Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 20. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Pon, 20. feb.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Ljubozver se zavzema za trinožno tekmo v paru s kužkom Vihravčkom.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Rosalie k sodelovanju v svoji oglaševalski kampanji povabi Paula, ki bi se moral preobleči v kostum hudiča. Ker Paul zavrne sodelovanje, Rosalie povabi Michaela.
Robert poskuša prepričati Wernerja, da Christoph meni, da je požar v garaži s starodobniki podtaknila Ariane, ki na vsak način hoče uničiti Knežji dvor.
Franzi se odpravlja v Amsterdam, kjer je Steffen dobil službo. Tim jo poskuša prepričati,naj ostane ...


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V družbi planincev bomo odkrili, kako je gora Boč, izpod katere priteče najboljša mineralna voda, zaradi razglednega stolpa na njenem vrhu postala tisočak. Razkrite bodo skrivnosti »tajne vojaške letalske baze« in legenda o jami Balunjači ter Špelci in njenih razbojnikih. V Beli krajini bomo v okolici Metlike, v družbi domačinov in članov lokalnega kolesarskega društva, obujali spomine na nekoč najtežavnejši amaterski kolesarski vzpon na Krašnji Vrh. Na vrhu prav posebnega stolpa bomo odkrili, od kod izvira ime Mirna Gora, odkrivali ostanke kočevarskih vasi pod njenim vznožjem in spoznali njihove potomce, ki še vedno živijo v okoliških krajih.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

Prof. dr. Rafael Mihalič, predavatelj in vodja Laboratorija za preskrbo z električno energijo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, je strokovnjak, ki brez dlake na jeziku spregovori tudi o domnevnih zablodah glede brezogljične družbe. To pa je mnenje, ki ga še kako potrebujemo v času, ko tako v Sloveniji kot v Evropi in po vsem svetu iščemo pot iz novih razmer, ki so pripeljale do energetske krize.

Voditeljica: Vida Petrovčič

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Charlotte sredi noči s kočijo prispe v London in se odpravi na naslov, kamor je pisala Otisu. Znajde se v zanikrni krčmi in lastnik ji razloži, da Otis tam ne stanuje, temveč le občasno pride po pošto. Zbegana Charlotte odtava nazaj na londonske ulice, tam pa jo napade neznanec. V zadnjem trenutku jo reši nihče drug kot Sidney. Pri priči jo hoče izročiti v varstvo Tomu, toda Charlotte vztraja, da bo pomagala iskati Georgiano.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

S svojim odprtim, eksperimentalnim in interdisciplinarnim pristopom k plesu je gostovala na številnih mednarodnih festivalih. S projektom BodyunTitled je nastopila na prestižnem festivalu June Events v Parizu. Z nami je plesalka, pedagoginja in koreografinja Daša Grgič.

Marico in Jozana pričakuje presenečenje pred hišnimi vrati. Kdo bo komu kaj zakuhal? Mački njima ali onadva mačkom?
Mlade igralke in igralci iz Dobrle vasi tokrat navdušujejo s predstavo Butalci, eno najbolj prepoznavnih slovenskih komedij, ki jo je napisal Fran Milčinski.
Klub slovenskih študentk in študentov v Gradcu je vabil na lutkovno predstavo društva Transformator iz Ljubljane.
Odbojkarji SK Zadruga Aich/Dob so z zmago proti Amstettnu potrdili
dobro formo. Redni del prvenstva v zvezni ligi AVL želijo končati na drugem mestu, da bi si ustvarili dobro izhodišče za končnico prvenstva.
Krofi so značilni za Trojane ob poti s Štajerskega proti slovenski prestolnici. Sloves Trojan so ponesli tudi zunaj meja Slovenije.
http://slovenci.orf.at

Tisa Nejka najde skritega pod rjuho. Le koga se tako boji? Čarovnic. Tisi se zdi njegov strah smešen, saj ima sama čarovnice rada. Želi si postati čarovniška pomočnica, zato je njena oprava tokrat zelo posebna. V katero žival se je prelevila in ali bo Nejko premagal svoj strah? Ob Zofki je mogoče čisto vse!

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Družinsko podjetje Lotrič Metrology iz Selške doline je mednarodno uveljavljen ponudnik meroslovnih storitev; njegove certifikate najdemo v več kot 50 državah. Posebno pozornost v podjetju posvečajo digitalizaciji procesov in razvojnim projektom, s čimer narekujejo smernice v meroslovju. Sodelujejo s 16 raziskovalnimi inštituti in univerzami, razvili in zaščitili so pet patentov, registriranih imajo dvanajst blagovnih znamk. So tudi edini preskusni laboratorij na področju medicinskih mask in osebne varovalne opreme v širši regiji. Vodstvene položaje v podjetju, ki ga je pred 32 leti ustanovil Marko Lotrič, so pred kratkim prevzeli njegovi trije otroci; priprave na prenos vodenja so se začele že leta 2017, ko so vsi člani družine podpisali družinsko ustavo. Danes v devetih podjetjih v sedmih državah zaposlujejo 180 ljudi, njihova strategija pa je usmerjena v še večjo internacionalizacijo.

Za Zvita se dan slabo začne. Namesto da bi mu Zaja pripravila zajtrk, bolna leži v postelji. Pri njej se kar vrstijo živali, ki ji želijo pomagati, Zvit pa je vse bolj ljubosumen. Kaj ko bi še on zbolel? Potem bi njemu skuhali slastno juho, mu prinašali piškote in sladoledne lučke. Veljalo bi poskusiti. Žal namišljenega bolnika hitro razkrinkajo, in preden zares zboli, ga čaka še nekaj napornega dela.

Mami pujsa v hiši najde pajka in ukaže očiju pujsu, naj se ga znebi. Gospoda Suhonogca spustijo na vrt, kjer lahko še naprej nemoteno plete svoje mreže.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Za nami je prvi polčas letošnjega najbolj norčavega časa. In če še niste, je skrajni čas, da malo povadimo. Krofe, seveda. Ste jih že siti? Pa ste letos že pokusili domače? Še jutri imate priložnost, zato kar začnimo! Prvo pravilo - brez prepiha, krofi so občutljiva kuhinjska bitja. Medtem, ko bo glavnina testa vzhaja, se bomo lotili priprave flancatov. Testo posvaljkamo v debele vrvice, nato pa jih zavozlamo v poljubno obliko; klovnovo pentljo, ptičke, karnevalska očala ... In tako radi govorimo o čudežnih živilih, no, odkritje kvasa je bil gotovo prehransko čudežno odkritje. V daljni zgodovini se je iz žita pekel zgolj navaden, nevzhajan, ploščati kruh. Nato so stari Egipčani po naključju odkrili prve droži. Te so verjetno nastale iz koščka pozabljenega, ki je ostalo pri sobni temperaturi in je zavrelo ter nato naraslo. No, rodil se je čudež vzhajanega kruha in nastale so tudi sladice, potice, žemljice.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Ali naj Slovenija izstopi iz Svetovne zdravstvene organizacije, kot predlagajo nekatere civilnodružbene organizacije in posamezniki? Kakšni so razlogi za to pobudo in kaj bi to pomenilo za Slovenijo? Koliko Slovencev s tožbami zahteva odškodnino zaradi cepljenja proti covidu 19? Kaj lahko pričakujejo? Kaj bi dr. Bojana Beović danes storila drugače? O tem v tokratni oddaji Arena z Vido Petrovčič.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Katarina Marinčič je poimenovala svoj novi roman Ženska s srebrnim očesom in postavila dogajanje v kraje v bližini svojega doma. Kot pravi pisateljica, je to njen najbolj avtobiografski roman doslej. Protagonist je pisatelj Emil, ki se na lep poletni dan s kolesom odpravi na prelaz, ki povezuje Gorenjsko in Štajersko. Po dramatičnih dogodkih, ki jih povzroči nenadni vihar, se ne more več zanesti na svoje čute. Pisateljica s tenkočutno psihološko karakterizacijo raziskuje človeško duševnost in kompleksnost dojemanja sveta. Ajda Bračič, avtorica mlajše generacije, se predstavlja s knjigo kratke proze Leteči ljudje. Čeprav je v vešče napisanih zgodbah veliko pozornosti posvečene formalnemu eksperimentu, pa ta ni ključni element pripovedi, ampak je to vselej v različnih življenjskih situacijah osvetljena krhka človeška eksistenca. V sklepnem delu oddaje bosta prevajalca Brane Senegačnik in Matej Venier spregovorila o dvojezični antologiji nemške romantične poezije Tišji glasovi, ki zapolnjuje vrzeli v naši prevodni književnosti.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiser: Valentin Pečenko

Spremljali boste posnetek zanimivega koncerta, na katerem je zvenela Mozartova in Paganinijeva glasba. Za uvod je Simfonični orkester pod vodstvom dirigenta Rossena Milanova zaigral uverturo v opero Čarobna piščal Wolfganga Amadeusa Mozarta, nato pa Koncert za violino št. 1 v Es-duru Niccola Paganija. Solist je avstrijsko-bolgarski violinist Mario Rossen. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov