Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Sre, 7. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Tim Steffenu v prepiru očita, da je Franzi izpostavil nevarnosti. Ta se brani, a pred svojo mamo si to očita tudi sam. Mama sina sicer podpira, a vsi se bojijo Grükonovega maščevanja.

Bela se ves čas boji, da ne bi izgubil Lucy. Domisli se, da bi jo zaprosil za roko. André miri njegovo pretirano navdušenje.

Ariane Leonardu servira zgodbo o tem, kako je na Škotskem videla Christopherjevega pribočnika Schultza. Napelje ga na misel, da je morda imel kaj opraviti z nesrečo Leonardovega očeta.

André je končno malo sam z Lindo, ko imata v pivnici zasebno plesno uro. Toda idila ne traja dolgo. André sumi Dirka, da hlini ohromelost, da bi Lindo navezal nase.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Sultan Kochai bivši begunec iz Afganistana, zdaj slovenski državljan, živi v Ljubljani. Hitro se je naučil slovensko in že leta dela kot prevajalec za državne institucije, ki se ukvarjajo z begunci, pa tudi kot prostovoljec in zadnje leto kot dostavljalec hrane. Živi v hiši pri prijateljici Slovenki Mojci, skupaj še z nekaj osebami.
Nekega dne Mojca v hišo pripelje zapuščenega psa, kar postane izziv za stanovalce,
ki prihajajo iz različnih okolij. Kako to dejstvo sprejme Sultan in kakšen je pogled njegove vere, islama, na bivanje psa v hiši ?
Ali se z dobro voljo in pogovorom, kljub različnim kulturnim izhodiščem, vsakdanje ovire in zapreke lahko premagajo?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tretja sezona priljubljene nadaljevanke Vsa bitja, majhna in velika se dogaja od pomladi 1939 dalje. V Darrowby za prav posebno priložnost pripotujeta Jamesova starša. Delo na veterini je v polnem zamahu, hkrati pa potekajo priprave na skromno poroko Helen in Jamesa, ki bo v najožjem krogu. A seveda ne gre brez zapletov. Po vrnitvi s poročnega oddiha Siegfried preseneti Jamesa. Tristan je končno opravil vse izpite in upa, da si bo pridobil bratovo zaupanje. Gospa Hall, ki ima svoje težave, predano skrbi za gospodinjstvo in še vedno zagovarja Tristana, tudi ko ta razjezi Siegfrieda. Skrb prebivalcev vzbujajo pozivi, naj se prostovoljci v čim večjem številu prijavijo v vojsko, saj je dogajanje na političnem prizorišču vedno bolj napeto in vsi slutijo, da je začetek vojne le še vprašanje časa. Siegfried je zaskrbljen, saj se še zelo dobro spominja boleče izkušnje iz prve svetovne vojne. Se bosta pozivu odzvala tudi James in Tristan?

1. del:
Jamesova mama in oče pripotujeta na sinovo poroko. Moški imajo fantovščino v pivnici. Tristan kot priča hrani poročna prstana do poroke. Siegfrieda skrbi, da ju bo izgubil. Helen še na dan poroke opravlja dela na kmetiji. Njenega očeta skrbi, da si bo hči spet premislila. Pri neki kravi posumijo, da gre za tuberkulozo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Ben Vanstone
Režija: Brian Percival
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Rachel Shenton, Anna Madeley, Callum Woodhouse

Obiskali smo 39. Piranske dneve arhitekture, na katerih so med drugim podelili nagrade za najboljše projekte. Nagrado piranesi je prejel atelje Medprostor za obnovo redovne cerkve sv. Janeza Krstnika v samostanu Žička kartuzija, kar bomo podrobneje predstavili. Nedavno smo se na knjižnem sejmu pogovarjali s pisateljem, pesnikom in literarnim kritikom Igorjem Štiksom. Pred 15 leti nas je navdušil z romanom Elijev stol, kot četrtega pa je Igor Štiks v znanem veličastnem slogu napisal politični triler W, o novi levici, z dokumentarnimi in avtobiografskimi elementi. S članoma skupine Melodrom, Mino Špiler in Matevžem Kolencem, smo obujali spomine na nastanek istoimenskega prvenca. Album je izšel leta 2004 in bil izglasovan za album leta v vseh vodilnih medijih, vključno s Televizijo Slovenija. Po osemnajstih letih je prvič izšel v vinilnem formatu. Obiskali smo tudi Forum nove glasbe, ki te dni poteka v Ljubljani. Gre za serijo koncertov sodobne umetniške glasbe s spremljevalnimi pogovori, del programa so tudi muzikološke delavnice in mojstrski tečaji. Predstavljamo še novo odkritje na freski v Gruberjevi palači. Restavratorji so pod poslikavo našli prej dobro skrit podpis slikarja Kremserja - Schmidta, ki dokazuje, da je avtor freske, za katero je doslej veljalo, da jo je naslikal Andrej Herrlein.

V Mendozi že 73. let deluje Društvo Slovencev. Tokrat so pripravili prvo vseslovensko srečanje in sedmo Martinovanje. Tridnevno srečanje se je začelo izjemno slovesno v tamkajšnjem osrednjem trgu Indenpendecia, slavje se je lahko nadaljevalo v tamkajšnjem gledališču na osrednjem kulturnem dogodku. Štiridnevnega srečanje so se udeležili Slovenci iz Argentine, Kanade, Čila, Urugvaja in Brazilije.
V nadaljevanju se spominjamo slikarja, fotografa in pesnika Vena Pilona. V primerjavi z življenji večine drugih slovenskih umetnikov njegove generacije je bilo Pilonovo življenje videti zelo kozmopolitsko. Večino svojega odraslega življenja je preživel v tujini, a na domovino in njen genius loci nikoli ni pozabil. V Parizu se je nastanil za stalno. Poglejmo zgodbo tega izjemnega izseljenega umetnika.

Az adás tartalma:

- Robert Golob szlovén és Orbán Viktor magyar miniszterelnök átadta a Cirkovce–Pince távvezetéket;
- felszentelték a felújított Bánffy-kelyhet;
- Katalin-napi vásár Lendván;
- nótaest és fotókiállítás Radamosban;
- Emlékezünk…: 2002 decembere.

Vsebina oddaje:

- predsednik slovenske vlade Robert Golob in madžarski premier Viktor Orbán predala daljnovod Cirkovce–Pince;
- blagoslovili so prenovljen Bánffyjev kelih;
- Katarinin sejem v Lendavi;
- večer madžarskih pesmi in razstava fotografij v Radmožancih;
- rubrika Spominjamo se: december 2002.

Slon in nojevka sta imeniten par … dokler se ne zgodi nesreča.

V 7. oddaji se za lovoriko Malih sivih celic potegujejo Lukas, Jan in Mark iz OŠ Gornja Radgona (rumeni) ter Tinkara, Iva in Bine iz OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani (vijolični). Možganska telovadba jim ne povzroča bolečin in kljub iztirjenju Zemlje, razmišljajo s hitrostjo svetlobe. Nekoliko slabše raztezajo vzmeti in prepevajo Petelinček je na goro šel, kar pa jih ne ustavi pred kačami. Kdo svoje vire najbolje izčrpa in kdo med tekmovalci Hitrih lončkov iz OŠ Vojnik (Tjan, Ožbej, Marcel) ter OŠ Gradec – POŠ Vače (Ela, Maja, Taja) je spretnejši, pa v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa, slovenščine, glasbe in v motoričnih spretnostih. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna serija Mestne promenade vstopa letos že v šesto sezono. Avtor in voditelj Andrej Doblehar vsako leto pripravi štiri polurne oddaje, v katerih predstavlja slovenska mesta, njihovo zgodovino, dediščino in tradicionalen utrip. Knežje mesto Celje skriva številne dragocene umetnostne zaklade, dva zgodovinska vrhova pa je doseglo v antični dobi kot rimska Celeia in v srednjem veku pod Celjskimi grofi in knezi. Bogato zgodovino mesta bosta predstavila etnologinja Urška Repar iz Muzeja novejše zgodovine Celje in zgodovinar Damir Žerič iz celjskega Pokrajinskega muzeja.

Pozdravljen, mormon! Zelo lep morski ptič si, iz iste družine kot pingvini. Zlahka te prepoznamo po tvojem pisanem kljunu. Včasih ti zaradi njega rečejo tudi morski klovn! A pozimi tvoje lepe barve obledijo.

Pok in Pak obiščeta tovarno pasjih piškotov. Izkaže se, da v njej pečejo tudi piškote, ki so bolj po mačjem okusu. Le kdo ima pri tem šape vmes?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Ja, veliko smo si že privoščili v tem decembru, marsikaj krepkega in domačega smo skuhali, spekli kar nekaj klobas in pojedli tudi kaj zaseke in ocvirkov. Zato je danes skrajni čas za zdravo. Toda kljub vsej zelenini bo danes v naši kuhinji veliko rdeče barve! Lotili se bomo drznega podviga. Dokazali bomo, da granatno jabolko poživi prav vsako jed, v katero ga dodamo. Ta mediteranski sadež nas spremlja že od samih začetkov civilizacije. Odlikuje ga zelo dobra prehranska vrednost, vsebuje veliko vitaminov C in K. Njegov živahen okus popestri vsako jed: sladko, slano, mesno – in celo ohrovt.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Slovenski kinoteki smo si ogledali filmski in video opus kiparja Marka A. Kovačiča iz let 1983-2021, v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani pa Večer plesnih solov plesalca in koreografa Dejana Srhoja. Predstavo je pripravil v sodelovanju z različnimi umetniki. V Galeriji Murska Sobota smo obiskali razstavo slikarja Marjana Gumilarja. Pred današnjo oddajo Panoptikum bomo spregovorili tudi o kondiciji dokumentarnega filma.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Phil, robusten Belgijec srednjih let, ki je prišel živet in delat na Škotsko, pravzaprav na otok Lewis, utrpi možgansko kap. V bolnišnici ga oskrbijo, in ker je imel srečo, jo lahko kmalu zapusti brez težjih posledic. Razen izgube spomina, ki se bo najbrž enkrat povrnil, kdaj bo to, pa se ne ve. Ko ga pripeljejo nazaj domov v njegovo hišo na škotskem podeželju, kmalu sreča Millie, ki sicer živi na odročnem delu otoka. Zdita se precej povezana, čeprav se Phil ničesar ne spominja. Millie pohiti s priznanjem, da sta bila pred njegovo nesrečo par v ljubezenskem razmerju. Phil je seveda šokiran, a sprejme njeno priznanje kot dejstvo. Še več, zanj je to spodbuda, da znova vzpostavita zvezo. Toda Millie začne komplicirati ... Kakor da je razkrila preveč. Če si je on ne more priklicati nazaj v spomin, potem se tudi njej ne zdi prav, da ga vznemirja s preteklimi čustvi, ki jih on ne more ozavestiti. A kaj, ko to ni edina laž, s katero je Millie omrežila Phila …

NOBODY HAS TO KNOW / FRA, BELG, ZK / 2021
Režija: Bouli Lanners / Scenarij: Bouli Lanners / Igrajo: Michelle Fairley, Bouli Lanners, Cal MacAninch, Clovis Cornillac, Julian Glover, Andrew Still …

Serija televizijskih portretov prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Gre za deset kratkominutnih zgodb, ki jih je poznavalka zgodovine Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o bolj ali manj poznanih a pomembnih zgodovinskih osebnostih.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V času, ko dokumentarni film o zlu Sarajevo safari razburja občinstvo, nas zanima, kakšna je komunikacijska in umetniška moč sodobnega dokumentarnega filma in v kakšni kondiciji je slovenski dokumentarni film?
Gostje: Miran Zupanič, Rok Biček, Maja Weiss in Petra Seliškar
Voditeljica in urednica oddaje: Nina Jerman

Dokumentarna serija Mestne promenade vstopa letos že v šesto sezono. Avtor in voditelj Andrej Doblehar vsako leto pripravi štiri polurne oddaje, v katerih predstavlja slovenska mesta, njihovo zgodovino, dediščino in tradicionalen utrip. Knežje mesto Celje skriva številne dragocene umetnostne zaklade, dva zgodovinska vrhova pa je doseglo v antični dobi kot rimska Celeia in v srednjem veku pod Celjskimi grofi in knezi. Bogato zgodovino mesta bosta predstavila etnologinja Urška Repar iz Muzeja novejše zgodovine Celje in zgodovinar Damir Žerič iz celjskega Pokrajinskega muzeja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Slovenski kinoteki smo si ogledali filmski in video opus kiparja Marka A. Kovačiča iz let 1983-2021, v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani pa Večer plesnih solov plesalca in koreografa Dejana Srhoja. Predstavo je pripravil v sodelovanju z različnimi umetniki. V Galeriji Murska Sobota smo obiskali razstavo slikarja Marjana Gumilarja. Pred današnjo oddajo Panoptikum bomo spregovorili tudi o kondiciji dokumentarnega filma.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov