Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 24. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 24. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cmokci skačejo z ravnila. Modri cmokec pa se obotavlja. Ga bodo prijatelji spodbudili, da bo zbral pogum za skok?

Žabica Živa je pripravljena na svoj prvi skok iz tropskega ribnika. Za sabo pusti bratce in sestrice paglavce in se poda v širni svet. Toda čeprav ima poskočne krake in je neustrašna, ji bo pri premagovanju preprek prav prišla pomoč izkušenih in malce počasnejših prebivalcev vrta: deževnika Viljema in polža Saška.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi ne more več sodelovati s Steffenom, zato mu predlaga, da bi odkupila Vrabčka, a Steffen noče pristati.
Joell Lucy prosi za pomoč pri novem romanu. Kot odlična poznavalka njegovega dela lahko prva prebere njegov rokopis.
Ko Werner ugotovi, da je Robert odšel brez slovesa, se odloči, da bo šla za njim v Bruselj in ga pripeljala nazaj v Knežji dvor.
Selina in Christoph gresta skupaj na dobrodelni ples sklada in se zbližata, kar pa ni všeč Ariane. Christoph se naslednje jutro odloči, da bo iskren, in Selini pove vse podrobnosti o dogovoru z Ariane. Selina pritiska nanj ...


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Po strateških svetih za prehrano, zdravstvo in makroekonomska vprašanja je vlada ustanovila še svet za preprečevanje sovražnega govora. Ministri pišejo številne reforme, pri katerih so bolj kot vsebina znani datumi uresničitev. Mesec dni pred obletnico volitev je politični kapital vlade že precej skopnel, volivci pričakujejo rešitve.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Jakuba v šoli ponovno popade bes in tokrat jo skupi tudi Tomáš. Olgi se čedalje bolj zdi, da Tereza ne obvladuje Jakubovega avtizma. Olje na ogenj prilijeta še Martinova starša, ki ne glede na posledice vztrajata pri svojem. Na pikniku pri Holčevih se Jakub in Tomáš ponovno spoprijateljita, Tereza pa se končno postavi zase. Kamila se je sprijaznila s posledicami moževega ljubimkanja in kuje načrte, kako bi lahko tudi ona uresničila svoje sanje o materinstvu.

KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufal
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

Zmaga slovenskega filma »62.a – Od prepovedi do ustave« v državi, kjer je doma filmska industrija Bollywood, ki na leto ustvari več filmov kot Hollywood in evropska filmska industrija skupaj, je vredna ponosa. V Čenaju v Indiji je namreč na festivalu India Deaf Expo zmagala gluha in naglušna skupnost Slovenije s filmom, ki govori skorajda o »jezikovnem genocidu« in razkriva pot znakovnega jezika v izobraževanju.

Az adás tartalma:

- a lendvai Daihen Varstroj új gyártó- és logisztikai csarnoka;
- együttműködési megállapodás a Muravidék és Vas vármegye között;
- a felújított dobronaki plébánia megáldása;
- nagyböjti népszokások;
- a kranji La Ciotat park;
- Köztünk élnek: Somi Peti, akinek hobbija és hivatása a 3D nyomtatás.

Vsebina oddaje:

- nova proizvodno-logistična hala podjetja Daihen Varstroj v Lendavi;
- sporazum o sodelovanju med Prekmurjem in Železno županijo;
- blagoslov prenovljene župnijske stavbe v Dobrovniku;
- ljudski običaji v postnem obdobju;
- La Ciotat park v Kranju;
- rubrika Med nami živijo: Peti Somi iz Dobrovnika, čigar hobi in poklic je 3D tiskanje.

Linus navdušen pokaže Lucy svojo pobarvanko, ona pa ga skritizira. Pove mu, da je za uspešno kariero umetnika včasih potreben samo dober kritik. Zelo jo razjezi, ko Linus poriše njeno knjigo.

Lucy Charlieja Browna spet potegne za nos. S Friedo mu nagajata na bejzbolskem igrišču. Tudi pri spuščanju zmaja Lucy ni ravno koristna pomočnica. Charlie se zateče po nasvet k prijatelju Linusu.

V novi oddaji Osvežilne fronte so zbrali veliko zanimivega o obrazu. »Obraz je del telesa, brez katerega bi nos, ušesa, usta in oči padli iz glave,« v uvodu razmišlja voditelj Rok, ki se je tokrat odpravil tudi na teren in raziskoval, kako deluje tehnoilogija prepoznavanja obrazov. Žaka zanima, komu je podoben in kaj je podedoval po mami in očetu, jamarji imajo spet težave v komunikaciji, v Kviki kvizu pa se je Jan pomeril z Rokom Gumzejem.

V Infogromu smo učence osnovne šole Goríšnica vprašali, kaj za njih prinaša pomlad, dvojčka Taras in Dorian pa sta za Infodrom spregovorila o rasizmu in nam zaupala, da si želita svet brez diskriminacije. Boljši svet za živali, okolje in naše zanamce pa si želijo tudi aktivisti, ki pozivajo ameriškega predsednika Bidna, da ustavi projekt Willow. Podrobno pod lupo smo razložili, kaj je projekt, ki je v Združenih državah dvignil veliko prahu. Enako kot je prav, da skrbimo za okolje in naravo, je prav tudi, da skrbimo za svoje hišne ljubljenčke. Da je to velika odgovornost, sta nam povedala Julija in Jakob, otroška poročevalka Lana pa je pred mikrofon povabila igralko Viktorijo Bencik Emeršič.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Roboti in avtomatizacija so že močno prisotni v našem vsakdanjem življenju, marsikje so postali že povsem nenadomestljivi. V prihodnosti bodo z razvojem tehnologije verjetno imeli še večjo vlogo. Kaj pa človek, bo človek postal povsem nadomestljiv? O robotih in robotiki v tokratni oddaji Ah, ta leta! z dr. Jadranom Lenarčičem, strokovnjakom z mednarodnim slovesom, ki je več kot 40 let delal na področju raziskovanja robotike, robotske kinematike, biorobotike in humanoidnih robotov.

Ljubozver pogreša Medozvera, ki je bil izbran, da pozira za portret.

V drugi seriji risank Minuta v muzeju Rafael, Mona in Nabi vabijo k ogledu del velikanov moderne in sodobne umetnosti, kot so Francis Bacon, Salvador Dalí, Marc Chagall in številni drugi. Ob tem pa otroke spodbujajo, da tudi sami spregovorijo o umetnosti na svoj način, brez pravih in napačnih zamisli, brez pravih in napačnih odgovorov, samo s pravico izraziti svoje mnenje – in morda tega naučiti tudi odrasle.

glasba Jure Robežnik/besedilo Gregor Strniša

Leta 1933 se je veduta Ljubljane za vedno spremenila - ozaljšala ali skazila, kakor za koga, jo je špica, ki je segala do neba. Nebotičnik je bil prispodoba gospodarskih ambicij in velikih ameriških vizij, ki naj bi se uresničevale tudi v takratni provincialni srednjeevropski Ljubljani, ki se je nekaj let ponašala z najvišjo stavbo v srednji Evropi. Toda Nebotičnik se je vsedel v srca Ljubljančanov, a še bolj se je v srca Slovencev vsedla mala terasa na njem: 36 let potem, ko je bil zgrajen, je Nebotičnik dobil svoj hit. Na vrhu Nebotičnika je skladba Belih vran iz leta 1969, pogosto napačno naslovljena kot Mala terasa. Pesem je bila izdana pri ZKP RTV Ljubljana. Avtor glasbe in aranžmaja je skladatelj Jure Robežnik, avtor besedila pa pesnik in dramatik Gregor Strniša, ki je napisal besedila tudi za številne druge slovenske popevke.

Tokrat pod drobnogledom goljufije v prehranski industriji. Med drugim bomo govorili o poljski perutnini, ki so jo hranili z industrijskim oljem, pa o italijanskih vinarjih, ki so kakovostno vino mešali z vodo in sladkorjem. Podrobno tudi o medu, ki je med najpogosteje potvorjenimi živili. Uprava za hrano je tako pred kratkim na Kitajsko vrnila 260 tisoč ton ponarejenega medu. Z gostjo pa bomo pokomentirali tudi pestro dogajanje na finančnih trgih. Se nam obeta nova svetovna bančna kriza? In kako bo dogajanje v ZDA in Švici vplivalo na slovenske potrošnike?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Cankarjevem domu smo bili na premieri MN Dance Company Perpetuum mobile, ki je posvečena 570-letnici rojstva Leonarda da Vincija. V Mali galeriji smo si ogledali pravkar odprto razstavo fotografij, videa in zvoka nemškega fotografa Andreasa Müllerja-Pohleja z naslovom Okoljski odtisi/Environmental Imprints, v Gleju pa Soap opero. Prelistali smo knjigo Čudež stoletja, razodetje tisočletja, pomurskega novinarja in pisatelja Branka Žunca.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
Prav spomladansko razpoloženi bomo v oddaji V petek zvečer. Z nami sta gvrhunska kitarista, mlada po srcih, kar kaže tudi njuno avtorsko delo; to sta Zdenko Cotič – Coto in Žan Serčič.
Oder oddaje V petek zvečer že v uvodu poka od energične zasedbe, ki jo vodi Dejan Vunjak, nadgradi Občinska godba Trebnje s trebanjskimi mažoretami. Priča bomo izjemnem nastopu družine Smolnikar; Zale, Renate in Roberta. Prvič na našem odru gostuje skupina Bohem, Žan Serčič se predstavlja z novo uspešnico, tokrat v spremljavi Zdenka Cotiča – Cota ter Andreja Hrvatina. Izjemno veseli smo, da se je na naše vabilo odzval Dominik Kozarič, katerega pesmi še vedno prav čustveno prepoznavajo naša ušesa in srce. Poslušali bomo zanimiv trio Aufbiks. Zdenko Cotič – Coto je izbral vsem ljube in poznane hite svojih najljubših glasbenih sodelavcev, spremljala ga bosta Samanta Kunšt in Aljaž Ramot.
DJ Melani, plesalce Plesne šole Kazina in naše gledalce sta v ples pognala Frenk Nova in Dominik Kozarič.
Med Novimi talenti se predstavlja tercert pevcev. To so Lara Peterlin, Lara Tanšek in Metod Munda, ki bodo zapeli hit Ena bolha za pomoč.

Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebook naslovu in se potegujete za lepo nagrado.
V kolikor si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si

Predstavljamo inovativen primer dobre turistične podjetniške ideje. Na Cerkljanskem so že lani jeseni eksperimentalno začeli s projektom “Oštarije kod kodi” - ali povedano v prevodu – »gostilne kot so bile nekoč«. Svoje moči so združili mikropivovar, lastnik potujoče gostilne in mojstrica praženja ter priprave kave – vse z željo, da bi vsaj za eno nedeljo v mesecu v življenje obudili zaprte gostilne in vanje povabili vaščane, nekdanje goste in tudi prišleke od zunaj. In tako so se v štirih nedeljah zopet znova odprla vrata družinskih gostiln vasi Davča, v Otaležu, na Kovačevem Rovtu v Idriji in na Bukovem.

V oddaji tudi več o vpliv kolektivne blagovne znamke na razvoj destinacije. Tak primer je Kranjska Gora, kjer so se pri njenem ustvarjanju združili ponudniki rokodelskih izdelkov, unikatnega ter industrijskega oblikovanja ter živilskih izdelkov, jedi in pijač.

Izpostavljamo pa tudi, z mednarodno nagrado Jakob nagrajeno tematsko pot Drvošec, ki jo je uredil Notranjski regijski park. Poteka po gozdnem grebenu jezera, ob sistemu požiralnikov Rešeto, od koder voda iz Cerkniškega jezera pod zemljo teče naprej proti Ljubljanici. Pot je polna informacijskih tabel, skulptur, razglednih stolpov, opazovalnic za ptice in didaktičnih postaj, kjer so predstavljene različne živali tega konca. Leta 2020 je Turistična zveza tematsko pot Drvošec prepoznala kot najbolj izstopajočo v državi, z močno nosilno tematiko in jasnim vzdrževanjem, kar je tudi glavni izziv množice tematskih poti po Sloveniji.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V oddaji predstavljamo cikel filmov Piera Paola Pasolinija. Bil je eden najbolj kontroverznih avtorjev v zgodovini evropskega filma, vrhunski intelektualec in radikalni kritik kapitalizma, znan tudi po tem, da je bil večkrat politično preganjan. V pogovoru s filozofom Stojanom Pelkom.

Cikel Piera Paola Pasolinija: Anna Magnani v tragični vlogi prostitutke in požrtvovalne matere

Mama Rim je življenja polna ženska, ki se preživlja s prostitucijo. Nekega dne se odloči, da bo sinu Ettoreju omogočila spodobno meščansko življenje in oba izvlekla iz revščine. Preselita se v Rim, kjer mati sinu priskrbi novo službo in ga odganja od slabe družbe nepridipravov v industrijskem okolju. S spletko se znebi tudi Brune, domnevne lahkoživke, v katero se je zaljubil Ettore. Kljub velikemu trudu, ki ga vlaga v izboljšanje življenjskih razmer, se Ettore vedno znova vrne k slabim navadam. Ko izve, da se mama spet prostituira, dokončno popusti in konča v zaporu.

Izvirni naslov: MAMMA ROMA / Italijanski film, 1962 / Režija in scenarij: Pier Paolo Pasolini / Igrajo: Anna Magnani, Ettore Garofolo, Franco Citti

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Cankarjevem domu smo bili na premieri MN Dance Company Perpetuum mobile, ki je posvečena 570-letnici rojstva Leonarda da Vincija. V Mali galeriji smo si ogledali pravkar odprto razstavo fotografij, videa in zvoka nemškega fotografa Andreasa Müllerja-Pohleja z naslovom Okoljski odtisi/Environmental Imprints, v Gleju pa Soap opero. Prelistali smo knjigo Čudež stoletja, razodetje tisočletja, pomurskega novinarja in pisatelja Branka Žunca.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov