Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. feb. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 6. feb.

Zajček Belko je na morju. Navdušen je nad gumijastim čolničkom, vendar se boji vode in raje vesla po pesku. Na nesrečo se čoln predre, Belko pa ga skuša popraviti …

Gospa Zebra nauči Pepo, Jureta, Zalko, Zoro in Zarjo iz gline izdelati pravi čajni servis.

Nekega zimskega jutra Zajček Rjavček zagleda prijatelje, ki drsajo na zamrznjenem ribniku. Tudi sam poskusi, pa mu ne gre. Bo vztrajal dovolj dolgo, da se bo naučil, ali bo prej odnehal?

Simon bi z očkom rad igral nogomet. A očka mora najprej pograbiti listje. Mala zmešnjavca Gašper vse listje raztrosi po vrtu, pa še v blato se zvrne. Medtem ko Simon čaka, da očka okopa Gašperja, se sam podviza grabiti listje. Ni preprosto. Veter mu nenehno meša štrene. Vredno je potrpeti, čaka jih nogometna žoga! Pa jih res?

Zaradi dirkanja z avtomobilčki otroci pokvarijo snemalnik gospoda Pavčiča. Ta zahteva, da se vožnja z avtomobilčki prepove. Policist Artur se odloči, da bo za mlade voznike pripravil »vozniški izpit« in preveril, ali otroci poznajo cestne znake.

Mici ne ve, da mora za izvedbo tekmovanja s sneženimi kepami najprej postati članica posadke, ki se odpravlja na Luno.

Ko Tomaž med divjim sankanjem izgubi očijev fotoaparat, mora druščina pri iskanju opraviti tudi z nezakonitimi gusarskimi tatvinami.

Otroci bi staršema radi podarili kipec in pesem, a ju v svojih umetninah prikazujejo v pretirano dobri luči, ki se ne sklada z resničnostjo. Ali niso prav nekatere nepopolnosti tiste, ki so nam pri drugih všeč?

Zuli preizkuša nov način letenja. Kot nalašč se z Vodirogom odpravljajo k Velikanovemu prehodu, kjer živijo odlični letalci, ptice strmoglavci. Tam se znajde tudi Zafrk. Povečan poskakuje po prehodu. Reaktivčki vedo, da ga lahko s tem uniči.

Kori je jezna, ker se nihče noče igrati njenih iger. To izkoristi Fanon in jo zvabi s sabo. Medtem ko Medvedi zabavajo Kori, Fanon Tigrom sporoči, da jo bodo izpustili le v zameno za Tamtama.

Črt se tako naje Betkinih slaščic, da ga obupno zvija v trebuhu. Betka mu predpiše zdravljenje: moral bo na dieto. Toda Črt noče jesti samo juhe in se skrivaj dokoplje do kosa torte, ki pa mu ne gre več v slast. Bo sploh še kdaj spet stari sladkosnedni Črt?

Helenina odločitev, da nameravajo porušiti trhli bivak na Mogočnem vrhu, je neomajna. Sebastijan je ogorčen, saj vztraja, da je to njegov dom. Adelo odziv preseneti, dokler ne izve, da je bil bivak zadnje bivališče Sebastijanove pokojne mame. To bi rada pojasnila Heleni, ta pa ji ne utegne prisluhniti. Adela bo z Belino pomočjo le dosegla, da se Helena in Sebastijan mirno pogovorita …

Oddaja o življenju v divjini navdihne mačkona, da se preobleče v geparda, in se ponorčuje iz črede. Jon si izmisli načrt, kako bo ujel divjo zver.

Charlie Brown svojega zmaja nikakor ne more spraviti v zrak. Zdi se, da vsem to igraje uspeva, le njemu ne. Potem pa ga za nameček še Peppermint Patty prosi, da bi bil maskota njene bejzbolske ekipe …

Polurni družinski animirani film, ki je posnet po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja.
ZOG je zgodba o navdušenem mladem zmaju, ki se v prvih razredih zmajske šole uči leteti, rjoveti in bruhati ogenj. Rad bi naredil dober vtis na učiteljico in si prislužil zlato zvezdico. A vsakič se mu pripeti nesreča in na pomoč mu priskoči majhna deklica, ki oskrbi njegove poškodbe. V četrtem razredu mora zmaj ujeti princeso – mu deklica lahko pomaga pri najtežjem preizkusu?
To bo poslastica za celotno družino.

Učitelj Kees se izogiba Marie-Louise, ne upa si ji namreč povedati, da ga je strah višine. Ga. Dreus se odloči, da bo kar ona naučila otroke plesati, da se bodo na plesu znašli. Tobias zbira pogum, da bi na ples povabil Hasno, toda kaže, da je prepozen. Menda jo je povabil že nekdo drug.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

»Edina človeška lastnost, ki nam vliva upanje in daje tolažbo, je vztrajnost.« Charles Dickens
razmišlja SABINA M. SCOBIE

Olimpijske igre v Pekingu so se začele na mednarodni dan bratstva. Papež Frančišek poziva h kulturi družbenega prijateljstva. Kultura pa je povezana z vero. V okrožnici Vsi bratje je papež dejal, da vera navdihuje in vodi kulturo skozi stoletja do današnjih dni. Slovensko kulturo s svojimi darovi oblikujejo umetniki. Nekaterim med njimi bodo tudi letos podelili Prešernovo nagrado in nagrade Prešernovega sklada.
Drugega februarja, na praznik Gospodovega darovanja ali svečnico, po slovenskem običaju sklenemo božični čas. Svečnica je dan Bogu posvečenega življenja. Februarja vabi papež k molitvi, namenjeni posebej redovnicam in posvečenim ženam. Redovnice in redovniki pa so tudi pri nas vabljeni, da se vključujejo v sinodalno dogajanje Cerkve na Slovenskem. Z učitelji in vzgojitelji jih je Inštitut Integrum povabil na strokovni seminar o moči dotika.

Na območjih, kjer je bila lani močna pozeba je letos zimsko rez potrebno prilagoditi. Naša ekipa je stanje preverila na Dolenjskem. Mineva 200 let od prihoda nadvojvode Janeza na Meranovo. Postavil je temelje sodobnega vinogradništva in kmetijskega šolstva pri nas. Obiskali smo sadjarsko kmetijo Brečko, kjer so zimsko rez že zaključili. Prireja senenega mleka in mesa se uveljavlja predvsem na območjih z omejenimi dejavniki. Rejcem omogoča ohranjanje kakovostne črede, preživetje in nadaljnji razvoj kmetij.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

Oddaja sredi raznolikega olimpijskega dogajanja ponuja prvo priložnost za pregled najzanimivejših rezultatov in napoved popoldanskih dogodkov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zimski pozdrav je oddaja narodno-zabavne glasbe, ki bo gostila aktualne predstavnike te glasbene zvrsti, legende, zakonske pare, mlade in neuveljavljene skupine ter posameznike.
Za finale festivala SPV se borijo Firbci in Srčni muzikanti. Osrednji gostje oddaje so Slovenski zvoki, ki slavijo dobrih 20 let delovanja. Nastopajo še mladi člani ansambla Galama iz Poljčan, dolenjska zasedba Nemir in simpatična Nuša Beuc iz okolice Velenja. Voditeljica je Darja Gajšek.

V tokratni oddaji naša junaka Bit in Anže pot po Severni Ameriki nadaljujeta v Kentuckyju, kjer ameriška gostoljubnost preseže vsa njuna pričakovanja. Kot ena redkih Slovencev pa spoznata tudi čisto pravega FBI agenta. Pot ju vodi skozi prestolnico country glasbe, Alabamo... vse tja do obale New Orleansa, kjer ju veliko bolj kot sicer fascinantni potomci dinozavrov preseneti opustošenje, ki ga je za seboj pustil eden izmed prepogostih orkanov v tem delu sveta. Tudi zato jima mesto jazza ne pokaže tiste svoje prave duše, a se kaj hitro potolažita ob okušanju unikatne in raznolike morske kuhinje.

Film o nikdar dolgočasnem življenju veterinarjev in zdravnic na francoskem podeželju

Pierre Josset je veterinar, ki skrbi za domače živali kmetovalcev na francoskem podeželju. Nekega dne v njegov kraj pripotuje mlada družinska zdravnica Emma Colin, ki je prisiljena tam opravljati prakso, čeprav bi mnogo raje delala v uglednejših ustanovah. Za nameček se vseli v hišo, v kateri živi tudi Pierre, njegov odrasli sin pa se zatreska vanjo. Emma se mora prilagoditi podeželskemu načinu življenja in ordinaciji, ki si jo zaradi pomanjkanja prostora prav tako deli z veterinarjem. Zaradi delitve ordinacije prihaja do neljubih zmešnjav, na primer tega, da se med Emminimi pacienti znajde tudi zajec. Kljub neprijetnostim začne v novi vlogi podeželske zdravnice uživati.

Izvirni naslov: LE DOC ET LE VÉTO / Francoski film, 2021 / Režija: Thierry Binisti Scenarij: Sylviane Corgiat, Alysse Hallali in Bruno Lecigne / Igrajo: Michel Cymes, Dounia Coesens

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Olimpijski dan v Pekingu se bo ravno zaključil, oddaja pa prinaša prvi celovit pregled dnevnih dogodkov. Ponujamo prve odzive slovenskih tekmovalcev in mednarodnih junakov iger.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dan je miren in čreda se odloči, da se bo zabavala z izvajanjem svojih najljubših trikov. Ko se jim kmet hoče pridružiti, postane zabava nekoliko nerodna.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V prvi oddaji Nedeljsko popoldne Bernarda in Jože gostita voditeljici nove razvedrilne oddaje Sobotno popoldne: Ano Tavčar in Lorello Flego. V goste prihajata tudi voditelja letošnje Eme: Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin. V štirih zabavnih igrah se skozi celotno oddajo pomerita prijatelja ter člana skupine komikov in improvizatorjev KUD Kiks: Nejc Šmit in Rok Bohinc. Naš terenski poročevalec Gianni je obiskal Tropsko hišo, kjer je pobliže spoznal veliko zanimivih tropskih živali. Na glasbenem odru nastopajo člani rokerske zasedbe Joker Out s pesmijo Barve oceana, svojo novo pesem Zmaji pa predstavlja tudi skupina Tabu.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

S poslancema Alenko Jeraj in Branetom Golubovićem o glasovanjih v parlamentu, na eni zadnjih sej pred volilno kampanjo, o prodaji slovenskih hotelov, grožnjah politikom ter o novih strankah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zimske olimpijske igre vsak dan prinašajo nove nosilce medalj, zgodbe o uspehu, hrepenenju, športnem duhu in še marsičem. Najzanimivejše vam ponujamo v podaljšani osrednji olimpijski oddaji. Dogajanje v Pekingu bodo osvetlili naši poročevalci na prizorišču in gostje v studiu.

Dogodek pred Tarasovo hišo resno ogrozi mirno življenje njegove družine in razkrije, da je Taras v primer treh umorov vpleten bolj, kot se zdi na prvi pogled.
Ahlin prejme mamljivo ponudbo za karierno napredovanje, pod pogojem, da mu uspe hitro rešiti primer. Kljub vsem prizadevanjem in pritiskom na sodelavce pa še vedno ne odkrijejo niti najbolj osnovne informacije – zaporedja smrti umorjenih. V ospredje pa vse bolj prihaja biografija, ki jo je s pomočjo novinarja pisal premožni vplivnež Zupet. Ko Mihelič Tarasu ponudi visoko vsoto denarja v zameno za biografijo, Taras posumi, da bi bile v ozadju umorov lahko zamere iz preteklosti.

Gostja tokratne oddaje Intervju je direktorica Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja PIC in soustanoviteljica Pravne mreže za varstvo demokracije, Katarina Bervar Sternad. V Pravni mreži za varstvo demokracije so se pred dobrim letom povezale štiri nevladne organizacije, ki delujejo na področju varstva človekovih pravic in demokracije: poleg PIC-a še Amnesty International Slovenija, zavod Danes je nov dan in Zavod za kulturo raznolikosti Open. V letu dni je Pravna mreža pomagala že skoraj 1200 posameznikom, opravila 21 opazovanj protestov, pripravila predlog zakona in uspešno ustavno pobudo. 158-krat je posredovala v prekrškovnih postopkih, na državnem tožilstvu je vložila 49 izrednih pravnih sredstev. S Katarino Bervar Sternad se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Na olimpijskih igrah se bo kmalu začel nov tekmovalni dan, zadnja večerna oddaja pa je priložnost za napoved glavnih dogodkov prihajajočega dne. Prav tako bodo v njej prostor dobili ostali športni dogodki, ki niso povezani z igrami v Pekingu.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Britanska kraljica Elizabeta II. je na prestolu že sedem desetletij. Dokumentarna oddaja analizira odnos med kraljico in njenimi štirinajstimi premierji – od Winstona Churchilla, ki ga je mlada kraljica navdušila, do zapletenega odnosa z Margareth Thatcher in vihravim zagovornikom brexita, Borisom Johnsonom. Čeprav britanska monarhinja nima neposredne politične moči, se je moral še vsak premier z Downing Streeta vsak teden odpraviti h kraljici na avdienco v Buckinghamsko palačo. V dolgih letih Elizabetine vladavine se je v Veliki Britaniji marsikaj spremenilo, tudi vlade prihajajo in odhajajo, a kraljica ostaja.

THE QUEEN AND HER PRIME MINISTERS / Nemčija / 2022 / Režija: Katharina Wolff, Larissa Klinker

Vedun je ansambel, ki izvaja staro in meditativno glasbo ter kanalizira zdravilni zvok z glasbili in pesmimi ljudstev sveta. Ime je ansambel prevzel iz slovanske dediščine, pomeni pa tistega, ki lahko zdravi dušo in telo tudi z besedami, torej z glasovi, vokali, konzonanti, zvoki, toni, šumi, ropotom, z vsem, kar sestavlja zvočni jezik ali zvočno orodje za širitev zavesti. Skupina, ki deluje pod vodstvom Mire Omerzel - Mirit, uporablja različne glasovne tehnike ter glasbila in zvočila iz svetovne dediščine.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

S poslancema Alenko Jeraj in Branetom Golubovićem o glasovanjih v parlamentu, na eni zadnjih sej pred volilno kampanjo, o prodaji slovenskih hotelov, grožnjah politikom ter o novih strankah.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Zimske olimpijske igre vsak dan prinašajo nove nosilce medalj, zgodbe o uspehu, hrepenenju, športnem duhu in še marsičem. Najzanimivejše vam ponujamo v podaljšani osrednji olimpijski oddaji. Dogajanje v Pekingu bodo osvetlili naši poročevalci na prizorišču in gostje v studiu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov