Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 8. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 8. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kaj je pošteno? Evren predvsem ve, kaj ni pošteno: hoditi mora na plavanje, čeprav plavati že zna! Krtku Črtku pa se ne zdi pošteno, da bi sam nosil smeti iz krtine. Morda bo zagato rešil zelo prepričljiv prodajalec Lovro, ki je ravno odprl trgovino z imenom »Smetka«. Najbrž ni težko uganiti, kaj prodaja v njej?

Žvenk Glavni izumi pletilni stroj, da bi babi prihranil vse urice, ki jih neutrudno posveča pletenju. A kaj, ko babi neskončno uživa, kadar plete!

Tilka in prijatelji pojejo najljubšo pesem, a Rija hoče, da vsi občudujejo le njo. Ker poskuša pritegniti pozornost, tako glasno poje, da ostane brez glasu. Kam se je izgubil? Tilka in prijatelji povsod iščejo Rijin glas, a ga nikjer ni. Ko mislijo, da je vse zaman in da Rijinega glasu ne bodo več našli, se Hektor nečesa domisli. Bi lonček medu res lahko pomagal, da najdejo Rijin glas?

Sara in Raček se gugata na vrtu. Nenadoma zagledata gromozanski rdeč balon. Izkaže se, da ga je spletla Gospa s šalom. Vsako leto se namreč v poletu z balonom pomeri s prijateljico. Tokrat z Gospo poletita tudi Sara in Raček. Tudi Cekar mora zraven, čeprav poletov sploh ne mara.

Pepa in Jure spoznata kengurujko Klaro in njenega bratca Jožka. Pepa pokaže Klari, kako se skače po blatnih lužah. Kdo bo skočil najvišje?

Veterinarka Prašičkova ima veliko dela, njeno pomoč potrebuje kar nekaj nemočnih živali.

Luko in Lučko zelo skrbi, ker Bini noče skrbeti za razrednega ljubljenčka. V domišljiji se odpravita v svet, v katerem vladajo živali. Za ljubljenčke imajo ljudi. Bini spozna, da je treba z živalmi lepo ravnati.

Kuhar Štef prepriča Maria, ki ima na vsem svetu najraje pomfrit, naj pokusi malo bolj zdravo različico pomfrita iz sladkega krompirja. Mario ni navdušen, še posebej, ker mora prej pomiti še okna mamine delikatese.

Mei in Arne pripravljata zabavo presenečenja za prijateljico Ronjo. Na žur povabita Pepeta in druščino, a to ni dovolj. Ronja namreč obožuje klovne. Kdo se bo prelevil v klovna in razveselil rdečelaso dvoječopko? V vsakem primeru bo zabavno!

Lastniku starinarnice nenadoma zazvoni star, pokvarjen telefon. Neverjetno čudno. Še bolj čudno pa je, da ta telefon skače po policah. V starinarnico pride lutkar Brane Vižintin, ki so mu govoreči in premikajoči se predmeti zelo blizu. Prav on je namreč tisti, ki jih po navadi oživi! Še vedno pa ne vemo, kdo se je poigral z Vikijem in nenehnim zvonjenjem telefona. Je bil to navihani Štef?

Začetne lekcije tujega jezika so po navadi namenjene hrani in pijači, zato si Ana in Peter tokrat privoščila učenje kar ob slastnem zajtrku. Marmelada, maslo, jogurt, mleko … so besede, ki jih spoznavata, in jezikovni zajtrk jima prav tekne.

V Krompirju bodo tokrat poleteli v vesolje. Pri tem jim bo pomagala Monika Tisel iz Centra Noordung, ki jo bo spremljala humanoidna robotka Vita. Z mladimi astronomi OŠ Domžale bomo šteli Sončeve pege in opazovali eksplozije na površini Sonca. Izdelovali bodo tudi enostavna plovila na zračni pogon in se pomerili v bitki za vesolje. S terena se bosta javila Gaja in Klemen, v izzivu pa bosta Nika in Nik premikala planete po osončju studia.

V velikonočni oddaji tekmovalci Manca, Aleksandra in Dominik iz OŠ Belokranjskega odreda Semič (rumeni) ter Klara, Nace in Filip iz OŠ Stranje (Vijolični) uprizorijo hitrostno tekmo pirhov, v Labirintu pustijo solatni kaos, sadijo tulipane, se mastijo s čokolado, kričijo v Prebranih celicah, poslušajo ameriške pop-rock skupine in igrajo na Orffova glasbila, didžeridu ter monokord. Kako uglašeni sta ekipi in kdo hitreje postavlja piramide, OŠ Toma Brejca Kamnik (Jona, Kim, Luka) ali OŠ Trebnje (Ferenc, Lovro, Nejc), pa v 24. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Tekstilna industrija je druga največja onesnaževalka okolja, zato smo v Infodromu z učenci z OŠ Naklo razmišljali, kaj je najsmiselneje narediti z oblačili, ki jih ne nosimo več. V Infogromu so nam učenci z OŠ Vodice povedali, kako bodo preživeli velikonočni konec tedna. Pri nas in po svetu vse več ljudi protestira in tako izraža svoje nezadovoljstvo. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo, kaj so sindikat, stavka in protest. V Spletkah pa je Metka ugotavljala, kako je, ko je posameznik izključen iz skupine na družbenem omrežju. Na koncu pa še o mladi likovni ustvarjalki Neži, ki se je odlično odrezala na letošnjem natečaju Živel strip! Živela animacija!

Bi na prvem zmenku igrali videoigre? To sta naredila Benjamin in Nina z igro League of Legends. Benjamin je namreč e-športni trener in bo Nino, ki raje trenira na igrišču, poskušal naučiti igrati. Bodo videoigre pritegnile športnico, ki popoldneve raje preživlja zunaj, in pri tem pomagale zanetiti tudi kakšno iskrico?

Je igranje videoiger lahko tudi konjiček za starejše ljudi? To bosta raziskovala najstnica Ivona in 60-letni Bojan, ko se bosta skupaj podala v kockasti svet igre Minecraft. Ivona bo Bojana poskušala naučiti, kako v igri najde svoj prvi diamant.

Ura v naših možganih je usklajena z menjavo dneva in noči. Ker v nasprotju z budilko nima gumba za dremež, nas bo, če jo bomo ignorirali, hitro in ne brez posledic vrglo iz ritma.V oddaji Ah, ta leta! bomo tokrat govorili o cirkadianem ritmu ali naši notranji biološki uri. Da bi jo bolje razumeli, smo v studio povabili zdravnico in strokovnjakinjo za medicino spanja, dr. Barbaro Gnidovec Stražišar.

»Pridi, napolni svojo čašo«. To je bilo vodilo že 21. ženske konference, ki jo pripravljajo članice evangelijskih cerkva in skupnosti v Sloveniji. Ob slavljenju in pričevanjih so spregovorile so tudi o tem, kako najti in obdržati zadovoljstvo in upanje v času, ki ga prevevajo valovi malodušja in negotovosti.

Vrata Krščanskega centra v Ljubljani so vedno široko odprta za vse, ki si želijo spoznati božjo besedo. Pripravljajo tudi »Šolo ozdravljenja«, ki bo letos potekala od 14. do 16. aprila.

»Obujen je bil, kakor je rekel! « (Mt 28,6)
razmišlja URBAN LESJAK

Vodja programa Izpitni center pri Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, doktorica Ina Ferbežar, je pojasnila, kaj pomeni pogoj poznavanja slovenščine na stopnji A1, ki ga za družinske člane tujcev zahteva novela zakona o tujcih. Ali je jezik edino orodje vključevanja priseljencev? V Novi Gorici smo obiskali inovatorja makedonskih korenin Taseta Lazovskega, ki je med drugim iznašel plačevanje parkiranja z mobilnim telefonom. Prisluhnete lahko tudi verzom hrvaškega pesnika Tina Ujevića v prevodu Toneta Pavčka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Spoznavamo pasmo francoski buldog. Spremljali smo vzrejni pregled družnih psov in spregovorili o pomenu nadzorovane vzreje psov. Svetujemo, kako psom pomagati pri težavah z alergijami. Z inštruktorico KD Maribor, Urško Razinger, pričenjamo s serijo kinoloških nasvetov. Tokrat o prvih korakih, ko pasjega mladička pripeljemo v svoj dom. Predstavljamo modrojezičnega skinka. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Izpostavljamo ponudnike, ki se na inovativen način trudijo v tranzitno Ilirsko Bistrico privabiti goste z višjo dodano vrednostjo. Letos mineva 200 let rojstva Arnolda Riklija, ki je Bled postavil na zemljevid zdraviliškega turizma. Na kaj je potrebno v tem času biti pozoren, če odhajate v sredogorje?

Boštjan obvesti Ceneta, da bi se župnik rad z njim nekaj domenil, in Cene se zglasi v župnišču, župnik pa mu pojasni svojo težavo. Odkar ima novo kuharico, je samo zdravo hrano, pa še to v zelo omejenih količinah, zato je župnik kar naprej lačen.
S Cenetom skleneta skrivni dogovor. Cene zopet sreča potepuško psičko, ki jo tokrat povabi s seboj, in tako se začne novo obdobje v njegovem življenju, kajti
odslej Cene ni več sam. Mimogrede naredi uslugo stari gospe, ti. Stari mamci, pri Pavletu in Poldetu je priča vnovičnemu prepiru, v gostilni pa svojo novo prijateljico predstavi družbi za točilnim pultom. Cene ima zdaj družbo tudi zvečer, in zdi se, da je zapolnil vse praznine v svojem življenju.

Samo en prostor imamo in delimo si ga vsi. Načrtovan prostor, prilagojen ranljivim skupinam, je primeren za nas vse. Skoraj 45 odstotkov ljudi pri nas se uvršča med ranljive skupine udeležencev v prometu. Odstotek se bo zaradi staranja prebivalstva z leti še povečeval, ne nazadnje pa bomo kakovostno načrtovanje prostora potrebovali prav vsi. Svoje izkušnje z dostopnostjo cestišč in druge infrastrukture so nam predstavile tako senzorno kot gibalno ovirane osebe. Več izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, 8. 4. ob predvidoma 15.15 na prvem programu TV Slovenija.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

VELIKONOČNA DEKORACIJA
Velika noč je tudi spomladanski praznik, zato domove in velikonočne košare najpogosteje odišavljajo narcise in tulipani. Za osnovo nasada, ki ga postavimo na zunanjo stran okenske police, je Sabina Šegula izbrala spomladanske čebulnice, nekaj jih je prihranila, da bi z njimi okrasila še krožnik.
POPRAVILO MOTIKE
Pred novo vrtičkarsko sezono preverimo, v kakšnem stanju je vrtno orodje, in ga popravimo, da bi nam čim bolje služilo. Marin Krevh je nabrusil motiko ter zamenjal preperelo držalo.
ZASADITEV VISOKE GREDE
V rubriki Z Gaio na obisku se je strokovnjak kluba Gaia odpravil v Želimlje, k člani kluba Mateji Lindič. Na posedene plasti sta dosula svežo prst in zasadila mešani posevek. Ali veste, kako gosto sadimo sadike v visoki gredi in katere smemo gnojiti…

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Dežuje, zato Bo, Jo in Mo ne morejo igrati turbo golfa na prostem. Logipo pa nikakor ne zmore paziti na male tri Poje.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

V eni od preteklih oddaj smo se sprehodili po vrtu Oskarja Kogoja. Tokrat pa nas bo umetnik in akademik popeljal v svoj dom in galerijo, kjer so razstavljeni izdelki z globjim pomenom. Ko smo ga vprašali, katera je najpopolnejša oblika na Zemlji, nam je dejal: jajce. Ker se vanj stekajo energije večnosti, ustvarjalnosti, upanja in ponovnega rojstva.
Tudi vas pomladi zasrbijo prsti, da bi osvežili svoj dom? Tokrat vam priskočimo na pomoč in z veseljem delimo nekaj uporabnih nasvetov in trikov, kje začeti in kako izbrati tisto pravo stensko dekoracijo, ki se bo lepo podala vašemu prostoru, pohištvu, družinskim potrebam in osebnemu stilu.
Lastniki novega stanovanja v Ljubljani so med uvodnimi pogovori z arhitekti poudarili, da želijo imeti resnični življenjski prostor. Stanovanje jim ne pomeni samo prostora, kamor prihajajo spat, ampak želi družina v njem skupaj živeti, se družiti in uživati.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Junak tokratne oddaje bo David Peterka, ki prihaja iz Loškega Potoka. Po izobrazbi je inženir strojništva in kot projektni vodja zaposlen v podjetju, ki se ukvarja z robotiko. Njegova stast so hribi in je zagnan prostovoljni gasilec. Nedolgo nazaj se je poročil in prav z ženo Mojco prihaja v studio in morda jima skupaj uspe osvojiti 20.000 eurov, ki bi jih porabila za reševanje stanovanjskega problema.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat poročamo o obisku Urške Klakočar v Afriki in dvigu cene dodatnega zavarovanja. Na terenu smo spremljali odštevanje do konca alkoholnega posta, v Redni rubriki pa bomo spoznali novo slovensko subkulturo - vriskače. Naš dežurni jezikolovec magister Baltić se je tokrat spopadel z jezikovnimi posebnostmi velikonočnih praznikov, v telenoveli Palomar pa smo dobili obisk iz tujine. V rubriki Glas ljudstva vam tokrat svetuje najšarmantnejši član igralskega klana Cavazza, naš gost v studiu pa bo skakalec, letalec in glasbenik Žiga Jelar, ki se nam je pridružil tudi na Mali terasi, saj bo skupaj z Vilijem zapel ponarodelo skladbo Na skoke me pust'.

Boris Johnson z vajami in dieto okreva po kovidu in vrne na Downing Street. Vlada začne sproščati omejitve. Ministrstvo za zdravje se še vedno trudi doseči zastavljeni cilj – 100.000 testov na dan do konca aprila. Zdravnikom zmanjkuje zaščitne opreme, v domovih je še vedno kritično. Novinarji prejemajo poročila o tem, da so Cummingsove videli v Durhamu in okolici, kar pomeni, da so kršili lockdown. Dominic vztrajno zanika nekatere trditve.

THIS ENGLAND / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Kieron Quirke, Michael Winterbottom
Režija: Julian Jarrold, Michael Winterbottom
V glavnih vlogah: Kenneth Branagh, Simon Kunz, Rachel Sophia-Anthony, James Corrigan, Adam Oakley, Derek Barr, Alec Nicholls, Robin Morgan

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Lep, trpek film z odlično odigrano glavno moško vlogo. Preprost, vendar učinkovit film o minljivosti, boju in porazu, popravljanju napak … in delanju novih.

Lee Hayden je ostarela legenda vesternov, ki ima še vedno enkraten glas, primeren za radijske oglase, medtem ko so njegovih zlati časi igralske kariere že zdavnaj minili. Z bivšim sodelavcem dneve preživlja ob gledanju svojih slavnih dosežkov in kajenju trave. Mirno, brez pretresov, dokler ne dobi zdravniškega izvida. Diagnoza: rak, zadnja stopnja. Odloči se, da bo spet navezal stike z odtujeno hčerko in poskusil odigrati še zadnjo vlogo, prav tako se čustveno zaplete s precej mlajšo stand up komičarko, kar mu vlije novih moči in upanja.

Originalni naslov: HERO
Leto produkcije: 2017
Država: ZDA
Žanr: drama
Režija: Brett Haley
Scenarij: Brett Haley, Marc Basch
Igrajo: Sam Elliott, Laura Prepon, Krysten Ritter, Katharine Ross

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov