Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 8. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 8. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Samo in Rog si močno želita, da bi postala samoroga! Ampak kako postaneš samorog? Kdo sploh sta Samo in Rog? In kaj ima pri tem Lovro z osmimi rogovi? Spoznajte razigrano družbo in z njo poiščite Deželo samorogov. Ampak brez Hanine pomoči vam ne bo uspelo! Hana, na pomoč!

Peter bi rad rešil prijatelja Reginalda iz vulkana. Ta pravi, da je zelo pogumen, toda izkaže se, da ga je strah in da na poti potrebuje prijatelje.

Pepa, mami, očka, Jure in njegov prijatelj slonček Stanko gredo v muzej na razstavo o Luni.

Medo in Miša ugotovita, da so pande pri ljudeh zelo priljubljene. Ti jim posvečajo posebno pozornost in jim dajejo priboljške. Zato se zamaskirata v pandi in se odpravita v tabor. Otroci so ju zelo veseli in jima ponujajo veliko dobrot. Prevelike pozornosti se medveda ustrašita, pobereta sladkarije in pobegneta, nato pa padeta v potok in njuna prevara je razkrinkana. Pustita vso hrano in zbežita domov.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Kameron dobi nagrado za dobro opravljeno delo v gostišču: daljinsko vodeni avionček. Tudi Sebastijan bi rad nagrado. Že dolgo sanjari o voki-tokiju, kakršnega uporabljajo gorski vodniki! Pri Cezarju naleti na gluha ušesa, zato se odloči, da bo priskočil na pomoč Ivanu, ki mu ga obljubi, če bo vse delo opravljeno do večerje. A vmeša se zlohotni Kameron, ki spet vse zaplete …

Muminočka je vzhičen, saj bodo v novem gledališču uprizorili predstavo o njegovih mladostnih pustolovščinah. Mumintrol se skuša spopasti z vlogo Muminočka, a je naloga zanj pretežko breme, vlogi ni dorasel in iz repa mu začnejo izpadati dlačice. Muminmamino zdravilo izzove presenetljive stranske učinke.

Hovhov. Zakaj Nejko laja? Očitno se je spremenil v psička. Ampak Mija bi na sprehod raje peljala svojega Pika. Kje pa je? Se res igra skrivalnice? Se psi sploh znajo igrati skrivalnice? Odgovor bo razkrila Urška, ki se odlično razume z vsemi vrstami štirinožnih prijateljev. A k Zofkarjem ne bo prišla sama … G kot glejte nas!

V čarobno pisani goščavi se spacapufi nažirajo s slastnimi žižami. Ko nekega dne z grozo ugotovijo, da so vsa drevesa do konca obrali, se odpravijo iskat nove sadeže. Pot jih vodi skozi temačni gozd, v katerem srečajo strašljivega Pajka, s katerim pa se spoprijateljijo. Pajek jih vodi do bujnega žižjega vrta. Lastnik Stari Puf se sprva jezi zaradi požrešnosti Spacapufov, a se kmalu omehča in jih poduči o največjih skrivnostih žižereje. Pri vrtnarjenju jim izdatno pomaga Pajek s svojimi številnimi nogami.

Ema in njen mlajši bratec Maks si dolgočasno nakupovanje v trgovskem centru popestrita z domišljijsko igro o Povodnem možu. Dogodivščina prevrednoti njun odnos do potrošništva, poveže ju v tesnem zavezništvu in prinese spoznanje, da se najvrednejših stvari v življenju ne da kupiti.

Muri je Maci obljubil, da jo pelje na kosilo. Vendar... "Pri Črnemu mačku straši!” vpije Žane,
najboljši kuhar v Mačjem mestu. Muri in prijatelji se pogumno odpravijo na lov za skrivnostnim
duhom. Maci pa že pošteno kruli v želodčku...

Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, ki pobije vse veljake, pokliče Cesar Krpana na pomoč, saj je on njegovo zadnje upanje. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan s svojo zvitostjo in spretnostjo premaga Brdavsa in s tem odreši Dunaj. Kljub temu se zaplete pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila. Vendar se Krpan vseeno dogovori s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.

Steve išče najbolj nenavadne med živalskimi plenilci. Ugotovil bo, ali je pajčja nit res močnejša od jekla. Odkril bo, kako je mogoče, da se oranžni tiger podnevi prikrade za plen. Preveril pa bo tudi, zakaj se gekon lahko gladkih in navpičnih površin oprime tako močno, da mu nikoli ne zdrsne.

V tokratnjem Infodromu smo se s kriminalistom pogovarjali o tem, kako se odzvati v primeru, ko vas na vaših vsakodnevnih pustolovščinah ogovori neznanec. Spremenil se je družinski zakonik. Ta skupek predpisov ureja, kdo se lahko poroči, kaj pomeni, če osebi živita skupaj, pa nista poročeni, kakšna so razmerja med starši in otroki. Podrobno pod lupo smo razložili, kaj in zakaj je po novem drugače. V Infogromu so učenci iz OŠ Franca Rozmana Staneta povedali več o tem, kako dobiš prijatelja in kaj najraje z njimi počnejo. Obiskali smo štirinajstletno violinistko Patricijo, ki na mednarodnih tekmovanjih osvaja prva mesta, otroški poročevalec Tim, ki je slep od rojstva, pa nas je popeljal skozi razstavo o svetlobi.

Harryjeva in Oakleyjeva mama je pri babici. Fantje jo zelo pogrešajo, vendar se morajo znajti sami. Člani skupine Wonderland naj bi imeli govor na šoli. Danu manjka delavcev, zato se Nate odloči, da mu bo pomagal. Harry se zelo boji govora, Oakley pa nima treme. Kako se bosta odrezala?

Se vam dogaja, da stojite pred omaro in se sprašujete, kaj obleči, kaj je primerno, kaj se spodobi, kaj vam pristaja? Ali pa ste že povsem obupali? Kot pravi naša današnja gostja, odgovorov ne boste našli v modnih revijah, trgovinah in tudi ne pri prijateljicah. Odgovor vam bo dal temeljit pogovor z ogledalom. Tokrat bomo z modno oblikovalko, pisateljico, publicistko in pionirko modnega recikliranja rušili mite o modi, modnih smernicah in letom primernem oblačenju.
Predstavili bomo tudi Barbaro Por Hrovat, ljubiteljico mode, ki ima rada lepe stvari z dušo. Odraščala je v Kanadi, kjer ima nakupovanje stvari iz druge roke daljšo tradicijo kot pri nas. Za konec pa vam bomo ponudili tudi nekaj namigov, kako oblekam ponuditi še eno možnost, namesto da bi jih zavrgli.

Naloge: iti, narediti učence, krščevati in učiti so zakoreninjene v samo bistvo kristjanovega življenja. Nekateri pa to poslanstvo začutijo kot svoj poklic in postanejo misijonarke in misijonarji. Svojo misijo bodo orisali s. Metka Kastelic, Danilo Lisjak in s. Andreja Godnič.

»Čudno, kako malo je treba, da bi bili srečni; še bolj čudno je, da nam prav tista malenkost manjka.« (Ivo Andrić)
razmišlja BLAŽ MIHELIČ

V posebni izdaji oddaje Naglas! je bil naš gost novinar, publicist, glasbeni kritik – ki v bogati karieri ni spisal niti ene negativne kritike. Petar Peca Popović je več ekskluzivnih intervjujev s svetovnimi zvezdami objavil še v času socialistične Jugoslavije. Bil je eden od glavnih urednikov znamenite pop-rock revije Džuboks. Zdaj je Čuvaj bolšjega trga – prav takšen naslov ima njegova najnovejša knjiga, ki jo je predstavil v Mestnem muzeju Ljubljana. Kako je v Ljubljani leta 1972 nastal Boom festival? Kako je dobil intervju s Tino Turner? S čim je prepričal Erica Claptona? Zakaj ga Branimir Johnny Štulić vedno povabi domov, kadar je na Nizozemskem? Peca Popović ima odgovore na vsa vprašanja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Družinsko podjetje Koželj iz Doba pri Domžalah se ponaša z več kot 60-letno tradicijo predelave zdravilnih zelišč v izdelke; njihov prvi izdelek je bil kot zdravilo registriran leta 1958 v Beogradu. Butično podjetje s tremi redno zaposlenimi, katerega vodenje prevzema že tretja generacija, danes pod zaščitenimi blagovnimi znamkami ponuja več kot 20 različnih izdelkov; vsi so plod dolgoletnih lastnih raziskav in razvoja. V proizvodnji uporabljajo pretežno naravne surovine; sivko, iz katere pridobivajo eterično olje, gojijo v svojem nasadu na slovenski obali. Večino izdelkov prodajo v lekarnah in zeliščnih trgovinah, tudi na Hrvaškem in v Črni gori. Njihove kreme in mazila med drugim uporabljajo v različnih porodnišnicah in bolnišnicah, v domovih za ostarele, pa fizioterapevti, slovenski vrhunski športniki in veterinarji.

Današnji življenjski slog, obdan s hrupom in stresom, marsikoga pripelje do tinitusa. Ta po podatkih vsaj enkrat v življenju doleti kar 15 odstotkov ljudi. Več o izkušnji z nadležnim zvokom, ki nikoli ne utihne, bosta povedala prof. dr. Zoran Bosnič in glasbeni producent Petar Bajan, strokovno plat pa bo razkrila specialistka ORL Tina Mlinarec. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 8. oktobra, na Prvem programu TV Slovenija, ob predvidoma 14.50.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Tokrat se posvetimo ambientom, v katerih kraljuje les. Najprej se bomo ustavili v čisto klasični domači brunarici. Zrasla je na Gorenjskem in je zahtevala veliko domačega stavbarskega znanja ter obrtniških spretnosti.
Apartmajska stavba v Ljubljani ponazarja idejo enega največjih arhitektov modernizma, Le Corbusierja, ki je trdil, da mora vsaka hiša naravi povrniti tisti košček, ki ji ga je odvzela s svojo površino. Objekt, ki smo ga posneli, se od drugih loči z zeleno streho, ki poleg lesa poudari potreben stik z naravo.
Mobilne hiške povezujemo s počitnicami, z naravo, kamor se v toplih mesecih leta preselimo za teden ali dva, da si oddahnemo in napolnimo baterije. A mobilna hiška je lahko še mnogo več kot to – lahko predstavlja stalno obliko bivanja, ki je ravno tako funkcionalno in udobno kot v klasični hiši ali stanovanju, hkrati pa mnogo cenejše. Predstavimo primer zares vsestranske uporabnosti lesa kot gradbenega materiala.

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Lučka vadi vožnjo z rolko. Težnost ji ne pomaga. Z Luko si zamislita, da letita v vesoljski ladji. Ko se jima začne nekaj bližati, mislita, da gre za vesoljske gusarje. Toda namesto njih srečata Alana. Njegov planet je v težavah.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Junak tokratnega kviza Joker bo 35-letni Jaka Ogorevc iz Brežic. Je doktor znanosti na področju elektrotehnike in kot produktni vodja zaposlen v podjetju Dewesoft v Trbovljah. Zadnje čase je nabolj navdušen nad družinskim življenjem in očetovstvom in tako ves prosti čas posveti leto in pol stari hčerki Lani. Prihaja v družbi očeta Jožeta, da mu bo v pomoč, ko jo bo potreboval.

V Kaj dogaja? pa tokrat še o zbiranju podpisov, goljufanju pri šahu in boksanju v parlamentu. Ogledali si bomo dokumentarec o prostoživečih študentih v naravnem okolju, pripravili pa smo tudi podroben pregled letošnji kandidatov za predsednika republike. Vaše težave bo tokrat reševala Svetlana M., v telenoveli Palomar pa bomo spoznali Manuela Cordiza z glasom in stasom igralca Tadeja Piška, ki je pred kratkim postal vodja Pionirskega teatra, več o tem pa nam bo povedal kar sam. Na Malo teraso se tokrat vrača predsednik vlade Robert Golob, ki nam bo zapel eno o smislu politike.

Hannis odkrije aktivistično skupino, ki je skupaj s Sonjo načrtovala skrivno globalno akcijo. Ugotovi, da hčerka glede na svoje gibanje v zadnjih urah življenja ni mogla umreti na način in na kraju, ki ju v izjavi za javnost navaja policija. Kriminalistka Karla začne pod težo nerazkritih dokazov izgubljati nadzor nad svojimi čustvenimi odzivi. Podjetnik Ragnar zvito posega v preiskovalni postopek.

TROM / Danska / 2021
Scenarij: Torfinnur Jákupsson, Donna Sharpe
Režija: Kasper Barfoed, Davið Óskar Ólafsson
V glavnih vlogah: Ulrich Thomsen, Maria Rich, Olaf Johannessen, Mariann Hansen, Frida av Fløtum, Helena Heðinsdóttir, Gunnvá Zachariassen

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Film, posnet po resnični zgodbi, ponuja bolečo in iskreno analizo vpliva odvisnosti na družino, ki pripada višjemu družbenemu sloju. V glavnih vlogah blestita Steve Carell in Timothée Chalamet.

Osemnajstletni Nicolas Sheff je priden dijak, urednik šolskega časopisa, igralec v šolski predstavi, član vaterpolskega moštva, strasten bralec in nadarjen umetnik, tik pred začetkom študija. Pri dvanajstih letih je začel eksperimentirati z mamili, a ko je prvič poskusil metamfetamin, se mu je življenje postavilo na glavo. Iz najstnika, ki je občasno preizkušal droge, je postal odvisnik.

Lepi fant je posnet po istoimenski knjižni predlogi Nicovega očeta Davida Sheffa ter po Nicovih spominih, ki jih je opisal v knjigi Odraščati z metamfetaminom. Trpka, a tudi optimistična zgodba o tem, kako lahko odvisnost uniči življenja in kako jih lahko ljubezen spet sestavi.

Originalni naslov: BEAUTIFUL BOY
Leto produkcije: 2018
Država: ZDA
Žanr: biografska drama
Režija: Felix van Groeningen
Scenarij: Felix van Groeningen, Luke Davies
Igrajo: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Timothy Hutton, Amy Ryan

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov