Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 10. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 10. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Nocoj bosta Pili in Dimitri spala na Makebinem kruhovcu, Oko pa bo na tleh. Na vrhu drevesa se vidi nešteto zvezd. Oku je dolgčas, ker jih ne vidi. Kako bosta Pili in Dimitri pomagala prijatelju?

Ob tropskem ribniku je prelep topel dan in vsi se zabavajo. Nekateri še preveč! Voluharja Jošt in Pika glasno norita po vodi in škropita na vse strani. Vse druge živali se umaknejo, nato pa se spričkata še Jošt in Pika ter kreneta vsak svojo pot, da bi našla nove tovariše za igro. Pa jih bosta?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Gospa Gazela odpelje otroke v telovadnico dedija Zajca, kjer se naučijo plezati kot pravi raziskovalci.

Sovica Uka pride na svet sredi hudega neurja v obmorskem močvirju, prav takrat, ko vihar prekucne drevo, v katerem je doma njen zarod. Pogumno odkoraca zdoma, s seboj pa kotali tudi bratca, ki še ni pokukal iz lupine. Trdno je odločena, da bosta našla mamo, pa tudi če se izkaže, da je ta krokodil ali rakun.

Ana nestrpno pričakuje sestrično Klaro, ki prihaja na obisk iz Nemčije. Rada bi ji predstavila svojo družino in jo povabila na obisk k dedku in babici. Zdaj je skrajni čas, da s Petrom ponovita še pojme, povezane z družinskimi člani, in da razmislita, kam bi Klaro povabila.

Mladi mojstri financ morajo uporabiti vse pridobljeno znanje, da lahko rešijo zadnjo uganko igre Banke Slovenije in s tem premagajo tekmece iz a-razreda. Jošt prejme Amadejevo grožnjo, zato se znajde v precepu in drugim otežuje reševanje. Bo ekipi uspelo spoznati guvernerja Banke Slovenije, preden bo prepozno?

Življenje je lažje, če ima človek svojo filozofijo. Tudi Sally jo ima in jo zelo pogosto spreminja. In Frieda ima prav tako svojo filozofijo - da fantje do deklic ne smejo biti grobi. Lucyjina filozofija tečnobe pa odpove, ko mama za kazen prekliče zabavo za njen rojstni dan. Bratec ji svetuje drugačno taktiko.

Muri je Maci obljubil, da jo pelje na kosilo. Vendar... "Pri Črnemu mačku straši!” vpije Žane,
najboljši kuhar v Mačjem mestu. Muri in prijatelji se pogumno odpravijo na lov za skrivnostnim
duhom. Maci pa že pošteno kruli v želodčku...

Ganljiv družinski film o pomenu medgeneracijskih vezi, ki se spletejo med vnukinjo in babico.

Deklica Romy popoldneve preživlja pri babici Stine, ki vodi svoj frizerski salon. Ta jo zelo zaposluje, zato za vnukinjo nima veliko časa. Nekega dne babica kupi novo blagajno, a uporaba novega pripomočka ji ne gre najbolje od rok, zato ji na pomoč priskoči Romy. Kmalu ji ta pomaga tudi pri pospravljanju, kuhanju kave in drugih malih opravilih. Njuno druženje postane obema v veliko veselje.

Izvirni naslov: KAPSALON ROMY / Nizozemsko-nemški film, 2019 / Režija: Mischa Kamp / Igrajo: Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar

André in Werner sta prepričana, da lahko z novo poslovno idejo veliko zaslužita. Ko v lokalu kujeta načrte, pa ne opazita, da ob tem nekdo radovedno zastriže z ušesi.
Tim preseneti Franzi, ko ji pove, da se je na policiji zavzel zanjo in je ne bo tožil. Toda ko Franzi že začne upati, da bosta spet prijatelja, doživi grenko razočaranje.
Robert reši Cornelio in Vanesso iz koče, odnosi med njima pa so zaradi prestanih težav veliko manj napeti. Bosta morda celo postali prijateljici?
Paul se odpelje v München, da bi Jessici zaupal svoje načrte z Michelle in Luno. Toda stvari mu malce uidejo iz rok ...


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Avtorji poljudnoznanstvene dokumentarne serije obiščejo deževni gozd Bornea, puščavo Namib, dolino Luangwa v Afriki, Galapaške otoke, Patagonijo in Aljasko. Gledalcem približajo življenje na zadnjih koščkih našega planeta, ki jih še lahko imenujemo rajska. To so odročna življenjska okolja, kjer pogosto vladajo skrajne vremenske razmere, a so ravno zato ostala nedotaknjena.

6. del: Aljaska – poslednja ameriška divjina
Na jugovzhodu Aljaske se razprostira hladni raj, kjer uspeva najbogatejši deževni gozd zmernega pasu. V njem živi verjetno največ rjavih medvedov na svetu. Čez poletje si morajo nabrati dovolj zalog, da lahko prespijo dolgo zimo, nekatere druge živali, denimo orli in kolibriji, pa se pred mrazom raje umaknejo v toplejše južne kraje.

EDEN: UNTAMED PLANET / Velika Britanija, ZDA, Kitajska / 2021 / režija: Emma Fraser

Marko Lukan iz Stražišča pri Kranju in Matic Nosan iz Ljubljane imata veliko skupnega. Oba sta končala študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Lukan je pridobil naziv akademski slikar, Nosan pa diplomirani konservator-restavrator. V srednješolskih in študentskih časih sta se kot osebi z izgubo sluha srečevala s številnimi izzivi, saj sta oba obiskovala tudi srednjo šolo za slišeče. Danes sta zaposlena kot samostojna podjetnika in si služita kruh kot restavratorja. Obema je med šolanjem stala ob strani družina. Več v oddaji Prisluhnimo tišini 4. 2. ob 15.25.

Az adás tartalma:

- a szlovén kultúra napja;
- Janez Bernik és Göntér Endre kiállítása a Muraszombati Galériában;
- Föld, tűz, víz – régészeti kiállítás a lendvai várban;
- Ízes Muravidék: a töltött káposzta.

Vsebina oddaje:

- slovenski kulturni praznik;
- razstava Janeza Bernika in Endreja Göntérja v Galeriji Murska Sobota;
- Zemlja, ogenj, voda – arheološka razstava v lendavskem gradu;
- rubrika Okusi Prekmurja: sarma.

Charlie Brown bi naredil vse, da bi lahko govoril z malo rdečelasko. Linus ga spodbuja, naj sede k njej. Peppermint Patty pa ne pozna nobenih zadržkov in Charlieju pošlje ljubezensko pismo.

Ekipa nadobudnih sošolcev se odloči, da bo tekmovala v napeti igri Banke Slovenije z obogateno resničnostjo (AR), katere namen je finančno opismenjevanje mladih. Zmagovalec bo le eden, glavno nagrado pa bo podelil guverner Banke Slovenije. V igri sodelujejo tudi njihovi največji tekmeci iz a-razreda. Komu bo uspelo?

Mladi mojstri financ morajo raziskati, kaj je inflacija, in to ponazoriti s primerom. Tekmujejo na izločanje, zato je še bolj napeto, saj se le nekaterim ekipam uspe prebiti v naslednji krog. Za Zalo igra postane preveč stresna in izstopi iz tekmovanja. Bo ekipi uspelo tudi brez njene pomoči?

Drugi teden zimskih počitnic smo se v Infodromu družili z mladimi v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer so ti na kuharski delavnici rimskega kuharskega mojstra Apicija poskušali postati rimski chefi. V začetku tedna sta silovita potresa prizadela obmejno območje Turčije in Sirije. Pojasnili smo, zakaj potres nastane in kako reševalci pomagajo ljudem. Na spletu je dostopnih veliko orodij, ki nam lajšajo življenje, zato smo med učenci na Osnovni šoli Frana Malgaja v Šentjurju preverili, kako spretni ste pri njihovi uporabi. Da je narava osupljiva, a se tudi nenehno spreminja, smo se skupaj z učenci iz Osnovne šole Šempas prepričali na razstavi V vrtincu sprememb v Cankarjevem domu v Ljubljani. V naravi pa navdih najde tudi oblikovalka Alja Horvat, s katero se je pogovarjala otroška poročevalka Nina.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Delo, druženje, nakupovanje, zabava … naše življenje se vse bolj seli na svetovni splet, kar je sicer priročno in udobno, a s seboj nosi tudi številna tveganja in nevarnosti. To dokazuje tudi statistika, saj število spletnih prevar iz leta v leto narašča. Žrtve spletnih prevar smo lahko vsi, zares imun ni nihče. V njihovem ozadju je vedno finančni interes goljufov. V letu 2022 je med prevarami prevladovalo t. i. spletno ribarjenje za podatki oz. lažno predstavljanje, pri katerem poskušajo spletni goljufi pridobiti podatke o naših kredit¬nih karticah pod različnimi pretvezami: da nas čaka paket DHL, Pošte Slovenije, obvestilo banke, Fursa …
Naše glavno orožje za obrambo so preventiva, ozaveščenost in znanje. Gostja v studiu bo Jasmina Mesić iz SI-Certa, koordinatorica nacionalnega programa ozaveščanja Varni na internetu. Pomagala nam bo, da se opremimo z veščinami, ki jih potrebujemo za varnejše bivanje v e-svetu.
Goljufi in tatovi pa na nas prežijo tudi v realnem, fizičnem svetu. Pri policiji smo preverili, kako ravnati, kadar nas obiščejo ljudje, ki jih ne poznamo.

Ljubozver se mora spoprijeti s svojim strahom pred velikim toboganom, če želi rešiti svojo prijateljico zajčico Puhkorepko, ki je obtičala na vrhu.

Oče se boji, da se Vala v temi ne bo videlo, zato njegov voziček okrasi kot novoletno jelko. Gašper se iz tega seveda norčuje.

glasba Miro Tomassini/besedilo Vlado Kreslin

Tista črna kitara je izšla leta 1988 pri Založbi kaset in plošč RTV Ljubljana. S Črno kitaro se je pričel preporod slovenske ljudske glasbe skozi rokovsko naracijo. Hkrati pa je Črna kitara v Prekmurju sprožila polemike, debate in osvetlila tudi romsko vprašanje. Gre za mitizacijo svobodnega romskega duha, podobno kot v filmu Cigani letijo v nebo?
Skladba Tista črna kitara temelji na resnični zgodbi Kreslinovega očeta Milana, ki je kitaro kupil leta 1946 “za svojo prvo plačo”. Ko jo je pripeljal v Beltince, se je v vasi razširila novica o črni kitari v vasi in so si jo lokalni glasbeniki želeli izposoditi, tudi romski bendi, ki so igrali od vrat do vrat. Kreslina so še dolgo potem spraševali, “Gospod, tisto kitaro šče mate…” In kitara je tako postala mit.

Za vlagatelji v kriptovalute je zares turbulentno leto. Vrednost bitcoina, prvega med kriptokovanci, je lani strmoglavila, več podjetij, ki se tako ali drugače ukvarjajo s kriptovalutami, je potonilo skupaj s sredstvi svojih vlagateljev. Si trg lahko opomore in kaj naj storijo vlagatelji? Obdržijo, prodajo, dokupijo? V Kodi tudi o zimzeleni potrošniški temi – težavah z upravniki večstanovanjskih stavb. Te se še posebej stopnjujejo ob večjih projektih, denimo ob energetski sanaciji stavb.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Kinodvoru smo si ogledali premiero filma MRI R.M.N. romunskega režiserja Cristiana Mungia, s katerim smo tudi spregovorili. V Slovenski Kinoteki smo bili na 4. Večeru plesnih filmov, ki ga je tam pripravil Plesni teater Ljubljana, na Ljubljanskem gradu pa na razstavi Zore Stančič Življenje v stolpu. Prebrali smo roman kolumbijskega pisatelja in novinarja Evelia Rosera Vojske, v Kinodvoru, nekdanjem Kinu sloga, pa smo nocoj pregledali, kaj ponuja letošnji Retrosex - Noč erotičnega filma.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Zimskem pozdravu bomo novo sezono začeli z zvezdami narodnozabavne glasbe doma in na tujem. Jože Burnik, Alpski kvintet, ansambel Vihar, Kvartet Pušeljc, Cik-cak kvintet, mladi harmonikarji. V novi sezoni je terenski sovoditelj Andrej Hofer. Vživel se bo v vlogo poštarja, skupaj s Petrom Prevorčičem iz ansambla Vihar, ki je to po poklicu. Voditeljica je Darja Gajšek.

Brata Sever nadaljujeta odbito pot v Južni Ameriki. Samba, ples in vročekrvne plesalke; vse to in še več ju pričaka v Braziliji. Surova prvinskost ju šokira, najbolj znani karneval na svetu pa je prava sprostitev.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel Razpoloženi za ljubezen: Zgodnja klasika Ingmarja Bergmana, neposreden portret mlade in nemirne ljubezni

Švedska v 50. letih. Mladi Harry spozna nepredvidljivo 17-letno Moniko. V navalu strasti skleneta, da bosta pobegnila od doma. S čolnom Harryjevega očeta odplujeta na samotni otok. Na morju si ustvarita svoj rajski vrt in nepremišljeno uživata svobodo. Idila se poruši, ko Monika izve, da je noseča. Po vrnitvi v realnost se Harry zaposli, da bi lahko preživljal ženo in otroka. Toda Monika ne more sprejeti konvencionalnega življenja delavčeve žene in matere.

Izvirni naslov: SOMMAREN MED MONIKA / Švedski film, 1953 / Režija: Ingmar Bergman / Scenarij: Per Anders Fogelström / Igrajo: Harriet Andersson, Lars Ekborg, Dagmar Ebbesen

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Kinodvoru smo si ogledali premiero filma MRI R.M.N. romunskega režiserja Cristiana Mungia, s katerim smo tudi spregovorili. V Slovenski Kinoteki smo bili na 4. Večeru plesnih filmov, ki ga je tam pripravil Plesni teater Ljubljana, na Ljubljanskem gradu pa na razstavi Zore Stančič Življenje v stolpu. Prebrali smo roman kolumbijskega pisatelja in novinarja Evelia Rosera Vojske, v Kinodvoru, nekdanjem Kinu sloga, pa smo nocoj pregledali, kaj ponuja letošnji Retrosex - Noč erotičnega filma.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov