Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 14. avg. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 14. avg.

Ava bi rada postala pevka, toda poje tako nemogoče, da s tem prikliče nevihto. Zaradi tega stakne prehlad, a izkaže se, da je njeno kihanje mnogo bolj ubrano kot petje.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Zajček Belko in dedek delata hišico za ptičke. Ob tem se Belku v prst zapiči trska. Čeprav je pogumen, se boji, ko mu jo hoče dedek odstraniti.

Frida je jezna, ker bodo starši posvojili dihurja. Hana jo prepriča, da neha kuhati mulo.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Rompijevi avtomobilčki so najbolj zabavna igrača. Z njimi bi se rad igral ves dan. Prijatelji se mu pridružijo, a se kmalu naveličajo in bi se radi igrali še kaj drugega. Rompi pa ne! Rad bi se igral le z avtomobilčki. Njegove igrače kmalu zavzamejo vso hišo in nastane pravi prometni zastoj. Rompi tako spozna, da se mora vsaka igra enkrat končati.

Reko obkroža močvirno rastlinje. Dan se bliža koncu. Vidrina mladička se igraje potapljata. Mama vidra ju opazuje. Ko ju pokliče, se mladička približata in poiščeta materino tačko. Trojica zaplava s z rečnim tokom in zapre oči. Lahko noč, vidre!

Poni Primož preživi svoj dan kot pravi kavboj na divjem zahodu: postavi tabor in si s prijatelji pripoveduje zgodbe.

Nekega vetrovnega večera vetrnica na strehi Kalimerove hiše zgrmi na cesto in za las zgreši gospoda Pavčiča. Ta naroči gospodu Petelinšku, da se mora krame znebiti. Gospod Petelinšek je obupan. Vetrnica je DoVinčijev izum, ki njegovo hišo oskrbuje z elektriko!

Kalimero, Valentinček, Pavlinca in Petrček bi morali v živo nastopiti na televiziji, a Petrček si zvije nogo in obleži v postelji. Streže mu Suzi, in to je še večja nadloga. Prijatelji naredijo načrt, kako bo Petrček vseeno nastopil v oddaji … in mogoče jim lahko pomaga tudi Suzi.

Soseda ima v stanovanju pravi mali ocean, akvarij. Svojo posebno ribo, ki postane nevidna, kadar jo je strah, spusti v akvarij. Tam pa se riba ne počuti prav dobro, ker jo vsi zasmehujejo. Mimi in Liza prineseta sporočilo, da je vsak drugačen in zato nič slabši. Nevidna riba se opogumi in na novo zaživi v akvariju z novimi prijatelji.

Pozdravljen, delfin! Nisi riba, si vodni sesalec. Imaš kljunast gobček in hrbtno plavut. Nimaš uhljev, a zelo dobro slišiš skozi zelo majhno luknjico. Si zelo družabna žival in ena izmed najbolj pametnih v živalskem svetu.

Pok in Pak se odpravita na pustolovščino na samotni otok, kjer srečata osamljenega kapitana, ki lovi pošast. Skupaj spoznajo, da pošast ni prav nič pošastna in se z njo rajši igrajo skrivalnice.

Rožica rada obdrži zase vse, kar najde, in to njena brata zelo jezi. Ko najdeta stvar, ki jo je Rožica izgubila, ji je nočeta vrniti. Držita se njenega načela: kdor prej pride, prej melje.

Luki se ne da brati knjige, v katerih ni slik. Ko se je končno loti, ga domišljija ponese v fantazijski svet. Tam so gusarji, ki iščejo zaklad. Bosta z Lučko našla skriti zaklad, preden se bodo vrnili razjarjeni otočani?

Silvestrovo je. Reaktivčki se navdušeni odpravljajo v London. Tam bodo novo leto pričakali ob zvokih Big Bena, zvona v zvoniku ob parlamentu. V bližini pa je tudi Zafrk, ki bi rad zaspal. Zvonjenje ga tako moti, da robotkom ukaže, naj se zvona znebijo.

Niki in Lun se pomerita, kdo bo novi šolski redar, ki pomaga motorčkom čez cesto. Niki pozeleni od zavisti, ko zmaga Lun.

Bela in Sebastijan naletita na divjo svinjo z mladički. In ta si drzne pasti na Ivanovem gojišču gob! Ivan jo zaloti in ujame v past. Tatica! Bela in Sebastijan jo hočeta rešiti, saj mladički ne morejo živeti brez mame. A mladički so neukrotljivi …

Zlata ribica Zlatka je osamljena, zato jo Pepa pelje v akvarij. Tam je toliko različnih rib, da bo Zlatka gotovo našla novega prijatelja.

Liza preseneti Štefa z novico, da bi bila raje filmska režiserka kot kuharica. S telefonsko kamero snema prijatelje po mestu. Štef jo pri tem podpira, a je hkrati tudi malo žalosten, saj bo moral poslej očitno kuhati sam ...

V mestu so izginile stvari: Celestinčin zvezek, Boltežev klobuk, daljnogled gospe Tulipan in celo ogrinjalo Zelene miši! Le kaj se dogaja?

Kmet ima dovolj kmetije in njenih prebivalcev. S kovčkom v roki odhiti na počitnice, a se skoraj takoj spet pojavi – enak, vendar nekako drugačen. Kmetija se spremeni v hipijevsko komuno, kjer jim ni prav nič mar za delo in opravke.

Smrkljica je očarana nad prišlekom, karizmatičnim in nadutim prvakom v zimskih športih, gospodom Bliskom. Mumintrol bi si rad spet pridobil njeno naklonjenost, in to z dvomljivo pomočjo Muminočka. Kdo bo zmagovalec v spopadu dveh samovšečnežev?

Sally je razočarana nad svojim bratom. Zdi se ji nekoristen. Ne zna je braniti pred tistimi, ki jo ustrahujejo, ne zna pisati pisem in tudi z deklicami se ne znajde najbolje. Sally mu celo pomaga urediti zmenek.

Val zamuja v šolo. Zato si izmisli zgodbico o napadu tolpe izrojenih golobov. Timotej mora lagati skupaj z njim.

Na znanstveni dan se morajo šolarji našemiti v osebe in predmete iz sveta znanosti. Patrick je več tednov ustvarjal kostum robota, zdaj pa so mu od njega ostali le škornji. Ko je šel na stranišče, mu je kostum ukradel nori znanstvenik. Patrick je prepričan, da se zlikovec ne bo mogel skriti, ampak na igrišču mrgoli norih znanstvenikov. Tatu na koncu izdajo rdeče superge, magnet in zavist.

»V vseh rečeh ohrani svobodo duha in opazuj, kam te vodi.« (sv. Ignacij Lojolski)
razmišlja BOŽENA KUTNAR

V Katoliški cerkvi poteka v cvetočem mesecu maju najbolj obiskana krščanska pobožnost, šmarnice.

V Katoliški cerkvi poteka v cvetočem mesecu maju najbolj obiskana krščanska pobožnost, šmarnice. Posvečena je Božji Materi Mariji. Na pobudo bogoslovca Jerneja Lenčka so Marijin mesec leta 1851 prvič obhajali v ljubljanskem bogoslovju. Do današnjih dni se v maju verniki zbirajo po cerkvah, v kapelah ali ob domačih oltarjih, ob katerih z molitvijo in pesmijo častijo Božjo Mater. Kdo pa je po njihovem verovanju Marija? Kaj o Božji materi pravijo svete knjige? 24. maja obhajamo priljubljen praznik Marije, Pomočnice kristjanov, h kateri se v narodno svetišče na Brezje radi zatekamo po pomoč v stiski. Na predvečer praznika pa je že več kot 40 let na Brezjah tudi na pobudo Slovencev po svetu večer narodnih izročil.
Ob 80. obletnici smrti dr. Lamberta Ehrlicha je dr. Janez Juhant napisal knjigo o preroku slovenskega naroda. Ob 30. obletnici delovanja bolniške župnije in ob 80. obletnici življenja so najvišje odličje Katoliške cerkve v Sloveniji podelili specialistu fizikalne medicine in rehabilitacije, primariju Janezu Zajcu
Urška Petak, psihosocialna svetovalka, edukantka psihoterapije, pa je na podlagi lastne izkušnje iz otroštva in strokovnega znanja napisala knjigo z naslovom Tvoja pot: sopotnik skozi izkušnjo žalovanja.

V oddaji Ljudje in zemlja tokrat nadaljujemo s predstavitvami delovanja kmetijskih zadrug. Obiskali smo več uspešnih kmetijskih zadrug na gorenjskem in dolenjskem. V studio smo povabili urednico študentske strokovne revije Agriacta in opozorili na skorajšnje odprtje največjega kmetijskega sejma v državi - sejma Agra. Vabljeni k ogledu.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kulturno društvo Graška Gora je letos organiziralo že 46. mednarodni festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra.
Na letošnjem festivalu so nastopili vrhunski ansambli:
ans. Braneta Klavžarja, Spev, S.O.S. kvintet, Dečki z bregov (Hrvaška), Pajdaši, Špas z Evo, Kronwildkrainer (Avstrija), Smeh in Petka.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Robovi angeli in tožbe osvetljuje težko, a umetniško izjemno pestro pot Francesca Robbe.

Komedija. Francija, 1809. Stotnika Neuvilla pozovejo na fronto. Njegova zaročenka Pauline je ob njegovem odhodu strta. Njena sestra Elizabeth se odloči, da ji bo pomagala z majhno prevaro; v imenu sestrinega zaročenca Neuvilla napiše ljubezensko pismo, s katerim Pauline potolaži. Zadeve se na videz umirijo, potem pa se Neuville nenadoma pojavi na posestvu …

LE RETOUR DU HÉROS / FRA, BELG / 2018
Režija: Laurent Tirard / Scenarij: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron / Igrajo: Jean Dujardin, Melanie Laurent, Noemie Merlant, Feodor Atkine, Sandrine Ferraro …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Povodna konja opazujeta tjulnja, ki tekmujeta v usklajenih skokih na prožni ponjavi. Jima bosta kos?

Kmet ugotovi, da vodovod pušča, zato pokliče na pomoč obrtnike. Zdolgočasena čreda je navdušena nad priložnostjo, da se igra z vodo. Ko delavci nehajo delati, se zabava začne.

Gino se bo odpravil v kraje, ki jih še ni obiskal, na obalo pri Coneru. Kristalno morje obdaja gričevje, bogato z vinogradi. Ta del imenujejo tudi nova Toskana. K črnemu vinu, ki ga tam zaradi odlične lege in prsti pridelujejo že več stoletij, bo Gino pripravil osvežujočo sladico: sadje, oblito s čokolado. Nato se bo odpravil še v srednjeveško mestece Castelfidardo, ki je v svetu najbolj poznano po harmoniki. V muzeju si bo ogledal največjo harmoniko na svetu in poklepetal z Giancarlom, ki jo je izdelal. Od tam ga bo pot spet zanesla na obalo, v mestece Numana. Poskusil bo veslati na deski, vendar bo ugotovil, da se najvarneje počuti na čolnu, in nam za konec razkril recept za odlične testenine s štirimi vrstami sira.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Joker komaj čaka, da v svoji druži pozdravi mikrobiologa Marka Kozjeka iz Ljubljane. Ko ima čas, zelo rad kuha in obožuje kavo s sadnim okusom. Rad ima morje, zato je pred leti naredil izpit za čoln. Sedaj se uči še jadrati. S punco se rada, z motorjem ali brez, podata tudi na daljša potovanja. Njegova pomoč bo študijski kolega in prijatelj Tim Prezelj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sisijin oče Maks ni navdušen nad hčerkinim odhodom na habsburški dvor. Prepričan je, da ne bo prenesla življenja v zlati kletki. Sisi mora čim hitreje spoznati dvorni protokol in se pripraviti na vlogo cesarice, žene in matere. Po nasvete se zateče k prostitutki Fanny in ta postane njena spremljevalka in zaupnica. Franc in Sisi si na težko pričakovani poroki obljubita zvestobo in se začneta spoznavati.

SISI (I.) / Nemčija, Avstrija / 2021
Scenarij: Robert Krause, Andreas Gutzeit, Elena Hell
Režija: Sven Bohse
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Marcus Grüsser, Tanja Schleiff

V Sloveniji iz sonca trenutno pridobimo le dva odstotka elektrike, čeprav imamo močno fotovoltaično industrijo in vrhunske strokovnjake na področju razvoja sončnih celic. Iznajdba raziskovalcev Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki je pritegnila največ pozornosti v tujini, je tako imenovana tandemska sončna celica. V oddaji Intervju gostimo vodjo Laboratorija za fotovoltaiko in optoelektroniko dr. Marka Topiča.

Voditeljica: Vida Petrovčič

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Leta 1971 je znameniti italijanski režiser Luchino Visconti ob svetovni premieri svojega filma Smrt v Benetkah dečka v vlogi Tadzia, takrat komaj najstnika, razglasil za najlepšega dečka na svetu. Danes senca tega poimenovanja še vedno obremenjuje življenje Björna Andrésena. Dokumentarni film je dramatična pripoved o ceni lepote, pa tudi o potrebi po bližini in ljubezni ter o praznini, ki nepopravljivo zazija, ko skrb za otroka, za človeka umanjka.

THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD / Švedska, Nemčija, Francija / 2021 / Režija: Kristina Lindström in Kristian Petri

Uživali boste v glasbi Petra Iljiča Čajkovskega, posvečeni poletju, v izvedbi klarinetista Mateta Bekavca in Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale. Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, uspešno pa se posveča tudi dirigiranju.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov