Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 4. dec. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 4. dec.

Na Ta veseli dan Kulture smo se odpravili na dve otvoritvi razstav, na lendavski grad in v Pokrajinski muzej v Maribor. Več o retrospektivi slovenskega filma, ki je te dni potekala v Bruslju. Pogledali smo tudi stari del mestnega jedra Kopra, ki se v teh dneh že lahko pohvali s prenovljenim muzejskim trgom. Objavljamo pa tudi nagrajene knjige letošnjega knjižnega sejma, ki se bo zaključil v nedeljo.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Poplava! Poplava! Glas gozda pokliče na pomoč Saro in Jaka. Otroka takoj zavihata rokave in zgradita jez. Očitno je šlo za lažni alarm, saj o vodi ni ne duha ne sluha. Požar! Gori! Kaj je danes narobe z glasom gozda? Zakaj ga objema nemir? Pridružite se Sari in Jaku ter njuni novi domišljijski dogodivščini!

Žan je opazil, da so v njegovem novem mestu vsi pripravljeni pomagati.
Boris in Doris Žanu razložita, da so škratje pravljična bitja, ki pomagajo ljudem. Žan je nad tem navdušen in se odloči, da bo tudi sam postal škrat za en dan in bo pomagal medvedom, Boris pa se mu seveda pridruži. A kljub trudu medvedom nista ravno v pomoč, saj se jima vedno kaj ponesreči. Nato Žan stisne Mislija in se domisli, da lahko medvedom pomagata tako, da jih razveselita in spravljata v smeh.

Pepa in prijatelji se učijo smučati na Sneženi gori. Njihova učiteljica, gospa Gazela, zelo dobro smuča in je bila nekoč svetovna prvakinja! A na koncu vse navduši mami pujsa ...

Gospa Vitorog barva hišico na drevesu. Pošasti posvari, da se v njej ne smejo igrati, dokler se barva ne posuši, a nagajiva Mipa ima drugačne zamisli.

Zaradi igre morata Tib in Lili sprejeti izziv: prenočiti morata v Gozdu, v katerem straši. V strašljivem kraju naj bi bilo polno pošasti in duhov. Tib se zanaša, da ga bo Tamtam varoval.

Črt je sijajne volje. Za vratom ima štiriperesno deteljico in prepričan je, da ga bo odslej spremljala sreča. Žal pa deteljico kmalu izgubi in samo prijateljem se ima zahvaliti za spoznanje, da je prava sreča imeti prijatelje, ki ti pomagajo.

Frfra obtiči v pralnem stroju. Cufek jo poskuša rešiti, a po pomoti pritisne napačen gumb. Tako Frfra dobi novo puhasto pričesko.

Ulovimo Moniko in se ji pridružimo v njeni hišici za ustvarjanje. Nabrala je veliko vejic in listja, da bo lahko izdelala nekaj zelo posebnega. Monika bo s svojo izvrstno zamislijo pomagala tudi Borčku in Lovru, ki v studiu poskušata pozdraviti morjetožje. Le kako bosta morju dostavila pismo? Želela bi mu sporočiti, kako močno ga že pogrešata.

Gaki in Bor sta namestila poseben podstavek. In kdo bo stal na njem? Kdo se bo spremenil v kiparsko umetnino? Čeprav stati pri miru ni ravno lahko. Bolje bi bilo ustvariti kakšno novo mojstrovino. Iz gline, na primer. Še dobro, da Gaki pozna odličnega kiparja. Kako pa zveni nova Zofkina pesem? G kot glejte nas!

Karte so padle, skrivnosti so razkrite. V stanovanju pride na plan prav posebna ljubezenska skrivnost, da sta dve punci zaljubljeni v istega fanta. Dekleta zato prosijo Pio za kakšen vedeževalski nasvet. Le kaj jim bo svetovala? Fantje se medtem bolj ukvarjajo z nogometom. Kiar in Maks na terenu preverjata, kakšno je delo nogometnega sodnika, Adam in Hana spremljata golobe pismonoše, Lučka in Tine pa se sestaneta z zbiralcem avtogramov.

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

V 7. oddaji možgane razgibavajo Matic, Jure in Marcel iz OŠ dr. Vita Kraigherja Ljubljana (rumeni) ter Nataša, Anja in Svit iz OŠ Srečka Kosovela Sežana (vijolični), roke pri zlaganju lončkov pa Ana, Nika in Neca iz OŠ Gustava Šiliha Velenje ter Alina, Alja in Maks iz OŠ Frana Roša Celje. V kvizu ekipama zapiha svež veter, v labirintu tokrat napneta lok, med kemijskimi elementi prepoznata vsiljivca, preglavice pa jima povzroča sivka. In če se vijolični hitreje vrtijo v štiri in tričetrtinskem taktu, rumene bolj nosi polna luna. Kdo je rekorder kviza in kdo hitreje polira lončke, pa v oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu razlagamo, kaj so humani papiloma virusi ali HPV in kako se lahko mladostniki pred okužbo z njimi zaščitijo s cepljenjem. Na rojstni dan največjega slovenskega pesnika smo skočili v Kinodvor, kjer prirejajo festival animiranega filma - Animateko. Tam mladi člani komisije ocenjujejo kratke animirane filme z vsega sveta. Predstavljamo še živali iz nekaterih kotičkov zemeljske oble, na treningu biljarda smo obiskali Blaža, v rubriki Spletke pa vam povemo, kaj vse lahko doživite v digitalnem središču Slovenije.

Člane ekipe hudo potre novica, da so Rdečo kapico izpustili. Kenza odkrije, kako Rdeča kapica ugotovi, kdaj je stanovanje prazno in kje bo udaril naslednjič. Tokrat je ekipa pripravljena. Vlomilec se poškoduje, toda kljub temu mu uspe uiti.

Pieter popusti mami in gre k očetu. Tam presenečen ugotovi, da oče ni tako negativno naravnan proti Kapucarju kot mama, da njegova dejanja celo odobrava. Pieter od mame izve, da Rdeče kapice niso izpustili. S prijatelji pride do edinega logičnega zaključka: Rdeča kapica ni sam.

V Tarči: zvišanje plač, dodatki, boni, novo letalo, osemkolesniki, gradnja pločnikov, cest, vrtcev, domov za starejše pa nižji davki. Bodo »super« darila pred »super« volilnim letom državo vodila v gospodarski razcvet ali krizo?

Predstavnica Društva SOS telefon in predsednica Bošnjaškega mladinskega kulturnega društva Velenje Jasmina Imširović je spregovorila o stereotipih, ki jih mlade pripadnice etničnih skupnosti poslušajo od otroštva, to pa jim pozneje preprečuje, da bi se zoperstavile nasilnežem. V oddaji boste videli tudi pretresljiv videoposnetek proti nasilju nad ženskami. Pogovarjali smo se z igralcem Benjaminom Krnetićem, ki redno sodeluje z Goranom Vojnovićem, v predstavi Figa pa je bil tudi svetovalec za hrvaški, srbski in bosanski jezik. Preverili smo, kako Tržačani s srbskimi, hrvaškimi in slovenskimi koreninami skupaj s prijatelji z umetnostjo premagujejo covid 19: Bojan Mitrović in Marinella Miletich koncerte in razstave po zgledu Dunaja in Berlina organizirata kar v stanovanjski stavbi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Družili smo se z mačjimi varovankami društva Mačja Preja, ki deluje na območju slovenske obale. Njihove prostovoljke pa pomagajo tudi nekaterim rejnim živalim. Obiskali smo Hlevček pri Ireni, v katerem smo med drugimi konji srečali tudi pravega potomca indijanskega konja. Na pragu zime smo odkrivali lepote živalskega sveta v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok. Spoznavali smo nove, pisane in strupene prebivalke Tropske hiše – žabe podrevnice. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Družinsko podjetje Varis iz Lendave je kljub številnim izzivom v času epidemije še utrdilo svoj položaj vodilnega evropskega proizvajalca gotovih kopalnic; v več kot 40-letni zgodovini so jih izdelali več kot 100 tisoč. Gotove kopalnice prodajajo predvsem v tujino, največ v Nemčijo, kjer imajo 15 odstotni tržni delež, Avstrijo in Švico. Med njihovimi kupci so najprestižnejše hotelske verige, kot so Sheraton, Novotel, Hempton by Hilton, Intercity, in druge, pa tudi bolnišnice, zapori in večstanovanjski objekti. Podjetje z 252 zaposlenimi je od leta 2015 do 2020 več kot podvojilo čiste prihodke od prodaje, letos naj bi s prodajo ustvarili 32,5 milijona evrov prihodkov. S svojimi rešitvami in razvojem so tudi eni od ambasadorjev slovenskega gospodarstva Zeleno, Ustvarjalno in Pametno. Zanimiva bosta tudi prispevka o pogledu mladih na kohezijsko politiko in o pomenu robotizacije.

Spoznajte Jerneja Slivnika, najboljšega Slovenca v parasmučanju, ki se odpravlja na svoje druge paraolimpijske igre. Pri petih letih je v prometni nesreči izgubil očeta in sestro, sam pa utrpel hude poškodbe in ostal na invalidskem vozičku. Ker je bilo smučanje njegova strast že pred nesrečo, se s tem športom ukvarja še dandanes, in to na najvišji ravni, saj je državni prvak v paraalpskem smučanju. Simpatičnega Slovenca bomo predstavili v tokratni Prisluhnimo tišini v soboto, 4. decembra, ob predvidoma 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija

Fantazijska romantična drama o nevidni ženski prinaša zanimiv realistični pogled na superherojsko moč.

Mlada Holly že deset let živi na robu sveta, z nikomer ne komunicira, živi v popolni samoti, a ne po svoji izbiri. Holly je namreč za svet nevidna. Na svojo nevidnost, ki v njeno življenje prinaša hudo samoto, se je že privadila. Zaradi svoje »supermoči« je hkrati svobodna in ujeta. Za preživetje se ukvarja s fotografiranjem za tabloide. Njeno življenje se spremeni, ko jo mladi boksar Shayne opazi. Holly je z eno svojih fotografij uničila njegovo kariero, nato pa se v Shayna zaljubi in ugotovi, da imajo njena dejanja posledice. Z močjo, ki jo je na novo odkrila, sprejme tudi novo odgovornost.

Izvirni naslov: SHADOW GIRL - ABOVE THE SHADOWS / Ameriški film, 2019 / Režija in scenarij: Claudia Myers / Igrajo: Olivia Thirlby, Alan Ritchson, Jim Gaffigan

V VRTIČKU NA ZAUPANJE
Tako pravijo trgovinici z domačimi pridelki na obrobju Ljubljane, kjer si postrežete sami. V njej decembra izbiramo predvsem med korenjem, repo in drugimi gomoljnicami, pa solato in zadnjimi plodovkami. Ob tem smo izvedeli, kjer hranijo pridelek in kako silijo radiče.
Z GAIO NA OBISKU
Pri Prelogovih so na večino 900 kvadratnih metrov velike parcele posadili trato in okrasne rastline. Sončni predel ob ograji zasajajo z grmovnicami, predvsem hortenzijami. Tokrat je svetovalka kluba Gaia, Nevenka Breznik Beton, posadila dišečo vrtnico.
POZNOJESENSKI SUHI TRAVNIKI
Z Dušanom Klenovškom na suhih rožnikih Vetrnika spoznavamo vlažnice. Poleg drobnih gobic cvetijo še hrvaški klinček oziroma nageljček, jesenka vresa, zlatica, smetlika, avstrijski sviščevec. Z robov travnika pa nas pozdravljajo mladi brini.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Ko sta se lastnika osemdeset let stare stanovanjske hiše na Bledu lotila temeljite prenove, sprva nista predvidela, da bi objekt razširili. Danes pa se hiša ponaša z zanimivim, modernim prizidkom, ki je oblikovno in slogovno usklajen s hišo.
Mogoče še kdo razmišlja o selitvi iz urbanega vrveža na vikend, ki bo kot prednost ponujal pristen stik z naravo? Morda bo prostora v takšni hiški manj, zato se bo za vzdušje doma treba bolj potruditi. Ali pa enostavno kreativnosti pustiti prosto pot in zavihati rokave, kot sta to storila lastnika vikenda nad Mozirjem.
Slovenci smo zelo povezani s čebelami. Imamo kar okrog 10 000 čebelarjev in edinstveno avtohtono kranjsko sivko. Številni pregovori in prispodobe potrjujejo našo navezanost na te pridne živalice. Na našo pobudo so razglasili tudi svetovni dan čebel. A vendar doslej še nismo imeli stavbe, ki bi posnemala arhitekturo čebeljega satja. Doslej. Vsem znani šesterokotniki so prevzeli vlogo človeških bivališč v novo odprti Hiši kranjske čebele v Višnji gori.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Majhne priložnosti so pogosto začetek velikih podvigov.« Demosten
razmišlja VLADIMIRA MESARIČ JAZBINŠEK

Liza se pripravlja na tekmovanje za največjo bučo, kuhar Štef pa na dan tekmovanja ugotovi, da nima dovolj sestavin, da bi nahranil vse udeležence tekmovanja. Lahko Liza reši težavo?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po svetu skrb vzbuja nova različica koronavirusa omikron. Svetovna zdravstvena organizacija je opozorila, da ta različica predstavlja zelo visoko globalno tveganje. V evropskih in drugih svetovnih državah že potrjujejo primere okužbe z omikronom. O tej različici za zdaj ne vemo veliko, znano pa je, da ima številne mutacije. Zakaj virus mutira, zakaj je prav omikron tako zelo prestrašil svet in kakšne so napovedi strokovnjakov. Vse to v Sobotnem Dnevnikovem izboru avtorice Rajke Vignjević Pupovac.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusil Miha Skubic iz Ljubljane. Pravnik, ki je septembra sprejel nov karierni izziv v Službi za digitalno preobrazbo. Oče treh otrok se v prostem času skupaj z ženo rekreativno ukvarja s športnim plezanjem, z družino pa radi tudi potujejo. V prostem času rad igra družabne igre s prijatelji - tudi s svojo super pomočjo, Boštjanom Koprivcem z Vrhnike.

Nove različice virusa za zdaj pri nas še ni, je pa tukaj nova epizoda oddaje Kaj dogaja?
V njej bomo seveda govorili tudi o novem virusu, v Besedi tedna pa nam bo magister Baltić razložil, kako vse nove različice sploh dobijo imena. Govorili bomo še o nagradah za nogometaše in kaznih za necepljene, pri nas pa se je oglasil tudi strokovnjak iz Darsa in nam na terenu razložil vse o novih e-vinjetah in preostalih e-storitvah. V PUP TV bo supergeneral admiralmajor nadpolkovnik Matej razložil vse o nujnosti nakupov nove stare vojaške opreme, naš gost v studiu pa bo pevec in igralec Luka Sešek. Seveda smo ga povabili tudi na après-ski Malo teraso, kjer bomo skupaj zapeli himno omikronu.

Nekaj dni pred Lucasovim izginotjem Jenni čedalje bolj grabi depresija. Utrujenosti in nespečnosti se poskuša znebiti z uživanjem prepovedanih substanc. Ko Salle v službo pripelje Lucasa, ga lastnik kitajske restavracije odpusti. Obupan se zateče k Patriku, ta pa mu ponudi donosno, a usodno rešitev iz gmotnih in socialnih težav. Maria se preseli v Stockholm in dela kot patronažna sestra za dojenčke. Po obisku na domu pri Jenni Sandgren je zelo zaskrbljena zaradi Lucasovega počutja in družinskih razmer. Upajoč na primeren uradni odziv se obrne na center za socialno delo.

SNÖANGLAR / Snow Angels / Švedska, Danska / 2021
scenarij: Mette Heeno
režija: Anna Zackrisson
v glavnih vlogah: Eva Melander, Maria Rossing, Josefin Asplund, Cecilia Nilsson, Ardalan Esmaili

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstni debitantski film, zmes drame in kriminalke, se odvije v eni noči in je bil v glavnem posnet na eni lokaciji. Leta 2020 je bil nominiran za Evropsko filmsko nagrado v kategoriji Odkritje leta.

Noč polnega meseca je za večino ljudi, ki so takrat v službi, po navadi zelo naporna. Nocoj bo služba še posebej težka za policijskega inšpektorja Hamzo, ki mora, čeprav je njegova žena v porodni sobi, zaradi pomanjkanja kadrov dežurati na glavni policijski postaji v Sarajevu.

V usodni noči se pred Hamzo zvrsti plejada likov, ki simbolizirajo absurdnost in tragičnost življenja v glavnem mestu BiH dve desetletji po koncu vojne. Svet, v katerem se giblje protagonist, zaznamuje tanka meja med kriminalci in policaji. Hamza si s podkupninami še nikoli ni umazal rok; bo v tej noči podlegel? Kajti brez zvez sploh ne more dobiti informacij o stanju žene in otroka.

Originalni naslov: PUN MJESEC
Leto produkcije: 2019
Država: Bosna in Hercegovina
Žanr: kriminalna drama
Režija: Nermin Hamzagić
Scenarij: Nermin Hamzagić, Emina Omerović
Igrajo: Alban Ukaj, Ermin Sijamija, Izudin Bajrović, Muhamed Hadžović

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po svetu skrb vzbuja nova različica koronavirusa omikron. Svetovna zdravstvena organizacija je opozorila, da ta različica predstavlja zelo visoko globalno tveganje. V evropskih in drugih svetovnih državah že potrjujejo primere okužbe z omikronom. O tej različici za zdaj ne vemo veliko, znano pa je, da ima številne mutacije. Zakaj virus mutira, zakaj je prav omikron tako zelo prestrašil svet in kakšne so napovedi strokovnjakov. Vse to v Sobotnem Dnevnikovem izboru avtorice Rajke Vignjević Pupovac.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov