Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 5. jun. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 5. jun.

Gospa s šalom plete, da se kar kadi izpod pletilk, toda nenadoma ji zmanjka volne. Cekar predlaga, naj jo nabere na volneni vrbi žalujki, ki raste za hišo. Sara in Raček ji pomagata pri predenju volne. Osel pridno poganja kolovrat, potem pa stroji volno še navijejo in pobarvajo.

Čačka je danes sestradana in pohrusta vse kar ji pride pod roke. Pohrustala je jabolka, penice, piškote in marmelado. Naučiti se bo morala ukrotiti svojo lakoto, saj bodo njeni prijatelji ostali brez malice. Ko Tilka speče palačinke za prijatelje, jih Čačka vse pohrusta. Zdaj jo boli trebušček in ugotavlja, da bo res morala manj hrustati. Morda bo od zdaj naprej le še grizljala.

Suzi najde v Petrčkovi sobi načrte DoVinčijevega stroja za letenje in misli, da jih je narisal Petrček. Pokaže jih Petrčkovi mami, ta pa Petrčka takoj prijavi v televizijsko oddajo Mladi genij.

Pozdravljen, kit! Ob tebi se počutimo neznatni. Največja žival na svetu si in najbrž tudi najtežja! Kdo bi mislil, da si riba, ampak ne! Si sesalec, kot ljudje, le da živiš v vodi. Kiti prepotujete velike razdalje, da imate mladičke v toplejših vodah.

Lola bi rada razveselila mamico in bila na svoji prvi pravi fotografiji čista in čedna. Na vse pretege se trudi, da se ne bi popacala, toda kaj, ko so na dvorišču luže, v vrtcu mamljiv bazenček za igro, da malice in slikanja s prstnimi barvami sploh ne omenjamo! A kot vedno, se Čarli domisli rešitve tudi za to!

Otroci se odpravijo na lov za zakladom, ki sta ga dedek in njegov prijatelj, ko sta bila še majhna, zakopala v gozdu. Ker je od takrat minilo veliko časa, dedkovi namigi niso več najbolj natančni.

Robotki navdušeno gledajo posnetek Vodirogovega iskrivega plesa. Ko Zafrk to vidi, na vso moč zavida Vodirogu. Odloči se, da bo tudi sam navduševal s sijajnimi plesnimi gibi. In s tako svetlikajočo se obleko, kot jo ima Vodirog. Kje jo bo dobil?

Motorčki pripravljajo paradni voz za parado motojunakov. Toda njihov voz utegne biti za Dejčija pretežak.

Sebastijan prijateljem predlaga nočni pohod do gorske opazovalnice, kjer bodo opazovali roj zvezdnih utrinkov. A Saško se kuja: nobenega utrinka ni videl! Dekleta bi se rada vrnila domov, Sebastijan pa se odloči, da bo še nekaj časa ostal s Saškom. Prepričan je, da jih bosta na Belinem hrbtu hitro dohitela. A ponoči je vse videti drugače, dekleta se izgubijo, ko tekajo za rojem kresnic, in Bela da vse od sebe, da bi jih izsledila …

Pepa in Jure spoznata kengurujko Klaro in njenega bratca Jožka. Pepa pokaže Klari, kako se skače po blatnih lužah. Kdo bo skočil najvišje?

Liza in Mario nabirata jabolka, saj bi Štef za večerjo rad pripravil pečena jabolka. Jani potrebuje pomoč v svetilniku in pokliče Štefa, ki obtiči v dvigalu. Kako naj zdaj pripravi pečena jabolka? Danes mu bo morala pomagati kar kuharica Lizi.

Avguštin trdi, da je videl razvpito pošast, ki se skriva nekje pri jezeru. Celestinca prosi Ernesta, da jih takoj odpelje tja.

Rački prekrije pepel in zamenjajo ju za par redkih afriških zebrastih račk. Kmet zavoha masten zaslužek in Jonovo polje spremeni v ogrado za eksotični rački.

Mumindol preseneti povodenj in prebivalci Muminhiše čez noč postanejo brezdomci. Ker so neustrašni in iznajdljivi, hitro najdejo nov dom – plavajoče gledališče. Kaj pa, če v njem že kdo živi?

Charlie Brown je pobit, a mu terapevtka Lucy prav nič ne pomaga, potem pa se še sama kuja. Sally se skoraj posreči, da bi šla v kino z Linusom, Peppermint Patty pa ponoči ne more spati.

Ezra, Maudie in Kyle po mestu lepijo letake Nezmotljivih detektivov in najdejo novo stranko. Ryanu je nekdo ukradel razrednega želvaka. Tat je prišel na vrt, prevrnil želvakov bazen in pobegnil z živaljo. Maudie se kaj kmalu zazdi, da pri Ryanovi zgodbi nekaj smrdi. In res: želvji tat ni prišel od zunaj, temveč od znotraj.

Slovesno binkoštno sveto mašo bomo spremljali iz cerkve Kristusovega učlovečenja v župniji Ljubljana-Dravlje. Bogoslužje bo vodil župnik, jezuit, p. Primož Jakop.

Nasilje je oblika vedenja, s katerim želi oseba prizadeti ali raniti drugo osebo. Na kakšen način ga preprečimo?

Nasilje je oblika vedenja, s katerim želi oseba prizadeti ali raniti drugo osebo. Lahko je besedno ali fizično. Vzroki za nasilje so različni: bolezenski procesi v možganskih strukturah, neprijeten in provokativen vpliv okolja in tudi psihopatološka značilnost določenih bolezenskih motenj. Povzročitelju daje lažni občutek moči.
Kako nasilje ustavimo? O tem se sprašujejo tako običajni posamezniki kot strokovnjaki, odgovore iščejo tudi posredniki za mir. Nasilje preprečimo le z ničelno toleranco do nasilja, z jasnimi znaki, da je ravnanje nasilnega posameznika nedopustno in kaznivo. Kakšen pomen imajo pri vzpostavljanju in ohranjanju miru darovi Svetega Duha? Jezusovi učenci so po prejemu darov Svetega Duha postali pogumni oznanjevalci evangelija. Na to poslanstvo vernikov se bomo spomnili ob prazniku binkošti.
V sredo se bomo poslovili od častnega škofa mag. Geza Ernišo. V spominu nam bo ostal kot prvi škof Evangeličanske Cerkve Augsburške veroizpovedi, duhovnik širokega duha, modrostno preudaren, zavzet za družino in sobivanje med ljudmi. In memoriam.

Pretekli konec tedna so predvsem na severu Slovenije divjala huda neurja s točo, ki so povzročila veliko škode na kmetijskih površinah. Novosti na področju vinogradniške mehanizacije so si obiskovalci lahko ogledali na nedavni predstavitvi v Kostanjevici na Krki. Številne lastnike gozdov so neprijetno presenetili visoki zneski pristojbin za gozdne ceste. Takoj so se odzvali na KGZS in Zveza lastnikov gozdov. Obiskali smo zelenjadarsko kmetijo Medla na Otočcu. Predstavljamo tudi pomen in delovanje Javne službe za zdravstveno varstvo rastlin.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V že skoraj čisto poletnem petkovem večeru se v oddaji V petek zvečer predstavljajo Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek, Unikat, BQL, Polkaholiki, Barbara Žerjav in Chicas, Nika Zorjan, Marko Vozelj, Matic Supovec, izjemni Alfi Nipič ter ena in edina Nina Pušlar. Tokratna oddaja predstavlja in se poklanja zvezdam naših petkovih večerov – Diamantom.

Obiskali smo 50.praznik špargljev, ki predstavlja pomembno identiteto destinacije Miren-Kras. Kakšne so tekaške poti v okolici Kranjske Gore, kjer se odvija tekmovanje Julian Alps Trail Run. Kako se skozi projekt Okusi Bele krajine povezujejo gostinci, vinarji in lokalni dobavitelji? Udeležili smo se neobičajne večerje globoko v kraški jami, kjer se še vedno najdejo sledovi Soške fronte in bili na Zelenem dnevu slovenskega turizma, kjer so bile razglašene najbolj trajnostne destinacije in ponudniki.

Mladi kuhar, ki se specializira za slavno japonsko jed ramen, v iskanju družinskih korenin potuje po večkulturnem prostoru daljne Azije.

Masato je mladi kuhar, ki se specializira za japonsko jušno jed ramen, ki ga dopolnjuje z izvirnimi okusi iz Singapurja, kjer se je rodila njegova pokojna mama. Nekega dne zapusti Japonsko, odločen, da bo spoznal materino domovino in navezal stik z izgubljenimi sorodniki. V tuji deželi se zaljubi v turistično vodnico, spoznava singapurske jedi in kulturo. Hkrati pa odkrije številne nezglajene družinske spore. Babica, ki je odraščala v času japonske okupacije Singapurja, je hčerino poroko z Japoncem videla kot izdajstvo. Masato se odloči, da bo razbito družino ponovno združil tako, da bo sorodnike očaral z izjemnimi kuharskimi veščinami.

Izvirni naslov: RAMEN TEH / Japonsko-singapurski film, 2018 / Režija: Eric Khoo / Scenarij: Eric Khoo / Igrajo: Takumi Saitoh, Mark Lee, Jeanette Aw, Cujoši Ihara, Tecuja Bešo, Beatrice Chien, Seiko Macuda

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kmet ugotovi, da so prebivalci kmetije pravzaprav zanimivost in ne pridelek, zato odpre živalski vrt. Kmalu pa izgubi nadzor nad preveč zagnanimi obiskovalci, zato mora Jon poskrbeti za red.

Gino je popotnik in gurman, ki se bo tokrat odpravil na sredozemsko obale Italije in nam predstavil znamenite turistične kraje ter tamkajšnjo kulinariko. Najprej bo obiskal mesta na Amalfijski obali, Cetara, Minori in Positano. V Positanu bo s krajevno turistično vodnico Liso užival ob osvežujoči pijači in čudovitem razgledu ter nam razkril skrivnosti izvrstne solate caprese. Nato bo obiskal manj znano, a prav tako očarljivo mestece Minori, kjer bo s kuharico Claudio pripravil tradicionalne sveže testenine, v Cetari pa se bo z ribiči odpravil na večerni lov na inčune.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V prvi oddaji nove sezone se bo v kvizu Joker preizkusil gledališki igralec, komedijant in šaljivec Konrad Kondi Pižorn iz Litije. Sodelovanje v Jokerju bo vzel povsem resno, a iz svoje kože ne more, poskrbel bo, da bo prva oddaja zares kratkočasna. Zase pravi da rad dolgo spi, pojé vse, kar mu skuha njegova žena in skupaj z njo neskončno rad sprehaja psa Berka. Vlogo super jokerja je zaupal prijatelju, harmonikarju Viliju Bonči.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jasna se sooča z Živinimi dejanji in lažmi. Črt se pripravlja na očetovstvo. Helena v zvezi z žago naredi odločno potezo. Praznovanje božiča razdeli Trigrad.

Jasna se sooča z Živino lažjo. Spominja se dogodka iz otroštva, ko je nekdo poskušal utopiti Črta in dobi potrditev, da Črtu še vedno nekdo streže po življenju. Žagarji medtem začnejo na črno sekati gozd, a Helena poseže v dogajanje z nepričakovanim dejanjem. Avstrijci pritiskajo na Blaža, ki se od dogajanja vedno bolj umika v prijateljstvo z župnikom. Praznovanje svete noči dokončno razdeli Trigrad, sproži plaz nasilja in konfliktov, hkrati pa poveže Črta s tremi ženskami različnih generacij v nepričakovano družino.

Pionirka lakanovske psihoanalize v Sloveniji, dr. Nina Krajnik, je izjemna sogovornica, ki brez dlake na jeziku »klinično diagnosticira« sodobno slovensko družbeno stvarnost. Poudarja vladavino globoke države, ki je pravzaprav »plitva«, kot pravi, saj dominira povsod okoli nas, tako v politiki, kulturnih ustanovah kot v medijih. Omenja levičarsko privatizacijo poglavitnih družbenih sistemov, pri čemer opozarja na pomenski obrat, ko se privatizerji, torej tisti, ki so del strukture in glavnega toka, nato skozi svoje dominantne medije predstavljajo kot levičarji, skrbniki interesov malega človeka ... Kot tipičnega predstavnika leve privatizacije, ki jo podrobno pojasni v pogovoru, Krajnikova omeni novega predsednika vlade Roberta Goloba. Opozarja na razmah »divje svobode«, ko si prevladujoče klike jemljejo pravico do sramotenja, etiketiranja, dehumanizacije tistih, ki mislijo drugače in za katere menijo, da jih ogrožajo. Krajnikova meni, da je prav zaradi tega, ker to ogroža privatizacijsko strukturo, za glavno tarčo dehumanizacije izbran Janez Janša. Ostra je tudi v oceni leve intelektualne elite, ki ne le da tiho privoli v javno sramotenje drugače mislečih z izrazi »svinje«, »podgane«, ampak je po njenem celo v ozadju tega, saj je to izraz nasilnega boja za prevlado njihove ideologije. Ideologija pa je le sredstvo, ker so v ozadju stvarni privatizacijski interesi. Ključni za uspeh privatizacije in njenih nosilcev, so protestniki, civilna družba, podrejeni mediji in medijski delavci. A ti so po njenem le člen v verigi vzdrževanja »mrtve« Slovenije. Slovenije, v kateri se v bistvu ne sme spremeniti nič, kar bi ogrozilo interese privatizerjev. Vsekakor pogovor, ki s popolnoma drugega zornega kota predstavi kritični pogled na razmere v slovenski družbi, medijih in politiki.

Voditelj: Jože Možina

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na severovzhodu Sirije v taboriščih še danes živi na tisoče t. i. nevest Islamske države in njihovih otrok. Izvorne države teh deklet in žensk, tudi Velika Britanija, ZDA, Kanada, Nizozemska, Nemčija, se jih otepajo in jim ne dovolijo repatriacije. Leto dni je v taborišču njihove zgodbe dokumentirala režiserka in scenaristka Alba Sotorra Clua in posnela tudi pričevanje morda najbolj izpostavljene med njimi, Britanke Shamime Begum, ki se je Islamski državi pridružila kot petnajstletnica.

THE RETURN, LIFE AFTER ISIS / Španija, Velika Britanija / 2021 / Režija: Alba Sotorra Clua

Simfonični orkester RTV Slovenija bo izvajal delo Gaetana Donizettija: Linda di Chamounix, arijo Linde O luce di quest' anima. Sopranistka Bernarda Bobro, dirigent Simon Krečič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov