Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 9. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 9. apr.

Tilkino hišico je ovila noč, a Hektor je prezaposlen, da bi lahko šel spat. Ostati hoče buden, da bo občudoval polno luno. Čeprav je Hektor običajno pravi zaspane, je odločen, da bo pozno v noč ostal pokonci. Spomnil se je vseh možnih izumov, ki ga bodo budili, če bi hotel zadremati. A polna luna se noče in noče prikazati. Hektor postaja vedno bolj zaspan. Prijatelji mu morajo pomagati, da bo dočakal polno luno.

Mina in Tim odkrijeta nenavaden hodnik, ki posrka vse stvari, ki so v njem. A kam te stvari odnaša?

Sara in Raček se odpravita v park, ki pa je zaprt. Vrneta se domov in na spletu poiščeta vse bližnje parke. Ko najdeta primernega, natisneta zemljevid. Za vstop v ta park je treba plačati. Zakaj? Ker je "nobel". V njem so koncertni paviljon, odprta kletka s pticami, race, labodi … Toda ta park jima ni tako všeč kot tisti, v katerega zmeraj zahajata.

Voluharja Jošt in Poka se dolgočasita. Ob tropskem ribniku ni kaj početi in Jošt je prepričan, da lahko smukne do skritega jezera in si tako popestri dan. S Piko skleneta stavo: do kosila mora priti do tja in nazaj. Ure minevajo in Pika začne iskalno akcijo. Taščiček Niko opreza za Joštom iz zraka, Zdravko prečeše jezersko dno, toda radoživi voluhar se masti nekje drugje.

Da bi dobili nazaj izgubljene frnikole, Petrček s klobuka, pozabljenega na avtobusni postaji, vzame tri okrasne kroglice. Samo tri? Malenkost, kopirnik v delavnici jih lahko naredi še več. Kalimero pa ugotovi, da je klobuk na postaji pozabila gospa Žuža.

Pozdravljen, pav! Zelo lepa ptica si. Zlahka te prepoznamo po tvojih dolgih modrih in zelenih peresih. Na vrhu glavice imaš lepo kronico. Tudi gospa pavica je mična. Res sta čudovit par!

Dimitri joka, ker pogreša starše. Močno potrebuje objem. Oko bi ga rad razvedril, zato predlaga tekmovanje. Vsak od njih mora nekoga v savani prositi za objem. Oko določi, da bo Dimitri za objem prosil Tembo.

Prihod zelo izbirčnega gosta v novo odprto in fino restavracijo spravi kuharja in natakarico v zapleteno in lepljivo zagato.

Vida se s polno nakupovalno vrečko na poti iz trgovine udeleži zimskih iger in na različnih postojankah postopoma izgubi ves svoj nakup. Na pomoč ji priskoči vsa sankaška ekipa.

Ljubozver pogreša Medozvera, ki je bil izbran, da pozira za portret.

Kasija se naveliča Konradove zmešnjave in razdeli brlog na dva dela. Ko na svoji polovici obtiči pod težkim kamenjem, spozna, da mora pozabiti na mejo in prositi Konrada, da ji priskoči na pomoč.

Pok in Pak se po navodilih babi Pakove odpravita na taborjenje na več koncev sveta. Ugotovita, da je povsod lepo, doma pa najlepše.

Luka in Lučka izbirata darilo za Katjo. Odločita se za čudovito stekleničko iz starinarne. Videti je, da je nekaj v njej. Ko se po nesreči odpre, iz nje uide duh. Toda ta duh ni prijazen. Grozi, da bo pogoltnil vse barve.

Mili in Moli zbirata pogum, da bi vso noč prespali v šotoru na vrtu. Ker ju nujna prijatelja naplahtata, da se po njunem vrtu potikajo medvedi, se dekleti ustrašita vsakega šuma. A se kar tako ne vdata. Potem pa v temi zažarijo strašne oči in nekaj skoči v njun šotor. Ničesar se jima ni treba bati, to sta le njuna mucka, Ladka in Mači, k si tudi želita taboriti.

Dedi Pujs na vrtu za otroke pripravi iskanje čokoladnih jajčk. Pokaže jim tudi piščančke, ki so se pravkar izvalili.

Jani in Kristina prepričata meščane, da se sodelujejo pri dnevu slastne zelenjave. Kaj kmalu odkrijejo njene koristi. Brigita pa zasači Kristino, kako skrivaj je bombon. Kakšen škandal!

Na kmetijo pride ljubka miška. Mačkon dobi nalogo, da se je znebi. Miška pa se zateče v Jonov kožuh.

Smrkljica je očarana nad prišlekom, karizmatičnim in nadutim prvakom v zimskih športih, gospodom Bliskom. Mumintrol bi si rad spet pridobil njeno naklonjenost, in to z dvomljivo pomočjo Muminočka. Kdo bo zmagovalec v spopadu dveh samovšečnežev?

Življenje je lažje, če ima človek svojo filozofijo. Tudi Sally jo ima in jo zelo pogosto spreminja. In Frieda ima prav tako svojo filozofijo - da fantje do deklic ne smejo biti grobi. Lucyjina filozofija tečnobe pa odpove, ko mama za kazen prekliče zabavo za njen rojstni dan. Bratec ji svetuje drugačno taktiko.

Val najde zapuščeno mucko in jo posvoji. Njen očka bo. Ko jo pokaže Evi in Timoteju, mu muca pobegne.

Žana zanima, ali se lahko naleze Downovega sindroma, ki ga ima njegov sošolec. »To ni bolezen, zato se ga ne moreš nalesti,« mu odvrne Val, odločen, da nam bo z Ročkovo pomočjo vse natanko pojasnil.

TV Slovenija bo neposredno prenašala slovesno velikonočno bogoslužje, ki ga bo na Trgu sv. Petra vodil papež Frančišek.

Neposredni prenos velikonočnega nagovora mestu in svetu, Urbi et orbi, ki ga bo papež Frančišek zaključil z blagoslovom navzočih ter gledalcev pred televizijskimi sprejemniki.

»On živi in hoče, da si tudi ti živ!«

»On živi in hoče, da si tudi ti živ!« je pred leti na veliko noč dejal papež Frančišek. Vera kristjanov se je rodila v velikonočnem jutru. Smrt nima več moči! Kristus je od mrtvih vstal in s tem odprl vrata večnega življenja za vse ljudi. Velika noč je praznik življenja! Upanje pa naj se začne s spremembo v srcu! Naj v njem zazveni aleluja zapete vstajenjske pesmi družine in ga razsvetli svetloba barvite besede slikarja!

»Obujen je bil, kakor je rekel! « (Mt 28,6)
razmišlja URBAN LESJAK

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
Praznično obarvana bo tudi oddaja V petek zvečer. Počaščeni smo z obiskom izjemnih glavnih gostov, vrhunskih glasbenikov in pevcev – Ota Pestnerja in Uroša Perića.
Na glasbenem odru med drugim rockerja Neisha in Matevž Šalehar - Hamo (Tribute 2 Love), v družbi MePZ Prosavus, s hitom Res je čudno. S pesmijo Po svoji poti grem nastopa Andrej Toplišek z Modrijani, poln mladostne pevske in tudi plesne energije v pesmi Ti si rekla sonce se predstavlja Žigan Krajnčan. Napovedujemo še izjemni Alpski kvintet. V bluesu in gospelu bomo uživali s cenjenima gostoma, Urošem Perićem in Otom Pestnerjem ter New Swing Quartetom! Mladostno razigrani Ansambel Aktual nas bo spomnil na pomladne teme. Za vrhunec televizijskega večera pa bo Oto Pestner zapel venček svojih uspešnic ob spremljavi Modrijanov.
DJ Melani gosti Mikija Vlahoviča in Roberta Dragarja, ki s plesalci Plesne šole Kazina dvignejo na noge 150 gledalcev v studiu!
Nova mlada nadarjena vokalista, ki nastopata v tokratni oddaji, sta že zdaj izjemna Nuša Pliberšek in Andraž Kolar, v Kreslinovi skladbi Če bi midva se kdaj srečala.

Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebooku in se potegujte za lepo nagrado.
Če si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si

Francoska komedija o vrhunski pridelovalki vrtnic in njenem boju z industrijo

Pridelovalka vrtnic Eve Vernet je bila nekdaj najboljša na svojem področju. Zdaj je na robu bankrota, njen mehki pristop, ki temelji na ljubezni do vrtnic, pa ogrožajo agresivne in pogosto dvomljive taktike korporacij, ki mislijo le na uspeh in dobiček. Konkurenčno podjetje želi prevzeti njen posel, za katerega je garala vse življenje. Eve za pomoč zaposli tri delavce brez izkušenj in se z njimi spoprijatelji. Skupinica diletantov se s skupnimi močmi upre terorju velikih podjetij.

Izvirni naslov: LA FINE FLEUR / THE ROSE MAKER / Francoski film, 2020 / Režija: Pierre Pinaud / Scenarij: Fadette Drouard, Blandine Jet, Philippe Le Guay / Igrajo: Catherine Frot, Manel Foulgoc, Fatsah Bouyahmed

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Bliža se vsakoletna pasja razstava. Kmet je prepričan, da bo to leto zmagal njegov pes Bitzer. Vse pa ne gre po načrtu, zato se kmet spomni, kaj mu bo morda pomagalo k zmagi ...

Na velikonočno nedeljo Bernarda in Jože gostita priljubljenega duhovnika Martina Goloba, ki je svoje oboževalce navdušil s knjigo Na spletni prižnici. V goste prihaja še čarodej mlajše generacije Magic Aleksander, ki je svoje čarovnije vključil v gledališko predstavo Iluzija. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita zakonca Filip Pesek in Nastja Kramer Pesek, oba tudi spletna vplivneža in zelo uspešna mlada podjetnika. Na glasbenem odru se predstavlja Tilen Lotrič s pesmijo Življenje se piše z veliko, ki jo je posvetil svoji pokojni mami ter Nuša Derenda s pesmijo Jesen.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Šmucovo in Niko v hiši, v kateri se je, kot ugotovita, zgodilo posilstvo, preseneti prihod Zucchera in Gajića.

Niki se drobci iz usodne noči sestavljajo v zaokroženo sliko Nika zdaj nima več dileme – ve kdo, je storilec, sprašuje se le še – zakaj. Razlogi so šokantni. Živa je prepričana, da je njene novinarske kariere konec, še preden se je začela. Vendar Pretnarjevo dejanje, ki ga Živa razbere med vrsticami poslovilnega teksta, stvari zavrti v nepričakovano smer.

Gostja oddaje Intervju bo Jelka Pšajd, etnologinja Pomurskega muzeja Murska Sobota. Jelka Pšajd je soavtorica aktualne razstave Kmečko delo v umetnostni in etnološki podobi in avtorica številnih knjig o etnološki dediščini Pomurja in Porabja. Raziskuje zelo različna področja, od tega, kakšno spodnje perilo so nosili naši dedki in babice, kako so razmišljali in se pogovarjali o vremenu, kakšne so bile šege ob smrti in pogrebih, kako se je preklinjalo in kakšna je prehranska dediščina Pomurja in Porabja. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Fotograf Vincent Munier znamenitega francoskega književnika Sylvaina Tessona popelje po sledeh veličastnega snežnega leoparda. Jima bo v zasedah, ki jih postavljata v tibetanski divjini, uspelo uzreti mogočnega štirinožnega lepotca? Dokumentarni film s slikovitimi panoramskimi posnetki prikaže prelestno neusmiljenost živalskega sveta.

LA PANTHÈRE DES NEIGES / THE VELVET QUEEN / Francija / 2021 / Režija: Marie Amiguet, Vincent Munier

Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga vodi bolgarski dirigent Rossen Milanov, je izvedel Žalno simfonijo št. 44 Josepha Haydna. Mešani pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Sebastjana Vrhovnika pa se je predstavil s kontrastnim izborom iz njegovega opusa, štiriglasno lirično pesmijo Večerna pesem Bogu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov