdor Sovjetske zveze v Afganistan. Po štirih desetletjih so posledice teh dogodkov še kako občutne – nenehne krize in spori na Bližnjem vzhodu in v Afganistanu, širjenje terorizma, vzpon Kitajske med svetovne velesile, pa tudi vprašanje brexita in vzdržljivosti Evropske unije.

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski duo Scaramouche. Prejeli sta že veliko nagrad, na 5. tekmovanju »Primož Ramovš« za slovenske inštrumentalne komorne skupine pa je duo Scaramouche poleg 2. nagrade v drugi kategoriji prejel tudi »posebno nagrado«, ki jo je podelilo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija za snemanje krajše televizijske upodobitve. Za TV sta zaigrali tudi ples Edwarda Griega. Urednica Danica Dolinar, režija Aljaž Bastič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov