Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 12. dec. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 12. dec.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Zima je in žabca zebe. Mandi in Pipi ga vzameta v hišo. Kaj pa, če je to uročeni princ. Dolgo se prepirata, kdo ga bo poljubil. Na koncu žabec pobegne k svoji izbranki, Mandi in Pipi pa dobita obisk.

Zajček Belko je z mamo, očkom in dedkom na pikniku. Po kosilu se igrajo slepe miši. Z zavezanimi oči mora poiskati dedka, a namesto njega najde ptičje strašilo.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Sara in Raček gresta v park. Rada bi sedla na svojo najljubšo klopco in si malo oddahnila. Toda v parku ju čaka presenečenje - zabaviščni park. V njem so številne velike okrogle reči, tudi vrtiljak in velekolo, njune klopce pa ni nikjer. Za pomoč prosita Gospo s šalom in Mesec.

Oči Pujs izgubi naziv prvaka v skakanju v blatne luže. Vsi mu pomagajo trenirati, da ga znova osvoji.

Veveriček Sivček pusti svoj želod pod drevesom in se gre igrat. Lisička Rdečka ga najde in odnese. Ko ugotovi, čigav je, se mora odločiti, ali ga bo obdržala, ali vrnila.

Simon se s prijateljico Lijo in bratcem Gašperjem igra skrivalnice. Lija ne more najti Simona. Seveda ne, saj je Simon prikrojil pravila skrivanja sebi v prid. Lija ga spregleda, ko se skupaj skrijeta pred Gašperjem. Simon Lijo vleče sem ter tja in venomer spreminja skrivališča, kar je pri skrivanju goljufija. No, pa naj obvelja Simonova! Zdaj tudi Lija goljufa in Simon je ne more najti. Res hecno! Kaj pa Gašper?

Kasija, Konrad in Friderik načrtujejo piknik ob jezeru. Ko Konrad opazi skrivnostni otok, se odloči, da bo poletel nanj. Ko se vsak Konradov poskus poleta izjalovi, postane Kasija naveličana. Sama s Friderikom se loti piknika.

Podganci so spet v Sinjem dolu. Da bi lahko ropali, osvobodijo muhe cece, ki s svojimi piki uspavajo vse mesto, pa tudi Podgance. Ker vsi spijo, prijatelji iz mlina pripeljejo DoVičijeve izume, da bi z njimi polovili muhe, in spet zbudili meščane.

Tomaževe kepe, ki vselej zgrešijo cilj, so hkrati tudi edino sredstvo, ki lahko Vido in Janija reši iz zapora.

Ko se Jani trudi navezati stik z nezemljani, ne pričakuje, da jih bo tudi v resnici priklical.

Rožica bi rada preživela noč brez Jagodke. Edmund in Margareta ji predlagata, naj spi v sobi za goste. Jagodki to ni všeč, zato prosi brata za pomoč.

Medo seje sladkorni grah. Miša pa je razočarana, ko ugotovi, da je sladkorni grah zelenjava in ne sladkarija. Medveda se zato odločita, da bosta posadila bombone, iz katerih bo zrastlo sladkorno drevo. Ko se naslednje jutro prebudita, ugotovita, da so ti izginili. Še enkrat posadita sladkarije in zjutraj spet ugotovita, da jih ni več. Tretji dan posadita še zadnji bombon in se odločita, da ga bosta ponoči stražila. Sredi noči ju prebudi tat sladkarij - krt. Ta je od sladkarij odvisen in ima zato uničene zobe. Medveda ugotovita, da bosta raje jedla zelenjavo.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Zafrk se pripravlja, da bo užival v gledanju svoje najljubše serije. Pri tem ponavadi pohrusta goro pokovke. Toda tokrat je žal nima, ker se je pokvaril avtomat za pokovko. Kje neki jo bodo robotki spekli?

Odrasli odidejo na srečanje s sosedi in otroci ostanejo sami v taboru. Brez nadzora staršev se igrajo s poveljniško palico, zaradi katere se že celo večnost prepirajo s klanom Medvedov.

Muha Viola vsak dan bolj smrdi in prijatelji se nočejo več družiti z njo. Sprva se upira, nato pa sprevidi, da se bo morala umiti. Zdaj na vrtu spet povsod diši, toda zasliši se regljanje krastač. Bo morala Viola spet narediti malo svoje smrdeče brozge, da se bodo umaknile?

Gospod André ima svoj frizerski salon, kamor zaideta tudi Mimi in Liza. Čeprav se Mimi ne vidi v ogledalu, pa ve, kakšna je, po tem, kako se počuti. André poskrbi za njuno preobrazbo, tako da Liza postane princeska, Mimi pa skuštrana in navihana, kot je po navadi Liza. Mimi v njeni novi vlogi zanese, tako da jo pred nesrečo na cesti v zadnjem hipu reši Liza.

Sebastijan se prebudi v sončno poletno jutro in nikjer ne najde Bele. Ves zbegan je. Komaj čaka, da bo konec pouka, Bele pa še zmeraj ni od nikoder! Saško mu predstavi bratranca Viktorja, ki ima tudi psa. Sebastijan se ne more znebiti strahu, da Bela noče biti več njegova prijateljica. Anton je medtem na preži …

Maks se vsakega dela loti površno, tudi čarobnega trika, ki ga mora zvečer pokazati, se mu ne da vaditi, raje igra računalniško igrico. Vila Mila ga prepriča, da le vaja dela mojstra, in da moraš najprej natančno vedeti, kaj bi rad naredil. Na večerni predstavi je nato Maks prava zvezda ...

Pika je zadovoljna kobilica, ki ima kup živalskih prijateljev. Vsi se navdušeno pripravljajo na božič. Postavili bodo božično smrečico. Toda stara smrečica razpade in kupiti morajo novo. Kakšno bodo izbrali? Veliko ali majhno? Košato ali ne? S kančkom dobre volje in ustvarjalnosti prijatelji rešijo težavo in ustvarijo poseben božič.

Kmet bi se rad naučil plesati in mačkon je njegov soplesalec. Trušč, ki ga povzročata, gre ovcam zelo na živce. Jon se odloči, da ju mora ustaviti.

Končno je prišla zima, začelo je snežiti in božič se bliža. Linus je tako navdušen nad snežinkami, da bi jih kar zbiral, sitna Lucy pa mu zagreni vso zimsko pravljico. Tudi Charlie Brown nima potrpljenja z njim, ko v njegovem imenu piše Božičku.

Lisa pripravi referat o koralnih grebenih. Navdušeno pripoveduje, da jo bo mamica konec tedna peljala v morski akvarij. Toda mama ji pove, da bo namesto tega morala v službo. Ravnateljica Dreusova je predlagana za ravnateljico leta in na šoli se pojavi član komisije, da bi ocenil šolo.

»Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori enako.« Lk 3,11
razmišlja SAŠO MUGERLI

Papež Frančišek je bil od 2. do 6. decembra na obisku na Cipru in v Grčiji.

Papež Frančišek je bil od 2. do 6. decembra na obisku na Cipru in v Grčiji. Posvetil se je za Evropo pomembnemu človekoljubnemu migrantskemu vprašanju in ekumenskemu dialogu med krščanskimi Cerkvami. Spodbudil nas je k sprejemanju prebežnikov in pomoči ob njihovem vključevanju v družbo.
Župnija Vinica, ki se nahaja v najjužnejši slovenski vasi, praznuje 750 let. Pred sinagogo v Ljubljani pa so preteklo soboto prižgali osmo svečo na velikem svečniku, hanukiju. Poseben pomen ima nova sinagoga, ki so jo v Ljubljani odprli 9. novembra. Teolog Boštjan Hari nas v adventnem času vabi, da se na božič pripravimo s pogledom »navznoter«.

Oddajo Ljudje in zemlja, ki bo na 1. programu TV Slovenija v nedeljo, 12.12.2021 točno opoldne, pripravlja primorska ekipa. Mojca Dumančič je s kolegicami in kolegi obiskala številne kmetije po vsej Sloveniji - opozorili bodo na perečo problematiko podnebnih sprememb, ki usodno vplivajo na naše kmetijstvo. Posebna previdnost bo potrebna zaradi ptičje gripe, ki razsaja že vse okoli nas. Barbara Renčof bo predstavila eko kmetije na Kočevskem, kjer se vse več mladih odloča za delo na zemlji. Tu je zimski čas, zato se je Ksenija Černuta odpravila na zeliščarsko kmetijo Rogelja v Vojščici na Krasu po nasvete, kakšne čaje piti za odpornost. Poznate rek, da je nekaj »drago kot žafran«? Miloš Batistuta je na Tolminskem odkril, zakaj je žafranov cvet tako dragocen. Zadnji del oddaje pa bo predpraznično obarvan. Sabina Francek Ivovič bo predstavila božične šege in navade v Istri, na spodnjem Vipavskem bodo kmečke gospodinje skuhale značilne božične jedi. Zato le svinčnik in papir v roke, ko boste gledali nedeljsko oddajo – zagotovo vam bo prav prišel kakšen božični recept.

Solinarske hiše so bile izjemno premišljeno grajene. Od izbire materialov, do načina gradnje in razporeditve prostorov – vse je bilo v funkciji prilagoditve okolju solin in delovnemu življenju solinarjev. Solinarska hiša je imela v pritličnih prostorih skladišče soli, pregradne sten sob niso segale do stropa, saj je to omogočalo boljše zračenje, okna pa so bila postavljena na vsaj dve nasprotni strani neba, saj so tako solinarji ves čas neovirano spremljali vremenske spremembe, tudi ko so se zadrževali v notranjih prostorih. Ob začetku solinarske sezone se je iz Pirana v soline preselila vsa družina. Otroci so se učili solinarskih opravil, v prostem času pa so lovili ribe v bližnjih kanalih in v morju. Marsikdaj jim je bila ribiška sreča naklonjena in so na trnek ujeli toliko morskih dobrot, da je lahko gospodinja pripravila okusen brodet. V njem so končale različne ribe, pa tudi mehkužci. Vsaka družina je imela svoj recept, vse pa je družil dodatek dobre domače paradižnikove omake – šalše.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Tekmujeta ekipi Ribnice in Ptuja, slednjo sestavljajo Urška Vučak Markež ter brata Miha in Gašper Malek, iz dežele suhe robe pa so Lucija Ćirović, Medard Pucelj in Tomaž Tomšič. Glasbeni izvajalci so Flirrt, Nuša Derenda in Anže Šuštar, Hamo & Tribute 2 Love, ansambel Viža. Žan Serčič, Monika Avsenik, Arijana Lucas, Urška Klobučar, Hana Zupan, Ana Šket, ans. Petra Finka, harmonikarji Martin Golič, Gregor Sevčnikar, Jakob Tojnko, Tomaž Mihelič, Bojan Cvjetićanin, Gregor Strasbergar.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji Na lepše predstavljamo potopljene a ne pozabljene vasi Šaleške doline, ki so izginile na jezersko dno Velenjskega, Družmirskega in Šoštanjskega jezera.
Ob zaključku 6-mesečnega slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije smo obiskali letos prenovljeni hotel Brdo Elegans, ki skupaj z renesančnim dvorcem, kongresnim, nogometnim in konjeniškim centrom ter parkom, spada pod okrilje skoraj petsto hektarjev velikega protokolarnega posestva Brdo.
V oddaji pa boste tudi spoznali Srečka Rožeta, zbiralca vojaških muzealij, ki si je že od malih nog - zaradi fascinacije nad zgodovino domačega Krasa ter zbiranja vojaških predmetov po kraških gmajnah - želel ustanoviti svoj muzej. Hotel je namreč bolje razumeti narodno preteklost in zgodbe vojaških ostalin, ki so del naše kulturne dediščine.

Prvovrstna animirana komedija Wesa Andersona po brezčasni predlogi Roalda Dahla.

Zviti lisjak je v mladosti vlamljal po kmetijah človeških sosedov in ropal njihove pridelke. Ko je njegova žena zanosila, je svečano prisegel, da se ne bo nikoli več ukvarjal s kriminalom. Par je dobil sina in zaživeli so kot srečna družina. A ko se lisjak po dolgem času vnovič vda živalskemu nagonu in sosedu iz hleva izmakne nekaj piščancev, ogrozi svojo družino in celotno živalsko skupnost. Kmetje zabarikadirajo vhod v brlog in tako živalske nepridiprave z njihovimi družinami in prijatelji vred zadržujejo v podzemlju. Živalim prične primanjkovati hrane, zato premagajo razlike, združijo moči in se uprejo človeškim zatiralcem pod vodstvom zvitega lisjaka.

Izvirni naslov: FANTASTIC MR. FOX
Ameriški animirani film, 2009
Režija: Wes Anderson
Scenarij: Roald Dahl (predloga), Wes Anderson, Noah Baumbach
Glasovi: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
K Bernardi v goste prihajata avtomobilistični novinar in vloger Ciril Komatar ter igralec in voditelj Nik Škrlec, ki bosta v okviru misije Ledenik popeljala kos Triglavskega ledenika na dolgo pot v Peking, kjer bodo naslednje zimske olimpijske igre. Vse to s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom. Poleg njiju prihaja še radijski voditelj in kolumnist Miha Šalehar, ki je izdal izbrane kolumne v knjigi Duh česa.
Jože za svojim komentatorskim omizjem gosti simpatično pevko Alyo in komika Miha Brajnika, ki se tokrat preizkuša še v rubriki Zvezde čarajo. Alya na glasbenem odru predstavlja svoj novi hit Se živi. Poleg nje nastopa še Zoran Predin, ki ob koncu decembra pripravlja tradicionalni koncert v Cankarjevem domu.

Lesko odide na taborjenje z Ludvikom in njegovim očetom. Skavtek je kar naenkrat sam. Leskova odsotnost ga precej pretrese. Prepričan je, da ju z bratom druži posebna vez in čuti, da je Lesko v nevarnosti. Rad bi ugotovil, kaj se dogaja.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Bika Cliva odpeljejo v klavnico, ker je bolan. To je za Aldersonove huda izguba, saj so od prodaje tega plemenskega bika pričakovali zajeten izkupiček. Jamesa peče vest, ker je on ugotovil, da je Clive bolan, in mali Jenny prinese mucka. Helen in Hugh sta se pobotala. Siegfried grdo zboli, vendar noče počivati. Poleg tega mora izpraševati Tristana, ki ga čakajo izpiti. Gospa Hall ga vseeno spravi v posteljo, kosmate in pernate paciente pa sprejme Tristan. James ima rojstni dan, zato mu doma skrivaj pripravijo zabavo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

Kdaj je Evropa postala novinarsko zanimiva celina? S čim se prehranjujejo talibani? Kdo in zakaj Borisu Dežuloviću grozi s smrtjo? Zakaj je Peter Marki-Zay veliki up madžarske opozicije? Kako dihajo novinarski kolektivi? Gost oddaje Intervju, novinar Ervin Hladnik Milharčič, je začel novinarsko pot na Radiu Študent, nadaljeval na Mladini in Delu, zdaj pa že leta njegove kolumne, reportaže in intervjuje prebiramo v Dnevniku. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sloviti nemški režiser in scenarist Werner Herzog je tri srečanja z Mihailom Gorbačovom pred kamero strnil v odmeven dokumentarni film o poslednjem voditelju Sovjetske zveze. Film se dotakne otroštva Gorbačova, ki so ga zaznamovale porevolucionarne razmere, in predvsem njegovih politik perestrojke in glasnosti, s katerima je Gorbačov odprl vrata Zahodu ter omogočil zgodovinsko srečanje z ameriškim predsednikom Reaganom v Reykjaviku, kar je privedlo do mirnega konca v tekmi jedrskega oboroževanja in seveda hladne vojne. V filmu Gorbačov pojasni tudi dogajanje ob strahoviti tragediji v Černobilu. Resnično ganljiv pa je spomin Mihaila Gorbačova na pokojno soprogo Raiso.

MEETING GORBACHEV / Velika Britanija, Nemčija / 2018 / Režija: Werner Herzog in André Singer

Spremljali boste priljubljene arije iz Puccinijeve opere Tosca v priredbi za saksofon in simfonični orkester. Zanimivo priredbo je prav za slovenskega saksofonista Andreja Omejca napisal japonski skladatelj Yasuhide Ito in jo naslovil Toscin poljub.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov