Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. avg. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 28. avg.

Ava, Riko in Teo najdejo fotoaparat in si zaželijo skupne fotografije. Toda kako naj bodo vsi na sliki? Na pomoč jim priskoči polž in prav počasi se jim s skupnimi močmi in veliko mero iznajdljivosti res posreči čudovita fotografija.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Zajček Belko pospravlja podstrešje pri dedku in babici in odkrije ovojnico, (v kateri je načrt,) ki ga popelje na lov za zakladom – očkovo spominsko škatlo.

Berti je medved, ki ne spoštuje lastnine drugih. Hana mu pomaga spoznati svoje napake.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Tilka in prijatelji pojejo najljubšo pesem, a Rija hoče, da vsi občudujejo le njo. Ker poskuša pritegniti pozornost, tako glasno poje, da ostane brez glasu. Kam se je izgubil? Tilka in prijatelji povsod iščejo Rijin glas, a ga nikjer ni. Ko mislijo, da je vse zaman in da Rijinega glasu ne bodo več našli, se Hektor nečesa domisli. Bi lonček medu res lahko pomagal, da najdejo Rijin glas?

Iz trave se prikaže ježek in na svoji poti odkrije ščurka. Ta ježka preseneti, zato zbeži. Iz trave se prikaže ježkov oče. S smrčkom potiska mladička proti gnezdu. Noč je. Oče jež se ovije okoli mladičkov. Skupaj zaspijo, objeti. Lahko noč, ježki!

Pepa in prijatelji v peskovniku gradijo zapuščeni otok. Naredijo gozd, jezero, hiše in trgovine. Zelo dobro jim gre od rok, dokler se ne prikažeta dva dinozavra.

Pavlinca bo imela govor na šolski proslavi. Celo župan bo tam! Radi bi, da je vse popolno, zato se zelo vznemiri, ko ugotovi, da je doma pozabila svoj beli trak za lase, ki ji prinaša srečo. Kalimero pohiti ponj, a ga na poti nazaj v šolo izgubi.

Kalimero in prijatelji se pripravljajo na piknik na deželi. Vse so že zložili v prtljažnik gospoda Petelinška. Prav takrat pa Podganci oropajo banko in ukradejo Petelinškov avto, da z njim pobegnejo. Otroci se odpravijo na lov za ukradenim avtom.

Pozdravljena, raca, ptica s kratkimi nogami! Spadaš v isto družino kot labodi in gosi, živiš pa v močvirjih, jezerih, ribnikih in rekah. Barva tvojega perja se spreminja glede na letni čas. Pozimi te komaj prepoznamo, saj tvoje pisane barve zbledijo.

Pok in Pak v stripovskem mestu srečata superjunaka, ki se kosata, kdo ju bo rešil. Deklici, ki jo spoznata, so všeč Pakove supermoči, in Pak postane novi superjunak.

Vaška mačka želita Rožici nastaviti past in jo zapreti v votlino. A v votlini se udre strop in Rožica skupaj z mačkom ostane ujeta v njej. Otroci spoznajo, da morajo v nevarnosti skleniti zavezništvo in s skupnimi močmi najti rešitev, da bodo spet vsi na varnem.

Luka in Lučka nabirata jesensko listje za sliko, ki jo bodo izdelali pri pouku. Ko lovita liste, se znajdeta v vesolju. Na nenavadnem planetu odkrijeta čarobno gobo, ki raste neverjetno hitro. Jo bosta lahko ustavila, preden bo uničila planet?

Tjulenj Staš je pri Zaji naročil sliko za prijateljico Sireno. Slika se odlično posreči in Zaja gre poiskat okvir, takrat pa se zgodi nesreča. Zvit sliko polije s pijačo, in bolj ko se trudi popraviti storjeno, slabše je. Ko mu začne pomagati še merjasec Bor, se zdi, da za sliko ni več rešitve, vendar pa neljuba pomočnika ustvarita nekaj prekrasnega, nad čimer sta navdušeni tudi Zaja in Sirena.

Motorčki priskočijo na pomoč Marjanu, ki se je poškodoval. Toda Marjana po pomoti odpeljejo in na servisu se morajo znajti sami.

Bela in Sebastijan osupla opazujeta, ko lekarnar Feliks svojega psa pusti kar pred vrati. Odločita se, da ga bosta vzela s sabo. A Vitamin, kakor mu je ime, je prava mala nadloga, Beli in Sebastijanu povzroči cel kup preglavic …

Čeprav je noč, sta Pepa in Jure še pokonci, in lovita polže in slinarje. Katere nočne živali bosta še našla?

Kuhar Štef pripravlja karibski večer, pripravil pa bo piščanca na karibski način. Povabil je tudi Vida Pevca, naj poskrbi za glasbo, vendar Vidu ni lahko, če igra sam …

Ernest je bolan in Celestinca ga skrbno neguje, a Ernest se otročje obnaša in zahteva, da je vse po njegovo.

Timi se odloči, da bo ježkoma pomagal poiskati prenočišče, vendar pa ju čaka cel kup nevšečnosti, ne pa prijeten spanec.

Nasveti gospe Filifjonke spodbudijo Muminočka k odločitvi, da se bo zaposlil in tako postal svetel zgled svojemu sinu. A Muminočkova nenehna odsotnost postavi življenje družine Muminov na glavo. In kaj v resnici sploh počne, kadar je odsoten?

Poletne počitnice se končujejo. Sally teče k šoli in ji pove, kar ji gre. Noče iti nazaj v šolo, ker se ji zdi, da se je lani naučila že vsega, kar mora znati. Toda pouk se začne že naslednji dan. Charlie Brown se trudi prepričati sestrico, da bi šla v šolo.

Val noče z mamo v muzej. Na srečo avtobus nima klančine za invalide. A mama ne vrže puške v koruzo.

Tjulenj sodi na soočenju dveh orjaških tekmovalcev na tatamiju.

Gospod Barker ima strto srce in Ava se takoj domisli učinkovitega zdravila za ljubezenske tegobe: s prijatelji mu priredi zabavo za rojstni dan. Glavna zvezda zabave je sladoledna torta v obliki rubikove kocke. Kyle jo odloži v zamrzovalnik. Ko jo hočejo Ava, Maudie in Ezra odnesti slavljencu, pa je tam samo prazna polica. Kdo se je polastil poslastice? Prav nihče, samo Kyle je poskrbel za to, da je iz sladoledne torte nastal staljen sladoledni zmešanček.

»Ne kar doživimo, temveč kar občutimo, kroji našo usodo.« (Marie von Ebner-Eschenbach)
razmišlja BLAŽ MIHELIČ

Ob svetovnem dnevu miru, prvega januarja, je papež Frančišek povabil k razmisleku o trajnem miru

Ob svetovnem dnevu miru, prvega januarja, je papež Frančišek povabil k razmisleku o trajnem miru. Predlaga, da z vzgojo, delom in dialogom med generacijami gradimo novo humanistično perspektivo. Mir v sebi želimo ohraniti tudi skozi leto.
Na praznik Gospodovega razglašenja nas modri spomnijo, da jih je zvezda vodnica pripeljala do Odrešenika. Dobro ji je slediti s plemenitimi ljudmi. Med njimi so družinski in zakonski terapevti, ki nas ob čereh življenja želijo spremljati na poti.
Dobre želje pa nam v novo leto s pesmijo, ob nežnem zvenu citer, prinašata sestri Neli in Karmen, duet, ki je pred kratkim izdal zgoščenko Božična skrivnost.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V največjem požaru v naravnem okolju v zgodovini Slovenije so veliko upanje in edino rešitev predstavljali pogumni in požrtvovalni gasilci. Kar 17 dni se je na slovenskem Krasu z ognjeno stihijo borilo več tisoč požrtvovalnih in prizadevnih gasilk in gasilcev. Uničene je bilo ogromno opreme, veliko opreme je dotrajane in neprimerne za gašenje obsežnih požarov v naravi. Običajno oni pomagajo nam, tokrat pa lahko mi pomagamo njim. Za požrtvovalnost se jim lahko zahvalimo s prispevki za nakup opreme. RTV Slovenija bo skupaj z gledalci in poslušalci pomagala tem herojem. V dobrodelni oddaji Stopimo skupaj za slovenske gasilce želimo zbrati čim več sredstev, ki bodo v celoti namenili nakupu manjkajoče in uničene gasilske opreme. V glasbenem delu oddaje bodo nastopili številni slovenski glasbeni izvajalci. Voditelja bosta Lorella Flego in Saša Krajnc.

Zabavna in vizualno domišljena uspešnica Wesa Andersona o mladem skavtskem paru, ki pobegne v divjino.

Mali otok v Novi Angliji, poleti 1965. Zaljubljena dvanajstletnika skleneta skrivni dogovor in ob zori skupaj pobegneta v divjino. On je fant z očali in rakunjo kapo, sirota in najbolj nepriljubljen član skavtskega odreda. Ona je deklica z daljnogledom in kovčkom fantazijskih knjig, »skrajno problematični otrok«, ki s tremi mlajšimi brati in odtujenima staršema živi v svetilniku. Ko zagnani vodnik v šotoru najde Samovo »pismo o odpovedi« in Suzyjina starša odkrijeta, da so njuno hčer ugrabili »norci v bež uniformah«, se sproži iskalna akcija, ki jo vodi osamljeni lokalni šerif.

Izvirni naslov: MOONRISE KINGDOM / Ameriški film, 2012 / Režija: Wes Anderson / Scenarij: Wes Anderson & Roman Coppola / Igrajo: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Bob Balaban, Harvey Keitel

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jon najde sestavljanko. Pokliče čredo, da bi jo skupaj sestavili. Pes Bitzer odkrije, da zadnji košček manjka, in odločijo se, da bodo storili vse, da ga najdejo.

Gino je prepotoval že pol poti ob vzhodni italijanski obali. V tej oddaji bomo spoznali hribovit predel Italije, narodni park Gargano. Gino se ustavi na kmetiji z oljčnimi nasadi, kjer že 400 let po stari metodi pridelujejo sir kačkavalj. Poseben sir si zasluži poseben recept, zato se Gino potrudi in za gostitelja in njegovo družino pripravi zapečene jajčevce s sirom. Z gričev se Gino spet odpravi k morju, v Polignano a Mare, ki leži na 20 metrov visokih pečinah, nad labirinti podvodnih jam. Tukaj se zasvojenci z adrenalinom vsako leto pomerijo v skakanju s pečin. Barke so nekoč težko pristajale ob strmi obali, zato so domačini pogosto jedli meso in tako Gino namesto morskih dobrot pripravi odlično jagnječjo enolončnico.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Joker je počaščen, da lahko gosti najmlajšega tekmovalca v zgodovini kviza, dijaka 4. letnika gimnazije Bežigrad Aljaž Gornika. Poleg šole mu veliko pomeni košarka, ki jo trenira že od tretjega razreda osnovne šole. Je kapetan ekipe Šentvida. Igra tudi kitaro. Rad hodi v naravo in potuje. Navdušil pa se je tudi nad biljardom. Želi si študirati medicino. Njegova super pomoč bo družinski prijatelj Božo Mandič.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Cesarski par končno užije zakonsko srečo in Sisi kmalu zanosi. Skrivaj obiskuje Fanny, dokler ji tašča tega ne prepreči in jo v strahu, da bi Sisi izgubila otroka, obsodi na samotno življenje v dvornih sobanah. Franc se v Italiji vse bolj zapleta v vojno, ves čas pa cesarstvu grozi tudi vstaja na Ogrskem. Sisi se na pobudo grofice Esterházy sestane z vodjo madžarskih upornikov grofom Andrássyjem in povije svojega prvega otroka, deklico Sofijo. Na dekličinem krstu pa se na Franca požene atentator.

SISI (I.) / Nemčija, Avstrija / 2021
Scenarij: Robert Krause, Andreas Gutzeit, Elena Hell
Režija: Sven Bohse
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Marcus Grüsser, Tanja Schleiff

Gost tokratnega Intervjuja je slovenski zgodovinar in nekdanji minister za kulturo dr. Vasko Simoniti, ki je bil med svojim ministrovanjem pogosto tarča hudih napadov, a se je nanje ostro odzival tudi sam. V pogovoru, ki ga je vodil Jože Možina, sta se dotaknila trenutnih razmer v Evropi, ko sta zaradi ruskega napada na Ukrajino pod vprašajem enotnost in prihodnost Evropske unije. Ta je po mnenju Simonitija najvarnejši prostor za obstanek in razvoj Slovenije.
Glede aktualnih razmer je povedal, da ga je izid zadnjih parlamentarnih volitev presenetil zaradi velike razlike med strankami, obenem pa je mnenja, da je bil izid posledica nebrzdane propagande proti vladi, ki so jo večinski mediji kljub odličnim rezultatom vladanja izvajali ves čas. Glede zdajšnje oblasti in zlasti Gibanja Svoboda Simoniti pravi, da ga to Gibanje spominja »na neke zadeve, ki so bližje nesvobodi kot pa svobodi, ki jo zagovarjajo.« Simonitija motita pretirana samozavest in nastopaštvo, ki je po njegovem »premosorazmerno z gospodovo neumnostjo«. Kot skrajno nedopustna propaganda, ki si jo po njegovem privoščita nekdanji predsednik Kučan in tudi premier Golob pa je za Simonitija etiketiranje političnih nasprotnikov s fašisti. Predsedniku vlade Golobu svetuje, da glede fašizma pomete pred svojim pragom in dodaja: »To so zelo hude besede in so zelo žaljive, teh izrazov se ne more kar poljubno uporabljati. To niso preproste stvari, ker so ljudje res ogromno trpeli, in v demokratičnem sistemu ni primerno kar tako lepiti neke nalepke. Mislim, da je človek, ki to govori, ki na tak način žali, bedak ... Ne morem drugače reči.« Pojasnil je tudi svoje ostre nastope ob interpelaciji v parlamentu, ko je poslanca Matjaža Nemca okarakteriziral, da »ne zna nič«.
V pogovoru sta se z voditeljem dotaknila tudi afere Smodej. Glede te je Simoniti napovedal, da ob morebitni vpletenosti politike v afero sodnega epiloga ne bo, ker sta dela policije in pravosodja »dobesedno v žepu leve politične opcije«. V nadaljevanju se je nekdanji minister za kulturo opredelil tudi do novele zakona o RTV-ju, ki jo je po njegovem mnenju treba zavrniti, saj namesto napovedane depolitizacije prinaša politizacijo javnega zavoda pod krinko nekaj izbranih levičarskih organizacij civilne družbe, ki naj bi imele vodilno vlogo v Programskem svetu. Komentiral pa je tudi po njegovem nesprejemljivo ravnanje v zadnjih dneh, ko nekateri novinarji in uredniki zlorabljajo programski čas javnega medija za aktivizem. Ob koncu je dr. Simoniti glede prihodnosti Slovenije in Evrope poudaril, da velja vztrajati pri demokraciji, pluralni družbi in svobodi govora pa tudi, da si želi, da bi Evropska unija obstala in bila dosledna pri obrambi svojih temeljnih načel.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna oddaja o britanski princesi Diani predstavi njeno pot vse od sramežljive vzgojiteljice do svetovne superzvezdnice, ljubljenke rumenega tiska, humanitarke in naposled ene izmed najbolj objokovanih osebnosti. V oddaji se vrstijo redko objavljeni arhivski posnetki in sveži intervjuji ...

DIANA / Velika Britanija / 2021 / Režija: Jemma Chisnall

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča pripravil »Noč klavirjev«, pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V enem večeru se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov in pet klavirskih koncertov.
V drugi oddaji predstavljamo Saint-Saënsov Koncert za klavir in orkester v g-molu št. 2 v izvedbi pianista Jureta Goručana (1992).
Jure Goručan se je igranje klavirja učil v različnih glasbenih šolah po Sloveniji, nazadnje v Glasbeni šoli v Kopru pri prof. Selmi Chicco, ki ga je pripravila za študij v Kölnu v razredu prof. Arba Valdme. Vzporedno s klavirjem je na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani zaključil tudi šolanje tolkal. Redno se udeležuje glasbenih seminarjev po Evropi in nastopa z različnimi glasbenimi zasedbami. Prejel je že lepo število mednarodnih in domačih priznanj. Na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG) je zmagal kar petkrat zaporedoma v kategorijah: klavir, tolkala in solfeggio. Šolanje v tujini si želi nadaljevati, koncept tekmovanj pa pravi, da se mu je odtujil, zato daje prednost nastopanju, komornemu sodelovanju in nadaljnjemu izobraževanju.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov