Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 24. nov. 2022

TV Slovenija 1 • Čet, 24. nov.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dobro jutro vam bomo tokrat zaželeli iz Maribora, govorili pa bomo o 38-tem slovenskem knjižnem sejmu, v studio pa prihaja tudi pisatelj in dramatik Tone Partljič. Ker nas čakajo kulinarično zelo naporni tedni, bomo z dr. Evgenom Benedikom govorili o refluksu. Spomnili vas bomo na akcijo Božiček za en dan, obiskali bomo prvi celjski mural, se ustavili na novi razstavi o orožju, ki so jo ob Dnevu Rudolfa Maistra odprli v Muzeju narodne osvoboditve Maribor, naša terenska ekipa pa bo obiskala Rogaško Slatino in se pomnila pisateljice Eve Peroci. Se vidimo med 7. in 10.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Vanessa skuša uspavati Floja, da bi se dokopala do računalnika in našla naslove, za katere jo izsiljuje Urs.
Michael pripravlja romantični večer z maroško hrano za Natascho in André se nanj povabi skupaj z Lindo. Na koncu ju ženski pustita na cedilu in konča se z moškim večerom v troje s Fabienom.
Ariane si za zaročno slovesnost omisli drago oblikovalsko obleko, da bi moral Christoph v skrivališče po denar. Na telefon mu namesti aplikacijo za sledenje, da bi mu sledila do skrivališča.
Valentina skuša razvedriti očeta in se odpravi z njim v hribe.
Beli čudežne kapljice očitno škodijo. Slabo spi in zvija ga v želodcu. Vanessa mu svetuje zdravo prehrano.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Kdo koga nadzoruje, če je praktično vsa oblast na eni politični strani? Tudi o stanju demokracije v Sloveniji in o tem, zakaj predsednik vlade vodjo opozicije pošilja v pokoj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ko so se ljudje srečevali z divjimi volkovi, so se živali začele spreminjati. Raziskave DNK-ja volkov in udomačenih psov so pokazale, da so se prvi psi pojavili pred 15 tisoč leti. Takrat se je začelo sodelovanje med človeško in pasjo vrsto – sprva pri lovu. Pred 5 tisoč leti so nastale zgodnje pasme, ki še danes spominjajo na volčje prednike. Izjemna raznovrstnost pasem pa se je pojavila šele pred 200 leti, ko so ljudje začeli vzrejo z intenzivno selekcijo pasjih značilnosti. Dokumentarna oddaja razkriva razvoj psa in izjemen odnos med človekom in njegovim pregovorno najboljšim prijateljem.

DOG TALES / ZDA / 2020 / režija: Pete Chinn

Tema tokratne oddaje je trajnostna moda. Gostji na daljavo sta modna oblikovalka Tjaša Škapin in svetovalka za celovito podobo osebnosti Lea Pisani.
V studiu postavljajo vprašanja dijaki višjih srednjih šol iz Trsta in Gorice. Voditeljica Barbara Ferluga pa v rubriki U120 spregovori o 34. členu italijanske ustave. Uredništvo Poljanka Doljak, Nataša Ferletič, Barbara Ferluga, Jan Leopoli. Režija Jan Leopoli.

Az adás tartalma:

- a magyar nyelv napja (Erdélyi Magyar Televízió);
- a magyar szórvány napja (Erdélyi Magyar Televízió);
- könyvritkaság Apatinban (Újvidéki Televízió);
- a lendvai 6. osztályos tanulók hagyományőrző napja (Lendvai Tévéstúdió);
- Várnap Bellyén (Drávatáj magazinműsor);
- zeneterápiás konferencia (Keszthelyi Televízió);
- gyógynövények a Bottka farmon (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- Szombathely karácsonyfája (Szombathelyi Televízió);
- adventi vásár (Szombathelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- dan madžarskega jezika;
- dan madžarske diaspore;
- književna redkost v Apatinu;
- dan ohranjanja običajev učencev 6. razreda;
- Grajski dan v Bilju;
- konferenca o glasbeni terapiji;
- zdravilne rastline na kmetiji Bottka;
- božično drevo Sombotela;
- adventni sejem.

V tokratnem Krompirju bomo raziskovalci in inovatorji - združili bomo glasbo, znanost in tehnologijo.
Z nami bodo mladi raziskovalci iz RAMPA LAB-a ter filozof, inovator in glasbenik - ustanovitelj udarnega tolkalskega kolektiva THE STROJ, PRIMOŽ OBERŽAN. V Novem mestu smo se udeležili državnega srečanja mladih filmarjev iz vse Slovenije, skavti iz Slovenske Bistrice so Niki in Niku pripravili izziv, v vsaki oddaji pa še naprej predstavljamo domače posnetke plesa koreografije SayHi s katero smo se pridružili mednarodni kampanji proti medvrstniškemu nasilju.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predniki današnjih žuželk so bile prve živali, ki so pred 600 milijoni let poselile kopno. Danes poznamo skoraj milijon različnih vrst žuželk, katerih celotno število na Zemlji je ogromno: na enega človeka pride 200 milijonov žuželk. Vendar njihovo število zadnja desetletja upada. Največja raziskava žuželk, ki so jo izvedli leta 2017 v Nemčiji, je pokazala, da je njihovo število v zadnjih 27 letih upadlo za 76 odstotkov. Kaj ogroža žuželke in kaj pomeni njihovo izginjanje za naš planet?

Motorčki so razočarani, ko ugotovijo, da bodo oni taborili na Nikijevem dvorišču, večji motorji pa v divjini. Toda večji motorji zaidejo v težave in motorčki jih morajo rešiti.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Sezona druženja je tukaj. Obiski, prijatelji, prigrizki. Čeprav se včasih trudim s pripravi kakšnih ekstravagantnih jedi, pa so na mizi s prigrizki največ pozornosti deležne najpreprostejše jedi. Danes bom pripravila tri različne prigrizke, ki jih bo vesela vsa družina. Pripravila bom t. i. pujske v srajčki, hobotnice in hrenovke, ocvrte v testu. Hrenovki se je nekoč reklo "hrenova klobasa" – pač klobasa, ki se jé s hrenom. Od tu tudi njeno slovensko poimenovanje. Rekli pa so ji tudi frankfurterica, po nemškem mestu, kjer slovijo po tej obarjeni klobasi. No, nekateri pravijo, da prihaja z Dunaja, ampak to so te neskončne kulinarične dileme. V ZDA hrenovki rečejo tudi hot dog. Gre za hrenovko v štručki. Gotovo pa je to eden od najbolj razširjenih hitrih prigrizkov na svetu.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Tokrat smo bili na otvoritvi razstave o Jožetu Plečniku Od delavnice do mita, v Prešernovem gledališču Kranj pa smo si ogledali krstno uprizoritev družinske drame po avtobiografskem romanu Maruše Krese Da me je strah? režiserke Anđelke Nikolić. Kitarist Mak Grgić je že drugo leto zapored nominiran za grammyja, letošnjo nagrado Ivane Kobilce pa prejme slikar Ivo Prančič. Bili smo na vajah Big Banda RTV Slovenija, ki bo jutri odigral koncert; prvič pod taktirko češke dirigentke Štěpánke Balcarove. Pogledali bomo tudi na Slovenski knjižni sejem, kjer bodo razglasili najboljši prvenec.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V soočenju bodo o argumentih za Zakon o vladi oziroma proti njemu govorili predstavniki političnih strank in posamezniki, ki uradno sodelujejo v referendumski kampanji. Predstavili bodo svoje poglede na zakon, o katerem bomo odločali 27. novembra.
Soočenje bo vodila Erika Žnidaršič.

Katar. V tej puščavski državici, ki je bila na presenečenje mnogih izbrana za gostiteljico uglednega tekmovanja, 22. svetovnega prvenstva v nogometu, naj bi od začetka gradnje potrebne infrastrukture v delovnih nesrečah umrlo že več kot 6500 priseljenih delavcev, zato so številne organizacije po vsem svetu pozivale k bojkotu prvenstva. Dokumentarna oddaja razkriva ozadje nepričakovanega uspeha Katarja in z njim povezano domnevno afero, v katero naj bi bila med drugimi vpletena veliki nogometni as Michel Platini in nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

QATARGATE, THE SECRETS OF THE WORLD CUP / QATAR 2022, UN SCANDAL FRANÇAIS? / Francija / 2022 / Režija: Pierre-Stéphane Fort

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:30
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Soočenje kandidatov za župana mestne občine pred drugim krogom volitev - Krško

23:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Obiskali smo 38. slovenski knjižni sejem, ki se letos odvija na Gospodarskem razstavišču. Založniki in obiskovalci so nam med drugim povedali, kakšno se jim zdi novo prizorišče, katerega od več kot 200 dogodkov bodo obiskali in katere knjige jih najbolj zanimajo. Pogovarjali smo se z Bojano Pejić, letošnjo prejemnico prestižne nagrade Igorja Zabela za umetnostne zgodovinarje, kustose in teoretike vzhodne, srednje in jugovzhodne Evrope. V Rimu smo obiskali tri razstave, ki so posvečene stoti obletnici rojstva Piera Paola Pasolinija, velikega umetnika in političnega misleca, ki je zaznamoval povojno Italijo. V luči podnebnih sprememb je ekologija postala eksistencialna problematika, ki se dotika prav vseh področij našega družbenopolitičnega, gospodarskega in kulturnega življenja. Preverili smo, kako umetniki izražajo svojo kritiko in kakšni so novi načini ustvarjanja, ki zmanjšujejo vpliv na okolje.

Za belim secesijskim pročeljem slavnega hotela ob Renu divja boj za oblast. V nasprotju s konservativnim očetom sin stavi na zabavo, glamur in odprtost. Emil se staršema upira tudi v zasebnem življenju. Ko njegova sestra rodi nezakonskega otroka francoskega vojaka, Emil vztraja, naj ta ostane v družini. Medtem se med hotelskimi gosti znajdeta tudi mladi komik Chaplin in trmasti politik Hitler.

Das weiße Haus am Rhein / Hotel Europa / Nemčija / 2021
Scenarij: Dirk Kämper
Režija: Thorsten M. Schmidt
V glavnih vlogah: Jonathan Berlin, Benjamin Sadler, Katharina Schüttler, Pauline Rénevier, Nicole Heesters, Henriette Confurius

Predniki današnjih žuželk so bile prve živali, ki so pred 600 milijoni let poselile kopno. Danes poznamo skoraj milijon različnih vrst žuželk, katerih celotno število na Zemlji je ogromno: na enega človeka pride 200 milijonov žuželk. Vendar njihovo število zadnja desetletja upada. Največja raziskava žuželk, ki so jo izvedli leta 2017 v Nemčiji, je pokazala, da je njihovo število v zadnjih 27 letih upadlo za 76 odstotkov. Kaj ogroža žuželke in kaj pomeni njihovo izginjanje za naš planet?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Tokrat smo bili na otvoritvi razstave o Jožetu Plečniku Od delavnice do mita, v Prešernovem gledališču Kranj pa smo si ogledali krstno uprizoritev družinske drame po avtobiografskem romanu Maruše Krese Da me je strah? režiserke Anđelke Nikolić. Kitarist Mak Grgić je že drugo leto zapored nominiran za grammyja, letošnjo nagrado Ivane Kobilce pa prejme slikar Ivo Prančič. Bili smo na vajah Big Banda RTV Slovenija, ki bo jutri odigral koncert; prvič pod taktirko češke dirigentke Štěpánke Balcarove. Pogledali bomo tudi na Slovenski knjižni sejem, kjer bodo razglasili najboljši prvenec.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov