Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 21. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Anita Leskovec, Pujsek in ura

Bere in pripoveduje: Ajda Smrekar

Ajda ima velik zaklad. Počen lonček. Čeprav v njem ni lesketajočih zlatnikov, je zanjo neprecenljiv. Tudi knjige Čebelice, ki jih Borček želi prebrati, so neprecenljive, polne čudovitih zgodb in brezmejne domišljije. Če to ni pravi knjižni zaklad!
Potovati z zgodbami je čudovito, kajne? Sta se Ajda in Bor že odločila, katero knjižico bosta prebrala? … Morda nam tale o Pujsku in uri pove kaj lepega o prijateljstvu in drobnih zakladih v življenju. Poglejmo!

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Gospod Krompirček pride na otvoritev novega športnega centra in vsi v mestu so zelo vznemirjeni.

Gospa Gazela Pepo in njene prijatelje odpelje na vožnjo z vlakom. Na vlaku morajo otroci na delovnih listih izpolniti, kaj vse vidijo.

Živi se zdi, da se prijateljem obeta zabaven dan. Odločijo se, da se bodo dričali, nato pa breg spregovori in jih hoče odgnati.

Sebastijan nestrpno pričakuje družinsko tekmovanje, ki bi se ga rad udeležil z Belo. A tekme na ovirah se lahko udeleži le z družinskim članom. Razočaran, ker Bele ne more prijaviti, se mora sprijazniti s tem, da bo tekmoval z Angelino. Sporečeta se, saj mu gredo Angelinini domisleki in nasveti pošteno na živce. Angelino pa prepir prizadene, ker v sebi nosi skrivnost …

Skavtek gre na sprehod z Rožico in njenim očetom Bazilijem ter ob tem ugotovi, da nastopaški Bazilij, ki mu pripoveduje neverjetne zgodbe, rad pretirava in si izmišljuje vse mogoče, kar pa ni vedno tudi res.

Ste pripravljeni na vzlet? Tri, štiri, zdaj! Poletimo med oblake in spoznajmo Vida! V njegovem potniškem letalu bomo leteli okoli sveta. Kdaj je Vid prvič letel, kdo potuje z njim in kdo mu je pomagal izdelati čudovitega zmaja? To so vprašanja, na katera boste skupaj z Lovrom, krtico Črtico in krtkom Črtkom iskali odgovore. Veselo bo!

Teče čas hitro ali počasi? Se ga da ustaviti? In koliko kažeta Zofkina kazalca, ki se namesto po številkah vrtita po črkah? Anka je nad idejo navdušena, Lars pa nekoliko negotov. Kaj pa bo s seboj prinesel gost? Prostor bo spremenil v pravo urarno. Tudi Zofkina pesem bo tiktakala ... G kot glejte nas.

V 30. oddaji se za vstop v finale kviza potijo Lana, Ana in Ožbej iz OŠ Koroška Bela Jesenice (rumeni) ter Nejla, Lucija in Matic iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana (vijolični), Hitrih lončkov pa Mai, Amadej in Saša iz OŠ Kamnica ter dva Filipa in Nick iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana. Toaletni papir zna biti tudi zabaven, nihče ne joče in pljuva po hitrih celicah, volk ostane sit in koza cela, v labirintu pa spretnost dopušča čas še za lubenico brez bacilov in sprehod med sončnice. Kranjske klobase bolj teknejo vijoličnim, rumeni pa se bolje znajdejo med notami. Kdo ima hitrejše prste in komu se bolj nasmiha finale, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V petkovem Infodromu smo raziskali, kaj se zaradi podražitev nekaterih surovin dogaja s šolsko prehrano. Organizatorji prehrane v šolah so se novim cenam prilagodili različno. Da so kosila drugačna kot pred meseci, so opazili tudi mladi. V Infogromu so nam mladi iz OŠ Polhov Gradec povedali tudi, kako se spoprijemajo s stresom ob ocenjevanju pred koncem šolskega leta. Otroška poročevalka Ajda je ob svetovnem dnevu čebel obiskala Hišo kranjske čebele, za konec pa smo še rolkali s skejterjem Frenkom.

Nate je ves iz sebe. V predstavitvenem videu za tekmovanje Novi obrazi je dejal, da je samski. In Chloe je to videla. Ve, da je naredil napako, ne ve pa, kako jo bo popravil. Skupini GHF in Wonderland bosta imeli pred turnejo tiskovno konferenco. Novost je, da ima skupina GHF novega menedžerja.

Stanley je spet na svobodi. Zdaj potrebuje le še alibi za čas, ko sta se pred šolo pojavili nindži. Njegova bivša žena je pripravljena pričati, da je bil takrat z njo. Joaquim sumi, da je skrivnostna nindža Farah, zato njeno ime vnese v spletni brskalnik in ugotovi, da ima hčerko, za katero Hunter ni vedela.

Denny in Hunter nista navdušeni nad tem, da bo en teden pri njih Chanel, Stanleyjeva razvajena hčerka iz prvega zakona. Hunter ne ve, kaj naj s športnimi copati, ki jih je ukradla Samira, poleg tega pa vidi, kako Christa v šoli ukrade čokoladne tablice, kasneje pa na stranišču bruha. Ne ve več, kaj naj si misli.

Dorien ima Basima v precepu, ekipa pa poskuša odvrniti njeno pozornost od njega. Flo in Kenza povesta, da je bil Basim v času, ko je posnetek nastal, z njima, Pietru pa je pomembno nekaj povsem drugega. Za vsako ceno hoče zbrati denar za Soufa.

Starši so tisti, ki dajejo (ali pa ne) otrokom občutek varnosti in sprejetosti. Večina staršev je prepričana, da so svojim otrokom dali vse, kar so potrebovali, čas pa pokaže, da to morda ne drži vedno. Odnosi s starejšimi otroki se skrhajo, ponekod celo prekinejo. In tako se starši zatikamo v odnosu s svojimi odraslimi otroki. Danica Vidmar, gostja v studiu, je spoznala, kako neopremljena je bila za zdravo partnerstvo in starševstvo in kako je bila obremenjena z vzorci, ki jih je prenesla iz svoje družinske skrinje. Težko je dati nekaj, česar sami kot otroci nismo prejeli. Ko se je Danica izvila iz materinskega krča in občutka krivde, je spoznala tudi, da njen “vse”, ki ga je želela dajati hčerama, še zdaleč ni bil “vse” ter da se z občutki krivde in neustreznosti ne da graditi pristnih odnosov. Kako postaviti nove temelje odnosa med starši in odraslimi otroki? Kako se bomo vedli v novih vlogah, kako bomo upoštevali meje drug drugega, kako bomo kot odrasli ljudje spoštovali enakovrednost in enakopravnost drug drugega? Oblikovanje novih odnosov z odraslimi otroki ni stvar enega odkritega pogovora, kot pravi Danica, temveč je proces, v katerem so vzponi in padci, pot je dolga ter ima ovinke, a vedno se je vredno podati nanjo. Svoj pogled na odnos z mamo bo v oddaji podala tudi Daničina hčerka Ana, svoja spoznanja pa bo z nami delila še ena mama, ki prav tako išče pot do odraslega sina, s katerim imata že nekaj let pretrgane stike.

Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšel prevod dela Elisabeth Lucas, psihoterapevtke in najbolj znane učenke Viktorja E. Frankla. »Stori prvi korak« je naslov knjige, ki odgovarja na vprašanja, kako spore reševati tako, da bomo v njih človeško zoreli in da bodo za nas odskočna deska v bolj kakovostno življenje.

»Modrec ni tisti, ki je živel dolgo, ampak tisti, ki je prepotoval mnogo.« (kirgiški pregovor)
razmišlja DAMIJAN MOČNIK

Odpravili smo se v jugovzhodni del države, natančneje v Šentjernej, kjer okoli tristo Romov živi v petih naseljih. Preverili smo, s kakšnimi izzivi se spopadajo v tamkajšnji občini. Tam deluje tudi romsko zeliščarsko društvo Romanco – Rman. Zavili smo še v večnamenski romski center Kerinov Grm, prinašamo pa tudi novico o novem projektu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, ki se zavzema predvsem za ohranjanje romske kulturne dediščine. Na Poljskem se niso spomnili samo žrtev holokavsta v drugi svetovni vojni, ampak so opozorili tudi na nestrpnost in diskriminacijo do Romov v Ukrajini.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo pri nas zelo redko pasmo psov – faraonski pes. O ogroženosti plazilcev pri nas, smo spregovorili z vodjo mariborskega akvarij – terarija, Brankom Kolarjem. Svetujemo, kako ukrepati, če našega psa na sprehodu ugrizne strupena kača. Spoznavamo bobre, ki se po izumrtju v Sloveniji ponovno uspešno vračajo v našo naravo. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Medex je ena redkih blagovnih znamk, ki je še v slovenski lasti. Podjetje je bilo ob ustanovitvi pred skoraj 70 leti le trgovsko podjetje, specializirano za izvoz medu. Z ustanovitvijo enega prvih laboratorijev v Evropi leta 1963 pa so postali pionirji apiterapije na tem območju in sledil je stalen razvoj. Danes je družinsko podjetje z 80 redno zaposlenimi, v katero je vključena že tretja generacija, eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov in drugih naravnih proizvodov. Večina izdelkov je plod lastnega razvoja; za prenovo laboratorija, gradnjo skladišča in druge naložbe so v zadnjih letih namenili skoraj 8 milijonov evrov. Izvažajo v več kot 20 držav, pomembnejši trgi so, poleg držav bivše Jugoslavije in Evropske unije, države Bližnjega vzhoda in Azije.

Janez Hočevar - Rifle je nekaj časa igral tudi v zasebnem življenju. Zakaj? Ker se je kar nekaj časa »delal«, da sliši, a to ni bilo čisto res. Zakaj mu zdaj ni treba več uporabljati zvijač za prekrivanje naglušnosti, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini v soboto, 21. 5., ob 14.40 na TV Slovenija 1. Dragana Jusupović, gluha avtorica in voditeljica oddaje Ženska arena na TV Celje, je navdušena nad novo tehnologijo slušnih aparatov, saj bi brez njih težko shajala pri delu in v življenju sploh. V oddaji boste izvedeli tudi, kaj je novega na seznamu tehničnih pripomočkov, do katerih so upravičene senzorno ovirane osebe, torej slepi, slabovidni, gluhi, naglušni in gluhoslepi.

Nives iz avta pri pokopališču reši medicinsko sestro Pamelo, ki si je skušala sama soditi. Ko se ji ta zaupa, zakaj ne more domov, jo Nives odpelje k sebi. Luka medtem, kljub izrecni Urhovi prepovedi, skuša dokazati, da Ferdo ni kriv za smrt kolega med lovom. Jasno mu postaja, kakšno igro igra Urh, zato si poišče močnega zaveznika. Nives pa medtem poskuša obvarovati Pamelo pred njenim partnerjem, a stvari ne gredo po njenih načrtih.

Tokrat smo se udeležili slovestnosti ob 30-letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, pogovarjali smo se s kanadsko-slovensko sopranistko Thereso Plut, odpravili smo se v Kakenj v Bosni in Hercegovini do Sloenskega združenja meščanov Jožef Špringer, z najmlajšimi Slovenci na Madžarskem pa smo obeležili svetovni dan čebel.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Med Dravo in Muro se razprostirajo Slovenske gorice, ki so s svojimi grički vabljive tako s tal kot iz zraka. Tam smo obiskali edinstveno hišo, ki lastnikoma zagotavlja stik z naravo, bivanje z elementom vode in ravno pravo mero zasebnosti.
V drugem prispevku se odpravljamo v prostor, ki je po eni strani svetišče miru, intime in počitka, po drugi strani pa je velikokrat tudi zapostavljen. To je spalnica. Spalnica, ki z novimi trendi postaja čedalje bolj tisti prostor, katerega vrat ni treba več tako nujno zapirati.
Brez pohištva in dodatkov za dom so še tako dodelani prostori prazni in brez duše. Zato bo nova sezona oddaj Ambienti pozornost iz domiselnih idej arhitektov preusmerila na spretne prste rokodelcev in zgodbe majhnih blagovnih znamk. V prvi oddaji predstavimo dve ustvarjalki (kiparko in mizarsko mojstrico), ki ustvarjata pod imenom Vulgaris Woodcut.

O VZGOJI BAZILIKE
Značilen vonj in številni dobrodejni učinki bazilike na naše telo, rastlini dodajo naziv kraljevska. Po botaničnih značilnosti delimo bazilike na dve skupini: indijsko-azijske in evropsko-mediteranske. Od okrog 60 različnih sort v oddaji spoznavamo 5, ki imajo enake zahteve po oskrbi.
SAJENJE KROMPIRJA NA GREBEN
Nadaljujemo s pripravo grebena, na katerega je Martina Plohl Krevh pred 4 tedni položila krompir. V tem času je zrasel toliko, kot bi ga sadila marca. Krompir je zdaj osula s kokosovimi vlakni in delno prekrila s slamo.
KO SE RODIM, DREVO DOBIM
Ester in Jurij sta v začetku aprila postala ponosna starša Martinu. Kaj kmalu je oče izkopal jamo, da vanjo ob rojstvu sina posadijo drevo. Izbrala sta rumeni dren.
NAMAZ IZ HMELJEVIH VRŠIČKOV
Sebastjan Lipar pravi, da so hmeljevi vršički v notranjosti države enakovredna zamenjava za šparglje, ki maja še rastejo na Primorskem. S sosedo Sonja sta iz njih pripravila namaz.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka sta doma, ker dežuje. Ko raziskujeta klet, si zamislita, da sta na dogodivščini, podobni tistim iz filmov o Indiani Jonesu. Znajdeta se v predorih, ki vodijo v gosto džunglo. V njej je starodavni tempelj.

V goste prihaja ena najlepših Slovenk, Bernarda Marovt! Svetujemo o kopalkah in poletnih trendih, slavimo modne ikone in odgovarjamo na vaša modna vprašanja. Na testno vožnjo se podamo z džipom, z naturopatinjo in kirurugom pa poskrbim za vašo lepoto in zdravje.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Joker pozdravlja v svoji družbi Igorja Karlovška iz Celja. Odvetnik in plodovit pisatelj, ki trenutno piše knjigo za odrasle, je obenem tudi sredi izdaje 2. dela mladinske serije Ognjeno pleme. Leta 2005 je prejel nagrado večernica za mladinski roman Gimnazijec. Svojo odvetniško kariero sicer zaključuje. Doma ima vrt, tudi čebele, je tudi strasten ribič, aktivnosti mu ne zmanjka. Z ženo rada hodita v naravo in hribe. Veliko tudi potujeta. Njegova pomoč bo snaha, zobozdravnica, Sabina Lodrant.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o nagajanju opozicije, širjenju koalicije in kupovanju municije. Na terenu smo spremljali, kako novi mandatar Robert Golob osebno preverja strokovne kadre, magister Baltić pa je za nas poiskal nekaj novih povolilnih besednih tvorb. Na PUP TV se bo oglasil zlomljeni Vlado v odhodu, za še večjo uravnoteženost pa bomo pogledali del nove oddaje Kaj se godi? Naš gost bo legenda radijskih valov Andrej Karoli, na Mali terasi pa tokrat nekaj za ljubitelje klasične glasbe, plesa in dolgih kril na melodijo legendarnega Pofflbacha.

Dolgoletna prijatelja v resničnem življenju Ólafur Darri Ólafsson in Víkingur Kristjánsson v tej domiselni in odlično izvedeni komediji igrata sebe, ko potujeta in razkrivata naravne lepote Islandije.
Narcistični Ólafur je v zanosu, saj je njegova igralska kariera v zadnjem obdobju zelo uspešna, Vikingurju pa se zdi, da je sam v življenju dosegel dno. Odpravita se na pot do priljubljenega Westfjordsa, kjer naj bi se poglobila vase, se sprostila in za nekaj časa pozabila na tegobe sodobnega vsakdana. Znajdeta se v vrsti bizarnih okoliščin, v katerih se morata spopasti s svojimi čustvi, ponosom in prijateljstvom, za katerega ugotovita, da je pravzaprav močnejše od zakonske zveze.

1. del:
Vikingur prepriča dolgoletnega prijatelja Darrija, da se mu pridruži na potovanju v domači kraj, kjer si bosta napolnila baterije in povrnila notranji mir. Že takoj od začetka je jasno, da potovanje ne bo šlo po načrtu. Darri je uspešen hollywoodski igralec z veliko hišo in družino, navajen na razkošne hotele in drage restavracije, Vikingurjeva kariera pa se že nekaj let ne premakne z mrtve točke, zapustila ga je žena, pa še denarja nima. Njegovo življenje je veliko skromnejše kot Darrijevo, hkrati pa bolj mirno.

VEGFERð / Journey / Islandija / 2021
scenarij: Vikingur Kristjansson
režija: Baldvin Zophoniasson
v glavnih vlogah: Ólafur Darri Ólafsson, Víkingur Kristjánsson, Þórunn Arna Kristjánsdóttir, Pétur Ernir Svavarsson, Pálmi Gestsson, Þröstur Leó Gunnarsson, Elfar Logi Hannesson, Þorsteinn Gunnarsson, Helga Vala Helgadóttir, Nicolas Bro, Jonas Schmidt

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izjemna zgodovinska drama avstrijskega cineasta Michaela Hanekeja je bila leta 2009 v Cannesu nagrajena z zlato palmo za najboljši film.

Prva svetovna vojna je pred vrati in vzdušje med ljudmi je turobno. Tako je tudi v majhnem kraju na severu Nemčije, kjer se življenje z leti ni prav nič spremenilo. Kot je za take kraje običajno, držijo vse niti v svojih rokah baron, ki ima v lasti večino obdelovalne zemlje, vaški pastor, krajevni zdravnik in najmočnejši kmet. Delitev oblasti in pravila odločanja o življenju v kraju so znani vsem in jih vsi, tudi otroci spoštujejo.

V na videz umirjeno življenje posežejo nasilni dogodki, ki se navadno niso dogajali. Nekdo je prek poti napeljal žico, ob kateri se je spotaknil konj in padel. Ob padcu si je zdravnik hudo poškodoval roko in za več tednov pristal v bolnišnici. V vasi tudi zagori, nekdo je podtaknil ogenj in skedenj je do tal pogorel. Baronova njiva z zeljem je razdejana, pri padcu skozi prhle deske se smrtno ponesreči kmetova žena, zaradi mraza ob odprtem oknu skoraj umre komaj rojeni otrok in baronov sin izgine. Tega najdejo zvezanega in pretepenega z bičem. Nesrečni kmet pa se v neizmerni žalosti obesi.

Kdo je krivec za vse te nesrečne dogodke? Je to kateri izmed vaščanov ali pa nekdo, ki skrivaj prihaja v vas? O tem lahko prebivalci le ugibajo. O tem lahko le ugiba tudi vaški učitelj, ki leta po dogodkih pripoveduje o dogajanju v vasi, do katerega je prišlo petnajst mesecev pred sarajevskim atentatom na nadvojvodo Franca Ferdinanda.

Originalni naslov: DAS WEIßE BAND - EINE DEUTSCHE KINDERGESCHICHTE
Leto produkcije: 2009
Država: koprodukcija
Žanr: zgodovinska drama
Režija: Michael Haneke
Scenarij: Michael Haneke
Igrajo: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch, Ulrich Tukur, Ursina Lardi

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov