Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 27. avg. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 27. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Brž potegnimo trakec na skrivnostni škatlici, ki sta jo Egon in Oskar dobila v vrečki presenečenja! Kaj se bo zgodilo? Zagotovo nekaj čudovitega, zato hop v zgodbo Čebelice, ki sta jo Voranc in Bor izbrala za tokratno branje. Če ne marate presenečenj, jih boste zdaj vzljubili. Le droben namig: razmislite, kako rešiti balon, zagozden med velike stanovanjske bloke. Res, to je vse prej kot majhen balon!

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Ava, Riko in Teo srečajo pišče, ki se je komaj izvalilo iz jajca. Pišče Avo zamenja za mamo, kar njej neizmerno godi. Toda napoči čas kosila, prijatelji pa ne vedo, kako naj pišče nahranijo.

Vid, Živa in Toni poskakujejo po gobah in se zagozdijo med rogovilami. Reši jih super rešiteljica Linda, ki pa kmalu tudi sama potrebuje pomoč.

Pepa in njeni prijatelji pomagajo na zabavi za rojstni dan slončka Stanka, a na majhne otroke ni tako preprosto paziti.

Med pripravami na praznovanje obletnice Belinega prihoda na kmetijo Sebastijan Adeli in Sašku pripoveduje o njunem prvem srečanju. Sam se je takrat med sošolci počutil kot črna ovca, predvsem zaradi Kameronovega ustrahovanja. Cezar pa mu ni hotel razkriti, kdo so njegovi pravi starši. Odločil se je, da pobegne in jih poišče. Med potjo je srečal orjaško belo žival na begu pred hudobnim divjim lovcem. Za pobeg mu ni bilo več mar, upal je le, da mu bo uspelo ukrotiti prekrasnega psa, ovčarko, ki je dobila ime Bela. Cezar mu obljubi, da jo bosta branila pred divjim lovcem Antonom. Končno mu izda tudi skrivnost o tem, kako je prišel na svet. Rodil se je v bivaku na Mogočnem vrhu, njegova mama pa je umrla. Cezar mu pokloni njen medaljon z vgraviranim gorskim vrhom. To še podžge Sebastijanovo ljubezen do gora. In praznovanje prijateljstva se lahko začne!

Edmund in Margareta sta danes zelo skrivnostna. Mogoče pa to pomeni, da bosta dobila novega dojenčka? To je slaba novica za Rožico, ki se boji, da v družini ne bo več pravega mesta zanjo.

Maša, Tim in Taj so na prav posebni misiji, na kvakajoči selitvi. Pepe sicer pravi, da v Malem pristanu ni selitvenega servisa, a kljub temu bo žabam pomagal čez cesto. Ne pozabi svetilke, odsevnega jopiča in vedra!

Poleg Tisinih dežnih kapljic bosta v Zofki deževala veselje in smeh. Nejko Smejko bo kot običajno s seboj pripeljal vihar. Podal bo kar nekaj vremenskih napovedi, a nobena ne bo ravno zanesljiva. Kdo mu lahko pomaga? Strokovnjak s kar nekaj praktičnimi nasveti za napovedovanje vremenskih pojavov. Z kot Zofka in Z kot zazrimo se v nebo!

Si tudi ti želiš kakšno domačo žival? Adam pripelje v stanovanje navideznega kužka, saj bodo v družini mogoče dobili psa. Firbcologi razpravljajo o tem, kaj sme pes jesti, kako se obnaša in kaj vse obsega skrb za psa. Del Firbcologov pa je bolj naklonjen mačkam, zato bo o tem, ali so boljši ljubljenčki psi ali mačke, odločil dvoboj. Matija in Lučka na terenu opazujeta, kako za pse skrbijo v pasjem varstvu, Kiar in Nastja sta na obisku pri trenerki živali, ki uri pse za filme. Nikolina in Lev Krištof pa zavijeta v pasjo pekarno, da bi ugotovila, kako nastajajo prav posebni priboljški.

Tokratni Krompir bo poseben in nenavaden, Krompirjev studio pa nabito poln! Voditelji Nika, Nik in Klemen bodo v živo v družbi številnih mladih gledalcev, skupaj se bodo pomerili v zabavnih izzivih in uživali ob glasbi tolkalcev zasedbe MUVARUVA GRUVA.

V 12. oddaji Male sive celice se v kvizu za osmino finala spopadejo Lina, Tibor in Nejc iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana (rumeni) ter Vid, Lev in Jure iz OŠ Draga Kobala Maribor (vijolični), v Hitrih lončkih pa dva Marka in Tilen iz OŠ Šmarje-Sap ter Neja, Matija in Lenart iz OŠ Toma Brejca Kamnik. V kvizu so tekmovalci priključeni na omrežje, spoznavajo naše prednike, pesnijo sonete, si natikajo rogove in uspešno zatrejo plesen. Vijolični so boljši hokejisti, rumeni pa gradbinci. Kdo se hitreje prebija skozi labirint in kdo na vrh lončkov, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Infodrom je velik navdušenec nad prostim časom in ugotavljamo, da je tudi vam všeč, če lahko sami izbirate, kaj bi počeli. Super je, če z najboljšim prijateljem obiskujemo isti krožek, a nič zato, če gremo na kakšno dejavnost sami. Tam bomo gotovo spoznali zanimive ljudi, ki jih zanimajo enake reči. Pri izbiri se je dobro tudi posvetovati s starši, ker so cene krožkov različne, družinska malha pa ni brez dna. V vsakem primeru pa je dobro izbrati vsaj eno zanimivo dejavnost, ki nas bo razveseljevala, pravijo tudi znane osebnosti. Mladi iz Šentvida pri Stični se denimo zelo radi zadržujejo v doživljajskem parku Cukarca. Mladi iz Kranja pa vsaj enkrat letno združijo tradicijo z ročnimi spretnostmi in ustvarijo prave plavajoče svečnike. Dvanajstletni Lovro je s prijatelji v prostem času ustvaril spletno stran E-fairytales, s katero so si prislužili nagrado na podjetniškem tekmovanju Popri. Anej in Luka ustvarjata z lesom, Klara in Karlos pa vesta, da se je treba, če smo sami doma, držati pravil, ki so jih postavili starši.

Tokatna Osvežilna fronta ne bo tako zelo osvežilna, saj so se ustvarjalci lotili precej smrdeče teme. Govorili bodo namreč o dreku, blatu, govnu, iztrebkih, fekalijah. In čeprav pogovorno kakšno slabo stvar pogosto opišemo, da je za en drek, to še ne pomeni, da so iztrebki nekoristni. O tem, kje jih je mogoče koristno uporabiti, s kakšnimi predsodki so povezani, pa tudi o dreku v umetniškem izražanju, o straniščih in bontonu prdenja bodo razmišljali v tokratni Osvežilni fronti.

Starši so tisti, ki dajejo (ali pa ne) otrokom občutek varnosti in sprejetosti. Večina staršev je prepričana, da so svojim otrokom dali vse, kar so potrebovali, čas pa pokaže, da to morda ne drži vedno. Odnosi s starejšimi otroki se skrhajo, ponekod celo prekinejo. In tako se starši zatikamo v odnosu s svojimi odraslimi otroki. Danica Vidmar, gostja v studiu, je spoznala, kako neopremljena je bila za zdravo partnerstvo in starševstvo in kako je bila obremenjena z vzorci, ki jih je prenesla iz svoje družinske skrinje. Težko je dati nekaj, česar sami kot otroci nismo prejeli. Ko se je Danica izvila iz materinskega krča in občutka krivde, je spoznala tudi, da njen “vse”, ki ga je želela dajati hčerama, še zdaleč ni bil “vse” ter da se z občutki krivde in neustreznosti ne da graditi pristnih odnosov. Kako postaviti nove temelje odnosa med starši in odraslimi otroki? Kako se bomo vedli v novih vlogah, kako bomo upoštevali meje drug drugega, kako bomo kot odrasli ljudje spoštovali enakovrednost in enakopravnost drug drugega? Oblikovanje novih odnosov z odraslimi otroki ni stvar enega odkritega pogovora, kot pravi Danica, temveč je proces, v katerem so vzponi in padci, pot je dolga ter ima ovinke, a vedno se je vredno podati nanjo. Svoj pogled na odnos z mamo bo v oddaji podala tudi Daničina hčerka Ana, svoja spoznanja pa bo z nami delila še ena mama, ki prav tako išče pot do odraslega sina, s katerim imata že nekaj let pretrgane stike.

»Vera je srčna privolitev v Božjo besedo in neomajno zanašanje nanjo.« Tako Primož Trubar, oče in velikan slovenske reformacije v »Pridigi o veri«, ki jo je ob prazniku slovenske reformacije v priročni brošuri izdalo Združenje Trubarjev forum. Pridiga govori o tem, kaj vera je, zakaj jo človek nujno potrebuje in kako v njem deluje.
Predstavljamo tudi novo spletno stran 137.si, ki na enem mestu povezuje vse evangelijske cerkve in skupnosti na Slovenskem, ter razstavo »Sto let gospodovih milosti bom opeval«. Posvetili so jo stoti obletnici delovanja, ki jo bodo Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja v Mariboru praznovale naslednje leto. O bogati in burni zgodovini kongregacije so za nas spregovorile sestre, provincialna predstojnica in avtorica razstave.

»Ne kar doživimo, temveč kar občutimo, kroji našo usodo.« (Marie von Ebner-Eschenbach)
razmišlja BLAŽ MIHELIČ

V zadnji oddaji letošnje sezone smo se pozanimali, kakšne so bile ugotovitve ob koncu mednarodne konference Evropske romske zveze in Zveze Romov Slovenije. Pogovarjali smo se z dobitnico Miklošičevega priznanja za najboljšo magistrsko delo na področju pedagogike, Lauro Kovač iz Dolge vasi. Na pragu poletja pa smo zaplesali še z orientalskimi plesalkami na predstavi Pripovedovalke, ki sta jo pripravila KUD Plesna delavnica Zahir in Romski akademski klub.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo pasmo psov Coton de Tulear. Z vodnikoma službenih policijskih psov smo se pogovarjali o življenju teh psov po upokojitvi in o odnosu s svojim vodnikom. Svetujemo, kako izbrati primerno pasjo posodo za hrano. Opozarjamo na neprimerno hranjenje psov s kostmi. Pripravili smo pregled vaših poletnih dogodivščin z ljubljenčki in nekatere tudi nagradili. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Izpostavljamo primer dobre prakse digitalizacije nesnovne kulturne dediščine. Ekipa oddaje Na lepše je obiskala Arheološki park Divje babe na Šebreljski planoti, kjer se - poleg najmočnejše izmerjenih energetskih točk v Sloveniji - nahaja Arheološki park Divje babe. Obiskovalci si tako lažje predstavljajo dogajanje pred 60.000 leti, v obdobju, ko naj bi nastala tam najdena piščal. V jami je posebej za oddajo Na lepše na repliko najstarejše piščali zaigral multiinstrumentalist Boštjan Gombač, ki je tudi poskrbel za glasbeno podlago digitalizacije. V cvetnem vikendu pred Veliko nočjo, ko se blagoslavlja oljčne veje in pomladansko zelenje, povezano v šope oziroma butare, smo v vasi Vrbljene obiskali priljubljeno razstavo velikonočnih jedi enega najbolj dejavnih turističnih društev na južnem robu Ljubljanskega Barja, pod vznožjem Krima. Za konec pa še zgodba o novi tematski poti, ki se rojeva v Kubedu. V vasici, ki je leta 2017 praznovala 950 let od prve omembe, so se na pobudo Društva Skala Kubed in Kulturnega društva Anka Šavrin iz Gračišča odločili, da vzpostavijo Tematske pohodniške poti, ki vodijo po sledeh Šavrink, izjemnih istrskih trgovk z jajci.

Za tinitusom trpi okrog 160.000 posameznikov različnih poklicev in starosti. Število uporabnikov slušnih aparatov se vsako leto povečuje. Skrbi tudi dejstvo, da je naglušnost najpogostejša poklicna bolezen. Zato je pri tem ključna vloga preventive, saj lahko za zaščito svojega neprecenljivega čutila največ naredi vsak sam. Okvare sluha so namreč nepopravljive. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 16. 4., ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Fotopornoroman je v fazi priprav: scena, kostum, scenarij, kamera - vse teče profesionalno…, dokler se ne zatakne ob popolnoma banalnih podrobnostih. Kako iz Toneta nastane pesnik, iz gledališke igralke pornozvezda in iz Rajca družinski oče - vse to so drobni čudeži, ki so »zrasli« na vrtičkih.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Juul
Juul je plesalka ob drogu. Ne nastopa le v klubih in na alternativni sceni, temveč tudi v klasičnih produkcijah. Za Juul je ples ob drogu umetnost. Od drugih plesalk se razlikuje po svojih domišljijskih kostumih in ličenju, s katerim podira meje med moškim in ženskim, človeškim in nečloveškim. V svojih nastopih se zoperstavlja idealni podobi, ki jo vsiljujejo Instagram in druga družbena omrežja. Sama je namreč dolgo trpela zaradi slabe samopodobe in ravno ples ob drogu ji je poleg terapije pomagal, da jo je izboljšala

Raneš
Baul Raneš Thakur je potujoči bengalski mistični pevec, ki z glasbo širi prijaznost in sočutje med ljudi, čeprav je obdan z nasiljem in sovraštvom.

Dora
Doro Soares preganjata strašno nasilje in ljubosumje, ki ju je doživela z nekdanjimi partnerji. Ko začne izdelovati cvetlice iz najlona, v ustvarjanju odkrije mir in svet, kjer se spet počuti človek.

SUŠENJE PARADIŽNIKOV
Sezona paradižnikov je na vrhuncu. Ti nam kljub (pre)vročemu poletju, dajejo zavidljive plodove. Pri Jakoševih so težki preko 2 kg, pri Slavku Turšiču 1,5 kg. Za ozimnico jih posuši in shrani v oljčnem olju.
PEČENI PARADIŽNIKI
Pripravili smo preprost recept za pečene paradižnike. V kombinaciji s svežimi zelišči, konopljinimi semeni in še česa po želji jih razrežemo na kolobarje in prekrijemo s sirom.
NAREDIMO SUŠILNIK
Pridelke so si že daleč v preteklosti ljudje sušili. Tudi če nimamo dragih aparatur za hitro sušenje, nam Sebastjan Lipar prikaže, kako si preprosto sušilo izdelamo sami. (Po možnosti iz odpadnega/odvečnega materiala)
Z GAIO NA OBISKU: HORTENZIJE
Tudi vas hortenzija spominja na nežno gozdno vilo, ki z lahkoto spreminja barvo? Grm ali vzpenjavka slovi po svojih velikih, bogatih cvetovih, ki jim lahko s pravilno nego pričaramo različne barve; od modrikastih do skoraj vijoličastih odtenkov.
VRT GOSPE LJUBICE
Trata pred Clevelandsko ulico 43 v Ljubljani je posebna; na njej je nekaj cvetočih gredic. Prve rastline je gospa Ljubica tja posadila pred več kot 30 leti, še zdaj pa ji je cvetličenje v naselju vsakodnevni hobi.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka se odpravita iskat duhove. Presenečena ugotovita, da se je njuno domače mesto spremenilo v mesto duhov. Novinar jim je na sledi. Bosta Luka in Lučka lahko ukrotila svoj strah?

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Čeprav smo obiskali že več sto objektov, menda še nismo naleteli na takšno zgodbo, kjer je namesto prvotno zamišljene letne kuhinje v velikosti 20 do 30 kvadratnih metrov zrasel lep objekt, desetkrat tako velik. V resnici pa nas je v Mežico, kjer ta objekt stoji, pripeljala radovednost, kakšen je vrt, ki krasi njegovo okolico.
Predstavili bomo prvo skupno stanovanje mladega para. Kakšne želje sta imela, kako sta jih uskladila in kako sta se lotila iskanja svojega bodočega skupnega doma. Menda jima je šlo vse kot po maslu.
Nina Mihovec je uspešna slovenska industrijska oblikovalka. Njen Wilsonic Design studio je v dobrih 20-ih letih delovanja prejel številne nagrade. Zanimalo nas je, kaj je tisto nekaj, kar te v oblikovanju naredi drugačnega, zanimivega in uspešnega.

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletje 1961 v Nemčiji. Razprtije med zahodnim in vzhodnim političnim blokom so na vrhuncu.

Mladi Emil si najde zaslužek kot statist pri studiu DEFA v Babelsbergu, državnem filmskem podjetju v vzhodni Nemčiji ali tedaj imenovani Nemški demokratični republiki. Emil je navihan mladenič, poln energije, zato se med snemanji hitro znajde na napačnem mestu ali naredi kaj neprimernega, da kar završi med sodelavci in snemalno ekipo. Ob enem takih trenutkov spozna francosko plesalko Milou, v katero se takoj zaljubi. Najprej je videti, da sta zaljubljena golobčka namenjena drug drugemu, a kaj, ko je ona Parižanka, on pa Nemec z nasprotne strani berlinskega zidu, ki se je pravkar začel dvigovati in ločevati ljudi, tudi tiste, ki so bili dotlej povezani. Zdi se, da bosta ostala zaljubljenca za vedno ločena, a k sreči je Emil dovolj predrzen, da si izmisli način, kako pripeljati Milou nazaj v Babelsberg; s prevaro postane producent novega filma in hoče imeti Milou v igralski zasedbi.

Originalni naslov: TRAUMFABRIK
Leto produkcije: 2019
Država: Nemčija
Žanr: romantična komedija
Režija: Martin Schreier
Scenarij: Arend Remmers, Martin Schreier, Tom Zickler, Sebastian Fruner
Igrajo: Emilia Schüle, Ken Duken, Anatole Taubman, Heiner Lauterbach

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sally in Sam se spet zbližujeta, kar pa Karen ni prav nič všeč. Sally dobi službo v šoli, kjer je učila prej, vendar naleti na odpor nekaterih učencev. Detektivi odkrijejo, da John Taylor ni pravi Mattyjev oče, zato imajo še več osumljencev, med njimi je tudi Mattyjev biološki oče Gary Walker, ki bi lahko imel motiv, da se znebi neželenega sina.

INNOCENT / Velika Britanija / 2020
scenarij: Matthew Arlidge, Chris Lang
režija: Tracey Larcombe
v glavnih vlogah: Katherine Kelly, Jamie Mamber, Priyanga Burford, Shaun Dooley, Amy-Leigh Hickman, Lucy Black, Michael Yare, Andrew Tiernan, Nadia Albina, Poppy Miller

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov