Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 13. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 13. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljen, cesarski pingvin! Zelo daleč moramo potovati, da pridemo do tebe. Ob gnezdenju prideš na kopno in se pridružiš velikim kolonijam. Živiš na Antarktiki. Mamica znese jajce in se vrne v morje po hrano, očka pa ga greje, dokler se ne izvali mladiček.

Pok in Pak obiščeta babičino veliko knjigo trdih orehov in razvozlata nekaj ugank. Pri tem se zabavata in naučita veliko novega. Naprezanje možgančkov ni nikoli zaman.

Mariborski jutranjiki bomo oddajo začeli udarno – govorili bomo namreč o neeksplodiranih ubojnih sredstvih iz obeh vojn, ki jih je po vsej Sloveniji še veliko, po številu pa izstopata Štajerska in Primorska regija. Preverili bomo kakšno je stanje v domovih starejših občanov, naučili se bomo posaditi drevo, v rubriki Svetujemo pa bomo izvedeli več o depozitih, kreditih in obrestnih merah. Ob koncu oddaje nas bo obiskala še glasbena skupina Leonart, ki ta konec tedna vabi na koncert v Sodni stolp.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Franzi hiti na igrišče, da bi Timu še pred začetkom turnirja dala njegov obesek, ki ga je našla. Na poti se ustavi pri jablani in spleza nanjo po lepo jabolko, a pri tem pade in se poškoduje. Tim začuti, da je nekaj narobe, in se odpravi ponjo, čeprav s tem tvega svojo športno kariero.
Werner in Robert sta povsem iz sebe, saj ne moreta verjeti, da je Ariane uspešno opravila preizkus z detektorjem laži. Upravičeno sumita, da je goljufala, a ji tega ne moreta dokazati. Ariane pa medtem kuje nove načrte, kako se bo maščevala Christophu.
Vanessa opazi nelagodno napetost med Cornelio in Robertom in začne drugače razmišljati o nasvetih, ki jih je dobila od nje. Nato jo na samem vpraša, kaj v resnici čuti do Roberta. Cornelia se skuša izgovoriti, a jo izda mežikanje.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

Približno mesec dni ročnega dela, potrpljenja, natančnosti in predvsem veselja do dela je potrebnih za izdelavo ene kitare ali kontrabasa, pravi Aleš Erman, ki v svoji delavnici v Radovljici po tradicionalnem postopku izdeluje unikatna glasbila. Izdelave prve kitare se je lotil v srednji šoli, ker z obstoječo ni bil najbolj zadovoljen. Od takrat se je podpisal pod več kot 300 glasbil, ki spadajo med izdelke domače in umetnostne obrti. Njegove kitare in kontrabasi so namenjeni predvsem izvajanju narodno-zabavne glasbe in jazza. Kar 80 odstotkov izdelkov izvozi, prednjačijo pa kupci iz nemško govorečih držav. V zadnjih dveh letih je razvil 3 nove tipe kitar; zdaj se ukvarja z razvojem drugega modela električne kitare in z uporabo komponent iz karbonskih vlaken v trupu koncertne kitare.

Mineva 25 let od podpisa Velikonočnega sporazuma na Severnem Irskem, ki je končal desetletja prelivanja krvi med protestanti in katoličani. A brexit je mir in sobivanje skupnosti na Severnem Irskem postavil pred resno preizkušnjo. Kako danes živijo prebivalci Severne Irske? Odgovore je iskala naša ekipa, ki je obiskala tudi Severno Irsko, gost oddaje pa bo eden od dveh podpisnikov zgodovinskega sporazuma iz leta 1998, takratni irski premier Bertie Ahern. V Globusu o krhkem miru na Severnem Irskem 25 let po podpisu Velikonočnega sporazuma.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tristan praznuje rojstni dan, Siegfried pa mu prvič zaupa samostojno veterinarsko delo. Tristan se kljub pritiskom izkaže. Na slavnostno večerjo povabi tudi nižjo plemkinjo Margot. Gospa Hall se izkaže z večerjo, vendar se stvari razpletejo drugače, kot so gostje mislili. Na dan pridejo stvari, ki sta jih Tristan in Siegfried zamolčala.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (II.) / Velika Britanija / 2021
Scenarij: Ben Vanstone, Chloe Mi Lin Ewart, Debbie O'Malley
Režija: Brian Percival, Sasha Ransome, Andy Hay
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Anna Medeley, Callum Woodhouse, Rachel Shenton, Patricia Hodge, Maimie McCoy, Mollie Winnard, Tony Pitts

Tokratna oddaja je nastala v prostorih Feiglove knjižnice v Gorici. Njena tema so namreč priprave na Evropsko prestolnico kulture. Sogovorniki so direktor Zavoda GO!2025 Gorazd Božič, programski vodja Stojan Pelko in direktorica EZTS GO Romina Kocina. Pogovor vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo oddaje sestavljajo poleg omenjenih še Živa Pahor, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Az adás tartalma:

- képzés a drogfogyasztás jeleinek felismerésére (Erdélyi Magyar Televízió);
- Petőfi és Rákóczi emléke előtt tisztelegtek a Helikon parkban (Keszthelyi Televízió);
- a kranji La Ciotat park (Lendvai Tévéstúdió);
- bérmálkozók találkozója (Újvidéki Televízió);
- bajban vannak a tejtermelők (Erdélyi Magyar Televízió);
- szemétgyűjtési akció a Duna-parton (Drávatáj magazinműsor);
- közös faültetési program (Szombathelyi Televízió);
- tavaszi fásítási akció (Újvidéki Televízió);
- régi hímzésminták újragondolva (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- a Bolondok balatoni köre tókerülő rendezvény (Keszthelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- usposabljanje za prepoznavanje znakov jemanja drog (Transilvanska madžarska televizija);
- spominjanje na Petőfija in Rákóczija v parku Helikon (TV Keszthely);
- La Ciotat park v Kranju (TV studio Lendava);
- srečanje birmancev (TV Novi Sad);
- težave pridelovalcev mleka (Transilvanska madžarska televizija);
- čistilna akcija ob Donavi (Magazinska oddaja Drávatáj);
- program sajenja dreves (TV Sombotel);
- spomladanska akcija sajenja dreves (TV Novi Sad);
- stari vzorci vezenja v novi podobi (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- Krog norcev Blatnega jezera (TV Keszthely).

V Krompirju bodo tokrat poleteli v vesolje. Pri tem jim bo pomagala Monika Tisel iz Centra Noordung, ki jo bo spremljala humanoidna robotka Vita. Z mladimi astronomi OŠ Domžale bomo šteli Sončeve pege in opazovali eksplozije na površini Sonca. Izdelovali bodo tudi enostavna plovila na zračni pogon in se pomerili v bitki za vesolje. S terena se bosta javila Gaja in Klemen, v izzivu pa bosta Nika in Nik premikala planete po osončju studia.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Vid, sluh, okus, dotik in vonj so čuti, s katerimi doživljamo svet. Približno 4 % ljudi na svetu sočasno doživlja več občutkov. Križanje dveh ali več čutnih zaznav imenujemo sinestezija. Obstajajo številne kombinacije povezav občutkov: zapisane besede vidijo v barvah, hrano v geometričnih oblikah, ob zvoku zaznajo okus. Obstaja več teorij o izvoru sinestezije. Ena izmed njih pravi, da se vsi rodimo kot sinesteti, z razvojem pa začnemo čutne zaznave doživljati ločeno. Kako vidijo svet sinesteti in kaj pravi o tem znanost?

V savani je čas za malico. Makeba da po en arašid Pili, Oku in Dimitriju. Dimitrijev arašid ima tri semena. Oko mu pojasni, da zbira nenavadne arašide in da jih je zakopal v zemljo.

Morf se zelo veseli zasluženega dopusta. V eni roki drži kovček, v drugi pa letalsko vozovnico. Vendar pa vse skupaj obvisi v zraku, ker je skrb za organizacijo dopusta prevzel Car.

V drugi seriji risank Minuta v muzeju Rafael, Mona in Nabi vabijo k ogledu del velikanov moderne in sodobne umetnosti, kot so Francis Bacon, Salvador Dalí, Marc Chagall in številni drugi. Ob tem pa otroke spodbujajo, da tudi sami spregovorijo o umetnosti na svoj način, brez pravih in napačnih zamisli, brez pravih in napačnih odgovorov, samo s pravico izraziti svoje mnenje – in morda tega naučiti tudi odrasle.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Za domiseln prigrizek ob kozarčku najljubšega koktejla ni treba izropati cele delikatese, drage salame in pršut bomo danes pustili kar v hladilniku. Pripravili bomo zanimive krokete s tuno in sirom, pa še hrustljave solatne srčke z lešniki. Taki kroketi so tudi priložnost za kuhinjsko reciklažo, saj bomo uporabili suh kruh.
Beseda kroket izvira iz francoske besede “croquer”, kar pomeni hrustati. V slovenščini imamo za to jed lepo besedo, hrustavec. Osnova kroketov bo dobri stari moknati krompir, ki smo mu peli slavo že v prejšnjih oddajah.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V ljubljanski Operi smo si ogledali premiero baleta Ljubezen Renata Zanelle, na Malem odru SNG Maribor pa premiero drame Paule Vogel Kako sem se naučila voziti, v režiji Nejca Gazvode. Prelistali smo knjigi Polovici naju Tomislava Vrečarja in Indigo Toneta Škerjanca, v Pomorskem muzeju Piran pa smo obiskali gostujočo razstavo Zagreb in spe - Majhni predmeti, velike zgodbe.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Čez noč, pod vtisom padanja javnomnenjske podpore in dviga premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je Gibanje Svoboda samo vložilo zakon o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. Ta pa je identičen predlogu, zaradi katerega se je dokončno zlomila Šarčeva vlada.

Julij Cezar se je v svojem neutrudnem prizadevanju za oblast vojskoval z galskimi plemeni, ki so nekoč naseljevala ozemlje današnje Francije. Zavladati je hotel vsej Galiji, kar je sprožilo niz dogodkov, ki so njegovo vojsko pripeljali na rob poraza. Resnica o tem, kaj se je dogajalo, je bila stoletja zavita v tančico skrivnosti in jo arheologi odkrivajo šele zdaj. Dokumentarna serija opisuje galske vojne in Cezarjev boj za oblast.

1. del: Vdor v Galijo
Rimske legije so izrabile neenotnost galskih plemen in prevzele nadzor nad Galijo. Da bi Cezar ohranil oblast nad njimi, je za talce vzel galske velikaše ali njihove sinove. Zgodovinarji menijo, da je bil eden njih morda tudi mladi bojevnik iz plemena Arvernov Vercingetoriks, ki je slovel kot velik sovražnik Rima. V pičlih petih letih je rimski vojskovodja zavladal skoraj vsej Galiji, pri čemer je nekatera nepokorna plemena dobesedno iztrebil.

CAESAR'S DOOMSDAY WAR / Francija / 2021 / Režija: Claire Benhaim, Alain Brunard, Bertrand Goujard, Christopher Holt, Eric Maillebiau, Vanessa Pontet

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ogledali smo si obsežno razstavo, posvečeno Figuraliki, ki so jo nedavno odprli v Cukrarni. Gre za razstavo slikarskih in kiparskih del, pri katerih je v ospredju figura, predstavljena pa so dela 32 avtorjev vseh generacij, ki so nastala po drugi svetovni vojni. Raziskali smo, kakšen je spomin Slovenk in Slovencev na italijanska fašistična taborišča. Oto Luthar, Marta Verginella in Urška Strle so poiskali še zadnje preživele, ki so se med 2. svetovno vojno iz različnih vzrokov znašli v taboriščih po vsej Mussolinijevi Italiji, in iz njihovih pripovedi naredili študijo Užaljeno maščevanje. Ogledali smo si tudi kompleksno uprizoritev Mrakijada na odru ljubljanske Drame, ki je svojevrsten poklon umetniku Ivanu Mraku. Številen igralski ansambel skozi družinsko sago v različnih zgodovinskih obdobjih, v katerih se dogajata nenehen prenos in izguba oblasti, upodobi razpad etičnih in moralnih vrednot. V studiu pa bomo gostili igralko, pesnico ter dramatičarko Anjo Novak Anjuto.

Nepričakovan obisk Vivienin prekriža načrte, da bi izkoristila vse večjo naklonjenost Colina Jordana. Uspe pa ji izvedeti, da neonacisti pripravljajo shod, ki bi lahko ogrozil vernike v sinagogi. Soly poskuša policijo zaman prepričati, da je Nacionalsocialistično gibanje velika grožnja za judovsko skupnost. Skupina 62 vzame zadeve v svoje roke, toda Vivien in Jack vse težje ohranjata krinko pred neonacisti.

RIDLEY ROAD / Velika Britanija / 2021
Scenarij: Sarah Solemani
Režija: Lisa Mulcahy
V glavnih vlogah: Agnes O'Casey, Tom Varey, Rory Kinnear, Eddie Marsan, Tracy-Ann Oberman, Samantha Spiro, Rita Tushingham, Tamzin Outhwaite, Danny Hatchard, Gabriel Akuwudike

Vid, sluh, okus, dotik in vonj so čuti, s katerimi doživljamo svet. Približno 4 % ljudi na svetu sočasno doživlja več občutkov. Križanje dveh ali več čutnih zaznav imenujemo sinestezija. Obstajajo številne kombinacije povezav občutkov: zapisane besede vidijo v barvah, hrano v geometričnih oblikah, ob zvoku zaznajo okus. Obstaja več teorij o izvoru sinestezije. Ena izmed njih pravi, da se vsi rodimo kot sinesteti, z razvojem pa začnemo čutne zaznave doživljati ločeno. Kako vidijo svet sinesteti in kaj pravi o tem znanost?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V ljubljanski Operi smo si ogledali premiero baleta Ljubezen Renata Zanelle, na Malem odru SNG Maribor pa premiero drame Paule Vogel Kako sem se naučila voziti, v režiji Nejca Gazvode. Prelistali smo knjigi Polovici naju Tomislava Vrečarja in Indigo Toneta Škerjanca, v Pomorskem muzeju Piran pa smo obiskali gostujočo razstavo Zagreb in spe - Majhni predmeti, velike zgodbe.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov